SFATUL MEDICULUI
Somn neodihnitor,
iritabilitate, crampe musculare
Aceste semne
indica existenta unui deficit de magneziu si potasiu. Printre alimentele bogate
in magneziu se numara nucile, semintele de in si de floarea-soarelui si
migdalele.
In schimb,
ca sa cresti aportul de potasiu trebuie sa consumi cu regularitate legume cu
frunze verzi precum napi, spanac si sfecla. Surse mai putin bogate in potasiu,
dar utile in alimentatia zilnica, sunt prunele, sfecla rosie si caisele.
Pofta de alimente
sarate
Aceasta
semnaleaza fie inflamatii, fie infectii, in special la nivelul sistemului
urogenital.
Pielea uscata
Indica un
deficit de vitamina E, asa ca trebuie sa suplimentezi consumul de uleiuri
vegetale, peste gras si nuci.
Pofta de dulce
Daca ai un
apetit crescut pentru dulciuri, este posibil sa suferi de epuizare nervoasa,
asa ca ai mare nevoie de o portie sanatoasa de glucoza care sa-ti reumple
rezervele de energie. Cele mai indicate alimente in scop sunt mierea si
ciocolata amaruie.
Sangerarea gingiilor
Indica o
deficienta de vitamina C. In acest caz se recomanda sa bei mult ceai, si sa
consumi multe fructe, legume si usturoi.
Pofta de alimente crude
Reprezinta
un semnal tipic problemelor hepatice sau gastritei. Alimentele crude calmeaza
stomacul si reduc intensitatea crampelor.
Uscarea pielii de pe
coate
Acesta este
un simptom clar a unei lipse de vitamina A si vitamina C. In acest caz se
recomanda sa consumi mai multe fructe si legume, in special portocale, morcovi,
caise, si dovleac.
Pofta de fructe de mare
In acest
caz, corpului tau ii lipseste, cel mai probabil, iodul.
Nevoia de alimente acre
Organismul
isi manifesta nevoia de muraturi atunci cand este nevoie sa stimuleze functia
vezicii biliare si functia ficatului. Prin urmare, ar trebui sa consumi mai
multe merisoare si lamai.
Fragilizarea parului si
unghiilor
In acest
caz, corpul sufera de un deficit de calciu si vitamina B, care pot fi
suplimentate prin consumul de lactate, legume proaspete, cartofi, cereale
integrale si germeni de grau (paine din boabe germinate).
Sursa: Prof.
Valentina Lupu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu