SCORTISOARA
Doar o
jumatate de lingurita de scortisoara adaugata la ceaiul sau cafeaua de
dimineata trateaza diabetul de tip 2.....
Unul dintre
cele mai populare condimente din intreaga lume este scortisoara. Nu numai din
cauza gustului delicios, pe care il ofera multor deserturi, cat si pentru aroma
delicioasa.Cu toate acestea, ceea ce multi oameni nu stiu este ca scortisoara
poate fi un substitut al insulinei....Esti surprins?
Iata mai jos
cum poti substitui insulina cu ajutorul scortisoarei!
Inainte de a
cunoaste beneficiile scortisoarei asupra organismului uman, trebuie sa stii de
unde vine. Scortisoara este coaja de culoare roscata-cenusie, a scortisorului,
un arbore mic, exotic, vesnic verde care atinge 10 pana la 15 metri inaltime si
face parte din familia Lauraceae. Este originar din Sri Lanka si din sudul
Indiei..Uleiurile esentiale din scoarta copacului au trei componente importante
medicinale active, care sunt numite dupa cum urmeaza: cinamaldehida, acetat de
cinamil si alcool. Acestea componenete sunt raspunzatoare de efectele
miraculoase pe care le are scortisoara asupra corpului.
AVANTAJELE
PE CARE LE ARE SCORTISOARA PENTRU SANATATEA ORGANISMULUI IN GENERAL, DAR MAI
ALES PENTRU REDUCEREA NIVELULUI DE ZAHAR DIN SANGE!
Impotriva
formarii de cheaguri: Este bine cunoscut faptul ca, pentru a evita curgerea
excesiva a sangelui, trombocitele il coaguleaza. Cu toate acestea, atunci cand
trombocitele actioneaza in exces, apar probleme precum formarea de cheaguri de
sange. Scortisoara are capacitatea de a stopa formarea de cheaguri, inhiband
actiunea trombocitelor, avand totodata un efect antimicrobian.
Stabilizeaza nivelul de zahar din sange (AVIZ
DIABETICILOR): Acest lucru este ideal pentru a ajuta persoanele care sufera de
diabet tip doi. Numai o jumatate de lingurita de scortisoara adaugata la ceaiul
sau cafeaua de dimineata reduce cantitatea de zahar din sange cu pana la
35%
Impotriva
microorganismelor: Scortisoara ajuta foarte mult in prevenirea formarii de
bacterii si fungi. De asemenea, s-a dovedit a fi ideala pentru utilizarea ca un
conservant natural.
Asadar, pe
langa faptul ca va puteti bucura in continuare de gustul de neconfundat al
scortisoarei intr-un desert gustos, iata ca scortisoara este mult mai mult
decat atat!
Sursa: Prof. Valentina Lupu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu