marți, 17 mai 2016

După ce consumi o mână de nuci





Ce se întâmplă la 4 ore după ce consumi o mână de nuci?

 
  Ce se întâmplă la 4 ore după ce consumi o mână de nuci?
Răspunsul medicilor te va uimi. Intr-un studiu din 2014, Dr. Penny Kris Etherton a explicat faptul ca simpla consumare a unui pumn de nuci sau a unei cantitati mici de ulei de nuca de patru ori pe saptamana poate reduce riscul de boli cardiace cu pana la 30%. O frecventa si mai mare de consum reduce aceste riscuri chiar cu 40%! Studiul a constatat o reducere "semnificativa" a colesterolului rau si o imbunatatire clara a flexibilitatii vaselor sanguine. Aceste proprietati asigura o mai buna circulatie a sangelui chiar si la numai patru ore dupa consumul de nuci decojite sau ulei de nuca. Studiul sugereaza ca un consum regulat de nuci ar oferi protectie pe termen lung impotriva bolilor cardiovasculare, noteaza secretele. Cercetatorii au administrat patru tratamente diferite unui numar de 15 participanti cu colesterol ridicat. Primul tratament a constat in doi pumni de nuci decojite (85 g), cel de-al doilea in 6 grame de pielite de nuci, cel de-al treilea in 34 g de miez de nuca degresat, iar ultimul in trei linguri (51 g) de ulei de nuca (1 pumn = 7 nuci intregi sau 14 jumatati de nuca).Cercetatorii au monitorizat raspunsurile fiziologice ale subiectilor la intervale de 30 de minute, o ora, doua ore, patru ore si sase ore. Potrivit rezultatelor, chiar si o priza unica de ulei de nuci, continut in mod natural si de miezul de nuca, a imbunatatit vizibil functionarea vaselor sanguine la patru ore dupa consum. Cu alte cuvinte, consumul zilnic a numai doi pumni de nuci ar putea oferi protectie pe termen lung impotriva bolilor grave de inima. Se speculeaza ca pielitele miezului de nuca ar contine cea mai mare cantitate de antioxidanti, adica intr-o proportie mai mare chiar si decat miezul de nuca in sine. Nucile sunt bogate in nutrienti si contin substante sanatoase precum: Acizi grasi Omega-3 si Omega-6, Mangan, Cupru, Zinc, Fosfor, Magneziu, Fier.,Tanin, Folat, Vitamina B6.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu