luni, 23 mai 2016

Ziua Românilor de Pretutindeni la Cernăuţi


Ziua Românilor de Pretutindeni la Cernăuţi

     Ziua Românilor de Pretutindeni va fi sărbătorită și la Cernăuți, pe 28 mai 2016 printr-un spectacol folcloric susținut de artiști din România, Ucraina și Republica Moldova.  Nume mari ale folclorului românesc vor evolua pe scena Filarmonicii Naționale de Stat din Cernăuți cu acest prilej. Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Cristian Pomohaci, Nicolae Datcu, Stela Botez sunt doar câțiva din artiștii care vor fi acompaniați în acest concert de Orchestra Națională a Societăţii Române de Radiodifuziune (dirijor Adrian Grigoraș).
    În cadrul spectacolului, tânărului artist Ilie Caraș (originar din regiunea Cernăuți), laureat al marilor festivaluri de folclor din România, dar și din străinătate, își va lansa primul compact-disc: ,,M-a cuprins un dor de-acasă”, realizat cu Orchestra Națională ,,Lăutarii” din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros.
    Vor participa de asemenea, prof. Dr. Elize Stan – realizator de emisiuni folclorice la TVR și prof. Violeta Ianculescu – realizator la Radio România.
     Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Țării și Institutul “Eudoxiu, Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
     Parteneri și colaboratori: Liga Tineretului Român din Cernăuţi, Centrul Media BucPress, Consulatul General al României la Cernăuți.
Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai, respectiv pe 29 mai anul acesta, potrivit modificărilor aduse la Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu