luni, 22 august 2022

NU VĂ PENSIONAȚI! - RECOMANDAREA MEDICULUI JAPONEZ CARE A TRĂIT PÂNĂ LA 105 ANI…. ȘI MULT ȘI BINE

 
NU VĂ PENSIONAȚI!

RECOMANDAREA MEDICULUI JAPONEZ CARE A TRĂIT PÂNĂ LA 105 ANI…. ȘI MULT ȘI BINE

 

Medicul japonez Shigeaki Hinohara a trăit până la 105 ani. Hinohara, fost președinte emerit al Universității Internaționale St. Luke din Tokyo și fost președinte de onoare al Spitalului Internațional St. Luke, a fost probabil cel mai cunoscut pentru cartea sa, intitulată „Trăind mult, trăind bine”.

 

Dr. Shigeaki Hinohara, creditat pentru construirea bazelor medicinei japoneze, a contribuit la transformarea Japoniei în liderul mondial în longevitate. El a recomandat câteva linii directoare de bază pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă în mai multe interviuri acordate. Printre acestea: Nu vă pensionați. Și dacă trebuie, pensionați-vă mult mai târziu de vârsta de 65 de ani.

 

Dr. Shigeaki Hinohara a mărturisit că a respectat o singură rutină zilnică, a mâncat în general același lucru în fiecare zi la micul dejun consuma o cană de cafea, un pahar de lapte și niște suc de portocale cu o lingură de ulei de măsline.

 

Uleiul de măsline este grozav pentru artere și îmi menține pielea sănătoasă”, a spus el pentru The Japan Times. Prânzul său consta cam zi de zi din câteva fursecuri și lapte. Iar cina era legume, cu puțin pește și orez și de două ori pe săptămână 100 de grame de carne slabă.

 

Doctorul credea că ținerea greutății sub control este esențială pentru a trăi o viață lungă. Într-adevăr, obezitatea este considerată pe scară largă unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru creșterea morbidității și mortalității. Deși Hinohara părea să nu mănânce prea mult, el a spus că nu i-a fost niciodată foame pentru că era concentrat pe munca sa, care ar fi putut fi, de asemenea, un secret al longevității sale.

 

Foarte interesant și..  Putin amenință lumea cu armele nucleare

Potrivit lui Hinohara, a nu avea un program zilnic este o modalitate sigură de a îmbătrâni mai repede și de a muri mai devreme.De aceea este important să rămâneți ocupat nu doar de dragul de a rămâne ocupat, ci și pentru a fi activ în activități care ajută la îndeplinirea unui scop.

 

Până în data de 18 iulie 2017, la Tokyo, conform The New York Times, Hinohara a continuat să trateze pacienți, ca voluntar și a lucrat până la 18 ore pe zi.El credea că viața înseamnă contribuție, așa că a avut această dorință incredibilă de a ajuta oamenii, de a se trezi dimineața devreme și de a face ceva minunat pentru alți oameni.Acesta este ceea ce l-a condus și ceea ce l-a ținut în viață până la vârsta de 105 ani.

 

Conform unor statistici internaționale recente privind mortalitatea din grupul celor 7 țări: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii, Japonia a avut cea mai lungă speranță de viață medie, în primul rând din cauza ratelor remarcabil de scăzute ale mortalității cauzate de boli.

 

https://infoalert.ro/acest-doctor-japonez-a-trait-pana-la-varsta-de-105-ani-sfaturile-lui-pentru-o-viata-lunga/

Sursa: Prof. VALENTINA LUPU

 

 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu