vineri, 1 decembrie 2017

STAT de DREPT






STAT de DREPT, ortodox/occidental

La vest de Carpati, ardelenii, banatenii etc. se orienteaza spre Roma, la est, moldo-valahii spre Moscova, asa ca partida ortodoxo-socialista PMR, PCR, FSN, PSD, ALDE e surprinsa ca aderarea la UE/NATO 2007, creeaza zi de zi si in proportie de masa un „stat paralel si ilegitim“, care saboteaza devalmasia traditionala, legitima.
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/11/mafia-paralela.html

De secole (1) Inalta Poarta de la Constantinol/ Moscova/ Occident decide asupra (2) Domnitorului, Sefului PCR, FSN, Presedintelui de la Bucuresti, care se bazeaza pe (3) boierii, mai nou baronii locali in Parlament, care dupa model apusean, sunt in UE si proprietari si cu imunitate, asa ca incearca sa inpuna un presedinte de a lor, inpotriva traditiei stramosesti. Vezi incercarea de al da jos prin referendum pe Basescu si de al discredita pe Iohannis in zilele noastre.

http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx

Daca statul de drept ortodox in simfonie cu Biserica este vertical, Stapanul e de natura divina si sursa de drept, cel occidental este orizontal, el se bazeaza pe contractul dintre Impararat si Papa, Stat si Biserica, stat si cetatean. La ortodocsi Seful Statului si Bisericii e alesul Celui de Sus, atatputernic, in centrul unui cerc (Stalin, Ceausescu). In vest s-a format in timp o elipsa cu doua focare de putere, Papa si Imparatul, Statul si Biserica. Asa a inceput democratia contractuala, ceea ce in orient se mimeaza, dar nu poate fi acceptata, pentru ca lezeaza simfonia dintre Stat si Biserica. In vest s-a format de un mileniu o asa zisa societatea civila, nimeni nu are puterea absoluta ca in est, ca la Moscova.

Din aceasta perspectiva, la Bucuresti statul de drept e hibrid, paralel, ortodox/occidental, nici legal, nici ilegal, asa ca prim-ministrii, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, ministrii, senatori etc. penali, sunt victimele „statului de drept paralel si ilegitim“ (PSD), strain de neam si tara. „Nu avem puterea fara justitie“ (senatorul Voiculescu), dar pentru ca cercul Puterii se largeste spre o elipsa, in care focarul UE/NATO se implica, partidul moldo-valaha al d-nilor Dragnea si Tariceanu se intreaba: Spre est sau vest?

https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sau-vest/

La formarea statului regelui de Hohenzollern, inpotriva Imperiului Rus si Otoman, a iesit la iveala ca moldo-valahii nu-s europeni, ci orientali, si ca „Formele fara Fond“ blocheza energiile neamului. vezi Actualitatea lui Eminescu:

http://www.viorel-roman.ro/articol_big.php?id=411

Dupa Marea Unire, cu o patrime din populatie prooccidentala, Biserica Unita cu Roma spera ca ortodocsii moldo-valahii „se vor coace“ si vor rupe lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane, dar fara unirea cu Roma, cu Forme fara Fond, tara e dezmembrata si reintegrata in Imperium Rus, in mantia rosie a marxism-leninismului fara Dumnezeu, pana in 1989, cand Lagarul ilegal, de trista amintire, se destrama.

Speranta refaceri unitatii crestine, in vremea Fericitului papa Ioan Paul II si Gorbaciov, s-a dovedit utopica, asa ca s-a instalat treptat o lehamite generalizata pe care o vedem si la partida ortodoxo-socialista PMR, PCR, FSN, PSD, ALDE. In acest context, au romanii stat functional sau unul esuat, care nu mai poate garanta sanatatea, invatamantul si locuri de munca la cinci milioane plecate in vest ?

http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/

Mai multe intrebari decat raspunsuri: Formele si fondul statal european sunt compatibile cu ortodoxo-socialismul moldo-valaha, cu partidul ei? Care stat de drept, care focar de putere e legitim si care nu in UE/NATO? Doua focare de putere intr-un stat democratic si societatea civila sunt compatibile cu devalmasia stramoseasca, cu simfonia ortodoxa? Exista primejdia destabilizarii si dezmembrarii statului cu Forme fara fond occidental?

https://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_conspira%C8%9Biei_privind_dezmembrarea_Rom%C3%A2niei

http://romanialibera.ro/opinii/comentarii/marele-plan--dezmembrarea-romaniei--consilierul-pentru-securitate-nationala-al-lui-trump---un-fost-consilier-al-lui-victor-orban----opinie-442752

Sunt posibile forme statale orizontale, contractuale, occidentale cu continut oriental, cu puterea unica, verticala? Ce-i de facut, daca laicitatea, masoneria, cultura, limba franceza, engleza, nu mai garanteaza legitimitatea occidentala a statului paralel de la Portile Orientului? Vechea dilema, spre Moscova sau Roma? Colonie rusesca, ca RPR, RSR, URSSM, Republica Moldova, sau integrarea contractuala in Europa / UE?

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016

www.viorel-roman.ro
viorel-roman-bremen.over-blog.de
Bangkok la 1 decembrie 2017










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu