sâmbătă, 30 septembrie 2017

Vinul fiert





Binefacerile vinului fiert


Dupa o zi obositoare la serviciu ori o plimbare mai lunga prin frig, vant si ninsoare, odata ajuns acasa, o cana de vin fiert, aromat cu mirodenii, de preferat piper si scortisoara, e tot ce poate fi mai bun pentru sanatate.

Nu se stie cand si cine a fiert vin pentru prima data, dar se presupune ca a facut-o ca sa vina in sprijinul persoanelor care munceau afara. Cu timpul, vinului fiert i s-a adaugat miere, apoi zahar, dupa care s-au folosit si mirodenii, pentru gust si aroma.

Vinul fiert - se prefera cel rosu - este antiseptic, incalzeste, incurajeaza transpiratia, scade febra si grabeste vindecarea in caz raceala, gripa si pneumonie.

Bun in caz de epuizare fizica sau psihica

In plus, reduce inflamatiile, este nutritiv si revigorant, creste pofta de mancare, fiind ideal in anemii si epuizare fizica sau psihica. Toate aceste calitati se datoreaza zaharurilor, acizilor organici, glicerolului, compusilor fenolici, aminoacizilor, vitaminelor, precum A, B1, B2, PP, si mineralelor.

La tara, bunicile si mamele dadeau, la masa, cate un paharut de vin copiilor slabi, palizi, anemici, lipsiti de pofta de mancare. Dar vinul trebuie sa fie natural, facut in propria gospodarie.

Strugurii rosii si negri, ca si vinul rosu, contin resveratrol, un antioxidant puternic, capapil sa fluidifice vasele de sange si sa previna deteriorarea lor, diminuand astfel trombozele.

Vinul rosu, consumat regulat, cu deosebire in anotimpul rece, te tine departe de infarct si previne bolile de inima. Studii recente au relevant faptul ca resveratrolul, o minune de antioxidant, inhiba raspandirea celulelor canceroase.

Baut in cantitati rezonabile, ca medicament, vinul rosu creste valoarea colesterolului bun si previne formarea celui rau, fiind totodata excellent pentru o digestie normala.

Fierbe vinul ca la carte!

Daca-ti place sa te rasfeti cu o cana de vin fiert, privind pe geam la iarna zgribulita de afara, iata cum trebuie fiert vinul ca sa-si pastreze toate calitatile.

Se pune vinul la foc mic impreuna cu mierea sau zaharul, dupa preferinta, si mirodeniile, dar... nu se fierbe. Se inchide focul inainte ca lichidul din ibric sa atinga punctul de fierbere si spuma care se formeaza deasupra nu se indeparteaza.

Daca ai racit, nu te indrepta spre dulapiorul cu aspirina si paracetamol.
Incalzeste niste vin rosu, bea-l cat poti de fierbinte si apoi baga-te sub plapuma. Vei adormi indata si-ti va fi mult mai bine cand te vei trezi.

Sa avem sanatate!

Ptr. cei care nu pot bea vin rosu, exista produsul natural Resveratrol care contine si Coenzima Q10.
-anticancerigen (reduce multiplicarea celulelor maligne)-cancer de: colon, prostata, col uterin
-antiimbatranire
-puternic antioxidant
-reface nivelul de glutation
-detoxifiaza ficatul
-protector cardiovascular (scade tensiunea, scade colesterolul si trigliceridele, subtiaza sangele)
-intareste imunitatea

Sursa: George Balica









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu