“Alimente
pentru fiecare organ din corp:
Pentru inima
1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si
circulatiei sanguine
2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si
caroten, previne atacurile de cord si ateroscleroza
3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C
si scade valoarea colesterolului din sange
5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele
continute de morcovi protejeaza inima
6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de
inflamatii si calcifieri
7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si
circulatia si scade presiunea sangelui
8. usturoiul – alicina pe care o contine previne
accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de
toxine
10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de
sange
11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce
colesterolul
12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea
arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care
reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
14. dovleacul – are efect benefic in cazul
hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor
cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriala, fiind
diuretice eficiente
18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea
arteriala
19. marul – contine peste 300 de substante esentiale
pentru protectia sistemului vascular
20. fasolea neagra – o singura cana de fasole
furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel
tulburarile de ritm cardiac
21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia
sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca
o aspirina naturala
23. murele – sunt considerate fructe cardioactive,
ajutand la functionarea optima a cordului
24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce
protejeaza inima
26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu,
calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica
inima
28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si
tromboza datorita unei enzime speciale
29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. prunele – previn tromboza
31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si
protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si
potasiu
32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele
sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34. porumbul – contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de
zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii .
Pentru creier
36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de
care au nevoie celulele creierului
37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul
de imbatranire, fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri
ce ofera energie celulelor nervoase
39. fasolea – creste puterea de concentrare
40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul
contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado – combate stresul, nervozitatea si
insomnia
42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele
continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele – stimuleaza neuronii
44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa
energetica pentru creier
45. para – zaharul si substantele asemanatoare
hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna
pentru memorie si concentrare
47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita
substantelor opiacee .
Pentru ochi
48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime
si iritatiile datorita substantelor sale active
49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza
inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor
deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor
conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. rostopasca – este extraordinar de eficienta
impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului
deoarece contine pectine si calciu
54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza
ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca
unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul
vederii nocturne
57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza
infectiile oculare
58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta
planta vindeca afectiunile oculare
60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza
ochii obositi din cauza calculatorului
61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele
de sange oculare .
Pentru piele/par
62. pepenele – contine foarte putine calorii si este
excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta
imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina
A
64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de
siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita
substantelor bioactive
66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata
organismul
67. hreanul – continand substante active, regenereaza
parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul
pielii.
Pentru oase
69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa
ramana sanatoase
70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care
il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza
cresterea copiilor
72. secara – este benefica pentru dinti, oase si
muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu,
magneziu, mangan, fier si zinc
73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de
calciu .
Pentru stomac/intestin
74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele
intestinale
75. pastarnacul – stimuleaza digestia
76. mango – apara mucoasa intestinala datorita
vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre,
fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. mararul – amelioreaza indigestia
79. soia – are proprietati anticancerigene
80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si
de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor .
Pentru rinichi
91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
92. visinele – contin potasiu, substanta pe care
rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele – contine multa apa si deci
stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care
aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele
renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. varza murata – detoxifica organismul
99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul
bolilor de rinichi si in diabet
100. patrunjelul – detine combinatia ideala de
minerale pentru a curata rinichii .
Pentru ficat
81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar
acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii
ficatului
84. drojdia de bere – este o importanta sursa de
vitamina B si detoxifica ficatul
85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit
pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru
metabolismul bilei si al ficatului
86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si
reduce colesterolul
87. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza
secretia biliara si calmeaza crampele.”
Sursa: net

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu