joi, 29 decembrie 2022

Melania Rusu Caragioiu - ”Anule nou, bine-ai venit”

 




”Anule nou, bine-ai venit”

( Trimite în urarea frumoasă Dl. Pavel Rătundeanu Ferghete)ghete)

 

În fiecare an, acum este al 90 și unu-lea an, când se sărbătorește la 31 decembrie,  în casa noastră, ziua Cuvioasei Melania,

 Această zi este un simbol pentru mine și tare aș fi voit să mă îndemne a fi ocrotită de această Sfântă Muceniță (din caledarul ortodox), sacrificată de păgâni printre primii creștini.

Mulțumesc cerului pentru gândul bun al tatălui meu care s-a impus în alegerea numelui meu.

Mai târziu am aflat că traducerea din greacă a acestui nume fracționat, mela- nia, însemnă ,,Întunecata” și țin minte ce mi-a zis doctorul pediatru afirmând că el mă găsește veselă, desghețată și de culoare bună, deși pipirie, și că natura mea desminte această pată de întunecare.

Este adevărat că sunt introvertită, dar acel doctor mi-a sugerat prin cuvântul lui bun, când am început a gândi mai larg, să încerc a fi un factor pozitiv și de a nu-i împovăra pe alții cu starea mea uneori melancolică.

Deci îmi îndeplinesc menirea să vă doresc bucurie și LA MULȚI ANI FERICIȚI,  Dumneavoastră personal și celor dragi,

                      Anul Nou Fericit cu Pace, Sănătate și Frumoase Realizări,

        Cu mult drag și stimă,

 Melania Rusu Caragioiu,

P.S. Multe mulțumiri pentru poezia festivă, legendă, a Poetului Ioan Miclău -Gepianu, închinată unicatului lotus ,,DREȚE”, ,,Nymphea Dretze” de la Băile Felix, MRC

 

 

 

Astăzi lumea stă pe un vulcan  în prag de erupție.

 

 La scară redusă, de teritoriu, fiecare țară este amenințată.

 Pe noi, românii, ne doare. Ne afectează indirect relațiile internaționale dar și starea specială de fapte specifice țării noastre, Romània.

 Am fugi cu destinul în spate, dar nu avem unde, totul fiind instabil și bolnav.

Dar totodată am voi să păstrăm neatinsă  glia noastră străbună, mult dragă, mult lăudată, mult vestită, mult bogată, mult ,,unică”, (dacă unicitatea are vreo comparațle...).

 Omul simplu spune destin, dar de fapt este concentrarea cuantumului de greseli  care niciodată nu au fost reparate.

 Situația este inegală în zonele de pe terra,

 Samitul G 20 este ineficient fiindcă argumentele asumate sunt viabile la fața locului reprezentantului, a  ,,unui G”.  Propunerile, argumentele fiind frànate de încràngătura trecutului istoric apropiat sau indepărtat și de situația geopolitică a statelor din jur.

Se poate naște aI III-lea război mondial, dar nici acesta nu va rezolva o pace mondială. Sunt prea multe goluri rămase neacoperite, prea multe rămàneri în timp, goluri de natură diplomatică,  economică, religioasă , de reimpărțire justă sau nejustă a teritoriilor și implicit corupția și sărăcia mondială.

 Nici un sector din lume nu este sigur și nu este clar respectat cu pace. Trecànd în revistă trecutul, este curios cum greșeli religioase sau de ocârmuire au luat drumul defectuos al stăpânirii unor teritorii de pe terra. Exemplul din fericire utopic de împărțire a României în trei provincii râvnite de alții, situație care s-ar răsfrânge ca o explozie împotriva României .

 Guvernele nu mai pot pune frànele dar nici nu pot pactiza în siguranță cu alte țări și acelea la ràndul lor fiind măĉinate, dacă nu de situații post comuniste, de alte situații.

 Totul s-ar putea rezolva printr-un guvern internațional doct și de bună credintă, care ar trebui acceptat fără obiecții și sprijinit. Deocamdată acest fapt este ceva utopic.

Situația percepută de unii este un  fel de Turn  Babej în care fiecare vorbește pe limba personală și nu pe limba necesară comunâ.

 Acel G 20, văzut de unii ca un parlament internațional poate fi Condus doar de Dumnezeu, obligàndu-i pe oameni, statele, să accepte o singură credință și o ideologie, egală tututor, ceeace fără dreptatea lui Dumnezeu ar fi imposibi.

Doamne ai milă de bieții pământeni care trăiesc în rătăcire și mizerie de toate felurile și aspectele.

 Melania Rusu Caragioiu









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu