miercuri, 27 septembrie 2017

Confesiuni pentru istorie


viorel roman



Iulian Vlad —Confesiuni pentru istorie

sunt transcriptul a peste 40 de ore de intrebari ale gen. Aurel Rogojan completate cu anexe si documente. Volumele, care au fost incredintate Editurii Proema din Baia Mare, vor elucida, la aproape trei decenii de la terminarea pasnica a Razboiului Rece si lichidarea Lagarului moscovit, situatia din Romania din perspectiva fostului sef al Securitatii Statului.

„Vinovatul de serviciu, Generalul Iulian Vlad“, Dosarele Cotideanului, Bucuresti, anul 2017, Nr. 2, 162 p. e o quasi prefata, prezentare a liniilor directoare ale „Confesiunilor pentru istorie“ de mult asteptate: Structura Securitatii; De ce generalul Iulian Vlad? de gen. A. Rogojan; A impiedicat o varsare de sange si planul de destramare a tarii. de acad. D. Giurescu; Un barbat pentru istorie. de D. Sararu; Sfarsitul Epocii de Aur vazuta de gen. Iulian Vlad; Un sublect hipersensibil, Uniunea Sovietica si rusii; Secretul intalnirii Ceausescu - Gorbaciov; Securitatea contra KGB, Conspiratii impotriva lui Ceausescu; Securitatea si Serviciile Secrete;  Scanteia Poporului instiga la razboi civil; Silviu Brucan contra Iulian Vlad;  Cine este Ion Iliescu; Alti emanati ai Revolutiei, Magureanu, Nicolaescu, Suceava, Mazilu etc.

In asteptarea Confesiunilor, reiau o modesta contributie in: https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf

Semnele vremii. Articole, interviuri, opinii ; Aufsätze, Interviews, Meinungen. Eppstein : Dr. Falk, 278 p. / p. 36-41.

Si cazul generalului Iulian Vlad e valabil dictonul latin : face nedreptate şi cel care n-o condamnă / Injuriam ipse facias, ubi non vindices


Generalul Iulian Vlad, erou sau trădător?

Generalul Vlad (86) e un trădător, atât al lui Nicolae Ceaușescu, pentru că a dezarmat Securitatea în 17 decembrie 1989, cât și al lui Ion Iliescu, care planificase 60.000 de victime pentru legitimarea noii puteri.

În Kein Entkommen aus dem Netz der Verschörungen. Rumänische Securitate-Kader werden Publizisten, din Frankfurter Allgemeine Zeitung, 02.03.2017, Joseth Croitoru se folosește de „Factorul intern. România în spirala conspiraţiilor”, a gen. Aurel Rogojan, pentru a reveni asupra acestei trădări și mai ales că-i politic incorectă cartea și apariția înpublicalui Vlad și Rogojan la Timișoara. Vezi mai jos și în Anexa:

http://www.amosnews.ro/viore-roman- despre-factorul-intern-romania-spirala-conspiratiilor-2016-08-28

http://www.ziarulnatiunea.ro/2016/09/03/conspiratii/


Geneneralul Vlad e un erou pentru că a refuzat să tragă în popor cu riscul de a fi condamant de Ceaușescu sau de Iliescu. A intrat la închisoare pe baza protocolului falsificat al ultimei ședințe, din 17 dec., a lui Ceaușescu și anturajul său restrans, din care însă inculpatul nu făcea parte. Asta este necunoscut de marele cotidian german, în schimb argumentele generalul Vlad și Rogojan sunt trecute cu vederea. Pe de altă parte, opera politico-poetică a lui Mircea Dinescu, cel care a început Revoluția TV cu indicația lui Ion Caramitru, „Mircea fă-te că lucrezi!”, se bucura de credibilitate. Ignoranța sau dezinformare?

Întâmplarea a făcut să revin la Timișoara pe 16 decembrie 1989 și să-l revăd a doua zi pe stradă pe un fost coleg din presă, care își predase pistolul la Securitate la ordinul gen. Vlad. De atunci, m-am întrebat, cum poate fi evaluată de un observator extern, dubla trădare eroică, care a salvat o țară, pentru că dacă Securitatea nu se dezarma, Pactul de la Varșovia, în primul rând Armata Roșie și cea maghiară interveneau să facă pace în intereseul lor, nu al românilor. Asta nu-i interesează nici pe Croitoru de la Frankfurter și firește nici pe revoluționarii de profesie, corupți cu pensii și avantaje materiale, ca pe vechii ilegalisti parazitari comunisti, dar ne reamintește de ministrul, maestrul propagandei national-socialiste dr. Joseph Goebbels: o minciună repetată de o mie de ori rămâne o miciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr.

http://vorba.16mb.com/generalul-iulian-vlad-erou-sau-tradator-2/

http://www.amosnews.ro/viorel-roman-generalul-iulian-vlad-erou-sau- tradator-2-2017-03-03

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/03/03/dr-viorel-roman-generalul- iulian-vlad-erou-sau-tradator-2/

Links:
http://ioncoja.ro/viorel-roman-are-ceva-de-spus/

http://atitudine3.rssing.com/chan-5975244/all_p10.html#item182

http://confluente.ro/Viorel_roman_generalul_iulian_vlad_viorel_ roman_1357458781.html

http://www.viorel-roman.ro/articol_big.php?id=327&pg=21

http://www.ziaristionline.ro/2011/12/22/prof-dr-viorel-roman-generalul- iulian-vlad-erou-sau-tradator/

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/10/generalul-iulian-vlad-erou- sau-tradator-disputa.html

http://www.ziarulnatiunea.ro/2011/12/21/generalul-iulian-vlad-erou-sau- tradator-2/
La pagina 46 din http://www.herculanehercules.ro/data/uploads/ziarul_ hercules_nr_08.pdf
La pagina 47 din https://www.academia.edu/27240926/Romania_2012
La pagina 25 din http://www.acxie.ro/pdf/aaa.pdf
Ziarul „Mioriţa”, U.S.A., din 17 decembrie 2011



Stimate d-le Corvin Lupu,

Ceauşescu a privatizat statul, a vândut evrei, germani pe valută şi asupra disperaţilor, care înotau în Dunăre spre Serbia, a ordonat să se tragă cu muniţie de război. După Sf. Augustin (354-430), asta e suficient pentru ca şi un şef de stat să nu se deosebească de un bandit obişnuit. Libertatea de mişcare şi cea de expresie sunt la judeo-creştini drepturi de natură divină, cei care le încalcă sunt infractorii.

Ceauşescu a privatizat statul, a vândut evrei, germani pe valută şi asupra disperaţilor, care înotau în Dunăre spre Serbia, a ordonat să se tragă cu muniţie de război. După Sf. Augustin (354-430), asta e suficient pentru ca şi un şef de stat să nu se deosebească de un bandit obişnuit. Libertatea de mişcare şi cea de expresie sunt la judeo-creştini drepturi de natură divină, cei care le încalcă sunt infractorii.

Mă mir că amiralul Canaris, colonelul von Stauffenberg, care au încercat să-l înlăture pe Adolf Hitler sunt eroi, iar generalul-colonel Iulian Vlad e degradat soldat şi condamnat la 25 de ani, pentru că a împiedicat un război civil, cu consecinţe incalculabile pentru existenţa statului. Care ar fi fost soarta României ortodoxe, care n-are nici Concordat, în condiţiile ingerinţei străine militare directe şi ale unui război fratricid în vremea când vecinii URSS, Iugoslavia, Cehoslovacia s-au dezmembrat?

Mi-e greu să înţeleg pledoaria Dv pentru supunere necondiţionată faţă de Dictator, în condiţiile în care el s-a descalificat ca șef de stat, când marile puteri au decis sfârșitul pașnic al Războiului Rece, al ideologiei marxist-leniniste anticreștine și al închisorii popoarelor, așa-zisul Lagăr ortodoxo-comunist. Și eu m-am întrebat cu câţiva ani în urmă, în 2011:


„Generalul Iulian Vlad: Erou sau trădător?”

Articolul s-a publicat de peste zece ori în SUA, Germania, România, Australia și mă bucur că d-nul general Aurel I. Rogojan l-a considerat de folos acestei dezbateri.

Generalul Iulian Vlad, erou sau trădător?
Evenimentele din decembrie 1989 de la Timişoara şi Bucureşti fac parte din înţelegerea dintre ruşi şi americani în legătură cu terminarea paşnică a Războiului Rece dintre creştinii occidentali şi ortodocşi, la renunţarea Moscovei la Cortina de Fier, la Lagărul est- european, la credo marxist leninist, care urmărea mântuirea celor ce muncesc prin depăşirea luptei de clasă şi raiul pe pământ!

Cei care au planificat, organizat şi s-au implicat în Revoluţie plecau de la premisa că Armata şi Securitatea nu se agreau şi având arme vor trage în legitimă apărare, provocaţi de revoluţionarii în civil, dar bine pregătiţi și înarmaţi, apoi în confuzia quasi normală, inerentă, dar mai ales indusă cu premeditare de agenţi anonimi se vor înregistra cam 1.500 morţi pe judet, în total pe ţară 60.000. Genocid!

Nicolae şi Elena Ceauşescu nu înţelegeau sau nu acceptau aceste realităţi, aşa că au fost lichidaţi după un proces sumar, de tip stalinist. Ministrul Apărării Vasile Milea s-a sinucis la începutul operaţiunii, iar ministrul, şeful Departamentului Securităţii Statului, general- colonelul Iulian Vlad, a ordonat imediat depunerea armelor şi muniţiei la rastel.

Poziţiile erau clare, Frontul Salvării Naţionale, a celor buni, care n-au întinat idealurile comuniste, iar de partea cealalaltă securiştii- terorişti, cei care trag din toate poziţiile, şi sunt până astăzi de negăsit. Lupta dintre progresiştii internaţionalişti Ion Iliescu, Petre Roman, Silviu Brucan şi cei naționalişti moldo-valahi s-a încheiat cu victoria clară a moscoviţilor.

Războiul civil dintre Armată şi Securitate însă n-a avut loc. Ordinul gen. Vlad a încurcat avântul revoluţionar, dar s-a inventat subit sintagma securist = terorist la Televiziune şi populaţia a fost mobilizată să participe la vânătoare şi vigilenţă împotriva celor care în mod paradoxal s-au dezarmat de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni.

Logica evenimentelor este implacabilă şi verificată în trecut. După dezastrul din Rusia, un grup de generali s-a hotărât să-i lichideze pe Adolf Hitler şi pe Heinrich Himmler, care erau aşteptaţi să facă o vizită pe front. Hitler vine însă singur, aşa că se amână acţiunea, pentru că generalii se temeau că Himmler declanşează un război civil între SS şi Armată. Astăzi ştim că Himmler voia să ia locul lui Hitler după ce acesta s-a sinucis, tot aşa cum ştim că gen. Vlad n-a intenţionat nici o clipă să-l înlocuiască pe Ceauşescu.

1989 era mai mult în joc decât schimbarea Domnului la Bucureşti, era euforia celor care doreau refacerea unităţii ortodocşilor cu occidentalii. Depăşirea Marii Schisme din 1054. Ea însă n-a avut loc şi totul a rămas ca în trecut, aşa că tot elanul se dovedeşte a fi fost ceva penibil, de care se jenează acum cam toată lumea, atât în est cât şi în vest.

În ce măsură conştientiza gen. Vlad pe 17 decembrie 1989 că totul este numai o farsă, în afara luptei pentru putere a curentului moscovit din rândul moldo-valahilor şi al celor 1.000 de morţi, este greu de ştiut. Sigur este faptul că el nu s-a comportat cum dorea kominternistul Brucan şi a fost degadat şi condamnat la 25 de ani de închisoare.

Gen. Vlad n-a acceptat lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei moscovite, nici obedienţa faţă de a treia Romă, ceea ce l-a costat în final 4 ani de puşcărie. Pentru că l-a trădat pe Brucan. Pe de altă parte, a împiedicat un război civil. Pentru asta e un erou al neamului.



Generalul Iulian Vlad, erou sau trădător? (2)

Gen. Vlad (86) e un tradator, atat a lui Nicolae Ceausescu, pentru ca a dezarmat Securitatea in dec. 1989, cat si al lui Ion Iliescu, care planificase 60.000 de victime pentru legitimarea noii puterii.

In Kein Entkommen aus dem Netz der Verschörungen. Rumänische Securitate-Kader werden Publizisten, din Frankfurter Allgemeine Zeitung, 02.03.2017, Joseth Croitoru se foloseste de "Factorul intern. România în spirala conspiraţiilor", a gen. Aurel Rogojan, pentru a reveni asupra acestei tradarii si mai ales ca-i politic incorecta cartea si aparitia in public a lui Vlad si Rogojan la Timisoara. Vezi mai jos si in Anexa:

http://www.amosnews.ro/viore-roman-despre-factorul-intern-romania-spirala-conspiratiilor-2016-08-28

http://www.ziarulnatiunea.ro/2016/09/03/conspiratii/



Gen. Vlad e un erou pentru ca a refuzt sa trag in popor cu riscut de a fi condamant de Ceausescu sau de Iliescu. A intrat la inchisoare pe baza protocolului falsificat al ultimei sedintei, din 17 dec., a lui Ceausescu si anturajul sau restrans, din care insa inculpatul nu facea parte. Asta este necunoscut de marele cotidian german, in schimb argumentele gen. Vlad si Rogojan sunt trecute cu vederea. Pe de alta parte opera politico-poetica lui Mircea Dinescu, cel care a inceput Revolutia TV cu indicatia lui Ion Caramitru, „Mircea fa-te ca lucrezi!“, se bucura de credibilitate. Ignoranta sau desinformare?

Intamplarea a facut sa revin la Timisoara pe 16 dec. 1989 si sa-l revad a doua zi pe strada pe un fost coleg din presa, care isi predase pistolul la Securitate la ordinul gen. Vlad. De atunci m-am intrebat, cum poate fi evaluata de un observator extern, dubla tradare eroica, care a salvat o tara, pentru ca daca Securitatea nu se dezarma, Pactul de la Varsovia, in primul rand Armata Rosie si cea maghiara interveneau sa faca pace in intereseul lor, nu al romanilor. Asta nu-i intereseaza nici pe Croitoru de la Frankfurter si fireste nici pe revolutionarii de profesie, corupti cu pensii si avantaje materiale, dar ne reaminteste de dr. Joseph Goebbels: o minciună repetată de o mie de ori rămâne o miciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr.

Links:

http://ioncoja.ro/viorel-roman-are-ceva-de-spus/

http://atitudine3.rssing.com/chan-5975244/all_p10.html#item182

http://confluente.ro Viorel_roman_generalul_iulian_vlad_viorel_roman_135...

http://www.viorel-roman.ro/articol_big.php?id=327&pg=21

http://www.ziaristionline.ro/2011/12/22/prof-dr-viorel-roman-generalul-i...

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/10/generalul-iulian-vlad-er...

http://www.ziarulnatiunea.ro/2011/12/21/generalul-iulian-vlad-erou-sau-t...

La pagina 46 din http://www.herculanehercules.ro/data/uploads/ziarul_hercules_nr_08.pdf

La pagina 47 din https://www.academia.edu/27240926/Romania_2012

La pagina 25 din http://www.acxie.ro/pdf/aaa.pdf

Ziarul „Mioriţa”, U.S.A., din 17 decembrie 2011











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu