miercuri, 7 august 2024

Philip M. Giraldi - Statul de drept al Israelului există numai pentru evrei

 



Statul de drept al Israelului există numai pentru evrei

Philip M. Giraldi, editorialist, comentator și consultant de securitate, S.U.A.

07 August 2024

 

Înțelege cineva în Israel care se află într-o poziție decizională ce înseamnă cu adevărat expresiile „drepturile omului” și „stat de drept”?  Evoluțiile din ultimele zece luni din Gaza ar sugera „Nu!”, că guvernul Israelului, sistemul său juridic și constituția sa există doar pentru a da putere statului să facă tot ce dorește, ceea ce în versiunea actuală include eliminarea genocidă a poporului palestinian. și furtul terenurilor și proprietăților lor să fie încorporate într-un Israel Mare care va include în mod plauzibil Înălțimile Golanului sirian deja anexate, precum și toată Palestina istorică care curge de la râul Iordan până la Marea Mediterană.

 

Dar chiar și având în vedere necinstea fundamentală asupra statului evreu și a ceea ce reprezintă acesta, există ceva cu adevărat înspăimântător în unele evoluții recente care sugerează că guvernul Statelor Unite ale Americii, de lungă durată, plănuiește Israelului și presupusele sale interese au otrăvit potirul, făcându-i pe americani absolut complici la crimele de război israeliene și alte crime diverse împotriva umanității. Iar nivelul de control asupra Washingtonului de către Israel garantează practic că se va înrăutăți.

 

Mă refer, desigur, la recenta vizită de stat a prim-ministrului, principal criminal de război din lume, Benjamin Netanyahu, la Washington, unde a fost adorat deopotrivă de Congres și de Casa Albă, împreună cu o îndoială considerabilă din partea mass-media puternic influențată de evrei. Netanyahu, pe scurt, a vorbit timp de o oră în discursul său prezentat în fața Congresului S.U.A.[1], emitând minciună după minciună. Iar creaturile Congresului au răspuns cu o explozie de dragoste combinată cu o supunere totală, oferind 53 de ovații în picioare, aproape una pe minut. Cea mai exuberantă ovație a avut loc atunci când Netanyahu i-a denunțat pe cei aproximativ 50.000 de manifestanți care au înconjurat clădirea Capitoliului pentru a-și exprima dezgustul față de prezența criminalului evreu în masă. Bibi i-a numit pe protestatari, dintre care unii au fost stropiți cu piper și arestați de o prezență puternică a poliției, inclusiv 360 de polițiști importați din New York, proaspăt după bătăile lor asupra protestatarilor de la Universitatea Columbia, „idioți utili plătiți de Iran”. Acea minciună specială a produs paroxisme de sărbătoare printre congresmenii care săreau și fluturau. Având în vedere această performanță, are cineva nevoie de vreo confirmare că libertatea de exprimare pare să fie în afara agendei când vine vorba de Israel și de clovnii care reprezintă nominal poporul american la Washington, care au jurat că susțin Constituția, dar acum iau în considerare vorbirea de rău despre statul evreu ca fiind o „crimă motivată de ură”. Într-adevăr, au fost introduse în Congres proiecte de lege în acest sens.

 

Este interesant să parcurgem discursul său pentru a determina ce încerca Netanyahu să realizeze și cu ce minciuni credea că ar putea scăpa. De fapt, el nu a făcut altceva decât să mintă în timp ce dădea vina pe majoritatea vecinilor săi, în special Iranul, pentru tulburările pe care Israelul le-a provocat în Orientul Mijlociu în ultimii 75 de ani. Și, previzibilă, o mare parte din comentariile lui Netanyahu apărute în mass-media de a doua zi au fost „fără dinți”, chiar laudative. În general, au reflectat ceea ce a fost salutat drept „discursul înflăcărat” al lui Bibi, care „nu a cedat nici un centimetru”, care a promis că va continua lupta până la obținerea „victoriei totale”. „Este o ciocnire între barbarie și civilizație. Este o ciocnire între cei care slăvesc moartea și cei care sfințesc viața”.

 

În mod ironic, Netanyahu a avut dreptate în privința ciocnirii civilizațiilor, deși a greșit în privința cui a reprezentat fiecare parte: Israelul susținut complet de SUA este un rău pur. Iar vizita lui Netanyahu ar trebui privită ca un apel la arme. Statul evreu se luptă din punct de vedere economic și militar în războiul său de exterminare din Gaza și știe că nu este în nicio formă să preia Hezbollah și Iranul, așa că a decis să lase Statele Unite să facă treaba grea. Citind printre rânduri despre ceea ce s-a întâmplat în întâlnirile cu cei doi aspiranți la președinție, precum și cu un non-compos-mentis Joe Biden, este clar că Netanyahu se așteaptă ca băieții și fetele americane să lupte pentru el și să acopere costurile.

 

Complicitatea americană la genocidul din Gaza, precum și la două posibile războaie din Liban și Iran din cauza îmbrățișării israeliene este o tragedie pentru toate părțile implicate, dar prejudiciul cauzat generațiilor viitoare de cetățeni americani nu poate fi remediat. Țara noastră a făcut multe lucruri rele, dar toată această alianță sinceră cu răul neatenuat este o trădare a dreptului de naștere al fiecărui american.

 

Deci, cât de jos poți să mergi, dar poveștii despre vizitele lui Netanyahu în Congres i s-a alăturat curând o altă poveste cu adevărat îngrozitoare[2] care demonstrează că nu există niciun fund pentru rău în mintea și inimile liderilor israelieni, precum și în rândul unei mari majorități a israelienilor. oameni, pe care „Mondoweiss” îl numește „genocid de sus și de jos”. Puțini americani sunt conștienți de atrocitățile care au loc în virtutea a ceea ce israelienii aleg să-și numească sistemul lor legal. Există un corp de legi care se aplică pentru a proteja evreii și interesele lor, dar acolo unde acele interese se ciocnesc cu cele ale palestinienilor nativi, fie ei creștini sau musulmani, un singur rezultat este acceptabil chiar și atunci când are loc ceva comparabil cu o procedură legală. Acest lucru a permis mișcarea oribilă de colonizare cu ceva de genul 800.000 de coloniști evrei care au furat pământul palestinian și alte proprietăți și a însemnat că palestinienii care au fost alungați din casele lor cu forța când a fost fondat Israelul nu au capacitatea de a se întoarce în propriile case. La cel mai extrem, rănirea gravă sau chiar uciderea unui palestinian, care are loc în mod regulat, deseori din mâna coloniștilor puternic înarmați, este o crimă care nu este aproape niciodată urmărită penal.

 

Pentru a cita un singur exemplu recent, jurnalistul din America palestiniană Shireen Abu Akleh, care purta o vestă de jurnalist clar vizibilă, a fost împușcat și ucis de un lunetist al armatei israeliene în mai 2022. În ciuda cererilor repetate ca asasinarea ei să fie investigată pe deplin, nimeni nu a fost identificat sau pedepsit vreodată pentru ucidere. Israelul a ucis și alți 20 de jurnaliști în ultimii ani, fără ca nimeni să fie pedepsit. Adesea, soldații israelieni stau deoparte și urmăresc crimele care implică autori evrei, fără a ajuta niciodată victima arabă. Dacă palestinienii rezistă, sunt imediat etichetați drept „terorişti” și nu au drepturi de autoapărare împotriva ocupanților, fie ei armată sau civili nominal.

 

O poveste care a apărut la o săptămână după vizita lui Netanyahu ilustrează perfect justiția pe două niveluri din Israel și teritoriile ocupate. În prezent, în închisorile israeliene se află aproape 10.000 de palestinieni, numărul crescând brusc de când a început războiul împotriva Gazei. Mulți sunt din Gaza, dar un număr tot mai mare sunt din Cisiordania, care este, de asemenea, vizată pentru „așezări” și eventuala anexare. Mulți sunt ținuți sub ceea ce se numește „detenție preventivă”, în care nu sunt acuzați de o crimă, nu se prezintă în nicio instanță și sunt ținuți la voința armatei sau poliției israeliene. În închisoare, ei sunt adesea torturați și înfometați. Dacă vor fi eliberați vreodată, ei vor purta semnele torturii. Grupările israeliene pentru drepturile omului, printre alți martori, au furnizat dovezi substanțiale despre ceea ce se petrece în spatele ușilor închise. Soldații israelieni, la rândul lor, nu se sfiesc de ceea ce le fac palestinienilor, postând online fotografii și videoclipuri cu palestinieni morți, torturi în zonele de detenție și distrugerea plină de bucurie a caselor și proprietăților din Gaza.

 

Povestea este următoarea: există o serie de centre de detenție conduse de armata israeliană care sunt în general folosite pentru a tortura prizonierii palestinieni, nu în vechiul rol de „informații” pentru a obține „informații”, ci doar pentru distracția soldaților. Cine sunt temnicerii. Sde Teiman, un astfel de centru din sudul regiunii deșertului Negev, a făcut recent știrea din cauza unei torturi deosebit de revoltătoare la care au fost angajați zece dintre soldații responsabili de prizonieri. Condițiile din Sde Taiman au inclus: „șocuri electrice, amputări din cauza condițiilor proaste, bătăi severe, operații fără anestezie, muzică tare până când urechile deținuților sângerează, decese din cauza condițiilor sanitare proaste, tortură sistematică și abuz sexual”.

 

Un palestinian din Gaza a raportat că a fost sodomizat în serie și violat în alt mod la locul de detenție folosind diverse instrumente, inclusiv un telefon mobil care a fost introdus în rectul bărbatului și aprins pentru amuzamentul soldaților israelieni. Victima avea și un băț de lemn introdus în mod similar și se credea că era doar unul dintre alți prizonieri care au fost tratați în același mod, ceea ce pare a fi sistemic în toate unitățile de detenție conduse de armată. Activitatea a fost expusă doar atunci când victima a început să sângereze puternic atât intern, cât și extern și nu a putut să meargă cu „o rană gravă în zona rectului”, ceea ce ar fi putut apărea dacă sau când telefonul i-a fost scos din interior și a fost luat, la un spital unde s-a dezvăluit cele petrecute. Armata, oarecum neobișnuit, a trimis niște polițiști militari în centru pentru a-i reține pe soldați pentru audieri, dar subiecții au ripostat folosind spray cu piper și construind bariere. Când nouă dintre bărbați (unul a ieșit AWOL) au fost în cele din urmă duși la o bază militară din apropiere de la Beit Lid, parlamentarii s-au confruntat aproape imediat cu o mulțime furioasă de civili, formată în mare parte din coloniști și ultra-naționaliști, conduși de câțiva parlamentari ai partidului Likud. care a cerut ca soldații să fie eliberați. A urmat ceva asemănător unei lupte corp la corp. Mulțimea indisciplinată și-a scandat sprijinul pentru tortură și chiar a cerut execuția sumară a prizonierilor palestinieni, care a fost o „opțiune” susținută de unii din guvernul Netanyahu.

 

Revoltații au fost atât de agresivi încât au pătruns forțat în baza militară israeliană, având ca suport un sprijin considerabil pentru acțiunile lor inclusiv din partea ministrului Justiției, Yariv Levin, care s-a declarat „șocat” să vadă că trupele I.D.F. sunt reținute pentru interogatori „într-un mod în care este potrivit pentru arestarea criminalilor periculoși”. El a adăugat că soldații făceau o „lucrare sfântă” la bază. Membrul de extremă dreaptă a Knesset, Simcha Rotman, a numit trupele „eroi”, atacând în schimb „sistemele de justiție și de aplicare” ale Israelului pentru că le-au reținut.

 

În mod obișnuit, mai târziu în cursul zilei, când a fost întrebat de presă despre acuzațiile de viol, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, a refuzat să spună[3] dacă violul în grup și torturarea prizonierilor palestinieni vor fi considerate o crimă de război, chiar dacă sunt demonstrate în mod concludent de martori și alte dovezi, a explicat Patel

 

„Așadar, rapoartele de abuz sunt profund îngrijorătoare și am fost clari și consecvenți cu Israelul și IDF că trebuie să trateze toți deținuții în mod uman și cu demnitate, în conformitate cu dreptul umanitar”.

 

El a spus că S.U.A. vor lăsa „procesul echitabil” să se desfășoare în acest caz. Mass-media occidentală care se deranjează să acopere povestea refuză chiar să folosească cuvântul „viol” sau „sodomie” în referire la acuzații, B.B.C descriind modul în care soldații sunt acuzați că „au maltratat grav un prizonier palestinian”[4], în timp ce „Noul York Times” preferă să-l numească „suspect de abuz”[5].

 

În centrul discuției este faptul că Knesset-ul Israelului are în mod unic o propunere de lege care a fost formulată pentru prima dată în 2022 de actualul ministru al Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, care ar oferi imunitate automată[6] oricărui soldat sau polițist care ucide sau rănește grav orice palestinian. Imunitatea nu se aplică dacă victima este evreică. Legea încă nu a trecut prin parlament, dar mulți conservatori din Israel cred că este ghidul folosit de facto de armată și justiție . Ben-Gvir a denunțat, de fapt, chestionarea celor nouă bărbați ca fiind „rușinoasă”, adăugând că instituția de securitate israeliană ar trebui să sprijine soldații și să „învețe din serviciul închisorii: tratamentul ușor al teroriștilor s-a încheiat. Soldații trebuie să aibă tot sprijinul nostru.” Ben-Gvir susține, de asemenea, un proiect de lege separat care ar autoriza execuția sistematică a prizonierilor palestinieni în închisorile israeliene. Nu se aplică evreilor. Într-o declarație video, Ben-Gvir a spus că Israelul ar trebui să poată ucide prizonieri palestinieni cu o „împușcătură în cap”. De asemenea, el a recomandat ca prizonierilor palestinieni să li se dea suficientă hrană pentru a-i menține în viață până la intrarea în vigoare a legii de execuție.

 

Deci, când vine vorba de drepturile omului, Israelul trăiește într-un univers paralel în care există un set de reguli pentru evrei și altul pentru neamuri. Poate că brutalitatea ușor vizibilă evidentă în recentul discurs al lui Netanyahu în fața Congresului, cuplată cu povești ca cea din Sde Teiman și oroarea zilnică provocată populației din Gaza va aduce un fel de trezire pentru publicul american, care a fost puternic propagandizat și continuă să creadă în mitul victimizării perpetue a poporului evreu. Adevăratele victime ale „miracolului Israelului” sunt cele din țările occidentale pe care diaspora evreiască continuă să le cumpere și să le manipuleze, precum și săracii palestinieni care sunt forțați să trăiască sub o formă de represiune și umilire zilnică aproape de neimaginat.

 

-------------------------------------------

[1] https://www.timesofisrael.com/were-protecting-you-full-text-of-netanyahus-address-to-congress/ - 25 iulie 2024.

[2] https://www.nytimes.com/live/2024/07/30/world/israel-gaza-war-lebanon-hezbollah#the-israeli-military-sends-troops-to-protect-a-base-against-attacks-by-angry-citizens – 30 iulie 2024.

[3] https://news.antiwar.com/2024/07/30/state-department-wont-call-israeli-rape-of-palestinian-prisoners-a-war-crime/ - 30 iulie 2024.

[4] https://x.com/zei_squirrel/status/1818005397363638643

[5] https://x.com/AssalRad/status/1817997060773396638

[6] https://www.haaretz.com/israel-news/2022-12-20/ty-article/.premium/ben-gvirs-immunity-plan-may-expose-soldiers-to-intl-court-defense-officials-warn/00000185-2c4a-d15f-adf7-7e4f59760000

Sursa - https://www.unz.com/pgiraldi/israels-rule-of-law/ - via https://www.globalresearch.ca/israel-rule-law-exists-jews/5864268 - 1 august 2024








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu