vineri, 6 mai 2016

Tiganizarea romanilor






Tiganizarea romanilor

e la ordinea zilei. Cine cauta „tigani romani“ pe google.ro gaseste 84.000 de documente. Robi ai moldo-valahilor secole de a randul, tiganii continua si dupa crestinizare, traditiile lor de casta din India. Asa au dezvoltat ei o strategie de supravietuire a satrei de care se folosesc azi si ortodocsi supusi presiuni statului de drept, agresiunii rationalitatii occidentale, mai ales dupa aderarea la UE/NATO.

Dupa dezrobire si dinastia germana, tiganii sunt folositi de rusi si de presedintii ortodoxo-comunisti moldo-valahi. Moscova a instalat la Bucuresti dupa 1944 pe Ana Pauker si dupa 1989 pe Ion Ilici Iliescu, care la randul lor se bazau pe oamenii din etnia lor lor, evreii si tigani. (vezi : https://www.academia.edu/3217996/Zydokomuna._Evreii_si_comunismul_-_cazul_Romaniei_1944-1965_ si Anexa si „Tiganii si evreii romani“) Dupa Antonescu, Gheorghu-Dej, Ceausescu rusii nu mai au incredere in romani.

Simbioza dintre tiganii lui Iliescu si ortodocsii a inceput cu tranzitia de la tigan la rom. TA-ROM, Rom-pres, rom-silva, rom-trans sunt ale rom-ilor? Tiganizarea sub Iliescu, Vacaroiu, Nastase, Voiculescu, Voicu, Vanghelie, Plesu era un paravan binevenit si al moldo-valahilor, care-i baga pe tigani romanes in fata, pentru ca inca se tem de occident in ciuda vizitei la romani a Fericitului papa Ioan Paul II.

Si presedintele Traian Basescu, fratelui sau Mircea, sunt vazut de tigani ca fiind de a lor, oricum ei au mers consecvent pe urmele lui Iliescu. Coruptia cu larg caracter de masa continua, tiganca romanes Elena Udrea e unsa ministru cu cel mai mare buget, de patru miliare de euro, iar legaturile familiei prezidentiale cu clanurile interlope tiganesti sunt de notorietate si fac acuma obiectul multor procese.

Presedintele Klaus Wernr Iohannes are misiunea sa drega busuiocul. Credibilitatea presedintilor postrevolutionari amalgamata cu strategia de supravietuire a tiganilor trebuie reabilitata. Problema e ca partida moldo-valahilor ortodocsi - PMR, PCR, FSN, PDSR, PSD, PNL, USL, PC - nu accepta statul de drept occidental, membrii lor marcanti si infractori nu se considera, ca in UE, incompatibili cu functii publice.

Tiganii au soborul lor, nu respecta din principiu statul, pentru ca i-a tinut in robie. Oligarhii ortodocsi mimeaza democratia de tip Westminster, dar isi urmaresc interesele de tip fanariot si nu accepta nici ei justitia occidentala. Ei vor puterea politica si subordonarea neconditionata a justitiei, procuraturii, politiei, presei.

Pentru a intalege aceasta lume orientala, pe langa studii socio-politice si de antropologie religioasa, merita vazute trei filmele. In Leviathan, 2014, oligarhul rus seamana in mod surprinzator cu baronul moldo-valah. In Ticalosii, 2007 si Aferim! 2015, se vede simbioza dintre moldo-valahi si romi, tiganizarea romanilor,

Oligarhii, boierii, baronii locali, aceasta noua clasa politica orientala corupta incompatibila si in conflict cu normele si valorile occidentale, vrea, in ciuda tuturora, sa fie model de urmat de toti. Dupa cum formula tiganul genial Nae Ionescu in perioada interbelica: Cine nu-i ortodox, nu-i roman! Ceea ce nu-i adevarat, pentru ca nu toti romanii sunt ortodocsi, iar impunerea modului de viata moldo-valah tiganizat si peste Carpati este intolerabil.

www.viorel-roman.ro

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/

Bucurest la 3 mai 2016

ANEXE




Tiganizarea Romaniei (1)

La incrucisarea imperiilor si religiilor, romanii stau in calea tuturora. Ortodocsii, Imperiul Roman de Rasarit (Moscova si Constantinopolul) n-au incredere in urmasii Romei neslavizati la nord de Dunare si pentru ca-i impiedica sa aibe legatura directa cu fratii lor, sarbii si bulgarii. Occidentalii, Sfantul Imperiu (UE/NATO) n-au incredere in ortodocsi.
Turco-musulmanii si Patriarhul grec au nostalgia celor cinci secole de dominatie la Bucuresti si Iasi. In acest context religios de la limes, tiganizarea moldo-valahilor are traditie. Tarul il trimite pe Alexandru S. Puskin la Chisinau cu aceasta misiune. In poemul sau “Tiganii” e vorba de urmasii Romei la Dunarea de Jos: romanii sunt romanes, tigani.
URSS promoveaza filmele moldoveanului Emil Loteanu “O satra urca spre cer”, “Lautarii” in care tiganii canta romaneste. Rezultatul: Romania este “un stat artificial locuit de tigani italieni” (Vladimir Jirinovski) “Romanii sunt tigani” (Vladimir Voronin). Confruntati cu “Bolnavul de la Bosfor” si expansiunea rusilor, occidentalii ii ajuta pe romani, pe moldo-valahi, sustine Unirea (dupa dezrobirea tiganilor), regatul sub Carol I si Marea Unire.
Reorietarea spre Roma e meritul Bisericii Unite, asa ca dupa lichidarea ei, vestul descopera duplicitatea moldo-valaha, Dracula, tigani. Imagini negative. Pentru ca natalitatea e in crestere la tigani si in descrestere la toti, in vremea lui Ceausescu se considera ca ei vor deveni din natiune conlocuitoare, una inlocuitoare. Ortodoxia, marginalizarea Bisericii Unite ii instraineaza pe occidentali, iar tiganii sunt confundati cu rom/anii, dupa ce ei ajung la conducere si se metamorfizeaza subit in rom/roma/romanes.
Roma si Caritas sunt notiuni romano-catolice la care aspira tigani si excrocii din Cluj, fara a le devaloriza. Confuzia intre rom/roma/romani este la fel numai una propagandistica, de imagine. Dar atat in Romania cat si in Moldova, cea mai saraca tara din Europa, majoritatea se confrunta cu o situatie materiala la limita, care genereaza in mod firesc comportamentul de supravietuire la marginea legalitatii si neincredere, specific mai ales tiganilor. Romanii si romi ortodocsi nu se bucura de simpatie nici in vest nici si est. Oricum, obedienta milenara pravoslavnica si multiseculara suzeranitate turco-greco-musulmana nu pot fie depasite in cateva decenii de ortodocsii moldo-valahi si cu atat mai putin de romi, dezrobiti in urma cu 153 de ani.Totusi toate drumurile duc la Roma. Decizia romanilor si a occidentalilor de reintegrare in Sfantul Imperiu, UE/NATO, schimba deja incet dar sigur atat viata urmasilor legiunilor pierdute de la Dunarea de Jos, cat si propagarea imaginii lor negative, diversiunea tiganizarii lor.

www.viorel-roman.ro

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/

Bremen la 20 decembrie 2010




Tiganizarea Romaniei (2)

Ideea, programul emanciparii nationale a Corifeilor Scolii Ardelene a fost infaptuit in anul 1918. Romania Mare putea, trebuia sa faca parte din comunitatea statelor occidentale, dar Biserica Greco-Catolica, Unita cu Roma n-a trecut Carpatii. Unirea cu Roma a fost subminata, Concordatul taraganat. La Bucuresti s-au perpetuat apoi cutumele duplicitare, antioccidentale ale Fanarului, pana la dezmembrare 1940. Apoi dictatura de dezvoltare ortodoxo-comunista a lichidat Biserica Unita si i-a decretat iluministi atei pe Corifei, cand ei sunt carturari ai Bisericii Romei, nu iluministi anticlericali. In realitate moldo-valahii vor ca atat ideea cat si fapta emanciparii, unirii neamului sa le apatina lor, sa fie modelul de urmat pentru toti romanii. Acest deziderat l-au realizat in spatele Cortinei de Fier. Dar dupa 1989 transferul de suveranitate la UE si NATO, desfiintarea granitei spre vest, in curand si a monedei nationale, exodul a patru milioane de muncitori, pune in dificultate elita moldo-valaha si tiganeasca. Putini mai cred ca “soarele rasare la Bucuresti” unde tiganii au fost inpinsi in fata in politica pentru a masca un Occidentalism de parada, similar celui din perioada interbelica. Biserica Unita e periferizata, vizita Papei Ioan Paul II 1999 la Bucuresti e fara urmari, unirea cu Roma, fundament al integrarii autentice in Europa se lasa asteptata. De Concordat nici nu se mai vorbeste. Programul national al Scolii Ardelene nu este acceptat de moldo-valahi, asa ca Tiganiada (o noua editia a lui Budai Deleanu) ii ia locul. Madalin Voicu vrea o RRomania. Deturnarea atentiei de la lipsa de proiect autentic a orientarii spre UE a moldo-valahilor spre comportamentul tribal tiganesc rom, romanes n-a reusit. In schimb refuzul ortodocsilor de a se uni cu crestinii occidentali este din ce in ce mai manifest. Dupa sute de ani de robie tiganii au o aversiune fireasca fata de stat, de dreptul roman si practica furtul si minciuna ca forme de protest.
Confuzia occidentala intre romi si romani este la fel de nesincera ca diversiunea damboviteana. Fireste nu romii sunt vinovati ca romanii nu stiu cum sa impace capra si varza, sa fie acceptati sincer, nu monitorizati ca tiganii Europei. Ei vor, ca in perioada interbelica, atat solidaritatea, bunastarea occidentala, cat si duhovnicia, sobornicia orientala, ortodoxa. Rezultatul acestui proiect national cultural, mimetic dupa cum se stie, a esuat 1940 si nici azi nu-i de bun augur. Tiganii rromi sunt numai un element nou, folcloric, dar la fel de artificial ca si maimutareala culturala occidentala din Vechiul Regat.
Daca vor in UE moldo-valahii trebuie sa reabiliteze, sa urmeze Scoala Ardeleana, sa inceapa dialogul cu Roma.

www.viorel-roman.ro

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/

Bremen la 1 mai 2009




Tiganizarea Romaniei (3)

Ion Iliescu provine din “Tigania” Oltenitei, Adrian Nastase 50% din Tartasesti, Vanghelie 100% de Bucuresti. Toti sunt fara indoiala intelectuali integrii si de cea ma buna calitate Inpotriva agresiunii rationalitatii occidentale, tiganii si moldo-valahii sau aliat, mint si fura pe fata si se organizeaza in struructuri de supravietuire informala. Tiganizarea tarii nu mai poate fi mascata. Coruptia, minciunea si furtul sunt deja forme de protest social general acceptate. Manelele si modul de viata al romilor sunt dominante. Scriitorul Paul Everac regreta intr-un articol din “Natiunea” ca nu face si el parte din tiganie. Cine vine din vest, la Timisoara vede un cartier rezidential in still baroc-tiganesc. In drum spre orient palate cu turnulete, simboluri heraldice tiganesti, sunt la tot pasul. In capitala procentul tiganilor este remarcabil; oricum ei dau tonul in prezent, in toate. In aceste conditii liberale, socialdemocratice nu-i de mirare ca tiganii si mai ales moldo-valahii aleg tigani in functii de conducere si trimit sute de mii spre vest. Occidentalii ii percep pe moldo-valahi ca tigani, mai ales pentru ca ei refuza crestinismul occidental si se ascund dupa deget, in spatele romilor. Acesta e inceputul, ei se poarta inca cu manusi, dar in situatii de limita occidentalii stiu ca moldo-valahii ortodocsi sunt de un secol duplicitari ca tiganii bagati in fata, si nu vor mai avea ingaduinta de azi. Ei dau permanent o mana de ajutor ortodocsilor moldovalahilor, la Unirea din 1600, 1859 si 1918, la 1989 si integrarea in UE, dupa care ei cred ca sunt “occidentali” sau “europeni” fara dialogul cu Roma. Rezultatul, tara e dezmembrata si lasata pe mana Moscovei. R. Moldova este si azi sub obedienta pravoslavnica nemijlocita. Si in vestul Europei sunt sute de mii de tiganii, dar sunt occidentalizati, ei nu sunt o problema social-politica. Tiganii occidentali nu aspira la impunerea modului lor de viata in societatea UE, ca la Bucuresti. Crestinii occidentali au, desigur, multa rabdare cu societatiile subdezvoltate, tiganizate, pentru a spune romanizati, dar sesizeaza ca permanentul lor avans de simpatie, incredere acordat ortodocsilor, inclusiv tiganilor, nu este onorat, ci manipulat, considerat de ei de la sine inteles si ca mai ales tiganii abat atentia de la chestiunea, optiunea fundamentala a moldo-valahilor si tiganilor pravoslavnici: spre orient sau occident? Moscova sau Roma?

iwww.romanialibera.ro, www.observatorul.com, www.revista-epoca.com, www.voxpublica.realitatea.net, www.prm.myforum.ro/tsiganizarea, www.urbaniulian.ro/2009/03/19/tiganiio-mare-problema

www.viorel-roman.ro

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/

Bremen la 20 decembrie 2010

  


Tiganii. Rusine pentru mass-media manelizata din Romania!

25 februarie, 2010

Presa din Franta a inceput sa ne catalogheze tigani acum 15 ani. Presa din Italia nu ne scoate din tigani, iar elvetienii ne spun ciori si corbi. Norvegienii se plang ca sunt victime ale inselaciunilor din partea tiganilor romani care le vand cupru pe post de aur. Toate aceste natiuni au insa un numitor comun: presa locala, ziaristii din aceste tari, isi apara conationalii, aratand cu degetul Romania, natiune care in proportie de 70 % ajunge in Europa sa se identifice cu sintagma de “Tzigania” sau tara tiganilor europeni. Cum s-a ajuns aici? Nu discutam despre impotenta diplomatiei romanesti care, si-a facut o traditie din a fi una din cele mai, nu slabe, ci fricoase, lipsite de reactie diplomatii europene, care nu face mai nimic sa apere pozitia romanilor in lume (in Elvetia ciorile de romani sunt striviti in presa de o saptamana si nu exista inca nici o reactie oficiala a MAE, ca doar de aia platim taxe si impozite), ci discutam despre faptul ca, in Romania, este poate singura situatie in care mass-media, nu numai ca nu ia apararea romanilor care tind sa fie identificati cu etnia rroma, insa promoveaza o Romanie manelista.

Discutam cu un prieten, manager la o companie elvetiana din Romania, care, pe marginea atacurilor la adresa romanilor din Elvetia, mi-a transmis aceste lucruri:

“Draga Iulian, Vad si remarc, pe buna dreptate, ca romanii sunt supusi unui tir de acuzatii ingrijoratoare in Elvetia. Sincer este prima oara cand in tara mea, conationalii mei se pronunta cu asemenea agresivitate la adresa unei natiuni europene, insa, hai sa vedem cum s-a ajuns aici. Eu, stii bine, lucrez si locuiesc in Romania de 5 ani. Dragule, sunt socat de faptul ca, in presa romana, nici macar un singur ziar nu a scris editoriale de atitudine fata de linsajul mediatic la care sunteti supusi in Elvetia. Sunt surprins sa vad ca oficialii din politica voastra externa se fac ca nu vad si ca nu aud, si nu se declara, oficial, macar ingrijorati de escaladarea acestor lucruri la adresa romanilor in presa elvetiana.

Pai daca voi nu va aparati, cine sa va apere? Stii de exemplu faptul ca, au existat luari de pozitie din partea presei germane, adica au ajuns ziaristii nemti sa-i apere pe romani, in vreme ce ziaristii vostrii nu spun nimic? Pentru un elvetian este o chestiune ciudata, pe care o poate elucida doar traind in tara voastra. Pentru ca, sa ma ierti insa, programele voastre TV abunda de productii centrate pe imaginea tiganilor.

De Revelion am vazut o chestiune groteasca, am vazut cum niste valori istorice ale romanilor, erau jucate de catre niste celebritati locale carora voi le spuneti manelisti. Fetita mea, invata la scoala germana din Bucuresti, iar colegii ei, discuta in pauze despre aventurile unei printese in filmul Inima de Tigan.

In ziarele voastre, nuntile, divorturile si viata tiganilor fac cap de afis, astfel incat intreaga imagine a tarii este construita in jurul lor, astfel incat, cum vreti sa nu fiti identificati cu ei; adica, cultura voastra ca popor deja este asimilata de cultura tiganilor romani, si cred ca este un eveniment unic, in care o etnie fara civilizatie sa domine un intreg popor si aici ma refer la faptul ca, vina o poarta mass-media care este centrata si preocupata sa faca audienta, exacerband la maximum imaginea tiganilor, astfel incat, in mod firesc tara voastra a ajuns sa fie asimilata cu locul de bastina al tiganilor europeni.”

Sinuosul drum al lebedei din Austria catre gratarele faraoancelor si magraonilor a trecut invariabil prin presa romana. Iata ca aceasta goana dupa audienta, care implica scoaterea in prim-plan al non-valorilor, al manelistilor, au adus Romania la stadiul de cultura facuta sub coviltirul carutei.

Mega-productii gen Inima de Tigan sau Regina, nu trebuie sa uitam ca au avut audienta maxima de exemplu in ziua alegerilor, atunci cand ROMANII [nu rromii] nu fost mai preocupati sa nu rateze episodul respectiv, decat sa isi exercite dreptul la vot. Am facut aceasta paralela pentru ca, in cursul acestei dimineti am discutat telefonic cu Ambasadorul Romaniei la Berna.

D-ul Sava, s-a declarat incantat de faptul ca sunt preocupat de imaginea romanilor in Elvetia, si sincer mi s-a parut a fi un diplomat, care este plin de intentii bune, insa este cam legat de maini si de picioare. Asta pentru ca, dansul mi-a spus ca a informat MAE despre ceea ce se intampla in presa elvetiana la adresa romanilor s-au lipit ostentativ afise infatisand ciorile de romani inclusiv pe strazile oraselor elvetiene si asteapta o reactie a oficialilor romani. Insa, interesante sunt cifrele avansate de domnia sa, care ne demonstreaza faptul ca, Elvetia chiar era ultima tara din Europa care avea dreptul sa ne catalogheze drept ciori, si sa discute, despre un referendum care sa interzica cetatenilor romani, dreptul la libera circulatie pe teritoriul tarii lor.

Astfel pe piata muncii din Elvetia exista circa 750.000 de muncitori straini, in aceasta tara posibilitatea de a muncii la negru fiind redusa. Din acesti 750.000 de muncitori straini din Elvetia, doar putin peste 3.900 sunt romani, adica sub un procent, astfel incat prezenta romanilor este extrem de redusa. Insa, din acesti 3.900 de romani care muncesc in Elvetia, si din cauza carora nu mai au loc sa respire elvetienii, in proportie de 90 % sunt oameni de o inalta probitate profesionala si morala: manageri MBA, profesori, medici adica romani care reprezinta cu cinste tara noastra.

Este evident, astfel, faptul ca, cel putin in cazul acestor atacuri xenofobe din presa elvetiana, MAE trebuia sa intervina, pentru ca romanii se simt efectiv abandonati de toata lumea, adevarati fii ai ploii.

Un profesor roman care preda la catedra unei universtitatii din Berna imi spunea : “Am invatat la Oxford, predau de peste 20 de ani, insa nu am crezut ca o sa apuc ziua in care, la curs, studentii sa ma intrebe daca nu cumva si eu am rude tigani in familie! Nimeni nu ne apara, nici presa romana, nici autoritatile romane, nimeni, astfel incat nu ne mai ramane decat sa ne punem cenusa in cap, sau sa renuntam pur si simplu sa mai declaram ca suntem romani! Inainte de ’89 eram priviti cu simpatie aici, noi romanii, eram considerati oameni eminenti, insa in numai 20 de ani, am ajuns sa primim in bloc eticheta de tigani. Si cum sa nu o faca, daca in presa romana nimeni nu vorbeste de romanii de succes, de romanii inteligenti, si asta pentru ca ziarul se vinde numai daca il are pe prima pagina pe Guta, Minune, etc.

Eu refuz sa ma las manelizat, insa asta se pare ca este echivalent cu a renunta sa ma mai consider roman.

Tara mea se cheama Romania, nu RRomania!”

Dati mai departe. Asa poate ajunge si la un ilustru oficial, care sa ne apere CA DOAR DE ACEEA II PLATIM, NU?

Viorel Roman: Atat moldo-valahii cat si occidentalii se folosesc de tigani romi ca sa abata atentia de la o serie de probleme. Asa au devenit tiganii, carora statul le-a schimbat numele in romi, roman, romanes, tapi ispasitori. Dar iata ca deja toti romanii sunt vazuti fara discriminare de rasa sau nationalitate ca tapi ispasitori pentru toate relele din Europa. Promovarea modelului de viata tiganesc la Bucuresti, clientenar si antioccidental, i s-a raspuns in presa din vest prin tiganizarea in masa a cetatenilor Republicii Romania si Republicii Moldova.

Rusii dintodeauna au vazut si promovat la Bucuresti tigani, din motive lesne de inteles. In cele trei articole de mai jos m-am straduit sa deslusesc cum, de ce si de cand sunt romanii tiganizati, adica facuti romi, romani, romanes, dupa terminologia actuala. Desigur sunt numai cateva modeste repere, dar care cred ca pot fi de folos in actuala dezbatere generata de Apelul intelectualilor de mai sus.

Viorel Roman
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu