luni, 17 noiembrie 2014

Ca de la un presedinte la altul: Basescu il felicita pe Iohannis
Presedintele Traian Basescu l-a felicitat peKlaus Iohannis, luni dimineata, dupa victoria neasteptata la alegerile prezidentiale.
Pe langa felicitari, seful statului i-a urat succes viitorului presedinte al Romaniei in exercitarea mandatului de la Palatul Cotroceni, dupa cum a anuntat Administratia Prezidentiala.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, il felicita pentru victoria in alegerile prezidentiale pe domnul Klaus Werner Iohannis si ii ureaza succes in exercitarea mandatului de presedinte al Romaniei", se arata intr-un mesaj al presedintiei.

Felicitarile lui Traian Basescu vin dupa ce Klaus Iohannis i-a cerut luni dimineata presedintelui sa ii recheme de la post pe toti diplomatii care au gestionat defectuos alegerile din diaspora. Totodata, Iohannis a declarat ca Guvernul trebuie sa ii demita pe cei responsabili pentru repetarea dezastrului din primul tur de scrutin, in strainatate. "Il rog pe presedintele inca in functie sa analizeze aceasta situatie si sa recheme de pe post pe toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de vot (...). Consider ca este un gest minimal sa fie retrasi ambasadorii si consulii acolo unde romanii au fost umiliti", a precizat liberalul intr-o conferinta de presa.

La randul sau, Traian Basescu a transmis duminica seara Guvernului, intr-un comunicat, ca se impune emiterea unei ordonante de urgenta prin care sa fie prelungit programul de vot, avand in vedere cozile uriase care s-au format la sectiile din afara tarii.
D.T. 


***

Alegerea lui Klaus Johannis e o lecție și o răscruce de drumuri pentru viitorul României. Orișice se va întampla, România va învăța, va treiera și va nivela intrări pentru oameni noi, cinstiți și capabili în lumea politică. Abia acum începe drama. Cântecul 'Deșteaptă-te Române' nu a fost făcut pentru alegerea lui Johannis ci pentru ce va urma de acum încolo.
Ben Todică
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu