luni, 25 decembrie 2017

Statul Paralel Ilegitim? Sup. (71) (72)







Statul Paralel Ilegitim?

În fond CINE cu CINE se războiește? Și cui folosește - în definitiv?

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (71)

Damian Spiridon, Bucuresti: Sincer, sincer vă zic: nu mă dau în vânt după mine însumi. De cele mai multe ori, odată trezit, stau adus pe spate la marginea patului și amân tot ce se poate amâna. Cu o perseverență vicleană, exersată în ani și ani de trândăveală sudist-miticească îmi caut (și îmi găsesc, vorba ceea: " în nemernicia mea") alibiuri peste peste alibiuri ca să nu " ies în stradă". Să stau așa cu picioarele încrucișate și cu ochii în tavan, într-o reverie cețoasă, cu mici interludii de "furie abstractă„ (interesanta formulare îi aparține unui scriitor italian, Elio Vittorini pe care-l citeam în adolescență). Bine, furia mea nu se compară cu furia (deloc abstractă) a celor care știind exact despre ce e vorba, au identificat cu o inexpugnabilă precizie DUȘMANUL, și-și exprimă cu elan revolta. În formule clare, fără echivocuri defetiste sau timidități ce-aduc a abulie. Niște luptători, cum ar veni. Care apar la televizor, aureolați de un aer sapiențial, evadați fără voia lor din MAREA CULTURĂ, pentru un răstimp - ispășitor în care aidoma sacerdoților din vechime, își joacă la scenă deschisă partitura. Au de partea lor ADEVĂRUL, DREPTATEA și ȘTIINȚA. Ei nu discută, oficiază. Stabilesc fără tăgadă, directive etice și morale. Toate astea pot părea unui ochi lipsit de vigilență drept o escrocherie - dar nu e asta. Eu, în reveriile mele punctate ici - colo de "furii abstracte„ (întrucât mă privesc numai și numai pe mine) - zic așa: e sminteală megalomanică. De unde vine ea? Din suma acelor oameni hipnotizați, timorați, fascinați de acest autoritarism insidios și eficace. O energie în fond, combustia care susține această uimitoare mistificare. Aici suntem. Și ca să spun două vorbe clare și despre pesedeciumaroșie. O asociație slabă, care plutește în derivă, și care nu mișcă în front. În ăla adevărat - vreau să spun. Și n-au nici o treabă cu stânga, decât așa de gargară. În fond CINE cu CINE se războiește? Și cui folosește - în definitiv? (cam așa grăiește un om care nu prea iese din casă, nu se uită la televizor, nu prea are cine știe ce activitate și nu e în stare să urască; pur și simplu).

Viorel Roman, Bangkok: De cand PSD-ul denunta Statul Paralel Ilegitim euro-atlantic, pe langa cel propriu, PMR, PCR, FSN, intrebarea poetului Damian Spiridon e mai mult decat legitima. Dupa 1944, „Stalin si poporul rus libertate a adus" ortodoxo-comunistilor moldo-valahi sa lichideaza Biserica unita cu Roma si Statul ei Paralel, doua milioane de catolici si cate unul de protestanti, israeliti. Sfarsitul Razboiului Rece face posibila apoi aderarea la Europa, dar „ciuma rosie“, Statul Paralel ortodoxo-comunist moldo-valah nu-i lichidat, a la Stalin, ci ramane la putere. Din acest an se razboiesc Statul Paralel ortodox / Moscova cu Statul Paralel catolic / Roma / UE / NATO. Pentru ca cine pune un diagnostic bun, vindecă bine / Bene diagnoscitur, bene curatur / la intrebarea Cui ii foloseşte războiul tuturora împotriva tuturor / Cui prodest bellum omnium contra omnes / raspunsul e clar: Unirea cu Roma cu prilejul vizitei papei Francisc la aniversarea a o suta de ani de la Marea Unire, repune Romania/Moldova pe harta lumii in conditii de egalitate, fara Diktate Hitler-Stalin, ca cel de la Viena, Yalta sau Malta si fara „Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)“ a cetatenilor, condusi de corupti, de categoria a II-a in Europa.

https://admin.over-blog.com/write/89184840

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/11/mafia-paralela.html

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html

https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/12/stat-de-drept-ortodox/occidental.html

~*~




Statul Paralel Ilegitim?

În fond CINE cu CINE se războiește? Și cui folosește - în definitiv?

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (72)

Vladimir Emil Zodian, Bucuresti: Nenorocirea e ca pledezi, vrei o convertire la catolicism intr-o UE laica utopica anticrestina si antinationalista! De aici si nedoritul ei faliment! Esecul internationalist a început cu Brexitul si se extinde cu Polonia, Ungaria, Austria, Cehia, Slovenia, Italia, Grecia etc. si nu rusii il provoacă, ci doar il folosesc. Nici SUA crestina nu prea iubeste o UE atee! Acestea ar fi semnele vremii si UE fara crestinism recade in tribalism! UE va ramine piata SUA si NATO protectia vestului! Papa sa ceara UE sa-si recunoască direct apartenenta crestina! Chiar daca suntem atei nu avem de optat intre crestinism si islam!

Viorel Roman, Bangkok: Daca Fericitul Ioan Paul II a spus la Bucuresti in 1999 ca e pentru crestinismul care respira cu doi plamani, ortodox si occidental si papa Francisc e pentru refacerea unitatii crestine fara conditii, cine vrea convertire e mai catolic decat papa. Pentru ca numai prin refacerea unitatii crestine se termina aversiunea anglo-mozaica si ortodocsa fata de Roma, de Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana / UE, care a generat razboaie mondiale si a inpirat NATO, de ai tine pe germani jos, pe americani in Europa si rusii, afara. Hastings Lionel Ismay: “To keep the Americans in, to keep the Russians out and to keep the Germans down.“

Viziunea Statului Paralel ortodox si cel catolic se confrunta acuma in Europa ca urmare a imensului esec din 1989, de cand refacerea unitatii crestine se amana. Asta e cauza revoltei anglo-mozaice, brexit si falimentul greco-ortodocsilor. Cum pot coopera Roma si Moscova, ne-au aratat papa Francisc si patriarhul Kirill in Declarația lor comună ,,nu suntem concurenţi, ci fraţi” (2016), la care si ortodocsii moldo-valahi sunt chemati sa participe, mai ales cu prilejul vizitei papei Francisc la aniversarea Unirii. In 1918, Statele Paralele, catolic si ortodox, n-au fost de loc ilegale, au colaborat ca fratii in interes national si european. Concordie cat se poate de actuala si necesara in 2018.

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

https://admin.over-blog.com/write/89184840

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/11/mafia-paralela.html

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html

https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/12/stat-de-drept-ortodox/occidental.html












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu