marți, 28 noiembrie 2017

Superioritatea occidentalilor






Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (37)

Prof. dr. Silviu Cerna de la Universitatea de Vest se intreba in http://www.zf.ro/opinii/sunt-capabile-elitele-romanesti-sa-regandeasca-rolul-economic-al-statului-16703137 : in ce fel trebuie reformat statul român pentru a fi compatibil cu modul de guvernare al UE ; care trebuie să fie organizarea politică şi administrativă a statului, în special sub aspectul raportului dintre centralizarea şi descentralizarea guvernării?; ce funcţii sociale şi ce servicii publice trebuie să furnizeze statul şi cum trebuiesc gestionate şi finanţate prestaţiile respective?; cât de mare trebuie să fie sectorul public?; cum trebuie reglementată şi controlată activitatea economică a statului?

V.R.: Cum poate o tara ortodoxa, fara dialogul cu Roma, face parte din UE/NATO? Cum pot fi depasite Formele fara Fond de la Bucuresti?

Raspunsul e in acquis-ul comunitar, adica drepturile și a obligațiilor comune care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene, dar litera si mai ales spiritul acestui cod legislativ occidental de 100.000 de pagine sunt insa straine la Bucuresti.

Partida ortodoxa moldo-valaha - PMR, PCR, FSN, PNL, PSD -, victorioasa in alegeri din 1946, in unitate de nezdruncinat, in simfonie cu Biserica nationala, e pe de o parte fidela devalmasiei orientale si pe de alta parte trebuie sa faca fata cerintelor deseori de neintales si mai tot timpul, greu de acceptat din vest, UE/NATO.

Un cerc vicios bimilenar: Imperiului Roman s-a rupt in doua, 395, crestinismul s-a rupt in doua, 1054, si romanii ajung astfel in tabara antilatina si numai dupa unirea cu Roma, 1698, revin, cu Scoala Ardeleana, la civilizatia occidentala. Eludarea unirii cu Roma si integrarea de ochii lumii pe palier laic, secularizat, cultural, tehnocratic, masonic etc. in civilizatia occidentala genereaza mereu Forme fara Fond moldo-valahe, bine cunoscute si criticate inca din vremea lui Mihail Eminescu, care a raspuns magistral la toate intrebarile noastre de azi.

http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (39)
Mircea Eliade: A nu mai fi roman (1934). A apărut acum, de curând, o nouă modă printre tinerii intelectuali şi scriitori: a nu mai fi români, a regreta că sunt români, a pune la îndoială existenţa unui specific naţional şi chiar posibilitatea inteligenţei creatoare a elementului românesc. Să ne înţelegem bine: tinerii aceştia nu depăşesc naţionalul pentru a simţi şi gândi valorile universale; ei nu spun: “Nu mai sunt român, pentru că sunt înainte de toate om, şi cuget numai prin acest criteriu universal şi etern”.

Tinerii aceştia nu dispreţuiesc românismul pentru că sunt comunişti sau anarhişti, sau mai ştiu eu ce sectă social-universală. Nu. Ei, pur şi simplu, regretă că sunt români şi ar vrea să fie (o mărturisesc) orice altă naţie de pe lume, chinezi, unguri, nemţi, scandinavi, ruşi, spanioli; orice, numai români – nu. S-au săturat până în gât de destinul acesta de a fi şi a rămâne român. Şi caută prin orice fel de argumentare (istorică, filozofică, literară) să demonstreze că românii sunt o rasă incapabilă de gândire, de eroism, de probleme filozofice, de creaţie artistică şi aşa mai departe.

Unul dintre ei se îndoieşte demult de realitatea unui neam românesc războinic, încât îşi propune să citească istoria Imperiului Otoman a lui Hammer, ca să verifice dacă într-adevăr s-au luptat vreodată românii cu turcii şi i-au învins! Altul crede că orice creier care contează în istoria şi cultura “românească” nu e de origine română. Cantemir, Kogălniceanu, Eminescu, Haşdeu, Conta, Maiorescu, Iorga, Pârvan etc. – toţi, dar absolut toţi sunt străini. Sunt slavi, ovrei, armeni, nemţi, orice; dar nu pot fi români, românii nu pot crea, nu pot judeca; românii sunt deştepţi, sunt şmecheri, dar nu sunt nici gânditori, nici creatori.

Dacă le pronunţi vreun nume despre care se ştie sigur că e românesc, au alte argumente. Este din Oltenia? Sânge sârbesc. Este din Moldova? Moldova întreagă e slavizată. Din Transilvania? Sânge unguresc. Cunosc câțiva moldoveni care spun cu mândrie: “Am sânge grecesc!” sau “Strămoşu-meu a fost rus”. Singura lor şansă de a fi oameni adevăraţi este de a-şi dovedi că originea lor nu este curat românească. Nu cred că se află ţară europeană în care să existe atâția intelectuali cărora să le fie ruşine de neamul lor, să-i caute cu atât  a frenezie defectele, să-şi bată joc de trecutul lui şi să mărturisească în gura mare că ar prefera să aparţină, prin naştere, altei ţări.

Toţi tinerii aceştia au de făcut obiecţii neamului românesc. Mai întâi, spun ei, românii sunt deştepţi, şi asta îi împiedică să aibă drame interioare, să cunoască profunzimile sufletului omenesc; îi împiedică să aibă probleme. Cine nu are probleme sufleteşti, cine nu capătă insomnii din cauza meditaţiilor şi agoniilor, cine nu e în pragul nebuniei şi al sinuciderii, cine nu ajunge pentru zece ani neurastenic, cine nu urlă “Neant! Agonie! Zădărnicie!”, cine nu se dă cu capul de pereţi ca să afle “autenticitatea”, “spiritualitatea” şi “viaţa interioară” – acela nu poate fi om, nu poate cunoaşte valorile vieţii şi ale culturii, nu poate crea nimic. Românii sunt deştepţi – ce oroare! Unde poate duce deşteptăciunea? La ce-ţi foloseşte faptul că poţi cunoaşte, superficial, realitatea – când îţi lipseşte facultatea de a imagina probleme, îţi lipseşte boala prin care poţi întrezări moartea şi existenţa, îţi lipsesc înseşi elementele dramei lăuntrice?

Tinerii aceştia sunt supăraţi pe neamul românesc pentru că românii nu au drame, nu au conflicte şi nu se sinucid din desperare metafizică. Tinerii au descoperit o întreagă literatură europeană de metafizică şi etică a desperării. Şi, pentru că desperarea este un sentiment necunoscut românului (care a rămas, în pofida atâtor erezii şi culturalizări, drept-credincios Bisericii Răsăritene), tinerii intelectuali au dedus stupiditatea iremediabilă a acestui neam. (…)

Alimentaţi de lecturi europene, mimând drame europene, voind cu orice preţ o spiritualitate care să semene chiar numai exterior cu spiritualitatea occidentală sau rusă – tinerii n-au înţeles nimic din geniul acestui popor românesc, bântuit de atâtea păcate, având nenumărate lipsuri, dar strălucind totuşi cu o inteligenţă şi o simţire proprie. Tinerii au reacţionat împotriva curentului de acum 10-12 ani, pornit de la Gândirea şi Ideea Europeană (Pârvan, Lucian Blaga, Nae Ionescu, Nichifor Crainic; originale sunt tot în cursurile şi publicaţiile lui N. Iorga), care proclamase “autohtonismul”, “specificul etnic” în artă şi în gândire şi încercase cea dintâi filozofie ortodoxă prin crearea tipologiei româneşti.

Cauzele acestei reacţiuni (care a început prin a fi pur spirituală, pentru a ajunge în deplin nihilism, negaţie a istoriei, relativism în cultură, disoluţia conceptelor critice etc.) sunt mult prea interesante şi prea aproape de noi ca să ne încumetăm să le discutăm în acest articol. De altfel, nici n-am încercat aici să cercetăm întreg fenomenul “a nu mai fi român”, ci numai să denunţăm câteva din aberaţiile ultimei mode intelectuale.

Aceia care desperează de destinul de a se fi născut români judecă strâmb meritele şi defectele poporului. Ei vor problematici, îndoieli, eroism – iar poporului român îi e cu totul străină îndoiala şi despre eroi are o concepţie cu totul familiară. Pentru un tânăr intelectual, credinţa şi îndoiala au valoare filozofică, deschid căile meditaţiei, pun probleme; pentru un ţăran român nu există îndoială, el crede firesc (aşa cum curg apele, cum cresc florile), fără “probleme” (ţăranul român este realist; vezi colecţiile de proverbe, ca să înţelegi cum a reacţionat el contra încercărilor de idealism, de criticism aduse de popoarele cu care a intrat în legătură). (…)

Este adevărat că poporul românesc suferă de multe păcate, este adevărat că ne lipsesc multe axe – dar aceasta e condiţia noastră umană, acestea sunt posibilităţile noastre de a atinge universalitatea. Putem pleca de la ele sau le putem ignora pur şi simplu. Dar nu e nici cavaleresc, nici eficace să ne fie ruşine că ne-am născut români numai pentru simplul motiv că nu găsim în valenţele româneşti ceea ce vrea Şestov sau Dostoievski.
Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (40)
Ion Novăcescu, dr. în istorie, Cluj-Napoca, 2009: Se pare că noi, românii, în toată istoria noastră, ne-am mişcat în contratimp cu restul celorlalte naţii europene şi mai tot timpul, am mers ca racul. Blestemaţi de la naşterea noastră ca popor, am făcut un pas înainte, doi înapoi, până ce am picat în prăpastie. Mereu, cu o plăcere, aş zice, sado-masochistă, ne-am aruncat în hău şi ne-am chinuit zeci de ani să ieşim la liman. Ne-am îndreptat şalele puţin şi ... brusc şi fără motive întemeiate, iar ne-am dat de-a berbeleacul în fundul puţului. Mă tem că suntem cea mai masochistă şi cea mai defectă mintal naţiune a Europei…
VR: … romanii, urmasii Imperiului Roman, popor de limes in calea tuturora, in acelasi timp orientali si occidentali, greci si latini, au facut parte din Imperiul bizantin, turc, rus si din Sfantul Imperiu Roman. Din 2007 fac parte, cu toate ca majoritatea e greco-ortodoxa, din Uniunea Europeana si Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic. Asta a permis ca cinci milioane sa plece in Europa de vest unde deja se nasc mai multi copii, decat in tara. Daca viitorul romanilor e mai mult occidental, decat oriental atunci si psihologia ortodocsilor moldo-valahi in raport cu Europa latina merita o nou abordare, mai ales ca ortodocsii si catolicii n-au gasit inca o formula a refacerii unitatii de credina in UE, nici in fata invaziei afro-asiatice, arabe, idolatre si agresiunii terorismului islamic.
http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (41)
Stimate nene Iancule,

Ambetat de tristeţe şi turmentat de scumpiri bezmetice, îţi compun această misivă tristă şi de adio, că ce mă enervează când vine vorba despre opera matale, este gogoriţa că satira îşi păstrează actualitatea, că personajele seamănă leit cu cele din zilele noastre, poltroni, tembeli, pungaşi, mahalagii, hahalere, bagabonţi etc. Să avem rezon, coane Iancule, tălică ai scris pentru copii, scenarii de desene animate. Eşti mărunt, neicuşorule! Ia hai, să te cocoşez cu niscaiva exemple.
Matale ştii, cât ar costa acum o masă la “Iunion”? Şi câtă verzitură îi lipeşti pe frunte manelistului minune, care ţine acuma locul lui I.D. Ionesco? Şi să te văd eu dacă ai corajul să vii pe jos de la “Iunion” acasă noaptea. Că te dezbracă lotrii cu ranga. Heavy metal!
Dacă ai vedea cine-i acuşica în fruntea bucatelor, te-ai închide la “Gambrinus” şi nu te-ai trezi din beţie decât să te închini.
Suntem o ţară penală, meştere!
De la parlament la govern, toate mangafalele cu foncţii sunt în libertate condiţionată. Nu ştii cum şi cât se fură. Răcnesc gazetele de vuiesc Carpaţii! Şi toate oalele sparte le plăteşte poporul acesta de coate-goale, care nu mai visează castele în Spania. Visează căpşuni. S-au înmulţit nesimţiţii şi proştii şi vorba matale: “Cu prostia te poţi lupta, dar ea întotdeauna învinge!”
Zicea Nae Ipingescu: “Să nu mai mănânce nimeni din sudoarea, bunioară, a unuia ca mine sau ca dumneata şi să şază numai poporul la masă, că el e stăpân”. Mai mult de jumătate din popor e în mare mizerie şi tot atâta ar vrea să-şi lase ţara.
O să zici că le crapă obrazul aleşilor? Ei, aş! Unde este Rica Venturiano cu al lui “Angel radios”? E timpul cocotelor. Ziţa, Veta, Joiţica, Didina sau Miţa Baston au fost sfintele-sfintelor. Paraşutele au acuşica golaveraj la televizor. Să vezi chestii deochiate, nene Iancule!
S-a uitat şi Bubico al meu la o emisiune şi de atunci nu mai latră. Guiţă!
Domnul Goe e ticsit de droguri şi mamiţa vorbeşte la telefon la linia fierbinte. Conul Leonida şi soaţa şi-au depus pensia la pubelă, de unde şi mănâncă, Tipătescu este Naşul mafiei judeţene, Dandanache face tocşouri de seară, jupân Dumitrache zis “Titircă Inimă-rea” e primar şi milostiveşte cu parcuri moca toate rubedeniile.
Se face Capitală până la matale la Ploieşti, numa' borduri şi mijlocul rămâne aşa cu gropi, cu mahalale fără apă şi canal, fără buleftrică. Caţavencu combate la gazetă contra marilor corupţi, el fiind curat, deoarece până şi banii lui au fost spălaţi. Ghiţă Pristanda e finanţist acu', din negoţul cu maşini furate, alte fapte necurate, ca şi şpăgi nenumărate. Până şi frizerul Nae Girimea se minunează câtă prostime s-a umplut de mătreaţă şi câţi politicieni de valută.
O soţietate fără prinţipuri morale şi cinste, care va să zică. Madalin Voicu vorbeşte romanes, la televizor, cu fraţii şi surorile lui, la care s-a dat dezlegare să belească Europa. Fericiţi că au un de-ai lor care îi înţelege, fiind apropiat de ei ca nărav şi poftă de viaţă. În ţară, băieţii deştepţi la matrapazlâcuri au strâns averi din care să se îndestuleze toate loazele lor, până la două mii paş'opt. Se fac mafioţi unii pe ăilalţi şi mă jur pe cursul valutar că au dreptate toţi. Dacă nici ei nu s-or şti între ei?...
Altminteri e “criză teribilă, monşer”. Dacă ai cunoaşte Parlamentul de acum, i-ai dedica “Năpasta”, promisiunilor guvernului – schiţa “1 aprilie”, Justiţiei – “Lanţul slăbiciunilor”, vieţii noastre politice – “D-ale carnavalului”, scrisoarea către FMI şi Consiliul Europei este “Scrisoarea pierdută”, iar viitorul nostru poate fi asemuit cu “O noapte furtunoasă”. Bravos, naţiune! Egzistă nişte unii care zice că suntem “Ţara lui Caragiale”. Ei, aş!
Moravurile de pe vremea matale erau parfum. Şi atunci, eu cu cine votez? Aceasta-i întrebarea! Cică dă-i, Doamne, românului mintea de pe urmă şi pe urmă el votează la fel. Într-un singur loc ai avut dreptate, nene Iancule. Atunci când ai zis că românul s-a învăţat să aibă din toate câte nimic. În fruntea soţietăţii s-au aburcat mitocanii şi nu le poţi bate obrazul, întrucât (tot matale ne-ai învăţat) mitocanul se naşte jignit.
Încolo, frică ne e că ne-am născut în România şi o să murim în Becalia! Dar, să fim optimişti, că dacă nu murim o să fie şi mai rău!
Un matze-fripte, coate-goale, Ce-i este dor de matale! … Dan Mihăescu (decedat a doua zi după lansarea acestei scrisorii in memoriam lui I.L. Caragiale)
Salutari la toti !
Adevar vrem … si numai adevar ! "Adevarul nu poate fi ascuns, cum nu pot fi ascunse soarele si luna", parca asa a zis Budha !
Nu sunt povesti - am vazut acesta "declaratie de razboi" (de mai jos) la Muzeul Holocaustului din Washington DC, unde am fost in semn de respect (si documentare) pentru victimele nevinovate ale razboiului - "collateral casualties" cum se spune acum ... Cu ea ar trebui sa incepa istoria tragediei milioanelor de cetateni de origine semita ai diferitelor tari ale Europei. Ce se intampla, chiar in zilele noastre, cand talibanii (de exemplu) declara razboi unei tari ? Evident, apar consecinte si de obicei nu cei vinovati „platesc"!
Ce trebuia sa faca Hitler in fata acestei declaratii de razboi ? Abia in 1942 (!) nazistii au taiat ratia de lapte la familiile de evrei ! Foamete mare in Germania, dar si mai mare in lagarele de concentrare, nu ca in cele din Canada si SUA (Internment Camps - 40 numai in Canada), unde au fost internati toti potentialii sabotori, italieni, japonezi, evrei (517 trimisi chiar de Churchill), comunisti canadieni etc. Se putea astepta cineva ca "odiosul tratat Ribentrop- Molotov" sa fie  inlocuit cu si mai odiosul tratat Churchil-Roosvelt-Stalin ? 
Aceasta declaratie a lui Churchill explica totul, multumesc domnule dr. Viorel ! - nu stiam de ea, dar stiam de alte "capcane" intinse Germaniei, care nu vroia sa se lupte cu aproape toata planeta. Numai de atragerea SUA in razboi nu aveau nevoie - machiavelica manipulare cu Pearl Harbour !
Daca veti citi cartea "Out of the Night" a unui agent NKVD cu pseudonimul Jean Valtin (in realitate Richard Herrmann Julius Krebs), scrisa inainte de 1941 (best seller in SUA !), o sa va "cruciti" cand veti vedea actele de terorism savarsite de bolsevicii lui Stalin impotriva Germaniei, Angliei, Statelor Unite...
In 2020 se vor deschide arhivele "regelui nazist" sau "tradator" Edward al VIII-lea al Angliei, care nu concepea lupta impotriva comunismului (il iubea foarte mult pe unchiul lui, tarul Nicolae al II-lea) decat in alianta cu Germania.
Am fost in Bahamas (unde a fost izolat intre anii 1940-1945) pe urmele lui. Impresionante si infiorator de adevarate, cu o premonitie incredibila, declaratiile acestui mare indragostit de madame  Simpson, "care a dat un regat, pentru o femeie ! … Oare asa a fost ?
"Imi place Platon … dar mai mult imi place adevarul !
Cate nu ar mai fi de spus … dar nu am timp,  am treburi - este soare pe tarmul fluviului St. Laurent si … vine ELMA !
Cu stima,  Alex C.
THE JEWS DECLARE WAR ON GERMANY (1933).



ICJiyM Wrillur Far MiliL




My. 10,25fl. J-'RIIJAY'. M.\ll('][ S4. 1931.



JUDEA DECLARES WAR ON Gl

Jews Of All The World Unite In Ac

"Judea Declares War on Germany!" - Daily Express headline, March 24, 1933.

"Judea Declares War on Germany! Jews of all the World Unite! Boycott of German Goods!
Mass Demonstrations!" - These were all headlines in the Daily Express on March 24, 1933.

"The Israeli people around the world declare economic and financial war against Germany.
Fourteen million Jews stand together as one man, to declare war against Germany. The Jewish
wholesaler will forsake his firm, the banker his stock exchange, the merchant his commerce and
the pauper his pitiful shed in order to join together in a holy war against Hitler's people." - Daily
Express, March 24, 1933.

"Each of you, Jew and Gentile alike, who has not already enlisted in this sacred war should do so
now and here. It is not sufficient that you should buy no goods made in Germany. You must
refuse to deal with any merchant or shopkeeper who sells any German-made goods or who
patronises German ships or shipping.... we will undermine the Hitler regime and bring the
German people to their senses by destroying their export trade on which their very existence
depends." - Samuel Undermeyer, in a Radio Broadcast on WABC, New York, August 6, 1933.
Reported in the New York Times, August 7, 1933.

Joining with Samuel Untermeyer in calling for a war against Germany, Bernard Baruch, at the
same time, was promoting preparations for war against Germany. "I emphasised that the defeat
of Germany and Japan and their elimination from world trade would give Britain a tremendous
opportunity to swell her foreign commerce in both volume and profit." - Baruch, The Public
Years, by Bernard M. Baruch, p. 347 (New York: Holt, Rinehart and Winston, 1960).

Samuel Untermeyer was a Jewish leader and close friend of presidents Wilson and Roosevelt.
Bernard Baruch was a presidential adviser to Wilson, Roosevelt and Truman.

"This declaration called the war against Germany, which was now determined on, a 'holy war'.
This war was to be carried out against Germany to its conclusion, to her destruction" (Diese
Erklarung nannte den Krieg gegen Deutschland, der nun beschlossen sei, einen heiligen Krieg.



Dieser Krieg miisse gegen Deutschland bis zu dessen Ende, bis zu dessen Vernichtung, gefiihrt
werden). - Dr. Franz J. Scheidl, Geschichte der Verfemung Deutschlands.

"War in Europe in 1934 was inevitable." - H. Morgenthau, Secretary of the U.S. Treasury, Hearst
Press, September, 1933 (also quoted in "The Palestine Plot" by B. Jenson, p. 1 1 (printed by John
McKinley, 11-15 King Street, Perth, Scotland)).

"For months now the struggle against Germany is waged by each Jewish community, at each
conference, in all our syndicates, and by each Jew all over the world. There is reason to believe
that our part in this struggle has general value. We will trigger a spiritual and material war of all
the world against Germany's ambitions to become once again a great nation, to recover lost
territories and colonies. But our Jewish interests demand the complete destruction of Germany.
Collectively and individually, the German nation is a threat to us Jews." - Vladimir Jabotinsky
(founder of the Jewish terrorist group, Irgun Zvai Leumi) in Mascha Rjetsch, January, 1934 (also
quoted in "Histoire de l'Armee Allemande" by Jacques Benoist-Mechin, Vol. IV, p. 303).

"Hitler will have no war (does not want war), but we will force it on him, not this year, but
soon." - Emil Ludwig Cohn in Les Annales, June, 1934 (also quoted in his book "The New Holy
Alliance").

"We Jews are going to bring a war on Germany." - David A. Brown, National Chairman, United
Jewish Campaign, 1934 (quoted in "I Testify Against The Jews" by Robert Edward Edmondson,
page 188 and "The Jewish War of Survival" by Arnold Leese, page 52).

"We want to bring about a deep hatred for the Germans, for German soldiers, sailors, and
airmen. We must hate until we win." - Lord Beaverbrook, quoted in Niemals! by Heinrich
Goitsch.

"There is only one power which really counts. The power of political pressure. We Jews are the
most powerful people on earth, because we have this power, and we know how to apply it." -
Vladimir Jabotinsky, Jewish Daily Bulletin, July 27, 1935.

"Before the end of the year, an economic bloc of England, Russia, France and the U.S. A will be
formed to bring the German and Italian economic systems to their knees." - Paul Dreyfus, "La
Vie de Tanger" May 15, 1938.

On the 3rd of June, 1938, the American Hebrew boasted that they had Jews in the foremost
positions of influence in Britain, Russia and France, and that these "three sons of Israel will be
sending the Nazi dictator to hell." - Joseph Trimble, the American Hebrew.

"Germany is our public enemy number one. It is our object to declare war without mercy against
her. One may be sure of this: We will lead that war!" - Bernard Lecache, the president of the
"International League Against Racism and Anti-Semitism," in its newspaper "Droit de Vivre"
(Right to Life), 9 November, 1938.

"The war now proposed is for the purpose of establishing Jewish hegemony throughout the



world." - Brigadier General George Van Horn Mosely, The New York Tribune, March 29, 1939.

"I wish to confirm in the most explicit manner, the declaration which I and my colleagues made
during the last months, and especially in the last week: that the Jews "stand by Great Britain and
will fight on the side of the democracies." Our urgent desire is to give effect to these
declarations. We wish to do so in a way entirely consonant with the general scheme of British
action, and therefore would place ourselves, in matters big and small, under the co-ordinating
direction of His Majesty's Government. The Jewish Agency is ready to enter into immediate
arrangements for utilizing Jewish manpower, technical ability, resources, etc." - Chaim
Weizmann, President of the World Jewish Congress, Head of the Jewish Agency and later
President of Israel, the London Times, September 5, 1939, and the London Jewish Chronicle,
September 8, 1939.

"The millions of Jews who live in America, England and France, North and South Africa, and,
not to forget those in Palestine, are determined to bring the war of annihilation against Germany
to its final end." - Central Blad Voor Israeliten in Nederland, September 13, 1939.

"Stop talking about peace conditions! Break Germany in pieces!" - The Daily Herald, No.7426, 9
December, 1939.

"The Jews, taken collectively, view this war as a holy war." - The Daily Herald, No. 7450, 1939,
quoted in "Reichstagsbrand, Aufklarung einer historischen Legende," by U. Backes, K.H.
JanBen, E. Jesse, H. Kohler, H. Mommsen, E Tobias.

"Even if we Jews are not physically at your side in the trenches, we are morally with you. This
war is our war and you fight it with us." - Schalom Asch, Les Nouvelles Litterairres, February
10, 1940.

"In losing Germany, Jewry lost a territory from which it exerted power. Therefore it was
determined to re-conquer it." - Louis Marschalko, "The World Conquerors : The Real War
Criminals."

"The World Jewish Congress has been at war with Germany for seven years." - Rabbi M.
Perlzweig (head of the British Section of the World Jewish Congress), Toronto Evening
Telegram, February 26, 1940.

"The Second World War is being fought for the defense of the fundamentals of Judaism." -
Rabbi Felix Mendlesohn, Chicago Sentinel, October 8, 1942.

"We are not denying and are not afraid to confess that this war is our war and that it is waged for
the liberation of Jewry... Stronger than all fronts together is our front, that of Jewry. We are not
only giving this war our financial support on which the entire war production is based, we are not
only providing our full propaganda power which is the moral energy that keeps this war going.
The guarantee of victory is predominantly based on weakening the enemy forces, on destroying
them in their own country, within the resistance. And we are the Trojan horses in the enemy's
fortress. Thousands of Jews living in Europe constitute the principal factor in the destruction of



our enemy. There, our front is a fact and the most valuable aid for victory." - Chaim Weizmann,
President of the World Jewish Congress, Head of the Jewish Agency and later President of
Israel, in a Speech on December 3, 1942, in New York.

"Played golf with Joe Kennedy (U.S. Ambassador to Britain). He says that Chamberlain stated
that America and world Jewry forced England into World War II." - James Forrestal, Secretary
of the Navy (later Secretary of Defense), Diary, December 27, 1945 entry.

"It is untrue that I or anyone else in Germany wanted war in 1939. It was wanted and provoked
solely by international statesmen either of Jewish origin or working for Jewish interests. Nor had
I ever wished that after the appalling first World War, there would ever be a second against either England or America." - Adolf Hitler, April, 1945.

The joke doing the rounds of the British Union of Fascists at this time, was that the Jewish
national anthem was, 'Onward Christian Soldiers.'

Iulian Vlad —Confesiuni pentru istorie
sunt transcriptul a peste 40 de ore de intrebari ale gen. Aurel Rogojan completate cu anexe si documente. Volumele, care au fost incredintate Editurii Proema din Baia Mare, vor elucida, la aproape trei decenii de la terminarea pasnica a Razboiului Rece si lichidarea Lagarului moscovit, situatia din Romania din perspectiva fostului sef al Securitatii Statului.

„Vinovatul de serviciu, Generalul Iulian Vlad“, Dosarele Cotideanului, Bucuresti, anul 2017, Nr. 2, 162 p. e o quasi prefata, prezentare a liniilor directoare ale „Confesiunilor pentru istorie“ de mult asteptate: Structura Securitatii; De ce generalul Iulian Vlad? de gen. A. Rogojan; A impiedicat o varsare de sange si planul de destramare a tarii. de acad. D. Giurescu; Un barbat pentru istorie. de D. Sararu; Sfarsitul Epocii de Aur vazuta de gen. Iulian Vlad; Un sublect hipersensibil, Uniunea Sovietica si rusii; Secretul intalnirii Ceausescu - Gorbaciov; Securitatea contra KGB, Conspiratii impotriva lui Ceausescu; Securitatea si Serviciile Secrete;  Scanteia Poporului instiga la razboi civil; Silviu Brucan contra Iulian Vlad;  Cine este Ion Iliescu; Alti emanati ai Revolutiei, Magureanu, Nicolaescu, Suceava, Mazilu etc.

In asteptarea Confesiunilor, reiau o modesta contributie in: https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

Semnele vremii. Articole, interviuri, opinii ; Aufsätze, Interviews, Meinungen. Eppstein : Dr. Falk, 278 p. / p. 36-41.

Si cazul generalului Iulian Vlad e valabil dictonul latin : face nedreptate şi cel care n-o condamnă / Injuriam ipse facias, ubi non vindices

Generalul Iulian Vlad, erou sau trădător?

Generalul Vlad (86) e un trădător, atât al lui Nicolae Ceaușescu, pentru că a dezarmat Securitatea în 17 decembrie 1989, cât și al lui Ion Iliescu, care planificase 60.000 de victime pentru legitimarea noii puteri.

În Kein Entkommen aus dem Netz der Verschörungen. Rumänische Securitate-Kader werden Publizisten, din Frankfurter Allgemeine Zeitung, 02.03.2017, Joseth Croitoru se folosește de „Factorul intern. România în spirala conspiraţiilor”, a gen. Aurel Rogojan, pentru a reveni asupra acestei trădări și mai ales că-i politic incorectă cartea și apariția înpublicalui Vlad și Rogojan la Timișoara. Vezi mai jos și în Anexa:

http://www.amosnews.ro/viore-roman- despre-factorul-intern-romania-spirala-conspiratiilor-2016-08-28

http://www.ziarulnatiunea.ro/2016/09/03/conspiratii/

Geneneralul Vlad e un erou pentru că a refuzat să tragă în popor cu riscul de a fi condamant de Ceaușescu sau de Iliescu. A intrat la închisoare pe baza protocolului falsificat al ultimei ședințe, din 17 dec., a lui Ceaușescu și anturajul său restrans, din care însă inculpatul nu făcea parte. Asta este necunoscut de marele cotidian german, în schimb argumentele generalul Vlad și Rogojan sunt trecute cu vederea. Pe de altă parte, opera politico-poetică a lui Mircea Dinescu, cel care a început Revoluția TV cu indicația lui Ion Caramitru, „Mircea fă-te că lucrezi!”, se bucura de credibilitate. Ignoranța sau dezinformare?

Întâmplarea a făcut să revin la Timișoara pe 16 decembrie 1989 și să-l revăd a doua zi pe stradă pe un fost coleg din presă, care își predase pistolul la Securitate la ordinul gen. Vlad. De atunci, m-am întrebat, cum poate fi evaluată de un observator extern, dubla trădare eroică, care a salvat o țară, pentru că dacă Securitatea nu se dezarma, Pactul de la Varșovia, în primul rând Armata Roșie și cea maghiară interveneau să facă pace în intereseul lor, nu al românilor. Asta nu-i interesează nici pe Croitoru de la Frankfurter și firește nici pe revoluționarii de profesie, corupți cu pensii și avantaje materiale, ca pe vechii ilegalisti parazitari comunisti, dar ne reamintește de ministrul, maestrul propagandei national-socialiste dr. Joseph Goebbels: o minciună repetată de o mie de ori rămâne o miciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr.

http://vorba.16mb.com/generalul-iulian-vlad-erou-sau-tradator-2/

http://www.amosnews.ro/viorel-roman-generalul-iulian-vlad-erou-sau- tradator-2-2017-03-03

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/03/03/dr-viorel-roman-generalul- iulian-vlad-erou-sau-tradator-2/

Links:
http://ioncoja.ro/viorel-roman-are-ceva-de-spus/

http://atitudine3.rssing.com/chan-5975244/all_p10.html#item182

http://confluente.ro/Viorel_roman_generalul_iulian_vlad_viorel_ roman_1357458781.html

http://www.viorel-roman.ro/articol_big.php?id=327&pg=21

http://www.ziaristionline.ro/2011/12/22/prof-dr-viorel-roman-generalul- iulian-vlad-erou-sau-tradator/

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/10/generalul-iulian-vlad-erou- sau-tradator-disputa.html

http://www.ziarulnatiunea.ro/2011/12/21/generalul-iulian-vlad-erou-sau- tradator-2/
La pagina 46 din http://www.herculanehercules.ro/data/uploads/ziarul_ hercules_nr_08.pdf
La pagina 47 din https://www.academia.edu/27240926/Romania_2012
La pagina 25 din http://www.acxie.ro/pdf/aaa.pdf
Ziarul „Mioriţa”, U.S.A., din 17 decembrie 2011


Stimate d-le Corvin Lupu,

Ceauşescu a privatizat statul, a vândut evrei, germani pe valută şi asupra disperaţilor, care înotau în Dunăre spre Serbia, a ordonat să se tragă cu muniţie de război. După Sf. Augustin (354-430), asta e suficient pentru ca şi un şef de stat să nu se deosebească de un bandit obişnuit. Libertatea de mişcare şi cea de expresie sunt la judeo-creştini drepturi de natură divină, cei care le încalcă sunt infractorii.

Ceauşescu a privatizat statul, a vândut evrei, germani pe valută şi asupra disperaţilor, care înotau în Dunăre spre Serbia, a ordonat să se tragă cu muniţie de război. După Sf. Augustin (354-430), asta e suficient pentru ca şi un şef de stat să nu se deosebească de un bandit obişnuit. Libertatea de mişcare şi cea de expresie sunt la judeo-creştini drepturi de natură divină, cei care le încalcă sunt infractorii.

Mă mir că amiralul Canaris, colonelul von Stauffenberg, care au încercat să-l înlăture pe Adolf Hitler sunt eroi, iar generalul-colonel Iulian Vlad e degradat soldat şi condamnat la 25 de ani, pentru că a împiedicat un război civil, cu consecinţe incalculabile pentru existenţa statului. Care ar fi fost soarta României ortodoxe, care n-are nici Concordat, în condiţiile ingerinţei străine militare directe şi ale unui război fratricid în vremea când vecinii URSS, Iugoslavia, Cehoslovacia s-au dezmembrat?

Mi-e greu să înţeleg pledoaria Dv pentru supunere necondiţionată faţă de Dictator, în condiţiile în care el s-a descalificat ca șef de stat, când marile puteri au decis sfârșitul pașnic al Războiului Rece, al ideologiei marxist-leniniste anticreștine și al închisorii popoarelor, așa-zisul Lagăr ortodoxo-comunist. Și eu m-am întrebat cu câţiva ani în urmă, în 2011:

„Generalul Iulian Vlad: Erou sau trădător?”

Articolul s-a publicat de peste zece ori în SUA, Germania, România, Australia și mă bucur că d-nul general Aurel I. Rogojan l-a considerat de folos acestei dezbateri.

Generalul Iulian Vlad, erou sau trădător?
Evenimentele din decembrie 1989 de la Timişoara şi Bucureşti fac parte din înţelegerea dintre ruşi şi americani în legătură cu terminarea paşnică a Războiului Rece dintre creştinii occidentali şi ortodocşi, la renunţarea Moscovei la Cortina de Fier, la Lagărul est- european, la credo marxist leninist, care urmărea mântuirea celor ce muncesc prin depăşirea luptei de clasă şi raiul pe pământ!

Cei care au planificat, organizat şi s-au implicat în Revoluţie plecau de la premisa că Armata şi Securitatea nu se agreau şi având arme vor trage în legitimă apărare, provocaţi de revoluţionarii în civil, dar bine pregătiţi și înarmaţi, apoi în confuzia quasi normală, inerentă, dar mai ales indusă cu premeditare de agenţi anonimi se vor înregistra cam 1.500 morţi pe judet, în total pe ţară 60.000. Genocid!

Nicolae şi Elena Ceauşescu nu înţelegeau sau nu acceptau aceste realităţi, aşa că au fost lichidaţi după un proces sumar, de tip stalinist. Ministrul Apărării Vasile Milea s-a sinucis la începutul operaţiunii, iar ministrul, şeful Departamentului Securităţii Statului, general- colonelul Iulian Vlad, a ordonat imediat depunerea armelor şi muniţiei la rastel.

Poziţiile erau clare, Frontul Salvării Naţionale, a celor buni, care n-au întinat idealurile comuniste, iar de partea cealalaltă securiştii- terorişti, cei care trag din toate poziţiile, şi sunt până astăzi de negăsit. Lupta dintre progresiştii internaţionalişti Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan şi cei naționalişti moldo-valahi s-a încheiat cu victoria clară a moscoviţilor.

Războiul civil dintre Armată şi Securitate însă n-a avut loc. Ordinul gen. Vlad a încurcat avântul revoluţionar, dar s-a inventat subit sintagma securist = terorist la Televiziune şi populaţia a fost mobilizată să participe la vânătoare şi vigilenţă împotriva celor care în mod paradoxal s-au dezarmat de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni.

Logica evenimentelor este implacabilă şi verificată în trecut. După dezastrul din Rusia, un grup de generali s-a hotărât să-i lichideze pe Adolf Hitler şi pe Heinrich Himmler, care erau aşteptaţi să facă o vizită pe front. Hitler vine însă singur, aşa că se amână acţiunea, pentru că generalii se temeau că Himmler declanşează un război civil între SS şi Armată. Astăzi ştim că Himmler voia să ia locul lui Hitler după ce acesta s-a sinucis, tot aşa cum ştim că gen. Vlad n-a intenţionat nici o clipă să-l înlocuiască pe Ceauşescu.

1989 era mai mult în joc decât schimbarea Domnului la Bucureşti, era euforia celor care doreau refacerea unităţii ortodocşilor cu occidentalii. Depăşirea Marii Schisme din 1054. Ea însă n-a avut loc şi totul a rămas ca în trecut, aşa că tot elanul se dovedeşte a fi fost ceva penibil, de care se jenează acum cam toată lumea, atât în est cât şi în vest.

În ce măsură conştientiza gen. Vlad pe 17 decembrie 1989 că totul este numai o farsă, în afara luptei pentru putere a curentului moscovit din rândul moldo-valahilor şi al celor 1.000 de morţi, este greu de ştiut. Sigur este faptul că el nu s-a comportat cum dorea kominternistul Brucan şi a fost degadat şi condamnat la 25 de ani de închisoare.

Gen. Vlad n-a acceptat lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei moscovite, nici obedienţa faţă de a treia Romă, ceea ce l-a costat în final 4 ani de puşcărie. Pentru că l-a trădat pe Brucan. Pe de altă parte, a împiedicat un război civil. Pentru asta e un erou al neamului.

Generalul Iulian Vlad, erou sau trădător? (2)

Gen. Vlad (86) e un tradator, atat a lui Nicolae Ceausescu, pentru ca a dezarmat Securitatea in dec. 1989, cat si al lui Ion Iliescu, care planificase 60.000 de victime pentru legitimarea noii puterii.

In Kein Entkommen aus dem Netz der Verschörungen. Rumänische Securitate-Kader werden Publizisten, din Frankfurter Allgemeine Zeitung, 02.03.2017, Joseth Croitoru se foloseste de "Factorul intern. România în spirala conspiraţiilor", a gen. Aurel Rogojan, pentru a reveni asupra acestei tradarii si mai ales ca-i politic incorecta cartea si aparitia in public a lui Vlad si Rogojan la Timisoara. Vezi mai jos si in Anexa:

http://www.amosnews.ro/viore-roman-despre-factorul-intern-romania-spirala-conspiratiilor-2016-08-28

http://www.ziarulnatiunea.ro/2016/09/03/conspiratii/

Gen. Vlad e un erou pentru ca a refuzt sa trag in popor cu riscut de a fi condamant de Ceausescu sau de Iliescu. A intrat la inchisoare pe baza protocolului falsificat al ultimei sedintei, din 17 dec., a lui Ceausescu si anturajul sau restrans, din care insa inculpatul nu facea parte. Asta este necunoscut de marele cotidian german, in schimb argumentele gen. Vlad si Rogojan sunt trecute cu vederea. Pe de alta parte opera politico-poetica lui Mircea Dinescu, cel care a inceput Revolutia TV cu indicatia lui Ion Caramitru, „Mircea fa-te ca lucrezi!“, se bucura de credibilitate. Ignoranta sau desinformare?

Intamplarea a facut sa revin la Timisoara pe 16 dec. 1989 si sa-l revad a doua zi pe strada pe un fost coleg din presa, care isi predase pistolul la Securitate la ordinul gen. Vlad. De atunci m-am intrebat, cum poate fi evaluata de un observator extern, dubla tradare eroica, care a salvat o tara, pentru ca daca Securitatea nu se dezarma, Pactul de la Varsovia, in primul rand Armata Rosie si cea maghiara interveneau sa faca pace in intereseul lor, nu al romanilor. Asta nu-i intereseaza nici pe Croitoru de la Frankfurter si fireste nici pe revolutionarii de profesie, corupti cu pensii si avantaje materiale, dar ne reaminteste de dr. Joseph Goebbels: o minciună repetată de o mie de ori rămâne o miciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr.

Links:

http://ioncoja.ro/viorel-roman-are-ceva-de-spus/

http://atitudine3.rssing.com/chan-5975244/all_p10.html#item182

http://confluente.ro Viorel_roman_generalul_iulian_vlad_viorel_roman_135...

http://www.viorel-roman.ro/articol_big.php?id=327&pg=21

http://www.ziaristionline.ro/2011/12/22/prof-dr-viorel-roman-generalul-i...

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/10/generalul-iulian-vlad-er...

http://www.ziarulnatiunea.ro/2011/12/21/generalul-iulian-vlad-erou-sau-t...

La pagina 46 din http://www.herculanehercules.ro/data/uploads/ziarul_hercules_nr_08.pdf

La pagina 47 din https://www.academia.edu/27240926/Romania_2012

La pagina 25 din http://www.acxie.ro/pdf/aaa.pdf

Ziarul „Mioriţa”, U.S.A., din 17 decembrie 2011

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (44)

România este o colonie, vasala multora, dar mai ales neamului prost. “Resetarea" societăţii în care trăim nu este posibilă pentru că pur şi simplu nu există resursele umane pentru a o realiza, scrie Doru Pop, conferențiar la Babes-Bolyai Cluj:

Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice. Aşteptând această resetare, demonstrăm că suntem o comunitate care aşteaptă minuni din nimic. Pare o constatare cinică, dar e o tristă realitate: România nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a fi altceva decât ceea ce este acum.
De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale. Oameni de calitate, bărbaţi curajoşi şi femei inteligente, cetăţeni bine educaţi şi intelectuali formaţi de-a lungul câtorva generaţii au fost ucişi sau au fugit din acestă ţară. Am asistat nepăsători la decimarea biologică a celor mai buni dintre noi.
Naţiunile şi popoarele nu sunt un sac fără fund, bazinul lor genetic nu regenerează la nesfârşit. În teoria politică există o ştiinţă numită demografie politică, specializată în studierea efectelor transformărilor care au loc la nivelul structurii populaţiei asupra societăţii în ansamblul ei.

Funcţionarea unor sisteme politice sau disfuncţionalitatea socială nu pot fi înţelese fără studierea dinamicii populaţionale. În întreaga lume asistăm la nişte transformări demografice fără precedent, iar dezechilibrele demografice au fost mereu o sursă pentru marile conflicte globale sau regionale.


Al Doilea Război Mondial
Aş vrea să atrag atenţia asupra efectelor negative ale acestei schimbări demografice pentru istoria recentă a naţiunii noastre şi asupra modului cum arată instituţiile publice şi private de la noi. Pretutindeni vedem surogate de profesionişti publici, fantoşe de politicieni, profesori contrafăcuţi, medici incompetenţi. Peste tot întâlnim o lipsă cumplită de profesionalism şi ne ciocnim de zidul competenţelor false.
De unde provin aceste defecte congenitale, extinse la nivel naţional? Din epuizarea demografică!
Prima golire demografică s-a produs la începtul secolui trecut şi a fost o consecinţă nefastă a celor două războaie mondiale. În urma conflagraţiilor mondiale, România a pierdut, cumulat, aproape 10% din populaţie, mai ales de sex masculin. Conform estimărilor, în urma primului conflict global am pierdut peste 600.000 de oameni (civili şi militari), iar în cel de-Al Doilea Război Mondial au murit peste 500.000 de oameni (civili şi militari).

La pierderile cumulate trebuie să adăugăm şi victimele Holocaustului şi pe cele ale pogromurilor rasiale, ceea ce înseamnă cel puţin încă 1,2 milioane de oameni. Catastrofa demografică a continat şi în România stalinistă. Urmând modelul sovietic, statul român a demarat un proces de epurare demografică pe criterii de clasă, orientându-se mai ales împotriva elitelor sociale şi intelectuale.
Astfel, conform evaluărilor din Raportul Tismăneanu, se pare că ar fi vorba de 350 de mii de victime - deşi alţi cercetători susţin că între 1948 şi 1989 au fost ucise 1,2 milioane de persoane. Oricum încă 10% din cetăţenii statului român au fost eliminaţi, şi nu vorbim doar despre elita politică. A fost distrusă o întreagă pătură medie, inteligentă şi valoroasă: săteni bogaţi, preoţimea educată, precum şi o mare parte a intelectualităţii urbane (medici, avocaţi, jurnalişti).


Evreii şi etnicii germani
La aceste victime politice se adaugă cumplita dispariţie a unor etnii întregi, care are consecinţe grave pe ansamblu.
Pierderea irecuperabilă a cel puţin două etnii foarte importante pentru structura socială a statului român modern, evreii şi etnicii germani, este incomensurabilă. În aceeaşi perioadă au plecat din România aproape jumătate de milion de evrei (conform statisticilor din 1947 erau peste 400 de mii de evrei în statul român), dar distrugerea este şi mai mare, dacă ţinem cont că în 1930 România Mare număra peste 750 de mii de etnici evrei, în timp ce astăzi mai există doar 6.000 de persoane care se declară de această etnie.
Evreimea românească a avut un rol de urbanizare, de racordare la valorile cosmopolite şi de stimulare a vieţii artistice, culturale şi economice.
Să nu uităm nici că Nicolae Ceauşescu a primit jumătate de miliard de mărci pentru alţi aproape 200 de mii de etnici germani, pe care i-a vândut ca pe nişte bunuri de export. Numai că, tot conform recensământului din 1930, ştim faptul că România avea peste 745 de mii de etnici germani. Astăzi mai sunt puţin peste 60.000. România a mai pierdut aproximativ 10% dintre cetăţeni, dintre care mulţi reprezentau o elită socială, modele publice de comportament.

Exodul după 1989

A treia şi cea mai mare golire demografică a avut loc după 1989. Deşi statisticile nu sunt concludente, pentru că mulţi români şi-au luat lumea în cap, pur şi simplu au plecat fără să se mai uite în urmă şi fără să oficializeze această plecare, se estimează că undeva între 2,5 şi 3 milioane de concetăţeni au emigrat în ultimii 25 de ani. Numai în 2007 au plecat voluntar aproape o jumătate de milion de români. Şi nu au plecat infractorii, leneşii sau ignorantii. Au plecat tinerii de până în 35 de ani, oameni educaţi şi bine pregătiţi profesional, bărbaţi şi femei curajoşi şi cu iniţiativă, cu profil psihologic de învingători, indivizi gata să muncească, dispuşi să facă eforturi remarcabile de adaptare la o nouă societate. Iarăşi, ce aveam mai bun din punct de vedere demografic.Golirea etnică a dus şi la atingerea limitelor morale şi etice. Pentru că mârlănia şi primitivismului comportamentelor nu se schimbă peste noapte. Lipsa de decenţă şi eleganţă în comportamentele publice nu pot fi predate sau învăţate din manuale de "bune maniere".Cine a luat locul acestor oameni, pentru că, de fiecare dată, după fiecare golire demografică, locurile goale au fost umplute de cineva?Din păcate în locul unor oameni cinstiţi şi educaţi, instituţiile româneşti au fost populate cu hoţi şi şarlatani. În locul unor intelectuali de calitate am fost obligaţi să punem analfabeţi şnapani, în locul unor oameni capabili să dialogheze civilizat, am adus făpturi care urlă şi creaturi care înjură şi scuipă, ghiolbanii şi primitivii i-au înlocuit pe oamenii inteligenţi şi serioşi, urmând vechea filosofie mioritică: nimeni nu este de neînlocuit, cum nu se poate mai FALS.

Cu cât te pricepi mai puţin la un lucru, cu atât ai şanse mai mari să fii pus într-o funcţie care să-ţi permită să administrezi acel domeniu. Incompetenţa a devenit la noi o formă de calificare.Miliţienii au ajuns profesori de democraţie, turnătorii au devenit instructori de etică şi morală, iar nulităţile s-au transformat în modele de comportament. Cand vulgaritatea şi nesimţirea sunt substitutele bunei-creşteri, nu mai e nimic de făcut, nu mai poţi dobândi deprinderi civilizate la doctorat.Pseudo-intelectualitatea compusă dintr-o clică nepotistă s-a instaurat definitiv şi confortabil în fotoliile lăsate libere de oamenii de calitate, diverşi mitocani iau drept libertate de exprimare sudalmele, şi orice semianalfabet care crede că vorbirea este egală cu inteligenţa îşi dă cu părerea despre cum ar trebui să arate lumea. Farsorii dansează goi pe scena publică, mimând societatea civilă, iar mass-media este plină de ipochimeni care nu cunosc regulile de gramatică elementara, nimic nu-i împiedică să debiteze aberaţii.Impostura academică pe care o vedem expusă zilnic este doar vârful de aisberg, cu cât coborâm mai jos în infrastructura demografică a ţării în care trăim, vedem pretutindeni dezastrul. Din păcate, el se produce de mai bine de o sută de ani, de un secol şi mai bine asistăm cum se instalează domnia neamului prost - mai ales din punct de vedere moral, nu doar organizaţional sau administrativ. Daca astazi suntem o natiune distrusa, nu e din cauza disparitiei fabricilor si uzinelor, aceasta fiind doar o consecinta, ci din cauza factorului UMAN, calitatea acestuia din urma stand in numarul de like-uri pe Facebook...

Am înlocuit neamul bun cu neamul prost, iar neamul prost continuă să se perpetueze. Democratia are multe plusuri, dar si un urias minus, lipsa oricarui criteriu de selectie a liderilor.
Acolo, în rădăcina ADN-ului nostru, reformele şi resetarea sistemului nu mai înseamnă nimic, Romania este o colonie.., vasala multora, dar mai ales neamului prost.

Petre Pandrea (1904-1968) si Iulian Vlad (1931-2017),
olteni cu o educatie militara si o cariera exceptinala, primul post mortem memebru al Academiei Romane, al doilea general-colonel, ultimul sef al Securitatii statului, au fost victime ale tranzitiei de la capitalism la socialism si invers, de la Romania Mare la RPR, RSR, Consiliului de Ajutor Economic Reciproc, Pactul de la Varsovia, apoi, integrarea in Uniunea Europeana si Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.
Personalitati puternice, reprezentati de frunte a generatiilor lor, au suportat toate persecutiile, puscaria, cu stoicism, cu seninatatea manadarinilor dupa Pandrea, inerente tranzitiei din sfera de interese a Occidentului in cea a Orientului si invers, cum a formulat cronicarul Miron Costin „Nu sunt vremile sub cârma omului, ci bietul om sub cârma vremii“. In legatura cu evenimentele din decembrie 1989, gen. Vlad a confirmat acuma cateva luni ca: ”Teroriștii de la revoluție nu au existat, ci doar un plan de rupere a țării. A existat un plan dibolic care nu a pornit dintr-o minte idioată.”
Iulian Vlad, a murit astazi, la varsta de 86 de ani.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Generalul Iulian Vlad, erou sau trădător?
Evenimentele din decembrie 1989 de la Timişoara şi Bucureşti fac parte din înţelegerea dintre ruşi şi americani în legătură cu terminarea paşnică a Războiului Rece dintre creştinii occidentali şi ortodocşi, la renunţarea Moscovei la Cortina de Fier, la Lagărul est- european, la credo marxist leninist, care urmărea mântuirea celor ce muncesc prin depăşirea luptei de clasă şi raiul pe pământ!
Cei care au planificat, organizat şi s-au implicat în Revoluţie plecau de la premisa că Armata şi Securitatea nu se agreau şi având arme vor trage în legitimă apărare, provocaţi de revoluţionarii în civil, dar bine pregătiţi și înarmaţi, apoi în confuzia quasi normală, inerentă, dar mai ales indusă cu premeditare de agenţi anonimi se vor înregistra cam 1.500 morţi pe judet, în total pe ţară 60.000. Genocid!
Nicolae şi Elena Ceauşescu nu înţelegeau sau nu acceptau aceste realităţi, aşa că au fost lichidaţi după un proces sumar, de tip stalinist. Ministrul Apărării Vasile Milea s-a sinucis la începutul operaţiunii, iar ministrul, şeful Departamentului Securităţii Statului, general- colonelul Iulian Vlad, a ordonat imediat depunerea armelor şi muniţiei la rastel.
Poziţiile erau clare, Frontul Salvării Naţionale, a celor buni, care n-au întinat idealurile comuniste, iar de partea cealalaltă securiştii- terorişti, cei care trag din toate poziţiile, şi sunt până astăzi de negăsit. Lupta dintre progresiştii internaţionalişti Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan şi cei naționalişti moldo-valahi s-a încheiat cu victoria clară a moscoviţilor.
Războiul civil dintre Armată şi Securitate însă n-a avut loc. Ordinul gen. Vlad a încurcat avântul revoluţionar, dar s-a inventat subit sintagma securist = terorist la Televiziune şi populaţia a fost mobilizată să participe la vânătoare şi vigilenţă împotriva celor care în mod paradoxal s-au dezarmat de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni.
Logica evenimentelor este implacabilă şi verificată în trecut. După dezastrul din Rusia, un grup de generali s-a hotărât să-i lichideze pe Adolf Hitler şi pe Heinrich Himmler, care erau aşteptaţi să facă o vizită pe front. Hitler vine însă singur, aşa că se amână acţiunea, pentru că generalii se temeau că Himmler declanşează un război civil între SS şi Armată. Astăzi ştim că Himmler voia să ia locul lui Hitler după ce acesta s-a sinucis, tot aşa cum ştim că gen. Vlad n-a intenţionat nici o clipă să-l înlocuiască pe Ceauşescu.
1989 era mai mult în joc decât schimbarea Domnului la Bucureşti, era euforia celor care doreau refacerea unităţii ortodocşilor cu occidentalii. Depăşirea Marii Schisme din 1054. Ea însă n-a avut loc şi totul a rămas ca în trecut, aşa că tot elanul se dovedeşte a fi fost ceva penibil, de care se jenează acum cam toată lumea, atât în est cât şi în vest.
În ce măsură conştientiza gen. Vlad pe 17 decembrie 1989 că totul este numai o farsă, în afara luptei pentru putere a curentului moscovit din rândul moldo-valahilor şi al celor 1.000 de morţi, este greu de ştiut. Sigur este faptul că el nu s-a comportat cum dorea kominternistul Brucan şi a fost degadat şi condamnat la 25 de ani de închisoare.
Gen. Vlad n-a acceptat lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei moscovite, nici obedienţa faţă de a treia Romă, ceea ce l-a costat în final 4 ani de puşcărie. Pentru că l-a trădat pe Brucan. Pe de altă parte, a împiedicat un război civil. Pentru asta e un erou al neamului.
www.viorel-roman.ro
Bucuresti 2011





Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (47)
Ion Marin-Almajan (Timisoara): Punctele de vedere sunt demne de tot respectul până când nu devin obsesii. Moment în care se pun mai multe întrebări. Cel care le susține este obligat s-o facă sau în cazul cel mai onorabil, are probleme de sănătate.
Alexandru Nemoianu USA): Delirul este o stare confuzională care este cauzată de afecțiuni medicale sau psihologice. Între ele sunt frustrarea, insuficiente glandulare, dorințe neamplinite. O idée delirantă este o idée falsă, care nu corespunde realității. Totuși acea idée este dominantă pentru cel beteag și beteagul va cauta în mod permanent să o dovedească. Formele delirului se întâlnesc ca “manii”: grandomanie, persecuție,sau “referință” (tot ce se întâmplă în jur are legătură cu bolnavul, evident în închipuirea lui). Mecanismul prin care se manifestă la rândul sau este prezent sub diferite forme. “Interpretativ”, un raționament fals este realizat pornind de la o constatare justă : Primarul anterior are o mașină frumoasă (constatare justă), înseamnă că el a furat (interpretare deliranta). “Delir paranoic”, discurs aparent logic dar legat de persecuții imaginare: nu pot realize nimic ca Primar (observație corectă) din cauza atacurilor fostului Primar (interpretare deliranta). Delirul poate deveni psihoza halucinatorie. cronică, devine idée delirantă.O idée delirantă fiind aceea care se menține neputând prin nimic fi combătută. Realitatea nu are importanță, faptul că idea delirantă nu este sau nu poate fi dovedită, este “vina” realității nu a creierasului beteag.
Adrian Zglobiu (Constanta): Toti sunteti in delir: delir catolic si delir ortodox. Toti prindeti muste mai rau ca ilegalistii lui Dej! Delirul greco-catolic s-a lasat cu capete sparte si cu divizari in comunitati pana la absurd. Delirul ortodox a mers pe sarbofilie pana la abandonul comunitatilor romanesti din Timoc in timp ce delirul catolic s-a transformat in antiromanism - vezi asociatiile banatene.
Ion Marin-Almajan (Timisoara): NU este nici un delir și nu privește sârbofilia, vă reamintesc lupta unor mari personalități ale Banatului pentru eliberarea de sub epitropia ierarhiei Bisericii ortodoxe sârbe: Eftimie Murgu și Nicolae Tincu Velea. Viorel Roman susține cu fiecare intervenție că numai prin Vatican vom intra noi moldo-valahii în Europa. De aici prieteneasca controversă.
Viorel Roman (Bangkok): De la Marea Schisma, 1054, pana in vremea Conciliului Vatican II, cand patriarhului Athenagoras si papa Paul VI si-au ridicat anatema reciproca, pentru lumea laicizata de azi e greu de intales ca ortodocsii si catolicii, 900 de ani, s-au excomunicat si dusmanit fara motive. In Sfantul Imperiu Roman, si in Transilvania, ortodocsii aveau statut de tolerat, fara dreptul de a construi biserica sau locui la oras, de a depune marturie la proces etc.. Numai dupa la unirea cu Roma, 1698, greco-catolicii sunt „natiune“ occidentala si cu Scoala Ardeleana au pus bazele ideei nationale. Fapta Unirii de la 1859, 1918 e a moldo-valahilor, care prin lichidarea Bisericii unite, 1948-1989, vor sa fie model de urmat si in Transilvania, Bucovina, Maramures, Bihor si Banat, ceea ce e intolerabil si blocheaza astfel emanciparea nationala si sociala a tutuora, dupa cum vedem fuga spre vest a milioane. mai ales tineri, astfel ca se nasc mai multi romanii in occident decat in spatiul controlat de Partida devalmasiei orientale, moldo-valahe, ortodoxo-comunista, de la Bucuresti: Frontul Renașterii Naționale, Partidul Muncitoresc Roman, Partidul Comunist Roman, Frontul Salvarii Naționale, Partidul Democrației Sociale din România, Partidul National Liberal, Partidul Social Democrat. In ciuda tuturora Partida are menirea de a realiza unirea cu Roma. Greco-fanariotii, regii germanii nici n-au reusit sa ajunga la Roma, ca Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu, Iohannis si 1999 a venit Fericitul Ioan Paul II la Bucuresti si in curand viene papa Francisc. E posibil ca Unirea sa nu aibe loc curand, dar fara „controversa noastra prieteneasca“ (Ion Marin Almajan), nu intelagem dece Spatiul Schengen se opreste la ortodocsi (?), dece fug ei in vest, nu in est (?), dece au salariile, pensii, ajutoare sociale mici (?), dece se nasc mai multi romani in spatiul catolic decat in cel ortodox (?), etc. Anantema a fost ridicata, dialogul continua, urmeza mai devreme sau mai tarziu „unirea fara conditii“ (papa Francisc).

https://melidoniumm.wordpress.com/2012/07/22/viorel-roman-credinta-si-ratiune/

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (48)
Eugen Marculescu (Anchorage, Alaska): … spatiul Schengen se opreste la ROM ... vezi care este nivelul lor educational, cultural, etc. … daca unii sunt intrebati cate laturi are patratul unii spun ca are 3 laturii … triunghiul are 4 laturi … dar ROMbul?… vezi Starea Natiei a lui Patraru …
Viorel Roman (Bangkok): Cuvantul tigan e otravit, asa ca ei l-au schimbat in ROM cu rezultatul ca roman / rom e o apa si pamant in vest. Dar a considera insa si moldo-valah, un apelativ de noblete in Parisul sec. 19, ca ofensator azi, e surprinzator si nedrept, chiar daca tiganizarea romanilor, e actuala. Vezi:
http://www.gandaculdecolorado.com/tiganizarea-romanilor/
http://bentodica.blogspot.com/2016/05/tiganizarea-romanilor.html
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
Adrian Zglobiu (Constanta): Razboiului hibrid pentru teritorii cu sarbii si cu ungurii a inceput cand Tito i-a cerut Banatul lui Stalin si s-a terminat cu ,,revolutia " horthystilor din 1956. Oricum Romania nu putea sa mai existe ca regat in mijlocul unor tari comuniste pentru ca ne dezintegrau sarbii, ungurii si ucrainienii de ne sareau capacele. Tito intentiona sa anexeze inclusiv capitala Romaniei. Astazi anticomunismul anilor 50 e atat de subred incat pana si un simplu senator a reusit sa arunce, cu o remarca, toata dreapta in aer.
Alexandru Nemoianu (The Romanian - American Heritage Center, Jackson, Michigan): Nu, nu toti suntem in delir. Asta cu sarbofilia Patriarhiei Romane este absurda si nici nu merita comentata. Dar cand cineva, sistematic, vorbeste despre romani ca „moldo-valahi" (cand de fapt suntem "moldo-valahi-transilvaneni") si afirma ca Episcopatul Romei (zis Biserica Romano-Catolica) este in „avant“. Atunci intram in taram medical, delir sistematizat.
Viorel Roman (Bangkok): Cu formularea politic corecta „moldo-valahi-transilvaneni" amalgamam traditii istorice si religiose, atat de diferite, ca nu ne ajuta sa intalegem problemele Limesului, intre Imperiu si Barbari, confruntati si cu Occidentul (Oficiul European Antifrauda cere 21 de mil. de euro furati de Liviu Dragnea) si cu Orientul (la Bucuresti turcii fac o mare Moschee, soldati romani in Orientul Apropiat).
Chestiunea Orientala, din care moldo-valahii fac parti din 1774 si banatenii, transilvanenii,  bihorenii, mamaramuresenii, bucovinenii din 1918, e din nou la ordinea zilei:
https://www.academia.edu/27241088/Chestiunea_orientala
https://www.academia.edu/27240926/Romania_2012
http://system.lm-ns.org/index.php/proc/article/viewFile/1185/1057
http://www.totpal.ro/viorel-roman-ghinionul-de-a-fi-moldo-valah/
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
Brainestorming-ul genereaza noii, surprinzatoare si interesante puncte de vedere, totusi suntem mereu in situatia de a ne intreba la Limes, spre est sau spre vest? Cu ce strategie?  Cu ce consecinte?
https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (49)
Document german din noiembrie 1940: România de pe cele două părţi ale Carpaţilor reprezintă două entităţi deplin diferite. Transilvania şi Banatul sunt marcate de Europa Centrală; Valahia, Moldova şi ţinuturile de la gurile Dunării sunt mai degrabă oriental-asiatice. Încă din secolul al X lea cultura ţărănească şi orăşenească a Imperiului a ajuns până la arcul carpatic. De cealaltă parte a Carpaţilor nu s-a putut clădi ceva asemănător, de aici începe un spaţiu colonial care nu este capabil să trăiască într-un mod propriu şi este influenţat de formele exterioare. Valahia şi Moldova au fost dependente de imperiile german, turc şi rus şi din păcate la dorinţa acestor puteri au devenit state „independente”.
„Naţiunea română” nu este nici în ziua de azi nimic altceva decât o legendă a istoriografiei. Până în secolul al XIX lea nu a existat de fapt decât o viaţă vegetativă a micului popor de ţărani şi păstori valahi care număra cu puţin peste un milion de oameni care niciodată nu au avut o clasă conducătoare proprie ci nişte profitori patriarhali care se schimbau adesea. Înmulţirea de zece ori a acestei populaţii în secolele XIX şi XX s-a reusit prin apariţia sistemului industrial european care a transformat stepele în terenuri agricole. Această mare şansă economică s-a transformat, ca la toţi primitivii, într-o creştere a populaţiei. De aici a rezultat un număr mai mare şi o clasă de mari proprietari lacomi care nu aveau nici o legătură cu pământul şi cu masele muncitoare; fără să existe un popor şi cu atât mai puţin o naţiune. Puţinul care are legătură cu voinţa poporului vine din Transilvania. În cercurile românilor emigraţi aici ca forţă de muncă, în urma contactului strâns cu cultura mărcilor de graniţă ale Imperiului a apărut dorinţa de a da o viaţă mai bună neamului propriu. Însă până în ziua de azi s-a rămas la stadiul de dorinţă.
Aceasta nu putea să fie altfel, spune Garda de Fier deoarece clasa conducătoare străină orientată doar spre câştig a nimicit toate încercările de îmbunătăţire. Faptul că turcii, grecii, evreii şi alţi străini au devenit zeii idealului îmbogăţirii fără limite şi acceptarea corupţiei ca sistem au făcut ca aceste dorinţe idealistice să nu aibă nici o şansă. Abia revoluţia din 1940 a dat ocazia unei renaşteri a poporului român pentru o viaţă de naţiune independentă.
Ar fi o greşeală acceptarea necritică a acestei teze a Gărzii de Fier. Este adevărat că mişcarea lui Codreanu este cea mai puternică expresie de sănătate şi voinţă proprie care a apărut în rândurile populaţiei României. Putem astfel vedea că există aici substanţe ale unei rase vrednice. Este însă îndoielnic că acestea sunt destul de puternice pentru a crea un stat şi a transforma o populaţie într-un popor. În primul rând nu există un conducător şi nici o clasă conducătoare. Codreanu şi 17.000 de comandanţi subordonaţi au fost înlăturaţi şi „poporul” nu s-a mişcat. Revoluţia nu a fost făcută de Garda de Fier, ci de Antonescu, un general despre care se poate spune că este un bărbat curajos. Lovitura de stat i-a reuşit deoarece inamicii săi au fost nişte nemernici laşi. Şi chiar şi aşa Antonescu nu ar fi reuşit nimic dacă prăbuşirea politicii externe a vechiului sistem nu i-ar fi pus în mână toate atuurile.
Revoluţiile adevărate au drept urmare modificarea politicii externe. Noua Românie însă trăieşte de la început pe baza atotputernicei bunăvoinţe a Axei, chiar şi din punctul de vedere al politicii interne. Anume nu împotriva unor puteri străine a trebuit Antonescu să cheme trupele germane, ci împotriva propriei sale armate şi împotriva rezistenţei din cadrul aparatului de stat pentru că într-adevăr nu avea la îndemână forţe proprii care să îi fie alături. Într-o ţară ai cărei ofiţeri, funcţionari şi intelectuali aproape fără excepţie sunt obişnuiţi să trăiască din trădare, acest bărbat care înainte de toate pretinde cinste s-a confruntat imediat cu o duşmănie crescândă. De asemenea trebuie evitată luarea drept realitate a viselor gardiştilor. Noua Românie va avea nevoie pentru totdeauna din punct de vedere al politicii externe de sprijinul trupelor germane, iar din punctul de vedere al politicii interne pentru cel puţin câteva decenii.
Garnizoanele germane din România îi dau Reichului garanţia că nu vor apărea dezordini în sud-estul spaţiului său vital care ar fi păguboase din punct de vedere politic şi pentru situaţia aprovizionării sale. Mulţumită capacităţii populaţiei româneşti de a răbda de foame, mica supraproducţie agrară a României va fi la dispoziţia Reichului şi petrolul îşi va găsi drumul spre Reich câtă vreme acesta va curge. Astfel prin aceste exporturi româneşti se pare că vor asigurate lipsurile industriei germane. Apare acum întrebarea dacă Reichul trebuie să se mulţumească cu atât. Nu ar fi mai degrabă în interesul său să folosească pe deplin bogăţiile naturale şi forţa de muncă din această ţară apropiată?
Recolta medie la hectar în România este doar puţin mai mare decât jumătate din media Reichului, în ciuda faptului că terenul este în general cu mult mai bun decât cel din Germania. De asemenea nu sunt folosite nici pe departe toate oportunităţile agricole ale României. Tratatul Wohlthat a indicat numeroase căi prin care să fie folosite puterile economice ale României şi să fie însufleţite schimburile comerciale. Tratatul este în continuare în vigoare şi piedicile politice care se opuneau punerii lui în aplicare au dispărut. Fără îndoială că mijloacele prevăzute în tratat pot fi folosite acum mai bine, însă este nevoie de un discipol dornic de învăţătură şi care să fie capabil de dezvoltare asupra căruia să se facă simţite efectele pedagogice. Însă această viziune trebuie mai întâi analizată în mod corect. Întreaga dezvoltare istorică pasivă de până acum a României vorbeşte împotriva unei posibilităţi de acest fel.
Cunoscătorii ţării ne asigură că populaţia României nu este una ambiţioasă şi că în mod oriental-slav se mulţumeşte cu astâmpărarea foamei în loc să se străduiască să îşi asigure toate cele necesare. Religiozitatea moartă a bisericii ortodoxe îi întăreşte în această atitudine. Faptul că credinţa ortodoxă se găseşte alături de ideea naţională şi de cea de ordine în ideologia Mişcării Legionare ne face să nu ne aşteptăm la nici un fel de schimbare.
Dacă se doreşte ca România să nu fie doar păstrată ci să fie folosită pe deplin acest lucru nu poate avea succes doar prin consiliere, ci prin metode coloniale. Pentru aceasta este nevoie ca în locul proprietăţilor ţărăneşti minuscule prost exploatate să apară mari moşii care să fie administrate după metode moderne sub conducere germană. Apoi trebuie ca forţa de lucru care acum leneveşte să fie ocupată intensiv pe model colonial cu agricultura şi trebuie alcătuite mari armate de muncitori care să refacă sistemul de drumuri extrem de înapoiat. Industriile care necesită forţă de muncă intensivă trebuie să fie transferate din Reich în România.
În acest fel i se va da poporului german din România o şansă de implicare care să îi dea şi conştiinţa că joacă un rol important în cadrul Reichului. Poporul german din România a devenit de puţină vreme o corporaţie de drept public. Ei se poat alătura drapelului Reichului şi pot să îşi satisfacă serviciul militar în regimente proprii. Prin aceasta se reuşeşte ca Reichul să nu cedeze acest vechi post de graniţă, ci să îl păstreze şi cum este de dorit, să îl dezvolte. Ţara de dincoace de Carpaţi poate prin munca saşilor transilvăneni să primească din nou caracterul unui district german. De asemenea grupul etnic german oferă o rezervă necesară de oameni cunoscători ai ţării care să fie folosiţi pentru rezolvarea problemelor de cealaltă parte a Carpaţilor.
Aceste sarcini pot fi îndeplinite fără să fie atinsă suveranitatea formală a României (caracteristicile cele mai importante ale suveranităţii oricum îi lipsesc acestui stat) şi fără ca să fie blocate posibilităţile de dezvoltare ale puterilor vrednice din rândul populaţiei româneşti. Modalitatea de acţiune trebuie să fie o impunere pe cale paşnică. Nu ar trebui să fie dificil de obţinut sprijinul guvernului român pentru înfiinţarea unor moşii model şi treptat numărul acestor mari moşii să fie crescut. De asemenea nu ar trebui să fie întâmpinate obstacole de netrecut pentru punerea sub regie germană a construcţiilor de drumuri şi canale. Nu este nevoie de mijloace violente pentru penetrarea industrială. Există destul capital în Reich care caută oportunităţi şi care printr-o organizaţie centrală de intermediere în mod planificat să fie orientat către România.
Printr-o politică românească bazată pe realităţi şi nu pe programul imposibil de realizat al unei minorităţi de gardişti fiecare va primi ceea ce i se cuvine: masele capabil de dezvoltare o mai bună supraveghere şi alimentare ca până acum, germanii vor primi conducerea în ceea ce priveşte interesele Reichului şi foloasele cuvenite pentru contribuţia şi responsabilitatea lor politico-militară, forţele vrednice de origine românească vor primi participarea la guvernare şi administrare, conducerea producţiei şi a comerţului. Misiunea militară germană din România trebuie să apere ordinea astfel încât să nu mai fie posibile dezordinile.
https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (50)
Adrian Zglobiu (Constanta): Cum explicati dumneavoastra excluderea de la discutiile pentru mega-moscheie a problemei retrocedarilor bisericilor romanesti din Albania un stat musulman in care greciii ofera bani si pensii aromanilor care se grecizeaza? Incet, incet BOR incepe sa-si piarda partea nationala in favoarea altor interese si asta se vede cam peste tot in jurul nostru prin abandon in schimbul luxului pentru o mega-catedrala.
Alexandru Nemoianu (USA): Cum se poate amesteca BOR in Albania? Mega-moscheea este lucrarea "globalistlor" si a "multiculturalistilor" si porunca Bruxelles. Ce are asta de a face cu BOR? Da, Bucurestiul are nevoie de o mega-catedrala.
Adrian Zglobiu: Are ,,nevoie"? De ce are nevoie cand pierde teren pe toate planurile si in toate teritoriile? Are nevoie pentru ca asa se creeaza o dependenta fata de finantatori si devine santajabila. Biserica si-a abandonat poporul demult decand arhiepiscopul Tomisului i-a aruncat in strada pe zilierii din Nazarcea si a taiat o livada de zeci de hectare de caisi. Am facut armata la Nazarcea si stiu despre ce e vorba.
Reporter: Majoritarea parlamentara, „PSD constată existenţa mai multor vulnerabilităţi ale statului de drept, care sunt speculate de exponenţii „Statului Paralel şi Ilegitim”, cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească“. … su în ultimul rând, potrivit rezoluţiei PSD, „acţiunile din ultima perioadă ale «Statului Paralel şi Ilegitim», disimulate sub aşa-numită „luptă anti-corupţie”, au drept scop evident hărţuirea şi, în ultimă instanţă, decapitarea puterii politice legitim alese, pentru ca aceasta să nu îşi poată îndeplini Programul de guvernare angajat în faţa electoratului“.
Viorel Roman: Lupta pentru putere dintre Domn si boieri la Bucuresti e multiseculara, dar in ultima instanta decide Marile Puteri. Baronii, boierii moldo-valahi din Divan / Parlament vor puterea “Despotul de origine divina“ / Presedintelui, cu narativul statului de occidental. O victoria a Presedintelui sau a boierilor / baroni locali e insa straina culturii politice a acquis-ul comunitar din UE unde prin stat de drept nu se intelege puterea parlamentara verticala, cum a formulat varanul Voiculescu din puscarie: ’'Nu vom avea total puterea pana nu vom avea Justitia!’’
http://www.amosnews.ro/viorel-roman-spre-est-sau-spre-vest-2017-03-06
http://www.marianagurza.ro/blog/2017/01/23/dr-viorel-roman-romania-stat-mafiot/
Reporter: Doua conceptii diferite privind democratia si statul de drept, una orientala, a Partidei ortodoxo-socialiste moldo-valahe si una occidentala, a Presedentiei, care se bat acuma cap in cap?
Viorel Roman (Bangkok): Asa se vede. Romania e in UE si acquis-ul comunitar din Europa, 100.000 de pagini sunt parafate, dar nu sunt suficient de interiorizate de cultura politica de la Bucuresti, impregnata de traditii oriental-asiatice, de paternalism, nepotism, coruptie. In afara de asta, cinci milioane de romani sunt in vest, in spatiul acquis-ului, a codului canonic catolic modernizat si mereu actualizat, iar NATO are baze militare in tara. Putine sanse pentru o despotie orientala in UE, la Portile Orientului. Sub Tarii pravoslavnici, Domnitorii moldo-valahi, sub Stalin, Ceausescu, sau Putin, greu de imaginat ca deputati ar denunta simfonia dintre Stapan, Ortodoxie si poporul dreptcredinciios, ar critica „Statul Paralel şi Ilegitim”, cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească.“
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (51)
Eugen Marculescu (Anchorage, Alaska): Aici nu mai e vorba de Ortodoxie e vorba de un stat in totalitate corupt. Doar in Comunism s-a petrecut ce se va intimpla acum in RO daca UE & SUA nu se implica in lupta pentru putere (partide, baroni … presedinte) si eradicarea HOTIEI. Fara indoiala puterea judecatoreasca va ajunge pe mina hotilor si a puscariasilor cu averi imense neconfiscate care scriu carti in puscarii, au ziare si televiziuni. … Ce intelege Gheorghe din toate astea acum in secolul XXI daca nu stie cite secunde are un minut! Pentru ca RO sa fie adusa in Europa, DNA va trebui sa fie secondat si aparat de o institutie a UE la Bucuresti. In SUA exista un FBI (fara ca cineva sa il acuze pe presedinte ca protejeaza un "Stat paralel") care actioneaza direct in toate cele 52 de state americane. Exista o structura similara in UE?
Viorel Roman (Bangkok): Partidul la putere: ”Actiunile statului paralel si ilegitim disimulate in lupta anticoruptie au ca scop impiedicarea programului de guvernare, care aduce bunastare romanilor.” Critica din www.statulparalel.ro „Statul paralel sunt cei care îsi bat joc de tine, de viaţa ta, de munca ta … eşti nemulţumit? … de vină e statul paralel compus din politicienii, demnitarii care te fură, au vile şi case de vacanţă, deşi au ocupat sinecuri la stat toată viaţa. Este compus din cei care au doctorate pe nedrept … îşi fac vacanţe în ţări exotice, deşi salariul lor nu le-ar permite … îşi numesc în funcţii bine-plătite copiii … fac bani din afaceri cu statul, prin fraudă, corupţie … fură banii de medicamente, terenuri, case, insule … obţin comisioane din achiziţiile publice … îşi acordă drepturi speciale în raport cu restul cetăţenilor.“ UE are MCV-ul, Mecanismul de cooperare și verificare în domeniul justiției și luptei împotriva corupției.
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://www.academia.edu/27240926/Romania_2012
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (53)
Alexandru Nemoianu (The Romanian - American Heritage Center, Jackson, Michigan): Domnule Roman, in urma cu cateva zile, intr-o maniera pe care nu am putut sa o inteleg, afirmati ca o trecere a „moldo-valahilor" la ascultarea Episcopatului Roman ar fi necesara pentru a opri si navala, celor pe care acuma ii numiti idolatrii. "Moldo-Valahii" si cam toti Pravoslavnici, au fost feriti de acest prapad. Cam ce motive ar avea deci sa deie curs invitatiei Dvs. si a trece in supunerea Episcopatului Romei (asa zisa "biserica" romano-catolica)? Nici unul! Iar cei cateva milioane de Romani plecati la lucru in "apus" o fac pentru bani si nu pentru "valorile" acelui „apus“.
Viorel Roman (Pattaya, Thailanda): Refacerea unitatii crestine este un imperativ al Mantuitorului, nu-o putem reduce la scultarea sau supunerea unor crestini fata de altii, mai ales ca papa Francisc e pentru unitate fara conditii, dupa ce Fericitul Ioan Paul II a spus, cred ca si la Bucuresti, 1999: crestinismul respira cu doi plamani, oriental si occidental, ortodox si catolic. Si in disputa noastra regăsim vocabularul şi viziunile Vechiul şi Noul Testament. Ştiinţele sociale au fost /sunt teologiei şi numai aparent s-au emancipat. Globalizare occidentală sau ortodoxă? Unde-i viitorul luminos? Cine va opri dansul în jurul Viţelului de Aur şi ne îndrumă spre Ţara Făgăduinţei? Cine ne salvează în vest şi mântuieşte în est? Toate conflictele, razboaiele, inclusiv cel de azi din Orientul Apropiat, cele coloniale si invazia afro-asiaticilor, musulmani si idolatri, razboiele mondiale, razboiul rece etc. sunt in legatura cu consetintele nefaste alei Marii Schisme, ale lipsei de unitate a crestinilor.
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
https://melidoniumm.wordpress.com/2012/07/22/viorel-roman-credinta-si-ratiune/
Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (52)
O idee propagata destul de puternic in societatea româneasca de astăzi este ca, deloc mândri cu originea lor, unii dintre romani afirma ca toate aceste prilejuri de mândrie naţionala ţin doar de domeniul trecutului, ca România de astăzi ar fi... o "tara bolnava", fara civilizaţie, fara personalitati marcante, ea fiind mereu "codaşa Europei".
Pentru a contracara astfel de teorii negativiste, menite sa-i tina pe romani "la locul lor" (si depărtându-i de tradiţia si sufletul neamului romanesc), teorii stabilite de cei ce se doresc "Atotputernicii Lumii", vom oferi si o serie de realizări ale geniului romanesc ale ultimilor ani:
Dr. fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele, a realizat un CD ROM (din sticla) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decat a unuia obisnuit. Pe 5 astfel de CD uri ar putea fi stocata intreaga Biblioteca a Academiei Romane, iar informatiile ar putea rezista... 5.000 de ani!!! In noiembrie 1999, inventia sa a fost premiata cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inventiilor "Bruxelles Europa", iar autorul doreste cu orice pret producerea de serie in Romania .
Dar forurile din Romania intarzie la nesfarsit formalitatile...
* Constantin Pascu a realizat in anul 2000, in premiera mondiala, un aparat care purifica aerul in spatiile de locuit: distruge bacteriile din aer, retine praful si fumul de tigara, atmosfera devenind "ca in salina sau pe litoralul marin". Instalarea acestui aparat costa atunci doar 480.000 lei!...
* Petrica Ionescu este cel mai important regizor de opera dupa Zefirelli (afirmatie facuta de George Astalos, in ian.2001)
* Romania a castigat Campionatul Mondial de bridge (considerat de multi drept cel mai inteligent joc de carti) pe Internet, in 16.11.2000 (107 - 75 cu SUA in finala).
* Hackerii romani sunt considerati printre cei mai buni (si mai periculosi) din lume. "Distractia" (conform declaratiei lor, ei nu fura informatii, ci doar doresc sa isi dovedeasca ... valoarea) celor "5 magnifici de la Rasarit" a obligat CIA sa trimita o delegatie la Bucuresti... Printre site urile "sparte" de ei: US Army, US Air Force, US Navy, NASA, Coast Guard, departamente federale, etc...
* La salonul inventiilor de la Geneva (aprilie 2001), Romania s-a clasat pe locul I in privinta numarului de premii obtinute si pe locul II (dupa Rusia) ca numar de inventii prezentate. Adica a luat premii pentru toate cele 62 de inventii prezentate (22 premii I; 18 premii II; 22 premii III)!! Delegatia romana s-a mai intors de la Geneva si cu 4 premii speciale din partea delegatiilor altor tari, un premiu de creativitate (pentru Ionut Moraru - inventia "Biomer"), Medalia expozitiei si Diploma salonului pentru contributia exceptionala in promovarea inventiilor.
* In anul 2003, la salonul de inventica EURECA de la Bruxelles, ing. Petrache Teleman a obtinut medalia de aur si medalia de argint si inca patru premii pentru inventiile sale ECOPIERA si MOPATEL - materiale ecologice de constructii - dar inventiile nu au fost valorificate nici in ziua de astazi.
* Prof. Stefania Cory Calomfirescu a primit medalia de aur a mileniului din partea Universitatii Cambridge (ian. 2001), fiind aleasa si in Consiliul Director al prestigioasei institutii britanice. Posesoare a doua certificate de inovator, autoare a 8 tratate de neurologie, Sefa Clinicii de Neurologie din Cluj Napoca este primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. In plus, medicul roman a primit si medalia de onoare a mileniului din partea Institutului Biografic American, fiind numita si in conducerea acestei unitati.
* Dr. Maria Georgescu, eleva prof. Ana Aslan si director al institutului cu acelasi nume, a avut o serie de pacienti celebri: Charlie Chaplin, Leonid Brejnev, Iosip Broz Tito, J.F.Kennedy, Charles de Gaulle, presedintii Suharto si Ferdinand Marcos, generalul Augusto Pinochet (1993), printul Agacan (cu sotia), contele Olivetti, contesa Zwarowskzy, etc.
* La olimpiada internationala de matematica de la Washington (iulie 2001), elevii romani au obtinut o medalie de aur, doua de argint si trei de bronz. Ei sunt din Galati, Arad, Valcea si Constanta. Participarea la olimpiade internationale de matematica si fizica: 500 de elevi din 83 de tari... Mihai Manea, medaliatul cu aur (din Galati ) are, la 18 ani, un palmares impresionant: medalii de aur timp de trei ani consecutiv la internationale si Balcaniada... Fireste, el a fost "racolat" imediat de americani, optand pentru Universitatea din Princetown (SUA)...
* Stefan Cosmin Buca, Maria Popa si Mihai Ivanescu au fost nominalizati, in vara anului 2001, pentru Premiul Nobel de catre institutii din SUA! Primul este student la Economie, ceilalti participa la programe in colaborare cu NASA.
* Nicu Mincu din comuna Ivesti (Galati) vindeca diverse boli cu leacuri si ceaiuri preparate din 170 de plante. La 81 de ani, arata ca la 50, pentru ca, spune el, a descoperit un (secret) elixir al tineretii...
* Romania este pe primele locuri in lume la... exportul de inteligenta. De exemplu, la "Microsoft", a doua limba vorbita este romana, iar la NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot romani...
* Radu Teodorescu este proprietarul celei mai renumite sali de gimnastica din SUA (Manhattan / New York). Emigrat in 1972, a ajuns cel mai celebru profesor de fitness de peste Ocean, printre clientii sai numarandu se Robert Redford, Cindy Crawford, Candice Bergen, Susan Sarandon, Mick Jagger, s.a. Celebrele casete video lectii de fitness produse de Cindy Crawford incepand din 1992 au fost realizate impreuna cu antrenorul sau, Radu Teodorescu, care doreste sa infiinteze in Romania primul institut din lume de pregatire a profesorilor de educatie fizica in fitness pentru adulti...
* Nicolae Balasa (39 de ani), un inginer mecanic din Dolj, socoteste mental mai rapid decat calculatorul (inmultiri, impartiri, ecuatii de gradul II, radicali de ordinul III si IV)! Fost inginer la Uzina Mecanica Filiasi, din 1994 Nicolae Balasa este actualmente somer...
* Ion Scripcaru, strungar si lacatus mecanic din satul Uzunu (Giurgiu) nu gaseste de 4 ani, 15.000 USD pentru a si realiza inventia epocala (pana la proba practica): motorul care nu consuma nimic! Acesta ar trebui sa functioneze pe baza gravitatiei, fiind in fapt "instalatie mecanica amplificatoare de putere, capabila sa transforme forta statica gravitationala in lucru mecanic". "S-ar inchide toate centralele nucleare", spune el. Numai ca OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) a refuzat sa-i breveteze inventia in lipsa unei machete functionale, doar pe baza schitelor. Petre Roman si Ministerul Cercetarii si Tehnologiei l-au tratat cu indiferenta (1997), iar sponsorii nu se inghesuie (ca si statul) sa i asigure cei 15.000 USD necesari...
* Sandu Popescu din Oradea este primul fizician din lume care a reusit teleportarea unei particule. O aplicatie a acestei inventii: criptografia, transmiterea mesajelor secrete.. Acest eveniment epocal a avut loc in 4 iulie 1997, in laboratoarele din Bristol (Anglia) ale celebrei firme "Hewlett Packard". Pe vremea lui Ceausescu, Sandu Popescu a reusit "performanta" de a fi somer in Romania...
* Ioan Davidoni (52 de ani), un banatean sarac material dar bogat in idei geniale, este un exemplu relevant pentru modul in care ne pierdem cea mai mare bogatie: inteligenta si inventivitatea. Angajat al fabricii de sticla din Tomesti (Timis), pentru care a realizat, in cativa ani, 45 de inventii si inovatii, el a fost disponibilizat cand a indraznit sa-si ceara drepturile (o parte din cele 4,3 miliarde de lei economii aduse fabricii la nivelul anului 1995, adica... de 4 ori greutatea sa in aur!) si apoi a fost reangajat ca muncitor... "din mila"!! Ulterior, Ioan Davidoni a mai realizat doua inventii de exceptie: un recuperator de pelicula de titei si pantofi magnetici antistress ce pot asigura o longevitate de peste 100 de ani... Prima inventie valoreaza miliarde de dolari in Vest, a doua a inregistrat-o inutil la OSIM, pentru ca atat chinezii cat si americanii i au furat si folosit inventia cu un profit imens. De exemplu, in SUA s-au vandut peste 10 milioane de perechi, cu un profit de peste 1 miliard de dolari... In acest timp, statul roman ignora in continuare o inventie, intr adevar de miliarde...
* In 1991, Carol Przybilla a inregistrat la OSIM brevetul unui aparat bazat pe inventia sa mai veche, neconcretizat nici pana acum. Intre timp, principii incluse in tehnologia aparatului au fost utilizate in realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicatii militare malefice... Carol Przybilla a mai realizat si alte inventii deosebite: turbina cu combustie interna (1958, vanduta de statul roman firmei General Motors), termocompresor frigorific cu circuit inchis (1959), motor eliptic, fara biela (vanduta Japoniei si folosita in celebrele motociclete japoneze), arma defensiva antitanc (anii `90).
* Justin Capra este un inventator celebru al Romaniei, din pacate mereu tratat cu indiferenta (chiar ostilitate) de autoritatile statului, conditii in care nu e de mirare ca unele din inventiile sale (de miliarde de dolari) i-au fost pur si simplu furate de americani... In 1956, la nici 25 de ani, Justin Capra a inventat primul rucsac zburator, un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani in care "semidoctii savanti" l-au tratat cu dispret pentru ca era doar tehnician si nu inginer, in 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din Romania si au lansat o in fabricatia de serie... In 1958, Justin Capra a realizat prima varianta a rachetonautului, cu care s a ridicat de la pamant la... Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: inventia a fost si aceasta furata si brevetata in 1962 de Wendell Moore ("specializat" deja!), iar inventatorul... a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi dorit sa fuga din tara cu aparatul sau... Justin Capra mai este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, "Soleta", care consuma ... 0,5l/100 km si al unei motorete unica in lume ce functioneaza cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o incarcare).
* Mihai Ruşetel a inventat motorul cu apa! "Cazul Rusetel", este elocvent pentru geniul romanesc dar si pentru "talentul" cu care ne risipim fortele si putem sa ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM in 1980 si a fost brevetat in .... ianuarie 2001. Pana atunci, Securitatea l-a sicanat pentru refuzul de a cesiona inventia statului, iar in februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca si consilier tehnic la "Mercedes" ( 2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inventiei... Motorul sau se bazeaza, ca principiu de functionare, pe "cazanul Traian Vuia", inventie folosita inca la locomotivele Diesel electrice pentru incalzirea vagoanelor. Poate fi utilizat in domeniul transporturilor terestre si navale, in locul turbinelor din termocentrale, si chiar a centralelor termoelectrice.
In lume, mai exista doua brevete in domeniu (Japonia si SUA), dar acestea nu depasesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitand combustibil solid sau lichid. "Motorul Rusetel" foloseste drept combustibil doar apa, si are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie initiala fiind o banala baterie de masina. Datele tehnice preconizate de a patra sa macheta (10 l/100 km consum de apa, 70 km/h viteza maxima) pot fi imbunatatite la realizarea prototipului: un motor cu apa montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoaste acest proiect chiar din 1980, a afirmat ca este dispus sa ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului si a declarat, incantat: "reusita ar fi un miracol, si cred ca pentru un asemenea caz ar trebui sa se inventeze Premiul Super Nobel".
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030

stremberti@gmail.com
Nov 21 (7 days ago)

to aurel.rogojan, GEORGE, loredana, Alexandru, Arhiepiscopia, Adrian, Artpress, Agache, ;, me, jon, Vasile, vasile, Beres, belostecinic, Gheorghe, ;, claudiu, Constelatii, ion, NY, Staicu, Greco-Catolica., Cristescu, Cornel
Romanian
English   Translate message
Turn off for: Romanian
Esecul d-nei Merkel
in realizarea unui consens cu bavarezii / CSU, Ecolocistii si Liberali e inca un semnal al sfarsitului erei feminine in marea politica. O femeie a condus Brazilia, Coreea de sud, a candidat la presedentia SUA, e inca sefa guvernului din Marea Britanie. In zilele noastre cea mai puternica femeie din lume, cancelara federala a Germaniei e incapabila sa faca un guvern dupa alegeri.
Urmeaza un nou tip de politicean, efeminat, elegant, suplu, tanar, carismatic ca presedintele Frantei, noul omul forte din Austria, din Canada. D-na Merkel a reusit sa elimine consecvent personalitati masculine, ca cele pomenite mai sus, asa ca acum CDU n-are pe cine urca in ring si liberalul Linder, omul momentului, refuza sa fie figurant in guvernul d-nei Merkel.
Nimeni nu stie cum se va incheia criza din 2015, cu refuzul d-nei Merkel de a garanta integritatea granitelor si invitatia adresata afro-asiaticilor musulmani si idolatri de a venii in numar nelimitat in Germania ramasa perplexa. Atunci s-a creat o alternativa la planul Merkel si Sörös, partidul Alternativa pentu Germania (AfD), care a plecat de la zero si are acuma sase milioane de alegatori, 92 de parlamentari in Bundestag si aspira la guvernare.
Popularitatea d-nei Merkel si a CDU scade si dupa toate probabilitatiile asistam acuma la ultimului act al tragediei inceput in 2015. Ce va urma dupa prima femeie cancelar federal, socializata in canonul marxist-leninist protestant e greu de spus. E sigur insa ca norii grei se aduna deasupra unei Germanii prea mica pentru marea politica si prea mare pentru Europa.
Invazia barbarilor; Criza d-nei Merkel; Era d-nei Merkel; Napoleon, Hitler, Merkel; articolele de mai jos, chiar daca sunt de anii trecuti, ofera un cadru al crizei guvernamentale actuale si argumente valabile si in aceste zile.

Prof. Dr. Viorel Roman, Consilier academic la Universitatea din Bremen,  20 noiembrie 2017
www.viorel-roman.ro 
Criza d-nei Merkel
provocată de migraţia a zece milioane de musulmani şi idolatri afro-asiatici spre Europa - primul milion a venit sau mai bine zis a naufragiat 2015 -, e una tipică germana. Căutarea soluţiilor în afară realităţii, romantismul cancelarului federal Angela Merkel nu numai că nu este agreat de partenerii din UE, dar nu e nici măcar înţeles. La fel idealizarea refugiatului de peste mări şi ţări pe care inchiziţia creştină nu l-a chestionat, civilizaţia industrială nu l-a dezumanizat, care-şi caută numai cu ce are pe el un viitor mai bun etc. Reînvie nobilul sălbatic din literatura idealistă, iată un nou aliat în lupta împotriva capitalismului anglo-mozaic. 
 Cum este altfel posibil să proclami în Germania o cultură a ospitalităţii fără margini şi fără graniţe, la propriu, şi apoi să te mir că vin, pe ruta balcanică sau cea mediteraneană, sute de mii de refugiaţi fără acte de identitate, care refuză ordinea ţării gazdă, se dedau la acte de tâlhărie şi agresează, sau chiar violează femei. Câţi din noii veniţi refuza ab ovo normele civilizaţiei creştinilor occidentali, câţi vor forma o societate paralelă cu moschei şi şaria, câţi sunt terorişti ai Califatului islamic? 
Ţările cu monedă comună euro, dar şi celelalte membre ale UE au simpatie pentru esteuropeni, pentru România, Bulgaria, Cipru şi Grecia, care după 500 de ani de colonialism turco-musulman, nu găsesc încă o cadenţă cu lumea creştinilor occidentali, în UE. De aceia au urmat-o pe doamna Merkel fără discuţii în acţiunea sa generoasă de a-i salva pe greco-ortodocsi de la faliment în vara anului trecut şi a le oferi în continuare o perspectivă în Europa. Într-adevăr, era o opţiune fără alternativă (Alternativlos), cum îşi prezintă doamna Markel de obicei proiectele politice. 
 Cu totul altfel se pune problema la invazia afro-asiatica actuală, care nu-i deloc fără alternative. Confruntată cu un refuz unanim european, în Anglia se pune problema părăsirii UE, în USA se discută viza pentru musulmani, sub 1% în ţara tuturor emigranţilor şi posibilităţilor, în Japonia s-a acceptat o duzină de azilanţi, doamna Merkel începe să intre în rândul cancelarilor germani pe care lumea nu le înţelegea şi nici nu acceptă romantismul, idealismul, când ei nu vor decât binele, să salveze întreaga lumea după modelul lor/ Am deutschen Wesen mag die Welt genesen. 
 Azi doamna Merkel este în situaţia critică de a pierde şi credibilitatea electoratului şi a Alianţei Uniunii Creştin Democrate, Uniunea Creştin Sociale, Partidului Socialdemocrat, care-i asigura majoritatea în Parlament Federal. Pe 6 martie 2016 au loc în Hessen alegeri locale, pe 13 martie 2016 se aleg parlamentele, pe cinci ani, în Land-urile Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Sachsen-Anhal. De rezultatul acestor alegeri depinde soarta, viitorul primului cancelar federal german femeie. 
 Prof. Dr. Viorel Roman, Consilier academic la Universitatea din Bremen, 19 ianuarie 2016 
www.viorel-roman.ro 
Era d-nei Merkel
De la infiintare NATO „ii tine pe rusi la distanta, pe americani in Europa si pe germani subordonati“ / „to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down“. (Gen. Ismay, primul secretar NATO) In acest scop numai SUA au stationati 44.660 de militari in 174 de baze in Germania.
In vremea razboilui rece, anglo-americanii i-au atras pe vestgerman la hedonism si consumism, i-au facut grasi si impotenti (Churchill). Dupa retragerea Armatei Rosii, capitala revine la Berlin. Cancelara Angela Merkel, presedintele Joachim Gauck sunt educati in zona de ocupatie sovietica.
Dupa Cortina de Fier, reeducarea sovietica era brutala, usor de depasit dupa 1991, pe cand cea Made in USA e inca a tot prezenta, departe de a fi intaleasa si cu atat mai putin depasita de majoritatea inca grasa, impotenta si supraveghiata de o armata omiprezenta de sapte decenii. Celebrul plan criminal Morgenthau n-a fost pus in aplicare, pe cand cel de reeducare este actual.
Anglo-americanii submineza autoritatea barbatilor germani, prin faptul ca femeile, handicapatii, refugiatii etc. au mai multe drepturi. Scoliile, universitatiile sunt mediocre. Armata e de mercenari. Nemultumirea germanilor de rand, fara alternativa – „Alternativlos“ e cuvantul de ordine al d-nei Merkel -, e usor de intales. Dar de curand ei se confruntat si cu afro-asiaticii musulmani sau idolatrii, majoritatea barbati fara complexele reeducarii, situatia politica a luat o turnura neasteptata.
Germania d-nei Merkel trebuie sa faca fata invaziei islamice orchestrata de USA, nemultumirii din tara sa si a statelor UE, pentru a nu ajunge intr-o capcana similara celei din anii 1914 sau 1939, cand Perfidul Albion a reusit sa atraga Reich-ul II si III in razboaie sinucigase, care sa permita anglo-saxonilor stapanirea Europei si a lumi. SUA are 800 de baze in 80 de tari, inclusiv Romania.
Din nou, ca in vremea lui Wilhelm II sau Hitler, expansiunea economica trebuie subminta si pentru a nu ajunge pe picior de razboi ca predecesorii naivi, d-na Merkel refuza sa opuna rezistenta, obliga chiar tarile UE sa o urmeze, fara a le consulta, deschide neconditionat granitele, accepta nelimitat refugiati, care costa 100 miliarde euro, se ploconeste la Inalta Poarta, etc. Cu ce consecinte?
Criza a generat o Alternativa pentru Germania, AfD, care cere: opririrea invaziei, constructilor de moscheei, islamizarii; reevaluarea reeducarii anglo-mozaice (fara a pune la indoiala Holocaustul), personificata de generatia 1968, prima reeducata cu succes de USA; retragerea armatelor straine (britanicii se retrag in 2020); normalizarea relatiilor cu Rusa; reactivarea armatei traditionale; revenirea la  invatamantul performant; desfiintarea privilegiilor minoritatilor; o presa fara control.
AfD are deja 15-20%, mai mult in est decat in vest. Fara ipocrizia politic corecta, fara tabuuri in politica interna si externa, la alegerile parlamentare din anul viitor, se incheie era d-na Merkel, prima cancelara federala femeie, pregatita la scoala partidului unic marxist-leninist.
Prof. Dr. Viorel Roman, Consilier academic la Universitatea din Bremen, 16 mai 2016
www.viorel-roman.ro  http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
NAPOLEON, HITLER, MERKEL
Proiectul Europa Mare, nu este în interesul anglo-saxonilor, declara ministru de externe al Marii Britanii Boris Jonson, pe când pleda pentru Brexit, inspirat de Churchill în vreme de război, ca ţara sa să devină eroina eliberatoare. Şi d-na Le Pen, Frontul Naţional frencez, vrea asta. Nici protectorul ortodocşilor nu-i de acord cu UE/NATO. Putin îi vrea pe greco-pravoslavnici în Eurasia sa. 

Jonson, Le Pen refuza €, UE, politica germană, care încalcă tratate în timp de pace şi îi obliga pe englezi, francezi şi alţi memebrii ai UE, să plătească sute de miliarde € pentru Grecia, să suporte criza €, administraţia lui Junker, invazia a milioane de mahomedani şi idolatrii etc. Aceasta destabilizare promovată de Berlin nu lezează interesele Moscovei, din contră. 
Popularitatea d-nei Merkel a scăzut de 75% la 45%. La recentele alegeri din Mecklenburg-Vorpommern, Uniunea Creştin Democrată este surclasata de Alternativa pentru Germania/AfD, care aruncă peste bord mai toate taburile. Deja nu mai e sigur că prima femeie cancelar, reprezentanta DDR-ului, va mai candida sau câştiga alegerile din 2017. AfG a ajuns de la 0 la 20%. În SUA, după Brexit, americanizarea, nu globalizarea, motivează electoratul. 
Se ştie cum au eşuat Napoleon şi Hitler. Dece însă invita Merkel afro-asiatici incompatibili cu tradiţia creştină şi teologia muncii? Dece nu respecta tratatul monedei comune €? Dece nu vede că e responsabilă de Brexit, de protestul grecilor, italienilor, ungurilor, care dirijează refugiaţii spre Berlin? Dece a ajuns dependenta de Turcia lui Erdogan? Dece generează costuri de un bilion de euro pentru germani, dar şi pentru toţi europenii, fără să întrebe pe nimeni? În interesul cui destabilizează Merkel marele proiect Europa? 
Nu există răspuns la aceste întrebări pe care şi le pun germanii şi mai toţi europenii. Ele vor fi găsite probabil de istoricii genaratiilor viitoare în arhive. Până atunci să ne mărginim la întrebările şi constatările sine ira et studio, fără ură şi părtinire, din articolelel anexate: Alternativă pentru Germania, AfD; Dezmembrarea Europei; Brexit 2016; Criza d-nei Merkel; Era d-nei Merkel; Invazia barbarilor. 
Prof.Univ. Dr. Viorel ROMAN,  Akademischer Rat a.D., 5 septembrie 2016
INVAZIA BARBARILOR – 10 TEZE
1. Sfântul Imperiu Roman de Naţiune Germană, Europa Centrală, e Pământul făgăduinţei pentru afro-asiaticii dezorientaţi şi disperaţi, după ce Lagărul ortodoxo-comunist şi proiectul neoliberal-capitalist au eşuat lamentabil.  
2. Un milion de mahomedani şi idolatri vin în 2015 în Germania, nu în Rusia, Anglia/SUA. Internaţionala comunistă, Solidaritatea socialistă, ca şi egalitatea, speranţa în bunăstarea, progresul neoliberal au dispărut fără urme. 
3. German înseamnă de 1.000 de ani, demnitatea creştinului, Civitas Romana, Civitas Humana, nu absurdul naţional, socialist. Umanismul Sfântului Imperiu Roman e mereu prezent în subconştientul celor dezmoşteniţi de soartă. 
4. După războaiele mondiale, o ocupaţie militară şi o reeducarea cu larg caracter de masă, nemţilor li se baga mereu beţe în roată: Ucraina, NSA/CIA, Euro, Grecia, FIFA, cârnaţi cancerigeni, gaze VW plus 1 milion de refugiaţi. Ce mai urmează oare? 
5. SUA, pe linia „To keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down”, a creat o zonă militară tampon de la Baltică la Marea Neagră pentru a submina apropierea ruso-germană şi a organizat haosul controlat din Ucraina şi Siria din aceleaşi considerente. 
6. Vestgermanii, graşi şi impotenţi (Churchill), suportă!!! Îndobitociţi de nzişti, ruso-comuniştii, cei din est, PEGIDA protestează, nu vor să mai înghită încă o reeducarea, cea anglo-americana plus presa mincinoasă (Lügenpresse). 
7. Refugiaţii afro-asiatici cauta un loc de viaţă unde sunt respectate standardelor de civilizaţie (Decalogul iudeo-creştin în limbaj secularizat), care în vremea războiului rece erau călcate în picioare pretutindeni în numele progresului. 
8. Evreii privesc fireşte cu îngrijorare invazia semilunei şi recrudescenţa credinţei radicale în Germania, Europa Centrală, pentru că cea mulsulmană o redeşteaptă pe cea creştină sedată de bunăstarea artificială dată de SUA, URSS până în anul 1989.  
9. Invazia, mai ales a musulmanilor în Germania, Europa Centrală, Franţa, a schimbat deja paradigmele politice interne şi internaţionale postbelice în sensul definit de Hegel: „List der Vernunft” - Raţiunea e (mai) subtilă (decât credem). 
10. În ciuda tuturora, dacă omul este cel mai preţios capital, atunci economia şi armata germană, europeană nu au decât să salute venirea tinerilor refugiaţi, care vor dinamiza o societate îmbătrânită cu o populaţie în scădere. 
Comentarii: Imperiul Roman, Sfântul Imperiu Roman de Naţiune Germană invazia barbarilor are o tradiţie bimilenară. Numai Germania aşteaptă anul acesta peste 1.000.000 de afro-asiatici din aşa-zise state eşuate (failed states), părăsite de administraţia creştin-europeană în urmă cu jumătate de secol. De atunci ele sunt incapabile să menţină un minim de condiţii civilizate populaţiei preponderent musulame şi idolatrice, care se refugiază acum, trecând prin Balcani, sau cu ambarcaţiuni, Mediterana în UE. Pe scurt: „Dacă ne-aţi părăsit şi nu ne mai faceţi accesibilă civilizaţia şi la noi, venim peste voi!”. 
Uniunea Europeană, nu-i Imperiu, n-are Constituţie, iar deficitul de democraţie a celor 28 de state suverane paralizează luarea de decizii majore, aşa că putem vorbi şi de un „failed imperium, failed sacerdotium”. Dacă Imperiu depinde de Papa şi Împărat - vedem că ultimul lipseşte, iar papa Benedict XVI s-a retras sufocat de relativism, de primatului economiei, de laicizarea chiar şi a clerului şi a unor pseudo-ceremonii sacre. Dacă destinul final al lumii, eshatologia universală se diluează, dispare, atunci nu metafizica, ci economia are ultimul cuvânt şi sensul vieţii se degradează. 
Să ne reamintim că democraţia a apărut ca urmare a departajării sferei sacrului de profan în Sfântul Imperiu, a luptei dintre Papa şi Împărat şi a revoluţiei papale din sec. XI-XIII. De aceea nu-i de mirare (după filozoful Giorgio Agamben) că o degradare a bisericii papale atrage după sine şi pervertirea democraţiei, a întregii vieţii socio-economice. Capitalismul devine peste noapte religie, iar dreptatea divină este înlocuită fără menajamente de liberalism cu economia de piaţă şi competiţie. 
 În statul secularizat a iluminiştilor, la departajarea politicii de religie, locul credinţei l-a luat după eşecul marxism-leninismului, neoliberalismul. Judecata şi dreptatea divină nu mai joacă nici un rol în statul modern de azi, cu consecinţe deprimante şi scurile. Scriitorul Michel Houellebecq descrie în romanul sau de mare succes „Soumission” (eng. „Submission”, ger. „Unterwerfung”, rom. „Supunere”), pustiul spiritual contemporan din Franţa, Europa, în care fiecare persoană este forţată să lupte şi nu mai are nici posibilitatea, putere de a se inpotrivi competiţiei pentru un loc cât de cât privilegiat într-o economie de piaţă motivată exclusiv de lăcomie și setea de bani. Homo homini lupus est bellum omnium contra omnes! 
Dacă este deja insuportabil că nu se mai poate vorbi de Europa decât de deficit de democraţie, austeritate, economie, euro, va reuşi invazia afro-asiatica să readucă în actualitate valorile culturale, spirituale creştin-europene, la care aspiră noii veniţi şi pe această cale să se depăşească fundamentul eminante economic secularizat al neoliberalismului? 
 Prof. Dr. Viorel Roman, consilier academic la Universitatea din Bremen, 1 noiembrie 2015 
http://www.cuvantul-liber.ro/news/85852/61/Invazia-Barbarilor-in-Imperiul-Roman
http://confluente.org/viorel_roman_1446529664.html
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
http://www.totpal.ro/viorel-roman-germanizarea-europei-sau-europeizarea-germaniei/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/24/viziuni-ortodoxe/
http://confluente.org/viorel_roman_1502122822.html









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu