miercuri, 17 august 2022

Zoe Dantes - Maica Domnului între Dictatură și Tedeum!

 



Maica Domnului între Dictatură și Tedeum!

Zoe Dantes

17 August 2022

 

 

Dacă ne uităm în Dex avem următoarele explicații:

 

„Dictatură - „regim politic în care întreaga putere este deținută de o persoană sau un grup de persoane, într-o manieră autoritară, arbitrară, recurgând la forță și coerciție”.

 

„Tedeum” - „slujbă de mulțumire și de laudă adusă lui Dumnezeu în anumite ocazii festive din viața socială a credincioșilor”. Adică, „Pe Tine, Dumnezeule, Te lăudăm!”.

 

Ca să știm despre ce vorbim. Astfel, după mizeria din Ziua Marinei, să înțelegem că nu ÎPS-ului Teodosie i-a tăiat un mizerabil microfonul! Nu! Armatei Române și celor ce sunt pe mare, departe, nu li s-a îngăduit să ridice mulțumirile lor pentru toate binefacerile pe care le-au primit. Însuși poporului român i s-a tăiat microfonul ca să nu se audă mulțumirile acestuia pentru apărarea sa împotriva vrajmașilor.

 

Cine îi sunt vrajmașii? Cei care erau în tribuna așa-zis oficială! Așezați ca niște hiene, pe care tămăia și cântarea de slavă îi ardea. Rău!

 

Cei care de ani de zile vă vor „binele”! Acest „bine” înseamnă să stați în întuneric, în frig, înfometați, terifiați, să vă înțepați de căte ori vor niște psihopați, șefii hienelor! Să vă închinați lor, pentru că în orice dictatură, de orice fel, nebunul care se crede Dumnezeu, vrea laude. Și nu, nebunul acela nu e la vedere. Niciunul dintre momâile alea de stăteau ieri acolo, în tribuna oficială, nu e ăla. Pentru că ăia de acolo sunt mult prea mici, lași și imbecili ca să poarte palăria unui rău atât de mare.

 

El stă ascuns precum răul. E cel care ține sforile tuturor paiațelor în mâna sa. Ei sunt doar niște neica nimeni, bronzați, plimbați și îmbubați, doar ca să aibă poporul niște fețe. La vedere! Și să înjure!  Răul în esența sa nu este decât forma de materializare a distrugerii totale. A reușit să distrugă o societate, să spele creierele celor ce au crezut că „gândesc liber”. Doar că nu gândeau ei. Ei doar manifestau ce gândeau alții pentru ei.

 

15 august 2022, mai mult ca oricând a lăsat să se înțeleagă că și lui, răului, îi cam este teamă! Că doar frica e sentimentul său favorit. La alții! Dar întotdeauna vine o vreme să primești înapoi tot ce ai dat. Ne-au demonstrat că dictatura este în plinătatea ei, că pentru ei nu mai există nimic în afară de putere. Puterea totală după care suspină îndelung! Nu au înțeles că puterea e doar o iluzie. Și că Dumnezeu te pierde cu ce îți place ție cel mai mult! Adică, patima stăpânirii!

 

Între Dictatură și Tedeum, stau cei 20.000 de mii de credincioși de la Nicula, bătuți de ploaie o noapte întreagă, miile de credincioși de la Putna și din toate mănăstirile și bisericile acestei țări. Ca niște mucenici și mărturisitori de credință. Mult prea greu încercați!

 

Însă cei din urmă știu! Că sunt o oaste tăcută! Care are un singur conducător. Și acest conducător este o femeie! Care-i acoperă în vremurile cele mai urâte, grele și blestemate! Se numește Maica Domnului! Apărătoarea noastră a tuturor!

 

Niciodată a lor!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu