marți, 12 septembrie 2017

Coja - Mondializarea modelului






Moment istoric  (2)
Mondializarea modelului legionar?

Ca român, ca persoană care încerc de ani de zile să aflu și să impun adevărul despre  categoria de români cea mai urgisită – legionarii, m-am bucurat să aflu că unul dintre organizatorii marșului „alb” de la Charlotteville și-a declarat și și-a afișat public descendența comportamentului său din modelul legionar, întrupat pe deplin și atât de tragic de cel care a fost Corneliu Zelea Codreanu. Căpitanul! Portretul Căpitanului era imprimat pe tricoul purtat de animatorul marșului alb de la Chartlotteville.

Nu încerc să țin minte numele acelui tînăr american, mi-e destul să știu că există, că a avut curajul să se pună în fruntea marșului, a mii de protestatari albi, cu gândul la isprăvi similare săvârșite de cel pe care și l-a ales ca patron, ca model:  Corneliu Zelea Codreanu!...

Flăcăul nostru sudist s-a lăudat presei că a fost în România ca să afle mai multe despre legionari, că a trăit momentul de grație al întâlniirii cu părintele legionar Justin Pârvu, de care a fost primit în chilia de la Petru Vodă! Că a gustat din farmecul și trăinicia ortodoxiei și a descoperit în ortodoxia românească o soluție – după mintea sa, cea mai bună soluție, la problemele cu care se confruntă azi omenirea.

Întâmplarea numită marșul alb de la Charlotteville a stârnit interesul presei, însuși președintele Americii a trebuit să-și facă publică atitudinea și poziția față de insolitul protest al albilor, față de refuzul acestora de a mai tolera discriminarea și marginalizarea de care au parte în calitatea lor de albi și de creștini, devenită stigmat în ultimii ani. Iar mesajul lui Trump nu a fost, așa cum unii își doreau, un mesaj de repudiere și blamare a „reacționarilor” albi, categorisiți drept neo-naziști în presa „ corect orientată politic”. Ci a fost un mesaj de senină acceptare a realității: participanții la marș sunt oameni de valoare, trebuie luați în serios!

În anturajul lui Trump am găsit numele lui Pat Buchanan, nume bine cunoscut și respectat în America și nu numai! Mie mi-e cunoscut din discuțiile purtate după 1990 cu Aurel Șeitan, mocan din Săcele, intrat în pușcăriile comuniste ca țărănist și ieșit de acolo legionar din cap până-n picioare! A reușit să treacă Dunărea înot și să ajungă în Statele Unite pe la sfârșitul anilor 70! Inginer de mare clasă a făcut carieră profesională strălucită, dar nu și-a uitat idealurile politice din tinerețe. S-a ilustrat repede printre tinerii republicani și i-a cunoscut pe cei mai importanți dintre republicanii din SUA. S-a atașat cel mai mult de Pat Buchanan, în lungi colocvii despre starea lumii, despre ce s-a întâmplat în România, despre români!...

O discuție despre români, purtată de o persoană informată și onestă, nu poate ocoli subiectul cel mai interesant: legionarii! Pat Buchanan știe multe despre legionari. Nu numai de la Aurel Șeitan, probabil. Iar discuțiile purtate în jurul marșului de la Charlotteville nu puteau ocoli o întrebare: al cui este portretul de pe tricoul celui care a organizat marșulu? Al Căpitanului? Dar cine este acest căpitan Corneliu Zelea Codreanu?! Este legionar? Adică?...

Printr-o fericită simetrie, la Kremlin, țarul Vladimir Putin îl are alături pe năstrușnicul Alexandru Dughin, de la care nu se poate să nu fi aflat măcar câteva din minunatele povești despre legionari, aflate de Dughin la Paris de la un legionar de legendă: Jean Pârvulescu. Alexandru Dughin și tinerii muscali care roiesc în jurul său sunt pasionați de fenomenul legionar, sunt veritabili propagandiști în Rusia lui Puțin ai ideilor și isprăvilor legionare. Cei mai mulți dintre ei au vizitat de mai multe ori România în căutarea izvoarelor care au dat naștere Mișcării Legionare, „cea mai interesantă mișcare politică din secolul 20”, cum o considera Joseph Goebbels. Le-am dat și eu câteva cărți, spre corectă informare.

Nu exagerez prea mult, poate chiar deloc, presupunând că președintele Americii, unul Donald Trump, a aflat destule despre legionari și al lor Căpitan! O dare de seamă exactă asupra marșului de la Charlottevilllle, oferită președintelui Trump de serviciile de informații și siguranță, nu putea să nu amintească de figura Căpitanului: ce căuta pe pieptul activistului republican?!


Așadar, la cele două centre de comandă ale planetei, la Kremlin și Casa Albă, legionarii sunt cunoscuți, persoane importante din echipa de consilieri a lui Trump și Puțin știu multe despre legionari și îi prețuiesc „la justa lor valoare” pe legionarii de odinioară!

În mod normal, în acest moment, atât de prielnic pentru noi, românii, ar trebui să se declanșeze de la București, din cercurile românești de pretutindeni, o campanie de presă în toată lumea, de promovare și de propagandă a ideilor legionare, în virtutea faptului că aceste idei decurg logic și natural din cele mai  autentice tradiții morale ale poporului romn! Niciun partid nu a preluat cu mai multă credință tradiția românească a lui Făt Frumos, viteazul care împarte dreptate și se pune neabătut în calea răului! Care izbândește numai pe calea demnității și onoarei, a disponibilității la orice sacrificiu pentru visul său de dreptate. Mișcarea legionară este partidul politic care a dat cei mai mulți martiri, unii de-a dreptul sfinți, având și contribuția cea mai importantă la întărirea ortodoxiei noastre.

Cele recent petrecute la Charlotteville sunt un semn, o dovadă că modelul legionar proliferează, captează energii pozitive pe cele mai îndepărtate meridiane, consemnând astfel eșecul celor care au săvârșit toate ticăloșiile imaginabile pentru a-i scoate pe legionari din istorie, pentru a face uitat numele lor, idealurile lor!

„Nimeni nu-i profet în țara lui”! În țara sa, Corneliu Zelea Codreanu și camarazii săi sunt hăituiți și după moarte! În nimicnicia lor parlamentarii, în frunte cu președintele penal, dau legii care atentează la memoria românească, care încearcă să facă uitate faptele legionarilor, numele marilor cărturari care au dat Mișcării Legionare o strălucire spirituală fără egal în comparație cu celelalte partide politice din România.

Cât va mai tăcea Academia, mediul academic universitar, Uniunile de creație, societatea civilă?! De cine vă temeți, oameni buni? De voi, de conștiința de sine proprie nu vă temeți?! Sau nu aveți așa ceva?! Așa cum nu aveți nici coloană veretebrară, nici obraz, nici inimă, nici minte să pricepeți că sponsorii voștri au pierdut partida!!

Ion Coja








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu