duminică, 26 noiembrie 2017

MEGAȚOPĂIALA







MEGAȚOPĂIALA MIORITICĂ

În sfârșit, s-a prins și prezidentul nost’ ce fac, de fapt, guvernanții coaliției PSD&ALDE cu UDMR în coadă. De un an, aleșii poporului (18%) o tot dau cu un pas la dreapta încetișor și doi la stânga. Repejor ! Nici sindicaliștii, oameni de stânga prin definiție, nu mai cred în direcția bună a creșterii economice a României, simțind tot mai mult norii negri ce se abat asupra angajaților. În ciuda țopăielii fiscal. Cu țopăiala pensiilor ne-am liniștit pănă la alegeri, când doba va răsuna din nou.
Prostirea electoratului se apropie de final și toată lumea așteaptă ceasul socotelilor. Bineînțeles după ce Olguța va tăia funia stadionului din Craiova. Chiar de ziua ei. La cererea oltenilor dornici să vadă marile crăpături din zvelta construcție greu terminată. Vorbesc unii că ar fi ceva greșeli de proiectare, dar ce mai contează  ! Să-l inaugureze și, apoi, îl bagă în reparații capitale. Avem exemplul autostrăzilor.
Dar nu înțeleg de ce se tot agită ! În fond, bătaie pot lua în orice condiții. Cum a fost recent în „bătălia de la Turnu” cu mercenarii de la FCSB pe cai mari.
Dar, las fotbalul românesc cu ale lui, tot un fel de țopăială cu vânzări cu strigare și să trec la politica cu delicatese. Delicatesele s-au cam dus pe apa Sâmbetei, rămânând gustul, tot mai amar, al promisiunilor deșarte.
Nu mai țin nici minciunile cu Söros, vinovatul de serviciu pentru orice în țara / planeta  asta, nici cu multinaționalele care, vezi Doamne, sug avuția țării, nici cu forțele oculte care ne vor răul … Românii s-au cam lămurit cine sunt adevărații vinovați, cine a scos țara la mezat de 27 de ani vânzând-o ieftin, ieftin, contra unor șpăgi grase, grase !



Văd și ei palatele înălțate din salariile de bugetar, mașinile de lux, primite cadou pentru facilitățile acordate unora și altora, sinecurile date fără nicio jenă neamurilor, văd fetele zburdalnice, iubitoare de politicieni cu „experiență de viață conjugală”, petrecerile prin tot soiul de taverne ascunse de ochii lumii, aud de conturi ascunse prin cele zări ale lumii… Băieții petrec, nu se încurcă cu prostimea !  Nu se știe când vine sfârșitul lumii. Pentru ei !
Președintele vorbește de o posibilă „bulversare fiscală”. Oare nu vede bulversarea generală a țării produsă de măsurile tot mai ineficiente și contestate ? Nu vede țopăiala din sănătate, învățământ, justiție ... ? Nu vede incompetența care a pătruns în toate domeniile publice de activitate ? România a mai trecut prin așa ceva, însă politizarea a depășit, acum, orice măsură. Parcă am fi în plină perioadă proletcultistă (1948-1953), când un biped putea ocupa orice funcție sau post public, fără ca nimeni să crâcnească. Când din analfabet deveneai intelectual cu șataif în trei luni de zile. La seral sau fără frecvență ! Aud și acum de astfel de cazuri, cu diplomă fără să știe unde-i facultatea.
Pe fondul ăsta de țopăială nonstop, un alt Nicolae declară ritos: „partizanii anticomuniști din munți au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acțiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor țării”. Adăugând o altă cugetare „încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună”, susținând că Stalin și Churchill au fost în egală măsură doi criminali. Parcă ar fi un judecător din completele care îi condamnau pe deținuții politici în anii de tristă amintire. O fi reîncarnare ?!?
Cât de mult seamănă tânărul Nicolae cu celălalt și, de ce nu, cu  Dodon, fratele său de peste Prut ! Și nu e singurul prin noua Republică. A treia !
Credeți că a reacționat în vreun conducerea coaliției PSD&ALDE cu UDMR în coadă ? Din contra. Pentru a arăta că nu Ie pasă de nimic, au găsit de cuviință să-și sărbătorească bossul chiar la împlinirea a doi ani de la tragicul eveniment  de la Colectiv.
Continuă să se facă mare caz cu alegerile prezidențiale furate în 2009. O chestiune arhirăsuflată fără nicio finalitate reală. Cine își amintește, până și lelea Safta a spus că „prostănacul” a câștigat alegerile. Dar ce folos ? FSN a hotărât atunci ca Băsescu să continue prin aripioara PDL.

 Ion Iliescu l-a considerat pe Geoană prea democrat asa că l-a sabotat, așa cum l-a sabotat și pe Năstase în 2006. Era mult mai importantă distrugerea Dreptei în România decât un președinte de tip Năstase sau Geoană, care nu era prea sigur că vor fi „jucători”, nefiind prea șantajabili !
Fostul ministru al Justiției, Titus Corlățean, a declarat că în timpul mandatului său au existat presiuni din partea ambasadorilor Olandei și SUA pentru numirea într-o „funcție de vârf" în sistemul judiciar. Aluzia e clară ! Oare cum poate fi sancționat un asemenea politruc, care a ascuns o acțiune nocivă statului, când era ministru ? La fel se petrec lucrurile și cu „obsedatul” Tăriceanu care dezvăluie într-o scrisoare deschisă că Iohannis a fost ales de „statul paralel” să câștige alegerile deoarece că ar fi șantajabil cu dosare penale. Făcăturile alea sunt dosare penale, musiu ? Și, mai ales, unde-i șantajul ? Nu-i mai bine să-și vadă de dosarele și comportamentul lui inadecvat pentru un politician și, apoi, să vorbească ?!?



Ce fel de încredere să mai aibă alegătorul în asemenea indivizi, care vin după ani de zile cu tot felul de „dezvăluiri senzaționale” ?
OTV-ul n-a murit !
Asaltul la sugrumarea Justiției continuă !
Tudorel și Iordache sunt la post !



ULTIMA ORĂ !

Se anunță, cu surle și trâmbițe, o mare minune ! Depunerea Bugetului României în Parlament aprobarea lui până la sfârșitul toamnei. Abia aștept finalul !  Dragnea minte atât de tare încât și autostrada Sibiu – Orăștie crapă de rușine ! 

Toate bune ?

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu