duminică, 1 octombrie 2023

Ioan Miclău-Gepianu: - ÎN MEMORIAM – POETEI MARIANA GURZA (1955 - 2023)

 




Ioan Miclău-Gepianu:

 

ÎN MEMORIAM – POETEI MARIANA GURZA (1955 - 2023)

 

A evoca viața și activitatea unui autor – poet sau prozator, pictor sau cântăreț, este o îndatorire de suflet și recunoștință, pentru cei cei ce încă ni se mai îngăduie a mai fi călători prin această viață dată, și mai ales știind meritele prietenului, apropiatului, chemat la viața cea veșnică.

Poeta Mariana Gurza, s-a născut la 2 octombrie, 1955 în localitatea Oțelul Roșu – Caraș Severin, a decedat la 26 martie, 2021, la Timișoara.

Azi, 2 octombrie, 2023, poeta Mariana Gurza, ar fi împlinit vârsta de 68 de ani, dar Cerurile au chemat-o destul de repede, pentru că așa i-au fost orânduită călătoria sa pământească.

Eu am cunoscut-o pe scriitoarea Marian Gurza, din activitățile noastre literare. Nu ne-am întâlnit niciodată. Dar ne-am întâlnit in cartea,

Mărturisirea de credință literară” carte a scriitorilor, editată la anii 2008, de venerabilul Artur Silvestri, în care poeta Mariana Gurza apărea cu mărturisirea ei: ”Îmi las pana să scrie așa cum sunt, așa cum Cel de Sus mă învrednicește”. Artur Silvestri o aprecia foarte mult, plecat și el la viața veșnică, au să se întâlnească cu sigurantă acolo, ca într-o ”bibliotecă universală”.

La biblioteca ”Mihai Eminescu”-Cringila N.S.W -Australia, Mariana Gurza ne-a dăruit din cărțile sale, pe care le avem păstrate ca pe niște adevărate comori ale sufletului ei. Câteva titluri de carte: -Șoapte gândite; -Destine umbrite;

-Ultimul strigăt; și multe poezii primite și publicate.

Scriitoarea și Poeta Mariana Gurza, era și Editoarea creștinei publicațiiLogos și Agape”, in care eminentă Edtitoare mi-a publicat multe și din scrierile mele, pentru care i-am mulțumit la acele momente, și îi mulțumesc și azi, rugând pe bunul Dumnezeu să o odihnească în liniște și pace.

 

Ioan Miclău-Gepianu

Australia

2 Octombrie, 2023

 









2 comentarii:

  1. Frumoase gânduri și reminiscențe, despre un om deosebit. Și pe mine m-a invitat Mariana Gurza - un suflet atât de generos! - să public în Logos și Agape.
    Mulțumesc Ioan-Miclău-Gepianul pentru relatare, și Ben Todica pentru publicare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase cuvinte de reminiscență și recunoaștere. Și eu am fost invitat de Mariana Gurza - un suflet atât de generos! - să public în Logos și Agape. Mulțumesc Ioan-Miclău-Gepianul pentru gâdurile deosebite, și lui Ben Todica pentru publicare!

    RăspundețiȘtergere