sâmbătă, 28 ianuarie 2017

teoria universală a iubirii

O scrisoare a lui Albert EINSTEIN către fiica sa Lieserl:
Despre teoria universală a iubirii

La finele anilor '80, Lieserl, fiica faimosului geniu, a donat 1400 de scrisori redactate de către Albert Einstein, Universității Ebraice din Ierusalim, cu mențiunea de a nu fi publicate decât după minim două decenii de la moartea tatălui său.
Cea de mai jos este una dintre ele, destinată fiicei sale, Lieserl Einstein.

„Când am propus teoria relativității, foarte puțini oameni m-au înțeles, iar ceea ce urmează să destăinui umanității acum, se va ciocni de neînțelegerea şi prejudecățile din aceasta lume.
Te rog să păstrezi aceste scrisori atât timp cât este necesar, ani, decenii, până când societatea este suficient de  avansată pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos.
Există o forță extrem de puternică, pentru care, cel puțin până în prezent, știința nu a găsit o explicație formală.
Este forța care include şi guvernează totul, este chiar în spatele oricărui fenomen care are loc în univers şi încă nu a fost identificata de noi.
Această forță universală este IUBIREA.
Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forță nevăzută. Iubirea este Lumina, care îi luminează pe cei ce o oferă şi o primesc. Iubirea este gravitație, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atrași de alții. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanității șansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune şi revelează. Pentru iubire noi trăim şi murim. Iubirea e Dumnezeu şi Dumnezeu este Iubire.
Această forță explică totul şi oferă sens vieții. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru că ne este frică de iubire deoarece este singura energie din univers pe care ființa umană nu a învățat să o controleze după voința sa.
Pentru a evidenția iubirea, am creat o simpla substituire în cea mai faimoasă ecuație de-a mea. Dacă în loc de E=mc2, acceptăm ca energia pentru a vindeca întreaga lume poate fi obținută din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la pătrat, atunci ajungem la concluzia că iubirea este cea mai puternică forță ce există, deoarece nu are nici o limită.
După eșecul umanității în a utiliza şi controla celelalte forțe din univers, care până la urma s-au întors împotriva noastră, este imperios să ne hrănim pe noi înșine cu o altă formă de energie…
Dacă vrem ca speciile noastre să supraviețuiască, dacă vrem să descoperim sensul vieții, dacă vrem să salvam lumea şi fiecare ființă conștientă ce trăiește, atunci iubirea este unicul răspuns.
Probabil nu suntem încă pregătiți să cream o bombă a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul şi lăcomia care devastează planeta.
Cu toate acestea, fiecare individ poarta cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie așteaptă  să fie eliberată.
Când o să învățăm să oferim şi să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirma că iubirea învinge  tot, că poate transcende totul şi orice, deoarece iubirea este chintesența vieții.
Regret profund că nu am fost capabil să exprim ceea ce este în inima mea, care a bătut în liniște pentru tine întreaga mea viață. Poate e prea târziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia să îți împărtășesc că Te Iubesc şi datorită ție am ajuns la răspunsul suprem!
Tatăl tău,
Albert Einstein”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu