sâmbătă, 3 octombrie 2020

GSM - DE VORBĂ CU LELEA SAFTA

 




DE VORBĂ CU LELEA SAFTA

 

Găbureac Sergiu-Marian (GSM) - Mă bucur, lele Safta, că ați acceptat să răspuneți întrebărilor unor amici dintre cei peste 4.000 pe facebook, alte câteva mii pe mail și sutele de mii din grupurile în care am fost inclus și cărora le mulțumesc pe această cale pentru invitația făcută. Nu-i ușor să poți comunica cu oamenii, deoarece sunt de toate vârstele, profesiile și convingerile politice. Unii mă fac comunist, alții liberal (nu am negat niciodată opțiunea liberală), alții userist … Cel mai mult mă distrează mult când sunt făcut trompetă pesedistă … Asta-i viața ! E un risc asumat când postezi convingerile personale despre o problemă sau distribui alta apărută în spațiul mioritic. Mai rar în spațiu planetar ! Cum ar fi, de pildă, infectarea negaționistului Donald Trump ! Până și Trump !?!

 

Dar, nu el este „eroul” zilei, ci dumneata. Mă bucur că am reușit să vă conving să răspundeți la câteva din zecile de întrebări puse de amicii mei. Cu identitate declarată ! Cu anonimii, mulți cu misiuni speciale, și anonimii care siluiesc limba strămoșească nu prea stau la discuții.

 

 

Așadar, cum vi s-au părut alegerile locale, lele Safta ?

 

Lelea Safta (LS) - Părerologii profesioniști au dat-o din nou în bară cu predicția prezenței la vot ! Era normal să fie mare, deoarece suntem români ! Imprevizibili ! Doar pe aceste plaiuri s-a născut Cănuță, om sucit ! Tineretul alegător s-a făcut iar de cacao ! M-am obișnuit cu nepăsarea lor afșă de viitorul lor. Nu înțeleg de ce am rămas cu meteahna comunistă de a clama tineretul în sus, tineretul, vai tineretul a făcut Revoluția, când tinerii se maturizează tot mai de greu ! Cel mai bine gândești când ești senior, dacă ai o educație solidă !

 

Nici la exit poluri nu prea au nimerit-o sondorii noștri, mulți bieți manipulatori de opinie, în funcție de cine îi plătește ! Din, păcate la capitolul educație civică suntem coada Europei. Ca și la alte capitole ale educației. 

 

GSM - De ce spuneți asta ?

 

LS - Cum să nu o spun ? La noi educația fost pospai timp de 50 de ani. Nu-i de mirare că România a ajuns la peste 40% de analfabeți funcțional. Plus miticii și mițele, cu ceva școală, care declară ritos că nu au pe cine vota. Măi să fie !?! Atunci de ce nu s-au prezentat la vot, să-și anuleze votul ca să dea un semnal clar autorităților ?

 

GSM - Păi, poporul e suveran …

LS - Poporul ? Pentru mine, numărul total al românilor din țară rămâne un mare mister. Eurostatul scrie negru pe alb că în România sunt 18.266.936 (2019) de mioritici. Pe listele electorale, primarii noștri au înscris 18.937.258 de alegători. Adăugăm cei peste 4.170.000 de copii și ajungem la peste 23 de milioane de români ! Cine minte ? Atenție ! Cu domiciliul în străinătate sunt înscriși pe liste 670.322 de alegători din cei aproape 9 (nouă) milioane (!) de români care viețuiesc și lucrează prin acele locuri.

 

Care popor suveran ? Într-o țară în care s-au pus pe listele electorale și morții din cimitire ? Care votează noaptea, de te trezești cu alt primar dimineața, decât cel ales de vii. Sau să aleagă un candidat mort de câteva zile ! Nu mai vorbesc de penalii aleși cu tam-tam mediatic !

 

GSM - S-au petrecut, într-adevăr, lucruri de domeniul basmelor lui Petre Ispirescu. Să tragem nădejde că se vor lămuri cât de curând toate contestațiile. Constat că a apărut moda renumerării voturilor. Adică reprezentanții partidelor în secțiile de votare au fost pe post de manechine ?!? Cum credeți că s-a derulat campania electorală ?

 

LS - Campanie electorală ? Să fim serioși ! Unii bat toba că au muncit zi și noapte. Păstrând distanța ! Am toată stima pentru activul PNL, USR sau PMP din județele roșii. Acolo, într-adevăr bătălia în campanie a fost grea. În rest, trebuie să recunoaștem, se știa dinainte cine-i învingătorul. Acolo a fost cea mai ușoară campanie. Mai mult s-au făcut poze pentru cv. Cei mai mulți au fost aleși după rezultatele avute. Din păcate, USR-ul a jucat la fault în spatele liberalilor, cartonașe galbene ce se vor contorizează în viitorul apropiat ! Mulți dintre liderii (!?) USR cred că gargara este suficientă pentru a câștiga voturi. Nu-i de ajuns ! Dacă nu ai rezultate concrete, geaba gargară ! Mă distrează tipul userist de la Constanța, cu un comportament similar cu al Firei. Mulți nu știu să piardă și fac mari deservicii partidului lor ! Ca ei mai sunt și alții. M-a iritat cum a plusat „javra națională”, crezând că e la o partidă de pocher pe nava de altădată ! A plusat, dar susținerea comunitară a fost subțire. Zeciuiala biblică și atât ! Candidații iepuri nu prea au dat rezultatele scontate. Doar priceputul Onțanu a stricat jocul de glezne al lui Cristi. Să vedem acum a cui slugă va fi ! Adevărul e că USR se aștepta la mult mai mult. Infatuarea se vedea de la o poștă pe chipul celor care apăreau pe sticlă. Au pierdut peste 1,2 milioane de voturi ! Dar așa se întâmplă când faci prea mulți clăbuci fără a avea nimic concret ! Vezi situația hilară de la Constanța.

 

GSM - Nu înțeleg, ce aveți cu marinarul ? A fost parlamentar, ministru, primar general, președinte de țară ! Acum europarlamentar !

 

LS - Tocmai de aceea am ! M-a dezamăgit tot mai mult ! Nu s-a dovedit decât un politician gargaragiu (asta am preluat-o de la dumneata), departe de a fi om politic. Un ciolănar de lux ! Pe spatele poporului. Sunt sigur că mulți din PMP sunt nemulțumiți de prestația sa lamentabilă de trișor de mahala cu hă, hă, hă și hi, hi, hi. Auzi, șmecherie: „Cel mare partid politic dintre partidele mici.” Cât de redus mintal poți fi să emiți așa ceva și, apoi, să râzi cu gura până la urechi ? Jenant pentru un fost președinte de țară ! Așa cum jenantă este prezența dinozaurilor comunisto-feseniști prin consiliile locale. Unii cu antecedente grave cu iz penal și moral. La București, cel puțin e de râsul planetei ! Acum, se știu tot mai multe lucruri despre manoperele acestui președinte și coabitantului său, Pinocchio. Împreună au ținut țara pe loc hahalere feseniste atâția ani „coabitatând” cu alte hahalere. Dar nu asta e tema interviului.

 

GSM - Corect ! Cum credeți, lele Safta, că arată harta politică a României după alegeri ?

  


LS - Văd că unii s-au și repezit să o deseneze. Răbdare ! Nu e suficient ca cineva să câștige calitatea de președinte de consiliu județean, mai trebuie să aibă și majoritate ! Proiectele și deciziile, inclusiv ale președintelui, sunt aprobate de Consiliul Județean, nu de președinte. Președintele le aplică. C-așa-i în democrație ! Doar unii mai trăiesc cu imaginea tătucului prim secretar tip PCR azi FSN. Abia acum încep jocurile politice ! Mai sunt câteva zile fierbinți. Se mai renumeră, ici-colo, voturile, se fac contestații de ochii lumii, deși ei știu că au pierdut pre limba și „realizărili” lor, gălăgie și isterie pe la televiziuni … apoi vom reintra în normalitatea mioritică. Ca de obicei, măria sa electoratul este nerăbdător să vadă transpunerea în practică a programelor aleșilor imediat. Totuși, parcă sunt mult mai mulți români inițiați în ale politicii reale și au răbdare să treacă „luna de miere”. De „vină” pentru deșteptarea românilor din țară e și dispora românească „virusată” de democrația reală.

 

GSM - Hopa ! Credeți că Nicușor Dan va scoate Bucureștiul pe mal ?

 

LS - Am văzut că ați scris ce am zis pe facebook : „Nicușor are o tobă în care va bate 4 ani ! Mult succes !”. Așa este ! Am convingerea că liberalii nu au vrut să preia Capitala în întregime. Cel mult un sector-două ! De ce ? Nu-i greu de priceput pentru un analist politic profesionist. Vor ieși unii, cât de curând, și vor explica de ce. Cred că aici, Ludovic Orban au jucat foarte bine politica alianțelor ! Și a trecut examenul de om politic. Acum e stagiar. Să vedem ce va face.

 

Cum cei de la USR se dau cocoși, vor fi lăsați să facă jocurile în Consiliul General al PMB. Iese bine, e meritul PNL ! Nu iese bine, va fi un alt discurs. Oricum, sprijinul guvernului e decisiv ! Vom trăi și vom vedea !

 

GSM - Dar, bucureștenii au mari așteptări !?!

 

LS - Absolut normal ! Vor să fie ca în toate localitățile aflate de ceva ani sub umbrelă liberală. Însă, minunile se fac doar prin muncă susținută a tuturor membrilor Consiliului Local, adevărata putere într-un județ, municipiu, oraș sau comună și a unui aparat administrativ profesionist, nu de tip mafiot ca în multe locuri din țară + instituțiile civilizatoare (biserica, școala, biblioteca publică, sănătatea, agronomul, polițistul) și ele tot profesioniste. Ceea ce nu întâlnim peste tot ! Țara e plină de găști de tip mafiot ! Aici e buba mare din cauza unei Justiții și a instituțiilor de ordine publică mituite cu pensii speciale !

 

GSM - Aveți dreptate, lele Safta ! Marian îmi scrie că în comune, marea lor majoritate din sudul și estul țării, consilierii sunt doar „niște marionete ale primarului. Ei votează cum le zice primarul. Majoritate sunt de o calitate incredibil de slabă și stau acolo doar cu gândul la acea indemnizație”. Asta e realitatea ! Tristă.

 

LS - Asta e o mare problemă ! Mentalitatea tătucului, sădită de comuniști și neocomuniștii feseniști e tare greu de demolat. Puterea reală într-o comunitate este, prin Lege, acordată Consiliului local. E nevoie de lideri democrați și sunt greu de găsit. Las Fierbinți e mic copil față de realitatea românească ! Lumea nu înțelege că Puterea localității stă în Consiliul local, nu în primar. E o mentalitate bine sădită și premeditat de PCR și urmașul FSN. Vinovat nu este primarul, ci, în primul rând, Consiliul local prin consilierii care și-au bătut joc de cetățeni cântând în struna primarului. Sigur și primarul are rolul său, dar el este mai mult un manager angajat în slujba comunității.

 

GSM - Am tot discutat pe această temă de nenumărate ori, însă mercenarii din presa românească pun accentul pe primari și președinții de consilii județene. Rar auzi dezbătându-se rolul Consiliului local și calitatea consilierilor. Să revenim la București. Am scăpat de „ciuma roșie” ?

 

LS - Să fim serioși ! Structurile administrațiiilor locale, precum și instituțiile statului sunt infestate în proporție de peste 90% de cadre ale FSN (PSD&PD-L). Culmea, constat că mai sunt români care nu știu că PD-L a fost, de fapt, tot FSN, o grupare de mercenari politici teleportată pe Dreapta pentru a distruge PNL. Noroc că nu le-a ieșit pasiența. Păpușarii s-au întors la bază, în Kiseleff sau mai la răsărit, alții, naivi, au făcut PMP-ul în jurul potlogarului iar partea păcălită a venit la PNL, cum era și normal. Cât tam-tam s-a făcut și se mai face încă de către trompetele feseniste ! Cât timp pierdut cu fuzionarea căreia i s-au pus tot felul de piedici de cei infiltrați de feseniști ! Va fi destul de greu să fie înlocuiți rapid, deși așa ar fi normal ! În majoritatea țărilor cu democrație autentică, în momentul pierderii alegerilor, pierzătorii își prezintă instantaneu demisia de onoare. La noi, trădarea este de pe timpul lui Burebista ! E în codul nostru genetic. Mulți vor mima oprimarea de către regimul fesenist și vor trece cu arme și informații „secrete” de parte noii Puteri.

 

Atenție ! Vom afla lucruri incredibile în următoarele luni ! Deja bombele jurnalistice fâsâie pe toate canalele ! Se vehiculează fapte incredibile ! Să vedem dacă se vor adeveri sau vor fi simple bombe de presă de maidan, tip Antena 3 sau RTV.

 

GSM - Și, totuși, cum va evolua Capitala ?

 

 LS - Am citit ce i-ați reproșat unei tinere jurnaliste (!), „Katiușa”. Că a început să delireze ! Vrea apă caldă imediat în Sectorul VI ! Precum și alte minuni ! Aveți ceva dreptate ! Abia peste vreo șase luni se vor vedea primele rezultate ale noilor administrații ! Întâi să vedem găurile lăsate în buget de Firea și foștii ei primari de sectoare ! Să nu fie o surpriză similară cu cea de la preluarea guvernării de către Guvernul Orban care a constat că datoriile guvernului erau mai mari decât banii din visterie. Domnișoara ziaristă nu știe, din păcate, să facă măcar distincția între „politician” și „om politic”. Nu înțelege că PNL nu a dorit să câștige Capitala. De ce ? E ușor de înțeles. Bucureștiul nu-i Vasluiul sau Alexandria unde-i poți prosti ușor pe oameni ! Aici trebuie să le spui oamenilor adevărul verde în față, ceea ce poate deranja pre mulți mitici și mițe dâmbovițene !

 

GSM - Și, totuși, repet, cum va evolua Capitala, lele Safta ?

 

LS - Asta vom vedea peste 4 ani ! Primele semne vor fi cam peste 6 luni. Până atunci avem o iarnă de traversat și alegerile parlamentare. Deja, unii chiulangii din Parlament vor să mai dormiteze prin Casa Poporului câteva luni bune. Să-și umfle buzunarele pe spatele sărăcimii țării. O să trecem peste „ciuma roșie” și peste pandemia asta de care mulți au râs ca proștii, inclusiv mari sau insignifianți lideri politici, incitând populația la nerespectarea regulilor minimale iar acum mor de grija poporului !

 

Ce pot spune ? Cred că merită încercat, după 30 de ani de Putere fesenistă (FSN - FDSN - PDSR - PSD - PD-L și aliații vopsiți), și cu o Putere liberală ! Măcar patru ani ! Dacă liberalii vor câștiga alegerile parlamentare sunt șanse ca marile reforme structurale să fie aplicate și în România ! Sistemul de tip mafiot, care a dominat țara atâta amar de ani (sărmanul guru Brucan, cum a greșit cu predicația sa !), va putea fi astfel neutralizat. Altfel, vom juca tot pe loc, pe loc, pe loc cum se joacă prin Moldova de Vest și de Est, pe la Vaslui - polul sărăciei sau prin sudul țării - Teleorman, alt pol al sărăciei ! Bineînțeles, excepțiile întăresc regula !

 

GSM - O ultimă concluzie ! Cum au fost alegerile locale ?

 

LS - De erau două tururi, așa cum e normal într-o democrație reală, nu „originală” ca la noi, procesul de demcratizare ar fi fost acum și mai accentuat. Dreapta ar fi câștigat mai mult ! Însă, în același timp, era și mai greu de gestionat din punct de vedere administrativ. Principiul de bază liberal - concurența - sub semnul „prin noi înșine” va arata care sistem de conducere e mai bun cel de Dreapta sau cel de Stânga. Tipic mioritice. Deocamdată, PNL conduce indubitabil în tot mai multe orașe și comune, unde civilizația și-a pus puternic amprenta. Așa cum au demonstrat echipele liberale de la Oradea, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Brașov, de prin zeci de orășele și comune.

 

E bine ca PNL să nu pună bază pe USR ! Majoritatea celor de acolo au interese personale care vor duce cât de curând la pierderea credibilității. Deja, se simte acest lucru. Pierderea celor 1,2 milioane de voturi nu e deloc întâmplătoare. Nici în PMP încrederea să nu fie exagerată atâta timp cât bântuie marele intrigant pe acolo ! E bine că la PMP și la USR sunt câțiva băieți de toată isprava, însă, nu ei fac jocurile !... Depinde cum se vor impune !

 

Ce să zic ? Alegerile au fost, în general, bine organizate de Guvernul Orban și autoritățile locale. Chiar mai bine decât mă așteptam. Eram îngrijorată să nu fie balamuc. N-a fost ! Doar în câteva locuri au fost derapaje cu care televiziunile s-au hrănit din plin pentru a face rating ! Numai că oamenii s-au săturat de știrile de mahala, pe care nicio o televiziune serioasă de prin Europa nu le promovează !

 

GSM - Și o întrebare de la Nicoleta. „De unde și-a cumpărat, lelea Safta, globul de cristal ? Vrem și noi ! Face predicții prea exacte!”

 

LS - Am lucrat o viață în cel mai mare serviciu civil de informații din România. Cu timpul capeți anumite abilități în a intui ce se va întâmpla la nivel individual și general. Nu întotdeauna am făcut predicții corecte, dar nici prea departe nu am fost. Ceea ce îmi doresc e ca țara să prospere iar poporul să înțeleagă corect democrația. La noi nu există democrație autentică, ci cea originală, promovată de sirenele Moscovei. Poporul să nu se mai lase păcălit de fantomele trecutului și ciolănarii noilor timpuri. Ei au existat din totdeauna, dar acum sunt de un tupeu nemaiîntâlnit

 




https://blogulluigabu.blogspot.com/2020/10/vorba-cu-lelea-safta-gabureac-sergiu.html?spref=fb&fbclid=IwAR2dbLpE9ASvZUAJa6uP_NKyd4qwJE6afN6nj7TfS2v_iBqcHZ0w9M1gvfs








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu