luni, 23 mai 2016

Cadrele didactice din Spania au participat la cursurile de perfecţionare organizate de IEH - 18-21 mai 2016






COMUNICAT DE PRESĂ

Cadrele didactice din Spania au participat la cursurile de perfecţionare organizate de IEH  - 18-21 mai 2016


Ateliere de metodica predării limbii române şi a psihopedagogiei şcolare au avut loc în Catellon-Spania , în perioada 18-21 mai 2016.

Cursurile au fost oferite gratuit cadrelor didactice care predau limbă, cultură şi civilizaţie românească în şcoli, în cadrul asociaţiilor sau al bisericilor din Spania, dar şi celor care doresc să predea limba şi literatura română în comunităţile  româneşti din Spania.
Domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct al Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, a transmis mesajul ministrului delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, domnul Dan Stoenescu.

" Un profesor bine pregătit și cu cunoștințe actualizate în domeniul predării limbii române, va asigura un real succes și un micro-climat atractiv pentru copiii și tinerii români, în asimilarea limbii române într-un stil literar corect.
Dacă în țara mamă cursurile de formare a cadrelor didactice se înscriu într-un grafic al normalității, în comunități devin o oportunitate și o soluție ca predarea cursurilor de limbă română să-și atingă obiectivele, ceea ce va dorim. "

Cursurile au fost organizate de către Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa – FADERE şi Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, beneficiind de un real success.


23 mai  2016
Departamentul de Comunicare,
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe
Telefon   004 021 310 26 98,
Fax         004 021 310 15 36
Email comunicare@ieh.ro şi office@ieh.ro




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu