marți, 12 aprilie 2016

Drumeţ în ţara mea


“Drumeţ în ţara mea”- etapa a II-a, excursii tematice pentru copiii etnici români din regiunea Vidin, Bulgaria, proiect al IEH




COMUNICAT DE PRESĂ

“Drumeţ în ţara mea”- etapa a II-a, excursii tematice pentru copiii etnici români din regiunea Vidin, Bulgaria, proiect al IEH

În perioada 9-10 aprilie 2016, a avut loc cea de-a doua etapă a proiectului IEH  „Drumeţ în ţara mea”.

Alţi peste 40 de copii etnici români din Regiunea Vidin, Bulgaria împreună cu părinți sau bunici, au vizitat Muzeul Olteniei şi  Muzeul de Etnografie din Craiova, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii de la Targu Jiu, Mănăstirea din Tismana, Mănăstirea Sf.Ana din Orşova si oraşul Drobeta Turnu Severin.

Această excursie tematică la obiective din România, face parte din proiectul “Drumeţ în ţara mea”, derulat de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi “ pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Asociaţia “Ave” Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria.

Proiectul se bucură de parteneriatul cu Consiliul Judeţean Dolj, instituţie care a fost alături de iniţiatorii proiectului şi a făcut posibilă realizarea acestuia.

În perioada 1-30 aprilie 2016, în proiectul “Drumeţ în ţara mea”  vor participa peste 160 de copii din comunităţile româneşti din Regiunea Vidin, care vor fi însoţiţi fiecare de către un reprezentant legal. 

Proiectul aduce în faţa elevilor români din Regiunea Vidin  aspecte din viaţa românilor din istorie până în contemporaneitate, stiluri arhitecturale româneşti şi portrete ale unor personalităţi marcante româneşti, fiind dedicat înţelegerii, folosirii şi păstrării moştenirii istorice şi culturale a poporului român.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă conştientizarea importanţei cunoaşterii istoriei poporului român de către tânăra generaţie, precum şi însuşirea  valorilor patrimoniului istoric şi cultural, pentru asigurarea continuităţii tradiţiilor moştenite şi pentru  menţinerea identităţii naţionale.
  
“Drumeţ în ţara mea” este un proiect ce serveşte  misiunii şi obiectivelor IEH, răspunzând politicilor şi nevoilor europene şi naţionale de construcţie a unei generaţii educate, esenţială pentru o dezvoltare durabilă şi pentru conservarea şi promovarea identităţii culturale, etnice,  lingvistice şi spirituale.

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) este organizat şi funcţionează ca instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică proprie, în subordinea Ministerului Afacerilor Externe şi în coordonarea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni.

IEH, conform art. 2, aliniat 1şi 2 din HG nr. 857-2013 privind organizarea şi funcţionarea Institutului, are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale româneşti, în principal în rândul etnicilor români din cadrul comunităţilor istorice româneşti din afara teritoriului României,



11 aprilie 2016
Departamentul de Comunicare
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni
Ministerul Afacerilor Externe
Telefon   004 021 310 26 98
Fax         004 021 310 15 36
Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro
www.ieh.ro











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu