duminică, 22 octombrie 2023

Daniela Tobă - Fâşia Gaza

 



Fâşia Gaza

Col. (r) Daniela Tobă

22 Octombrie 2023

 

Sugari lăsaţi să moară în incubatoare şi bolnavi lăsaţi să moară fără tratamentele care necesită curent, o întreagă populaţie şi aşa săracă lăsată fără apă şi alimente, civili omorâţi grămadă în bombardamente, oficiali care declară repetat că civilii sunt în egală măsură vinovaţi precum teroriştii şi dacă sunt anihilaţi şi ei, atunci asta e...

 

Hamas îşi va vedea de acţiunile teroriste, iar civilii vor fi călcaţi de tancurile Israelului

 

Care mai este diferenţa între statul Israel şi gruparea teroristă Hamas în acest caz? Fiindcă eu nu prea mai văd vreuna... Hamas îşi va vedea de acţiunile teroriste prin uriaşa reţea de tuneluri, iar civilii de la suprafaţă vor fi călcaţi de tancurile Israelului setos de răzbunare. O răzbunare oarbă care nu justifică măcelărirea civililor din Gaza, aşa cum nici persecuţiile, epurările, politicile de ghetou şi suferinţele crunte prin care a trecut poporul palestinian alungat din teritoriile lui nu justifică crimele odioase comise acum de Hamas.

 

Toate statele arabe în care a venit „jandarmul” au sfârşit în ruine

 

Până la intervenţia americanilor în lumea arabă, acesta îşi vedea de treaba ei, ţările alea dându-şi reciproc la gioale în vecinătăţile lor. O lume închisă, cu dictaturile şi problemele ei. A venit „jandarmul lumii” să aducă democrația intr-o lume care, prin tradiţii, cultură, obiceiuri, nu înţeleg acestă noţiune, iar răspunsul acesteia a fost pe măsură: escaladarea terorismului şi exportul lui în lumea occidentală. Toate statele arabe în care a venit „jandarmul” să împrăştie democraţie au sfârşit în ruine. Şi în toate a înflorit terorismul.

 

Iar ceea ce se întîmplă cum între Palestina şi Israel este tot operă americană. Când e dat afară din teritoriile istorice fiindcă nişte bancheri evrei americani au avut puterea să influenţeze decizii la nivel O.N.U., reacția de furie şi neputinţă a poporul izgonit sau colonizat poate fi una de acceptare sau poate fi una de radicalizare. Adică terorism. Şi cred că este incorect să judeci prezentul doar prin prisma televiziunilor, fără a încerca să înţelegi cum de s-a ajuns la acest prezent.

 

Începe Al Treilea Răzbel Mondial? Cum scriam şi în minutele imediat următoare atacului Hamas, sunt şanse bune. Anul viitor pare a se contura tenebros.

 

P.S. - imaginile sunt din Fâşia Gaza. Cele din Israel le vedeţi oricum peste tot.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu