duminică, 9 iulie 2017

Apel pentru Mircea Vulcănescu






Apel pentru Mircea Vulcănescu

Un oarecare urmas de cominternist uns mare zaraf holocaustolog - intr-un alt mesaj vom vedea de unde pana unde si cum - face de o buna vreme mari talazuri antiromanesti pe banii romanilor. Are secatura ce are cu valorile Neamului si da cu ele de pamant, sub privirile ingaduitoare ale conducatorilor tarii, dar si ale romanilor - ca de aproape trei decenii de cand asta zburda vioi pe islazul societatii nu s-a gasit inca nimeni sa-l ia macar de-o ureche.
Ii las in plata lor (socialmente grea) pe romanii de rand - alde Vaidecapullor, care pana la valorile Neamului se impiedica la tot pasul de tot felul de greutati lumesti si nelumesti - si zabovesc un pic asupra elitei noastre culturale, cea dintai chemata sa se implice cand e vorba de valori.
Noi - par a zice intelectualii nostri de rasa - suntem oameni cu scaun la cap si ne vedem de treaba, sau protestam dulce, cum ne e limba ce-o vorbim. Intre timp sustinatorii fara de minte ai celor ce au instituit atmosfera asta draconica si-l mentin in functie pe Florian la Institutul ala ies in strada una-doua, cu zecile de mii. Cat de ingaduitori pot sa fie intelectualii romani de rasa? Repet intrebarea, sub semnul mirarii...

Cazul Mircea Vulcanescu pare a marca insa un punct de cotitura. A fost mai intai petitia online privind intentia de schimbare a denumirii strazii din Cluj ce poarta numele marelui nostru carturar si fost ministru (performant!) de finante in anii grei ai Razboiului, pentru ca acum sa sara in apararea dreptului lui Mircea Vulcanescu de a avea statuie un grup de intelectuali, in frunte cu scriitorul Nicolae Breban. Nu sunt ei singurii, va puteti imagina ca eu insumi ma postez printre domniile lor, ca si multi dintre dumneavoastra. Tin sa se stie ca nu sunt singurii si ii rog pe aceia dintre noi care sunt pe lista (Marin Ifrim, de exemplu) sau au contact cu ei sa le transmita asta tuturor semnatarilor (vezi primul link). Mergem pe varianta link pentru ca presa noastra nu considera important un astfel de subiect.

Da, din pacate, cand e de aparat valorile neamului mass-media se da la o parte. Nu-i ca atunci cand e de aparat ceva antiromanesc - cum se intampla in urma cu 27 de ani, cand un grup numeros de intelectuali romani a sarit in ajutorul lui Gogu Radulescu, cerand - si obtinand - eliberarea lui din penitenciar, unde fusese "cazat" in cadrul procesului CPEX (al doilea link). Era "crema" culturii romanesti care se implica, pe motivul ca Nea Gogu facuse si dresese niste fapte pe vremea Impusctului. Pentru cine nu crede ca Gogu asta a fost un mare dusman al romanilor pripasit sub pulpana ceausestilor postez al treile link. Sa tot lecturati, daca va intereseaza Adevarul cel adevarat...








Marian Ilie









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu