luni, 25 aprilie 2016

Încă un proiect de succes al IEH



Încă un proiect de succes al IEH: peste 160 de copii etnici români din regiunea Vidin au vizitat pentru prima dată Ţara Mamă în luna aprilie.










COMUNICAT DE PRESĂ

Încă un proiect de succes al IEH: peste 160 de copii etnici români din regiunea Vidin au vizitat pentru prima dată Ţara Mamă în luna aprilie.

40 de elevi și profesori etnici români din regiunea Vidin, Bulgaria au vizitat în premieră, in perioada 23-24 aprilie 2016, mai multe obiective turistice din România, în cadrul proiectului „Drumeţ în ţara mea”, derulat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

“Vizitele la Muzeul Olteniei şi  Muzeul de Etnografie din Craiova, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii de la Târgu Jiu, Mănăstirea din Tismana, Mănăstirea Sf. Ana din Orşova si oraşul Drobeta Turnu Severin au fost instructive si interesante. Multe mulţumiri organizatorilor acestui proiect” au fost cuvintele celor prezenţi în această excursie tematică.

Aceasta a fost cea de-a patra serie de participanți din regiunea Vidin în cadrul proiectului derulat de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Asociaţia „Ave” Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria şi Consiliul Județean Dolj.

160 de tineri etnici români din Bulgaria au avut oportunitatea să viziteze România de la începutul lunii aprilie până în prezent în programul „Drumeț în Țara mea”.

Proiectul a adus în faţa elevilor români din Regiunea Vidin  aspecte din viaţa românilor din istorie până în contemporaneitate, stiluri arhitecturale româneşti şi portrete ale unor personalităţi marcante româneşti, fiind dedicat înţelegerii, folosirii şi păstrării moştenirii istorice şi culturale a poporului român.

IEH are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale româneşti, în principal în rândul etnicilor români din cadrul comunităţilor istorice româneşti din afara teritoriului României.
25 aprilie 2016


Departamentul de Comunicare,
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe
Telefon   004 021 310 26 98,
Fax       004 021 310 15 36
Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro
www.ieh.ro













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu