joi, 14 septembrie 2017

Anul școlar cu bucurie





Anul școlar cu bucurie
Col. (r) Marin Neacşu

  A început școala, motiv de bucurie pentru români. România TV ne anunță că unele mămici din cele de lux, au participat la activități specifice. Andra lu Măruță și-a dus produsul la școală și ne spune că „va fi fericită indiferent ce decizie va lua copilul". Ce decizie să ia la 6 ani ? Doar Andra știe. Ea s-a pregătit „cum știe ea mai bine", a cumpărat ghiozdan, caiete penar. Mai știe cineva ce știe ea? Eu nu cred. Zâna Marin este și ea lăudată, dată exemplu ca mămică model, filmată în timp ce face shopping cu copilul ei și nu mai știu al cui, dar de fapt o vedem cu ochii în telefon, anunțând probabil alte televiziuni să vină să o filmeze,în timp ce fetița încearcă niște pantofi. Mamă model!

Aceeași televiziune, care se pare că a schimbat macazul dacă e să ne luăm după libidinozitatea cu care ne prezintă activitățile primei profesoare a țării, ne anunță că și genunchii prezidențiali au fost prezenți la deschiderea anului de învățământ la Sibiu, pentru că e dirigintă la clasa a doișpea. Nici dulapul prezidențial nu a stat degeaba a fost la un Liceu, dar în București, nu în Sibiu, și nu a scăpat ocazia să facă un pic de politică anunțându-i pe copii că nu e de loc mulțumit de starea învățământului și că chiar dacă ei au un liceu frumos, nu e la toți așa. Confirm, în Eritreea de exemplu, copii nu au apă la wc în școli. De fapt nu au apă de loc. De fapt nici școli nu au. Probabil serviciile secrete l-au informat pe președinte că elevii de azi sunt votanții de mâine și nu ar fi rău să îi pregătească, să știe și ei cu cine să voteze în 2019 așa că s-a gândit să le spună el că a avut cele mai bune propuneri privind învățământul (mai ales cel în limbile maghiară și germană). Le-a mai spus el că și el s-a întâlnit recent cu foștii lui elevi din 97 și s-a bucurat foarte tare. Nu a spus însă dacă și ei s-au bucurat, dar nu contează, pe el interesează oricum doar ce face, simte, sau gândește el.

A început școala și în partea de nord a Bucureștiului cu doamna Firea care s-a manifestat la Colegiul Agricol Viaceslav Harnaj[1], unde copii vor învăța să cultive plopi care să facă pere când o să facă răchita micșunele, în ferma pe care o să o înființeze ea când o să facă plopii pere iar ei o să ajungă specialiști de seamă când o să înceapă școala pe 1 septembrie. „Mă bucur că astăzi, de întâi septembrie, sunt alături de dumneavoastră la deschiderea noului an scolar", și-a început Gabiță discursul cu zâmbetul profesional între urechi. Când o să aibă elevii ferma? Păi nu se știe, că abia au identificat terenul, trebuie să aprobe mai întâi guvernul, să îl treacă în posesia Consiliului General, apoi a Primăriei de sector,apoi făcut studiu de fezabilitate, organizată licitație, găsit investitor, apoi constructor, apoi... noapte bună copii. Dar Firea, ca și Iohannis, s-a gândit să vândă și ea blana ursului din pădure. Apropo, parcă văd că terenul aparține armatei, sau vor despuia un amărât fără apărare, cam ca armata.

S-a mai deschis ceva, dar nu anul de învățământ, ci poarta, Poarta Albă și pentru unii „studenți" cu regim de penitență. Poarta a deschis-o nimeni altul decât ministrul Justiției, nea Tudorel care probabil din plictiseală, s-a trezit anunțând că o să studieze deciziile de respingere a cererilor de eliberare condiționată, exact cu o zi înainte de a se da verdictul în cauza cererii lui Mircică Băsescu. Nu putea să anunțe asta mâine, nici poimâine că nu își mai făcea efectul, așa că uite, s-au deschis porțile și pentru elevul Mircea Băsescu, de acuma se pot închide, scopul a fost atins. Bravo Tudorele, asta da justiție. Apropo, dacă tot studiezi cazurile respinse de judecători, de ce nu te uiți matale să vezi și de ce și cui le-au aprobat arendașii de penitenciare eliberările, că s-ar putea să ai mari surprize și să constați că toți cei cărora li s-a aprobat eliberarea de către directorii de penitenciare, au sprâncene groase, la fel ca și portofelele. Jiji spunea că printre cei care decid eliberarea sunt și judecătorii de drepturi și libertăți din penitenciare. Nenea Jiji, nu te fă că nu știi că judecătorii ăia sunt acolo ca să apere și să legalizeze deciziile șefilor, nu să apere drepturile deținuților. Poate domnul Tudorel se întreabă și de ce nici un judecător de drepturi și libertăți nu a constatat că deținuții sunt păstrați în condiții inumane și a trebuit ca aceștia să își caute dreptatea în sălile de judecată și la C.E.D.O. Ei, acești judecători, sunt primii care primesc plângerile deținuților, dar niciun judecător de drepturi şi libertăţi nu a dat câștig de cauză deținuților, deși știu bine în ce condiții stau. De ce oare ? Ori sunt incompetenți, ori orbi, ori fac cu totul altceva decât ar trebui să facă. Ce zici Tudorele? Cam așa s-a desfășurat deschiderea anului de învățământ în anul 2017.Să ne vedem la anu'!

--------------------------------------------------------
http://www.art-emis.ro/jurnalistica/4386-anul-scolar-cu-bucurie.html









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu