joi, 14 decembrie 2017

Superioritatea occidentalilor... (64) (65) (66) (67)






Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (64)


Viorel Roman Bangkok): Acquis-ul comunitar reprezinta totalitatea surselor dreptului UE, cât si jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatii Europene, actele internationale la care Comunitatea este parte, precum si cele incheiate intre statele membre UE. Negocierile de aderare s-au desfasurat pornind de la acest acquis, care nu se negociaza, pentru ca un stat poate participa la procesul decizional si poate modifica legislatia comunitara numai atunci când este membru al Uniunii. Asadar, România a negociat pana in 2007, numai cum si cand aplica acquis-ul UE. In acest context surprinde constatarea Partidei ortodoxo-socialista PMR, PCR, FSN, PDSR, PNL, PSD in legatura cu aparitia unui „stat paralel ilegal“ devalmasiei ortodoxe moldo-valahe, si urmareste revenirea la unitatea de nezdruncinat in jurul Partidului si Statului in simfonie cu Biserica, ca in Rusia. Parteneriatul cu NATO, aderarea la UE, presupune implementarea statului de drept catolic, in care Biserica nu-i finantata de Stat si partidele slujesc statul, nu-l subordoneaza, ca in aceste zile la Bucuresti. vezi: 

http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/


Contribuţiile econ. Pavel Roman la tranziţia de la puterea verticală, paternalista, dictatoriala, a statul mafiot oriental, la statul de drept catolic, occidental, democratic, contractual (perceput in est ca „paralel si ilegitim“), ne ajuta sa gasim raspuns si la intrebarea: exasperati de rationalitatea occidentala, de blocajul Formelor fara fond, paralele si ilegitime, vor parasii ortodocsii moldo-valahi UE/NATO, sau invers? Nu de jure, ci de facto, cum a demonstrat ministrul Ilie Serbanescu in nr. 63. 

http://www.amosnews.ro/statul-mafiot-2017-03-27
http://confluente.org/viorel_roman_1491319114.html


Pavel Roman (Timisoara): Poate par patetic, dar nu sunt! Asistăm, siderați (unii), consternați alții și blazați (cei mai mulți) la o restaurație a autocrației de tip comunist (nu ca ideologie, ci ca formă de impunere a mecanismului puterii), a partidului-stat intangibil și, mai ales, a dictaturii politico-mafiote, pe care n-au reușit s-o instaureze nici Camorra, nici Cosa Nostra, nici alte grupări de tip mafia, nicăieri în lume. „Bomboana pe coliva” o constituie modul cum va fi abordata crima economica, autorilor rezervânduli-se un statut privilegiat în raport cu găinarii și infractorii de rând, care vor fi dicriminați, încât vor fi determinați să-și schimbe „profesia”. Dacă pe timpul comuniștilor furtul de la stat (din avutul obștesc) era considerat mult mai grav decât furtul din avutul privat, în noua orânduire iordacheo-dragniană, regulile se schimbă. Furtul de la stat (crima economică), va beneficia de un statut mai blând, la fel ca și corupția, deși, din punct de vedere al riscului și efectelor ce le generează, sunt fenomene nu grave ci cu consecințe foarte grave la nivel social și moral. Cum s-a ajuns la această situație? Simplu! După sute de ani de practică (ar fi stupid să susținem cee ce istoria o impune ca evidență) românul și-a modificat parcă și gena, furtul (sub toate formele sale: intelectual, material, etc.) devenind un fenomen cvasi-general, încât excepțiile sunt tratate ca fiind erori genetice, precum sindromul down. Astăzi, toleranța la furt (manifestată de toate instituțiile publice si de mass-media) a generat o nișă socială (politica), unde nu există reguli sau criterii normale, precum concurența profesională, moralitatea, demnitatea sau, ce a avut ca efect apariția unei clase sociale reprezentativă din punct de vedere al imoralității. Produsele si expresiile furtului generalizat, intelectual (studii formale, finalizate cu diplome si doctorate ce nu sunt insotite de cunoștințele necesare) și material (criminalitate economico-financiară, în special în relațiile cu bugetul public) au cucerit puterea în societate, profitând de ignoranța, naivitatea și lipsa de educație civică și morală a unui popor ce s-a mulțumit cu faptul că li s-a permis să cârtească și să se plimbe prin Europa. Caracterizați de pragmatismul parvenirii, hoții intelectuali și materiali (percepuți, stupid, ca „descurcăreți”), au cotropit, încet și sistematic, tot ceea ce presupune dirijarea societății, ajungând la apogeu. 

Într-o societate normală (SUA, Germania, Franța, Olanda, Belgia, țările nordice, etc.), indivizi precum Nicolicea, Iordache, Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Dobre și alte specimene de acest gen (majoritare în Parlament și Guvern), generate de imoralitate politică, ar fi fost niște șomeri, pentru că dezbrăcați de mantia politică ce le asigură imunitate, acești indivizi n-au nici o profesie reală, CV_ul lor fiind construit pe diplome obținute fraudulos. Iar un Dragnea ar fi fost de mult un pușcăriaș, cu toate drepturile sociale anulate pe perioadă nedeterminată. În România însă, printr-un mecanism diabolic, implementat în cei peste douăzecișișapte de ani de hoție intelectuală și materială, în care valorile au fost substituite cu diletantismul și pseudo-valoarea, imoralii, ce și-au construit cariera prin furt, minciună și oportunism politic, au ajuns să confiște ceea ce de drept ar trebui să aparțină celor cu adevărat merituoși, impuși de selecția valorilor. 

Anticipând că liberalismul economic și prăbușirea economiei centralizate va genera o explozie a hoției și a practicilor neloiale concurenționale, Guvernul Petre Roman, luând exemplu Italiei (cu care ne încuscrim când e vorba de gena furtului), a inființat Garda Financiară, o instituție ce se dorea a fi garanția echilibrului între instinctul primar al celui ce vede din furtul din averea publică o oportunitate și interesul public. Câțiva profesioniști, cu „scaun la cap”, anticipând viitorul, au implementat și câteva reguli de protecție a bugetului public, precum Legea 12/1990 (protecție a populației impotriva activităților ilicite), Legea evaziunii fiscale, Legea controlului fiscal și a Gărzii Financiare, etc. După consolidarea mafiei politico-financiare, ce-a pus mâna pe putere și a eliminat concurența rebelă formată din profesioniști (s-au creat structuri de tip mafiot în Parlament și la nivel de Guvern, cu legături strânse, apartinice), s-a declanșat un atac sistematic asupra a tot ceea ce proteja averea și banul public, devenit ținta predilectă a noii clase de oportuniști politici. Gruparea Năstase, prima de acest gen care a deținut controlul total, prin majoritatea ce-a obținut-o în Parlament, a dat semnalul ofensivei împotriva protecționismului averii publice și a banilor publici, modificând, în favoarea mafiei, regulile jocului. Începând cu eliminarea din categoria infracțiunilor a deturnării de fonduri, modificarea legilor 12/1990, 31/1991, 31/1990 , a privatizării activelor publice și a altor acte normative ce blocau ofensiva mafiei politice asupra bugetului public si a averii publice și până la reorganizarea Gărzii Financiare (în anul 2003) pe care au transformat-o într-o instituție de decor, eliminându-i mare parte din competențe, Guvernul Năstase a creat „infrastructura” ce a generat ceea ce astăzi se materializează: restaurația autocrației, respectiv a dictaturii politico-mafiote.
Nu analizez acum rolul nefast al unor „orientați” din Ministerul de Interne, care au văzut în dezorganizarea Gărzii Financiare, o oportunitate pe care au speculat-o din plin (consolidarea momopolului asupra controlului fraudei fiscale) și nici sprijinul de care au beneficiat politicienii din perioada Năstase, din partea altor instituții publice, atunci când au decis amputarea atribuțiilor Gărzii Financiare. Interesul momentului și siguranța că acest lucru nu va fi posibil și în alte cazuri, au determinat o lipsă totală de reacție din partea factorilor decidenți sau a celor care ar fi putut reacționa. Or, aceasta a încurajat mafia politică, iar astăzi asistăm la o ofensivă totală a acestei mafii asupra tuturor instituțiilor care garantează existența statului.

În 2013, când urmașul lui Năstase, Ponta, pentru că devenise o amenințare directă la adresa mafie politice, a desființat Garda Financiară, nici SRI, nici DNA, nici MAI, nici Ministerul Public, nici MJ, nu au reacționat, din contra, s-au comportat bucurându-se „că a murit capra vecinului” (pentru că existau, în primul rând, interese obscure). Din contra, justiția care astăzi contestă vehement modificările operate de Parlament, a dat dreptate Guvernului Ponta, legitimându-i abuzul constițuțional comis prin desființarea Gărzii Financiare. Din cei peste 300 funcționari publici (care, potrivil Legii 188/1999, ar fi trebuit să beneficieze de stabilitate în funcție, pentru motive neimputabile lor) în justiție au avut câștig de cauză vreo cincisprezece persoane. Deci, în cazul Gărzii Financiare, justiția a servit interesul mafiot al politicienilor, care se simțeau amenințați și vulnerabili în fața Gărzii Financiare. Istoria însă, după ce ai dat concursul celui care a creat un precedent periculos pentru stabilitatea statului, se repetă. Iată că astăzi, cei care au sprijinit desființarea Gărzii Financiare, sunt în aceeași situație. Se începe, ca și în 2013 în cazul Gărzii Financiare, cu „ciuntirea” atribuțiilor (inființându-se instituții asupra cărora se exercită control politic, precum Direcția antifraudă ce a substituit Garda Financiară), după care, inevitabil (cel puțin în cazul DNA), urmează desființarea. Ce-i mai poate opri? SRI-ul, oricum, a fost pus cu „botul pe labe”, Curtea Constituțională a devenit una pro-putere, așa că nimic nu mai poate sta în calea ofensivei mafiei politice al cărei scop este transformarea tuturor instituțiilor publice în instrumente ale puterii politice și eliminarea acelora care se opun. Și cine speră că strada sau UE s-ar mai putea împotrivi ofensivei mafiei politico-financiare - expresia hoției absolute, pe care vor s-o legalizeze și instituționalizeze -, se înșeală amarnic. Numai o minune (cu excepția trezirii din letargie a majorității cetățenilor, ceea ce, la români, este puțin probabil) mai poate salva România din marșul către autocrație și dictatura hoților. Când ne caracterizează ignoranța, blazarea și avem ca trăsătură fundamentală principiul „să moară vecinul să-i iau capra”, ceea ce se întâmplă azi e o consecință logică.


http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Formula-moldo-valaha-a-statului-a-esuat-Viorel-Roman-Agero.htm 
http://www.amosnews.ro/viorel-roman-spre-est-sau-spre-vest-2017-03-06 https://www.academia.edu/27240926/Romania_2012
http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Scoala%20Ardeleana%20si%20cea%20moldovalaha%20de%20Roman.htm
http://confluente.org/viorel_roman_1491319114.html
http://bentodica.blogspot.com/2017/12/stat-de-drept.html
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf






Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (65)


Andrei Plesu, scriitor, fost ministrul culturii, de externe, Bucuresti : Cînd un diplomat occidental mi-a spus, cîndva, că în România nu există încă ceea ce în toate ţările civilizate se cheamă „Stat”, am fost, mai întîi, descumpănit. Mă gîndeam că, eventual, se poate vorbi de un Stat incoerent, abuziv, imatur, nefuncţional, dar ideea că poate exista o ţară în care „Statul” încă nu există nu-mi trecuse prin cap.
Comitetul Executiv al PSD, 17 noiembrie 2017 la Baile Herculane: … statul paralel și ilegitim încearcă să preia controlul asupra puterii politice … președintele Klaus Iohannis este acuzat că ar fi complice al acțiunilor comise de Statul Paralel și Ilegitim, pentru ca le tolerează, astfel că încalcă prevederi din Constituție … PSD constată existenta mai multor vulnerabilităti ale statului de drept, care sunt speculate de exponentii 'Statului Paralel si Ilegitim', cu scopul de a controla discretionar puterea politică sau puterea judecătorească. Rezultă că 'Statul Paralel si Ilegitim' foloseste resursele financiare publice si instrumentele specifice autoritătii de stat pentru a-i intimida, santaja sau a-i inlătura pe decidentii politici care sustin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului in matca lor constitutională … actiunile "Statului Paralel si Ilegitim", disimulate sub asa-numita 'luptă anti-corupttie' au drept scop … decapitarea puterii politice legitime, pentru ca aceasta să nu isi poată indeplini Programul de guvernare  - cresterea veniturilor populatiei, crearea de locuri de muncă, sustinerea capitalului autohton, reformarea Justitiei -, din dorinta de a detine el controlul asupra puterii politice.

Viorel Roman, Bangkok: In civilizatia catolica, occidentala, exista un consens ca toate partidele din parlament, guvernul sunt in slujba Statului, care are instrumente de a se apara de coruptie, in primul rand prin independenta Bisericii. In lumea ortodoxa, Biserica e partea Puterii, care nu ingaduie decapitarea pe altarul unor legi straine de neam si tara, acceptate à contre-cœur in anul 2007. Daca coruptia este si o forma de protest, atunci ortodocsi moldo-valahi si-au exprimat la Baile Herculane cat se poate de sincer si deschis aversiunea fata de 'Statul Paralel si Ilegitim’, care isi aroga libertatea de a sanctiona Puterea unica si indivizibila. Daca si un scriitor, ministrul culturii, de externe, nu stia ca ortodocsii n-au Stat, din punct de vedere european, e posibil ca nici d-nii Liviu Dragnea, Tariceanu sau d-nele Olguta Vasilescu, Carmen Dan sa nu stie si mai ales sa nu accepte standarde tolerate de Presedintele tarii si aplicate de justitia independenta. Cine are dreptate?
Consiliul Europei, Strasbourg, Franța: PSD-ALDE sunt așteptați să prezinte informații cu privire la legile justiției până în 15 ian. 2018 la nivelul Grupului European pentru lupta împotriva corupției, GRECO, organism CE, pentru ca schimbarile afecteaza lupta impotriva coruptiei si independenta sistemului judiciar. Decizia a fost luată ad-hoc, folosită în împrejurări excepționale, cand exista un risc major, de măsuri menite să modifice organizarea sistemului judiciar.

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/11/mafia-paralela.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/12/stat-de-drept-ortodox/occidental.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html
https://www.academia.edu/27240926/Romania_2012
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/24/viziuni-ortodoxe/
http://confluente.org/viorel_roman_1502122822.html
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx

viorel-roman-bremen.over-blog.de
www.viorel-roman.ro
Bangkok la 15 decembrie 2017





Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (66)

PR: Apropo, D-le Roman! Țineți minte ce v-am spus când Kirill a venit în România, exact când se zvonea că Papa Francisc va vizita România? V-am spus că misiunea lui n-a fost întâmplătoare și a urmărit să se asigure că românii vor rămâne alături de pravoslavi și nu vor ceda la propunerile catolicismului de reconciliere religioasă? Și nu numai ca religie ci și ca formă de guvernare România începe să se inspirea de la Moscova! Iar faptul că mult prea (ne)fericitul Daniel a fost primit de Putin (sau invitat), e un semnal de alarmă că nu va fi deloc bine pentru viitorul european (UE) al României!

VR: Rusia si Romania, cele mai mari tari ortodoxe, au esut in modernizarea fara occidentalizare, fara Dumnezeu. Drama lor comuna continua si dupa anul 1989, cand fara refacerea unitatii crestine, s-a instalat un sentiment de lehamite intr-un "capitalism de cumetrie", Ion Iliescu (1930-), in care parlamentari pusi pe capatuiala cu imunitate unsa si cu mir de la Ierusalim, "nu se deosebesc cu nimic de o banda de talhari obisnuiti", Sf. Augustinus (354-430).

Vladimir Putin, seful Statului si Bisericii, a inlaturat talharii din anii 90, „a ridicat Rusia din genunchi“ si cu patriarhul Kirill au semnat anul trecut o Declaratie de 30 de puncte cu papa Francisc. Nici regii romano-catolici de Hohenzollern, atat de regretati in aceste zile de doliu, nici cei patru presedintii ortodocsi moldo-valahi n-au avut acest curaj, inspiratie divina, ceea ce-l face pe Kirill sa vada in Putin o „minune dumnezeiasca“.

Revenind la romanii, cand se vor bucura si ei de o minune dumnezeiasca asemanatoare, care sa inlature talharii cumetriti si miruiti cu imunitate, sa ridice, in sfarsit, tara din genunchi si mai ales sa semneze cu papa Francisc, care vine la aniversarea Marii Uniri, o Declaratie comuna similara, piatra de hotar pe drumul refacerii unitatii crestine?

EX ORIENTE LUX

http://www.amosnews.ro/viorel-roman-defaimare-lui-vladimir-putin-2017-03-07
http://bentodica.blogspot.com/2017/01/trump-si-putin.html
http://vorba.16mb.com/globalizarea-lui-putin-si-trump/
https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/05/20/viorel-roman-la-sainte-alliance-putin-trump/
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-marile-puteri-conducerea-lumii-credinta-si-ratiunea-115575950.html
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/24/viziuni-ortodoxe/
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/11/mafia-paralela.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/12/stat-de-drept-ortodox/occidental.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html
https://www.academia.edu/27240926/Romania_2012
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
http://confluente.org/viorel_roman_1495686140.html
http://confluente.org/viorel_roman_1502122822.html
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx

viorel-roman-bremen.over-blog.de
www.viorel-roman.ro
Bangkok la 17 decembrie 2017





Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (67)

Vlad Epurescu, Adevarul din Bucureasti: „Până la urmă, România poate semăna cu o oligarhie dimineaţa, cu o democraţie după-amiaza, cu o monarhie la ora cinei şi cu un stat totalitar până la culcare. De fapt, pentru aceşti politicieni, nici nu contează ce este România, atâta timp cât această hologramă nu este decât paravanul hoţilor în spatele căruia îşi fac mendrele. Adică statul paralel cu civilizaţia şi rigurozitatea europeană. Ferentariul Europei.“

http://www.gandaculdecolorado.com/tiganizarea-romanilor/

https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016

http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu