duminică, 25 decembrie 2022

Maria Diana Popescu - Sărbători de supermarket

 




Sărbători de supermarket

Maria Diana Popescu

24 Decembrie 2022

 

Haideţi să ne facem încălzirea pentru Sfînta Sărbătoare a Crăciunului şi pentru noaptea dintre ani! Ne prinde bine un pahar de umor! Nici nu se porniseră sărbătorile la drum, era noiembrie încă, iar hipermarcheturile, molurile şi alte surate străine de la noi „plantaseră” brazi aprinşi la ferestre. Din lăcomie pentru bani vom auzi peste 2-3 ani colindele şi pluguşorul prin octombrie. Ce contează tradiţia şi credinţa neamului invadat! Bani să le iasă. Cît mai mulți, cît mai devreme. Degeaba m-am chinuit tot anul să alung cîinii aciuaţi în Palatele Puterii că iată, surpriza: lighioanele s-au lăsat dresate de străinii care au furat curentul românesc cu găleata şi gamela cu mîncare a românilor. Politica cotro-dîmboviţeană a fost tot anul o lecţie „educativă” despre trădare, vînzare, de fapt, o strînsă interdependenţă între hoţi, vardişti, înarmare, manipulare, medicamente şi hîrtie igienică. Adică, ţeapă pe faţă! De Crăciun voi încerca să uit că sîntem săracii Europei, aruncaţi precum căţeii nedoriţi la gîrlă sub scara Bruxellesului şi sub călcătura unchiului Biden, bietul bolnav! Voi încerca să uit că plătim din cele mai mici salarii şi pensii cele mai multe şi mai stufoase taxe, comparativ cu statele bogate ale continentului. Urarea mea pentru burghezii capitalişti - jefuitorii României, în frunte cu trădătorul şef şi pentru toţi piraţii de stat, este să trăiască şi ei, de la anul şi la mulţi ani, stresul românului care nu-şi poate plăti factura, chiria, întreţinerea, ratele la bănci sau că n-a avut mîncare pe masă pentru copii în timpul anului şi nici de sărbători. Aşa ne trebuie dacă votăm cu televizorul, în loc să votăm cu mintea. Păcat de copiii noştri! De viitorul lor! Păcat că am crezut că aceşti tîlhari, care şi-au făcut legi pentru a fenta justiţia, vor lucra pentru popor.

 

Aceşti tîlhari preumblaţi pînă la uzură prin cristalele televizoarelor şi pe la pupitrul României vor dispărea de sărbători, precum şobolanii, în colonii de lux, să se cinstească, dar vor comunica prin canale subterane şi vor ascuţi pe furiş alte ţepi împotriva românului. Hoţii eminenţi vor zburda de sărbători în voia portofelului, deşi i-au supus pe români la şocuri electrice. Mulţi dintre ei ar trebuie izgoniţi cu pietre din palate şi puşi să sape şanţuri. În Ţara urgisită de ei a venit Crăciunul, pasămite i-a mustrat miligramul de conştiinţă rămas şi-au mers cu televiziunea la spovedit după post. Altfel nu ştiu cum vor scoate cămaşa la judecata divină, pentru că şi anul acesta ne-au înecat cu forţa în sărăcie şi umilinţă. Şi anul acesta am suportat falsitatea, minciuna şi grosolănia politicienilor noştri. Am strîns din dinţi şi i-am suportat pe politicienii aceştia defecţi, de o vulgaritate bolnavă, care ne-au rîs în nas, pentru că-i votează societatea  ţinută prin şiretlicuri cu mîinile la spate. Am asistat nepăsători la lipsa lor de scrupule şi de bun simţ. Tot anul, la vîrf, s-a înregistrat o politică de stat golănesc-licenţioasă. Ne-au băgat mîna în buzunar pînă la umăr, ca apoi să-şi voteze pe furiş venituri „speciale” necuvenite pe timp de criză, că, de!, infractorilor aleşi li se cuvin drepturi şi imunităţi. Iată de ce, vor chefui de sărbători! De la anul pot fura din nou fără frică! 

 

Revenind la ticăitul vremii, afaceriştii „sărbătorilor de iarnă” reuşesc an de an, cu ornamente seducătoare, să ia ochii multora de la sfinţenie şi credinţă şi să scoată banii cu forcepsul din buzunarul românului, care a strîns cureaua tot anul ca să aibă bucate mai bune pe masă de Crăciun şi de Anul Nou. Pentru cei înstăriţi sărbătorile sfinte reprezintă vremea publicităţii, aceştia fac din actul milosteniei spectacol de televiziune. Deşi milostenia trebuie făcută în taină, dintr-o iubire sinceră de oameni. Nu din interes, spre a fi văzută şi lăudată de oameni: „Când faci milostenie, nu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii în sinagogi şi pe uliţe, ca să fie slăviţi de oameni; …să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta, ca milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie” (Matei 6, 2-4).

 

Sintagma „sărbători de iarnă” - lozincă omologată de gîndirea de supermarket occidentală - a trecut fraudulos graniţa  şi a metamorfozat natura sărbătorilor religioase româneşti într-un fenomen ce ţine aproape în totalitate de cîştig, consum, distracţie, extaziere şi exhibare a idolatriei faţă de mondializare. Oricît ar fi de strălucitoare sărbătorile cu pocosteală de import,   să nu ne distanţăm de credinţa milenară a Naşterii lui Iisus Hristos! Cîte fapte caritabile s-ar putea face pe nota de plată a „preafrumoaselor” circuri de artificii şi spectacole din pieţele oraşelor? Pentru copiii din orfelinate, pentru oamenii săraci ai României, pentru bătrînii care fac cozi la Casele de Ajutor Reciproc, ca să aibă o mîncare mai bună pe masă de sărbători, pentru românii care fac cozi la alimentele pe tichet de la U.E. Sau s-ar putea alimenta cu energie electrică sate întregi şi mii de gospodării care stau în întuneric în România! Incredibil cum în acest mileniu al dronelor mulţi copii scriu la lampa cu gaz, cu mîinile îngheţate, fără să cunoască alte bucurii, fără să ştie că mai există şi alt mod de viaţă. Sîntem „ajutaţi” să uităm de tradiţii, sîntem ispitiţi cu spectacole vulgare şi de prost gust, ca să uităm de rostul sărbătorilor creştine, de dragostea pentru semeni. Şi-apoi ce este lumea fără dragoste, dacă nu o vizuină de înşelătorii?

 

E tragic că tot mai mulţi români sînt trişti şi săraci, iar sărbătorile vin ca tăvălugul şi-i lasă cu buzunarele goale. Dacă aruncăm o privire critică asupra lui 2022 vom avea imaginea multiplelor lovituri sub centură primite din partea Puterii. Ţara a fost sărăcită pe baza poruncilor din afară şi cu „profesionismul” clasei politice, iar „unde nu-i făină”, vorba cărturarului, „va veni gîlceavă”. Prin buzunarul românilor a fluierat vîntul tot anul, iar sărăcia va fi şi în 2023 o problemă acută. Asta pe lîngă noua variantă Omicron BF.7, plantată în China, întinsă deja şi în India.

 

Aşadar, tragem linie şi ne socotim mărunţişul care a zornăit tot anul la îmbrîncelile date de politica nedreaptă, apoi constatăm că tot în sărăcia noastră de acasă e mai multă linişte. Deşi nu-i secret de stat că sania bătrînului Moş Crăciun, trasă, de peste trei decenii de „crocodilii Puterii”, nu de reni, ne va duce tot pe acelaşi gheţuş şi în 2023. Dragi români, bucurați-vă de sărbători şi nu uitaţi ca la Naşterea lui Iisus să fiţi buni şi darnici cu cei în nevoi! Atunci cînd omul este lucrător cu Dumnezeu faptele lui devin funcţii în slujba Sa!  Milostenia poate să se întîlnească astfel cu liturghia, integrîndu-se în liturghia cosmică! Prin bunătate cîntăm Numele lui Dumnezeu, iar faptele noastre de bine devin conducătoare spre Împărăţia Sfîntă! Tuturor românilor din Ţară şi din străinătate, care sînt de partea adevărului, dar şi prietenilor care îmi scriu şi îmi dau curaj le urez Crăciun Fericit şi un An Nou cu împliniri, sănătate şi bucurii. Lor li se cuvine respect, consideraţie şi preţuire. Iar Domnului Iisus i se cuvinte toată lauda, cinstea şi închinăciunea! Credinţa nu e o specialitate cum este medicina, dreptul sau ingineria genetică. Credinţa în Dumnezeu este şi va rămîne o forţă uriaşă, inexpugnabilă!  La mulţi ani, române!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu