duminică, 25 februarie 2024

Marian Ioan - Sugestie pentru politruci

 



Sugestie pentru politruci

Marian Ioan

25 Februarie 2024

 

Ambasadorul României promovează relațiile României cu… caldarâmul

 

În luna februarie, lună în care ar fi putut să-l omagieze pe formidabilul poet, și nu numai poet, oltean Marin Sorescu, niște politruci oltenești numai buni de higienizat dindosul… rectific, căci dindosul este mult prea sensibil în raport cu olteneștii politruci, așa că numai buni de aruncat în hazna așa împachetați, nefolosiți, au găsit de cuviință să omagieze un humanoid care nu a făcut nimic pentru Oltenia, nu a făcut nimic pentru România, nu a făcut nimic pentru nimeni, ci a fost doar portdrapelul propagandei făcute de unii și de alții, fiecare împotriva celuilalt.

 

Atunci când se strigă diverse lozinci pe stadioane, unele catalogate ca rasiste, deși nu văd ce greșeală este să aparții unei rase umane, se dictează sancțiuni. Dacă organismele de conducere a fotbalului românesc nu ar fi politizate, clubul ăla care a făcut circul propagandistic pe stadion (F.C. Craiova)  ar fi trebuit să fie dezafilat.

 

La foarte puțin timp, ambasadorul României în țara acelui portdrapel care nu a avut nici-o legătură cu România, ca să justifice implicarea oficialului românesc, s-a dus și a depus o coroană de flori pe un caldarâm despre care se spunea că a fost călcat, cândva, și de portdrapelul propagandei multinaționale. Orice babuin înțelege că ambasadorul României promovează relațiile României cu… caldarâmul.

 

Mai nou, aud că niște politruci românești vor să boteze o stradă din România cu numele acelui portdrapel al propagandei, folosit de toate taberele implicate în acest circ propagandistic. Le sugerez ceva acestor neica nimeni. Să caute prin arhive, să facă mitinguri în toată țara și să ceară să fie rebotezate bulevardele Lenin, Stalin, Dimitrov. Cu acel prilej, firesc, se va putea acorda unui bulevard și numele purtătorului de drapel al propagandei fără de rușine.

 

Am auzit că diverse oiengheuri au primit ordin să iasă în stradă să-l plângă pe portdrapel. Mă aștept ca și asociațiile de pensionari, inclusiv cei militari, să iasă în stradă, purtând portretul portdrapelului. La fel prin școli, orele să înceapă cu o rugăciune în memoria portdrapelului. Că, așa se făcea pe vremea bolșevicilor și bag seama că ucrainenii, care au contribuit din plin la prima sovietizare, deci la bolșevizarea, României, acuma aplaudați, hrăniți, îngrijiți medical din banii românilor, au resuscitat spiritul de atunci. „Slava Ukraina!”.

 

P.S. Recunosc, formula de încheiere nu-mi aparține. Am preluat-o de pe zidul școlii din fața Primăriei Sectorului 3 din capitala României. Mie nu mi-ar fi trecut prin cap. Probabil, d-aia n-am ajuns eu primar!

 

P.S.2 – Cineva mi-a semnalat că azi ar fi Ziua Limbii Materne. Ura, am scăpat! Că, românii nu mai au limbă maternă. Încă de la grădiniță, părinții îi duc la cursuri de limba americană. Iar televiziuna anti-națională, sub oblăduirea și cu acordul celor care zic că ar conduce România, arată întregii omeniri că românii nu au limbă maternă.

 

Așa cum face și președintele „Pas cu pas” atunci când îi reprezintă la întâlnirile cu străinii.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu