vineri, 29 decembrie 2017

Rezista Europa? Frontiere... Sup. (73) (74) (75)






Rezista Europa?
Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (73)

Uniunea Europeana cu trei religii, credinte, romano-catolici, protestanti, greco-ortodocsi si respectiv cu trei traditii de drept, roman, anglo-saxon si bizantin, este ab ovo o constructie subreda, care nu se mai bucura de credit. Cum si cat va rezista?
Pentru ca daca nava EURO(pa) la prima adiere de vant de primavara greco-ortodoxa a intrat in deriva si tratatele trebuie deja revizuite, atunci la prima furtuna de toamna se va scufunda la fel de spectaculos ca Titanic-ul in timp ce propaganda si orchestra la bord va canta seducator pana la distaritia in valuri a colosului.

1944 Churchill si Stalin s-au inteles ca doi ceambasi pe a half-sheet paper in privinta influentei din Balcani: 90% Anglia/USA in Grecia si 90% URSS in România. Ironia istoriei: romanii voiau sa vina americani si grecii, rusii. 

1989 Bush si Gorbaciov renunta la razboiul rece. Imperiul Roman de Apus se reface pasnic si greco-ortodocsii, romanii, slavii de sud adera la UE, cu toate ca ei n-au facut parte niciodata din Imperiul Roman de Apus, ci numai din cel de Rasarit si Imperiul Turc si fac parte din Imperiul duhovnicesc si sobornicesc al celei de a treia Roma, Moscova, care refuza dialogul cu Roma, capitala spirituala a Europei. 

Ce credibilitate are o casa comuna europeana in care locatoarii refuza armonizarea modului de viata, a credintei si creditului? Paradoxal presedintele Traian Basescu este si pentru axa Londra-Washington potrivnica Europei si pentru EURO(pa). Ca in razboiul mondial II. Romanii lupta si perd pe toate fronturile, apoi sunt dezmembrati in doua colonii ruso-pravoslavnice. Rasplata duplicitatii. De data asta va fi altfeli?
Greco-ortodocsii sunt in UE de facto tolerati, un statut pe care si de jure l-au avut de la Schisma la Vatican II 1054-1964 si au o pondere neglijabila de 2-3% din economia UE. Totusi ei au reusit performanta, ajutati de protestanti sa destabilizeze EURO(pa). 

Sunt constienti greco-ortodocsii de consecintele minciuni, falsificarii statisticii? Acum tot ei dau vina pe UE ca s-au indatorat cu 300 miliare de €, mai mult dacat ii tine punga. Solidaritatea intre credinte si traditii juridice, economico-financiare diferite, intre ortodocsi si occidentali s-a degradat in santaj. Ca la poker, cine da mai mult?


Bremen la 18 martie 2010

In serial „Fraude Financiare Inocente“ am publicat in noua articole, fapte si ipoteze, care permit cititorului interesat sa completeze creativ filmul evenimentelor in curs, dupa cum se poate observa si din cele doua comentarii competente de mai jos.

1.) In fond D-ta te indoiesti ca Proiectul European va avea succes daca, in acelasi timp (bine ar fi fost inainte) nu se realizeaza unirea crestinilor sub indrumarea Romei. Eu iti dau pe deplin dreptate. Bine ar fi fost sa se ajunga de mult la depasirea schismei, bine ar fi fost ca populatia romanizata de la Dunarea de Jos sa fi ramas sub influienta Romei. (Am citit recent undeva ca slavii bulgarizati sau bulgarii slavizati) au fost cei care au intors din drumul lor firesc aceste populatii romanizate. Bulgariii de azi, speriati de islam, cupleaza mai bine decat noi cu Occidentul la nivel institutional. Insa, dupa cum ii cunosc, este foarte probabil ca totul sa fie un comportament de fatada. In ce ne priveste pe noi romani, eu ca ortodox inteleg foarte bine (si ti-am spus-o adeseori) ca nu sunt sanse ca, in mod spontan, autoconvinsi si nesiliti de nimeni, sa incepem sa ne parasim traditiile religioase si sa le preluam pe cele ale crestinismului occidental, catolic ori protestant. Foarte bine ai constatat ca nu numai ca nu vrem asa ceva dar nici nu acceptam ideia ca deosebirile religioase s-ar afla la baza deosebirilor de civilizatie. Iti este prea bine cunoscuta vehementa cu care ti se resping afirmatiile si indemnurile in aceasta directie. Deci, cu regret sunt nevoit sa-ti repet ca, desi ai dreptate, nu ai nici-o sansa sa fie urmate indemnurile D-tale. Deaceea, eu imi pastrez speranta ca unirea statala, oricat de greu va inainta, ramane singura cale de a depasi schizma bimilenara a crestinilor europeni, cel putin in partea europeana ce va fi integrata in UE. In fond, crestinismul, in final, a izbandit in Imperiul Roman doar prin actiunea puterii laice. Ma rog, doar, ca fibra morala a crestinilor occidentali sa nu cedeze la uneltirile mozaice, care isi vor mentine virulenta pentru ca Unirea Crestinatatii va fi cea mai dureroasa blamare a ultimlor doua milenii de istorie mozaica, de respingere a Manturii prin Hristos. 

2.) Imi place si ma bucura ca, unele dintre prognozele mele „moi“ (deci calitative, fara cifre) din anii ’90 par sa se indeplineasca acum si probabil si in viitorul apropiat. Inca de cand lucram pentru banci aveam impresia tot mai puternica ca, capitalismul neo-liberal axat in primul rand pe finante, capital liber (speculativ) si pe “consiliere” (la adresa economiilor emergente) este de fapt o excrocherie enorma ... Decorelarea (aproape) totala intre performanta tehno-(stiintifica), de pilda a “clasei” inginerilor, si nivelul lor de remunerare (dar implicit acceptat de societeate!) da de gandit. Chiar si Grenspan (“the late”) a recunoscut asta intr-un fel si chiar si public (cred ca in The Economist). Clar ca BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) nu prea mai vor sa se joace de-a alba-neagrea Made in USA. Ce va urma este insa mai putin clar. O parte din societatea ruseasca pare sa se “europenizeze” in sensul ca, populatia scade, idealuri tipice de middle-class (Klein-Buergertum) par sa prinda din ce in ce mai bine, nu prea se mai fac “proiecte mari” (de lunga durata). Si tendita asta se pare ca “loveste” Rusia in mod esential, mai mult decat orice amenintare startegica, nucleara, etc.. Celelate tari BRIC insa, asa cred eu, mimeaza comportamentul “middle-class” poate si mai puternic, si mai deschis si mult mai colorat, dar, in esenta, nu prea sunt afectati de acesta in urmarirea proiectelor mari si de lunga durata. China, India (si Corea de Sud, de altfel) au programe de cercetare in domeniul “fuziunii nucleare” absolut respectabile, in unele aspecte comparabile cu cele din SUA si din Japonia! Si UE si Rusia  au asemenea programe, dar cu o intensitate si cu un grad de finantare care nu reflecta nici pe departe valentele capitalului uman din domeniu si din zona! Pornind de la aceasta situatie, am putea sugera “o noua strategie de dezvoltare”, care, cred ca ar avantaja mult si Romania asa cum se prezinta acum: Toata Europa (inclusiv Rusia) sa se transforme intr-un urias Disney-Land. Si intr-un furnizor de servicii medicale si educationale (sau “de formare”) pentru lumea intreaga. Nu ar mai fi nevoie de nici un proiect mare (riscant si de durata). De fapt o catedrala Sfantul Petru (Roma, Vaticano) nu s-ar mai putea construi azi in Europa. Proiectul ar fi prea lung (in timp) si prea costisitor. Banuiesc ca ar costa cel putin 20 miliarde $ cu toate detaliile mestesugaresti. So what ? Asa ceva nu prea ar fi nici “sozial-vertraeglich”! Cu “Amuzament, Sanatate si Formare” ar fi de acord chiar si neo-liberalii ! Si nu mai trebuie sa schimbam omul ! Trebuie gasita forma absoluta a telenovelei! 


Chestiunea Orientala

Indiferent de intentii si metoda, falimentul moral si finaciar al greco-ortodocsilor a generat o criza a creditului si credintei, iar excrocheriile, ingineriile financiare inocente ale anglo-mozaicilor a redeschis cutia pandorei - Chestiunea Orientala. Una din cele mai complicate probleme de istorie, care a inceput in anul 1774 cu Pacea de la Kuciuc Kainargi / Silistra, dintre turcii musulmani si rusi pravoslavnici, si numai aparent s-a incheiat in occident, cu Pacea de la Lausanne in 1923. 

O fantoma bantuie prin UE. Chestiunea Orientala este din nou actuala in Grecia, Romania, Bulgaria, Serbia, Kosova, Macedonia, Bosnia-Hertegovina, Voievodina: 

Cine va invinge, cum vor conlucra: greco-ortodocsii, catolicii, islamul? 

Situatia tulbure din Balcani, duplicitatea greco-ortodoxa, expansiunea Moscovei si interesele divergente occidentale sunt elementele de baza ale Chestiunii Orientale. Criza financiara greco-ortodoxa e numai varful ghetarului. Titanic-ul e EURO(pa).
O retrospectiva. Expansiunea islamului s-a inpotmolit 1683 in fata Vienei. Petru cel Mare incepe cele opt cruciade, razboaie ruso-turce 1710-1878. Occidentalii nu pot accepta insa inlocuirea Sultanului turc cu un Tar ortodox. Asta a fost sansa turco-musulamanilor pina la razboiul mondial I, dupa care s-au retras in Asia. In Europa le-au ramas un cap de pod, Istambul si enclavele musulmane formate de bosnieci si albaneji. 

Sa nu pierdem din vedere ca pentru lichidarea dominatiei Belgradului ortodox asupra romano-catolicilor si musulmanilor din fosta Iugoslavie, NATO s-a luptat un deceniu si ca turcii profita si azi de discordia dintre crestinii si vor iar sa intre cu un cal troian islamic in UE, un proiect sustinut vehement de toti dusmanii Europei. 

NATO, occidentalii au o comanda militara unica dar interesele difera. Francezii fac cea mai subtila politica greco-pravoslavnica si turco-musulmana, pentru ca nu pot umple vidul de putere pe care l-ar lasa in urma un dezastru. Londra urmareste un echilibru de forte favorabil. USA iau taurul islamic si pravoslavnic de coarne. Viena, Berlinul se inteleg cu Moscova, care face mari concesii germanilor. Pe de alta parte, rusii panortodocsi ii sustin pe panslavisti balcanici. Conflictul dintre catolici, greco-ortodocsi si musulmani ia forme diverse si capcanele sunt la tot pasul. Un nod gordian vechi de trei secole pe care ori il va taia, ori va esua proiectul EURO(pa)?

Notiunile credo & credit au aceiasi radacina si una fara alta nu prea merge, mai ales in sfera economico-financiara. De aceea criza credintei si creditului generata de duplicitatea atavica greco-ortodoxa fata de occidentul latin, sprijinita de speculantii protestanti, mozaici din SUA a readus in actualitate Chestiune Orientala. Dialogul dintre ortodocsi si Roma in vederea refacerea unitatii crestine, fara de care nu se poate cladi mai nimic cat de cat durabil, e indispensabil. Balcanii, butoiul de pulbere al Europei, sunt instabili. Se va dezmembra, sau reaseza Europa? Raspunsul il pot da numai romano-catolicii, protestantii si greco-ortodocsii, cand vor sta de vorba sincer si deschis intre ei si impreuna cu lumea islamica.

Dupa cum se stie mai ales de la Razboiul Crimeii 1853-1856 si Revolutiile de catifea din 1989, occidentalii nu sunt vrajmasii greco-ortodoxiei, ci vor sa o aduca pe calea ratiunii, dialogului pentru a realiza o coordonare si cooperare a activitatilor in vederea crestinizarii intregii lumi, sau pentru a folosi un limbaj secularizat, pentru a promova standarde de civilizatie (occidentale, crestine), drepturile fundamentale ale omului. 

www.viorel-roman.ro

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf





Frontiere celeste si terestre

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (74)

Ion Marin Almajan: În ce mă privește, sunt absolut sigur că numai ortodoxia ne va salva în această vreme a lui Anti-Hrist.

Alexandru Nemoianu: "Unirea" cu Roma ar insemna dupa Viorel Roman ca Ortodoxia sa nu mai fie Ortodoxie. Dar in vorbele lui P. P. Carp, “aiasta nu sa poate“. Ortodoxie inseamna Romanism. Ramanem cu Dreapta Credinta.

Roman Grue: Domnule profesor Dvs. vedeţi, din păcate, doar cu un singur ochi şi numai partea care vă convine! Puterea ortodoxiei: a rezistat 1000 de ani maghiarilor, 500 de ani turcilor şi 50 de ani ruşilor! Ortodocsii moldo-vlahi au apărat catolicismul apusean, pentru a se dezvolta (fura) în pace, vreme de 500 de ani. Ce am primit în schimb: dispreţ! "Fericiţii" papi ascund şi acum multe adevăruri în catacombele Vaticanului, asta desigur, pentru "binele" omenirii!

Horia Ioan Filip: Da domnule concitadin din trecut, V. Roman. Aduceti lumina intr-un domeniu complet tabu pana la 1989 iar dupa revolutie destul de ignorat. Dar, e un mare DAR; realitatea e multiplexa, competitia diferitelor culte importante in a-si asigura dominatia peste diferite zone este numai un aspect al complexei vieti sociale actuale. Cine poate s-o cuprinda in toata vastitatea ei ar scrie o pagina din adevarata istorie, care cuprinde si paragraful conflictului religios, a carui strategie pe termen lung o analizati cu atat de multa competenta. Oricum, citindu-va realizez ca multe fapte se clarifica din incalceala politicii terestre de la sfarsitul veacurilor, pe care il traim acum.

Viorel Roman: 1000 de ani. Dupa Schismă s-a nascut vointa refacerii unitatii crestine. Cruciaţii, Conciliul de la Florenţa o refac, dar Constantinopol cade şi ortodocsii ajung sub sultan si patriarhului sau grec, care trag o Cortină de Fier între creştini. Înfrânţi la Viena, turcii pleaca si ardelenii revin la Roma. Maghiarii, UDMR, lupta si azi pentru mentinerea statutului de toleraţi al ortodocsilor în Sfantul Imperiu Roman, UE/NATO. Războaiele napoleoniene îi apropie si pe moldo-valahi de occident prin cultură si masonerie, ca azi, pentru ca revenirea la Roma esuiaza atat sub Cuza cat si in România Mare, Ideia uniţilor şi Fapta moldo-valahilor. În spatele Cortinei de Fier a Războiului Rece, antioccidentalismul e politica de stat, iar in occident nu se face diferenţa intre ortodox si comunist nici azi. La Conciliului Vatican II se ridica anatema, 1054-1965, la Roma, Constantinopol si incepe dezghetul: Fericitului papa Ioan Paul II vine la Bucureşti, sprijina orienarea spre Europa; Declaratia lui Putin, patriarhul sau Kirill si a papei Francisc ”Nu suntem concurenți, ci frați”; papa Francisc e pentru „unirea crestinilor fara conditii“ si e asteptat cu caldura la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. In vremea noastra se redefinesc frontiere celeste si terestre, avem motive sa fim optimisti.

http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016






Actualitatea lui Mihai Voda

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (75)

Alexandru Nemoianu, Centrul de studii și documentare "Valerian D. Trifa“, Jackson, Michigan, USA: Nu Ortodoxia este „schismatica“, schismatica este Episcopia Romei. Si ei stiu asta. Care "Imperiu" Roman de Natiune Germana? baba Merkel? Colonia SUA, zis Germania?

Alin Argeseanu, Timisoara: Asta e o prostie regateneasca, mult frecata de Nea Ionescu. Cei ce ne-au facut români au fost greco-catolicii ardeleni trimisi la scoala la Roma.

Iulian FO, Bucuresti: La ce ajuta exagerarile grosolane de genul "Germania, colonie americana" sau "baba Merkel"? Astea nu sunt argumente.

Roman Grue, Alba Iulia: „Ortodoxie sau moarte“? De unde aţi scos-o, domnule profesor? Catolicismul a încercat mereu, să ne atragă sub pulpana Romei. Patrioţii români care nu au acceptat să devină catolici, au pierit, cu acordul (ordinul) Romei. Cel mai răsunător : Mihai Vodă, primul reîntregitor al teritoriilor româneşti. Fiţi de partea adevărului, nu a intereselor omeneşti! Un An Nou cu pace, bucurii şi ADEVĂR!

Viorel Roman, Bangkok: Dupa regateanul Nae Ionescu, anii 30, in „Ortodoxie sau Moarte“ mai cred d-ul Alexandru Nemoianu etc. vezi „Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila", nr. 8, 23, 58 http://bentodica.blogspot.com/2017/12/superioritatea-occidentalilor-58-59.html http://www.marianagurza.ro/blog/2017/06/06/dr-viorel-roman-superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-e-intolerabila-8/  http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/07/superioritatea-23.html  https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/06/23/viorel-roman-incita-prin-dialogul-sau-despre-superioritatea-occidentalilor/

Pentru a intalege relatiile romanilor cu Roma, cu occidentul, putem invata multe de la Mihai Voda, azi, cand Romania e euro-atlantica. Greco-ortodoxul Mihai Voda adera si el, poate prematur, la Sfinta Liga a papei Clemens VIII si a imparatului Rudolf II a Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana (NATO si UE medieval),  care-l primesc fireste cu bratele deschise, dar pentru a fi compatibil cu armata si societatea latina, occidentala ii cer la fel de firesc sa implementeze codul canonic romano-catolic, azi acquis-ul comunitar modernizat si mereu actualizat al Uniunii Europene. Primul reîntregitor al teritoriilor româneşti, accepta conditiile nesincer, ca partida ortodoxa moldo-valah PMR, PCR, FSN, PSD, pana cand, orientarea lui suspecta, duplicitatea si spre Moscova, Constantinopol, l-a ucis.

Acelasi destin l-au avut Tudor Vladimirescu, Ion Antonescu, Nicolae si Elena Ceausescu. Aspiratia de a revenii la civilizatia occidentala, latina, de care sunt izolati de un mileniu de greco-slavi, este subminata mereu, asa ca români sunt si in Europa, UE/NATO si in lanturile grele ale huhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane, adica duplicitari, si cu Roma si cu Moscova. Pentru ca integrarea ortodocsilor moldo-valahi in structurile militare, socio-economice euro-atlantice din zilele noastre nu se deosebesc de cele din vremea lui Mihai Viteazul, chiar daca propaganda raspandeste azi o ceata secularizata peste un adevar cat se poate de simplu, de elementar.

De la Mihai Voda, dilema veche: Moscova sau Roma? Incercarile duplicitare, nesincere, de a trage de timp, de a se folosi de intermediari, o dinastie germana, presedinti regateni, Marea Loja Naţionala din Romania, evrei (Brucan),  maghiari (Tökes), germani (Iohannis), tigani (Iliescu), armeni (Varujan), greci (Tariceanu), turci (Sevil), tinte false, diplomatie si coruptie fanariota, pentru a eluda sau masca fondul problemei duc mereu spre dezastre si uciderea conducatorilor. In acest sens, de ziua nationala, 1 decembrie, la statuia eroului Mihai Voda de la Alba Iulia, langa catedrala romano-catolica si cea ortodoxa a reintregirii neamului, n-are rost "debizantinizarea" sau "democratizarea" lui, el este contemporanul nostru.

simplex sigillum veri

https://www.academia.edu/27248172/Mihai_Viteazul

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu