vineri, 17 septembrie 2021

Adrian Năstase - Declaratia de la Bucuresti” impotriva regimului Iohannis

 



Declaratia de la Bucuresti” impotriva regimului Iohannis

by Adrian Năstase

 

Lansarea, ieri, a volumului "Trecerea la prostocratie", coordonat de Cornel Nistorescu si Octavian Stireanu, a fost însoţită şi de o declaraţie a Grupului pentru Apărarea Democrației (GAD), declaratie pe care o puteti citi aici:

 

Declarația de la București

Pentru că nu putem asista pasiv la politica dezastrului moral, economic și democratic spre care este împinsă țara de către actualul regim,

pentru că tăcerea în aceste vremuri înseamnă complicitate și resemnare față de degradarea continuă a democrației,

pentru că asistăm la confiscarea deciziilor care influențează țara de către o putere a incompetenților și impostorilor,

pentru că nu putem accepta să vedem cum țara, ajunsă, prin eșec electoral și manipulări grosolane, pe mâna unei prostocrații agresive, alunecă într-o fractură istorică și se depărtează de preceptele fondatoare ale civilizației europene,

pentru că în societate s-a produs o răsturnare a valorilor, astfel încât deciziile majore în stat aparțin unor oameni cu calificări precare, ajunși la putere prin abolirea criteriilor și prin acțiunea tot mai expansivă a serviciilor secrete,

pentru că schimbările de care are nevoie țara nu pot veni din senin, ci numai atunci când sunt deșteptate conștiințele cetățenești ale României,

pentru că suntem liberi, neconstrânși de înțelegeri cu vreun repreprezentant al serviciilor secrete, al oligarhiei ori cleptocrației care susțin actualul regim,

Noi, subsemnații semnatari ai prezentei profesiuni de credință, spunând să nu conteze nimeni, niciodată, pe lașitatea noastră, reuniți în Grupul Jurnalistic de Salvare a Democrației, afirmăm că:

 

1. În Romania este necesară abolirea imediată a secretomaniei instalate în toate prestațiile președintelui, premierului și șefilor serviciilor secrete, insclusiv ale comisiilor care le supraveghează. Regimul Iohannis a încetat să mai comunice informații către presă și populație, luând decizii în treburile publice cu mentalitate de proprietar privat și angajând țara ca pe o feudă personală în operațiuni pe care este nevoit să le suporte întregul popor.

 

2. Reclădirea normalității în România presupune cel puțin trei componente esențiale:

 

-revenirea de la “guvernul meu” la “guvernul țării”,

-revenirea la Constituție, prin reabilitareea prevederilor textuale privind „statul de drept democratic” (nu doar a „statului de drept”), tripartiția puterilor în stat și pluralismul politic;

-revenirea la dezbaterea deschisă, obligatorie, nemăsluită într-o societate democratică, inițierea prezentului grup fiind o contribuție la aceasta.

 

3.Vom fi în apărarea valorilor tradiționale ale țării și familiei și vom pleda pentru preluarea în modernitate a ceea ce a fost valoros în tradiție.

 

4.Vom fi susținătorii unor criterii clare și transparente de promovare în funcții publice, în care nivelul studiilor și competența dovedită practic să fie primordiale, obligatorii și bine definite. Prostocrația trebuie abolită. Avizul serviciilor secrete pentru ocuparea diferitelor funcții să fie subsidiar, consultativ și drastic restrâns la un număr limitat de funcții, stabilite strict prin lege.

 

5. În toate demersurile noastre, vom da credit și prioritate oamenilor de valoare, vom reabilita noțiunea de patriotism și vom înțelege și apăra valorile europene în sensul originar al tratatelor fondatoare la care România este parte.

 

6. Vom pleda prin comunicate și declarații publice, în toate situațiile în care considerăm că deciziile autorităților, comportamentul, legile și declarațiile prostocrației contravin intereselor naționale și aspirațiilor cetățenilor.

 

7.Vom pune în slujba interesului public, pe temeiuri de conștiință și de bună credință, sistemul de valori, principiile și criteriile de conduită care ne caracterizează întreaga activitate profesională, civică și publicistică.

 

8.Vom milita pentru „demilitarizarea” prin lege a societății civile, a conducerilor partidelor politice și a instituțiilor de presă – pentru ca din activitatea acestora să fie eliminată dubla comandă, iar acțiunile lor să beneficieze de o identitate clară în fața cetățenilor.

 

9. Ne vom poziționa tranșant împotriva oricări decizii de restrîngere a libertăților cetățenești și a drepturilor de exprimare.

 

Grupul pentru Apărarea Democrației este o asociere ad hoc a unor persoane publice care împărtășesc aceleași valori, au aceleași opinii despre situația actuală din țară și gândesc consonant cu privire la sensurile de evoluție a societății românești.

 

Semnează:

 

Andrei Marga

Ion Cristoiu

Cornel Nistorescu

Octavian Știreanu

Prof. Gheorghe Piperea

Mircea Dinescu

Doru Bușcu

Patrik Andre de Hillerin

Costi Rogozanu

Ion Buduca

Valer Marian

Ion Spânu

 

Dată la București, astăzi, 15 septembrie 2021, cu prilejul lansării volumui de publicistică „Trecerea la prostocrație”, editată de redacția ziarului Cotidianul. Au participat la această lansare oameni pentru care România chiar contează. Trei foști premieri, cinci foști miniștri, oameni de afaceri și din societatea civilă și numeroși ziariști.

 

 

Adrian Năstase | September 16, 2021 at 9:47 am | Categories: General | URL: https://wp.me/p8ekRo-9vq

Sursa: RADU GABRIELA

 

 

 

COMENTARII

37 de gânduri despre “„Declaratia de la Bucuresti” impotriva regimului Iohannis”

 

Silviu Stănescu spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 9:52 AM

În sfârșit! Doamne ajută.

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Costel Gafita spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 10:39 AM

Niciodata nu este prea tarziu. Impartasesc aceleasi idei ca si voi. Cum pot adera la Grup ? Succes !

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Mircea Popescu spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 10:55 AM

…. pentru că schimbările de care are nevoie țara nu pot veni din senin, ci numai atunci când sunt deșteptate conștiințele cetățenești ale României,

2. Reclădirea normalității în România presupune cel puțin trei componente esențiale:

 

…..Vom fi în apărarea valorilor tradiționale ale țării și familiei și vom pleda pentru preluarea în modernitate a ceea ce a fost valoros în tradiție.

=======

Pe aceeași idee, una dintre temele ce vor fi dezbătute la Conferința CMR-2021 (9-10 Octombrie) este:

”Discriminarea românilor în actualul context geopolitic”.

 

Nu este o temă xenofobă ci este un subiect care arată îngrijorarea evidentă față de delăsarea, indiferența sau, chiar mai rău, desconsiderarea de către autoritățile României și alte entități internaționale a caracterului național și a evenimentelor istorice care au marcat devenirea și destinul acestei țări.

 

De aceea nu este de mirare dezinteresul evident al politicienilor și instituțiilor fundamentale ale Statului român față de problema Reîntregirii Neamului și Țării.

 

Iar la Conferință dorim să avem o clarificare din partea acestora a adevăratei poziții pe care o au și resorturile care determină o asemenea atitudine.

 

În acest sens, amintesc un articol pe care l-am scris în luna Martie a acestui an: ”Anti-românism” (https://mipopescu.wordpress.com/anti-romanism/)

 

Mircea Popescu

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Adriana Stanciu spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 11:15 AM

Adevărat și reală declaratia. O susțin din suflet. Ca mine mai sunt mulți oameni întregi la minte și suflet.

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Marius spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 11:36 AM

Valer Marian, Nistorescu si Dinescu ?! E decredibilizata din start declaratia asta.

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Miroslav spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 1:38 PM

Buna ziua ! Frumoasa si buna initiativa luata de acest grup. Dumnezeu sa le dea sanatate si mult succes in activitatea domniilor lor. Apreciez la superlativ Declaratia celor 12 ( douasprezece ) personalitati, pentru curaj, efort si intelegere intre domniile lor.

In calitate de cetatean al acestei Tari, Romania, as dori sa mai adaug si eu ceva, ce nu a fost stipulat in aceasta declaratie, si anume despre satisfacerea stagiului militar obligatoriu, cu o perioada de instructie de front, trageri cu armamentul din dotare, aplicatii in zone muntoase, indiferent de starea vremii, precum si alte misiuni prevazute in regulamentul de aplicare a acestor actiuni si activitati. Toate pot cintribui la apararea Tarii, la educarea tineretului pentru viata si munca. Recladirea Tarii prin constructii civile si militare a fabricilor si uzinelor de stricta necesitate. Apararea si grija mediului inconjurator, reimpadurirea muntilor si al terenurilor unde nu sepot cultiva produse agricole, reactivarea irigatiilor si pe cat posibil o mai mare grija fata raurile si apele romane. La conducerea tarii sa nu se mai faca pe criterii politice, ci numai pe criterii de pregatire profesionala, experienta si de mare valoare morala. La acest grup cred ca ar trebui sa se alieze mai multi competitori bravi romani, buni patrioti si nationalisti!

Felicitari intregului grup! Miroslav

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

bucur marinel spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 1:41 PM

Suntem alaturi in toate demersurile pe care le intreprindeti pentru a repune tara pe fagasul ei firesc si v-a sustin neconditionat!

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

fragmentariumpolitic spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 1:47 PM

AUKUS: Un nou aliniament strategic al Globalismului

 

Presedintele american Joe Biden a anunţat, miercuri, ca a pus bazele unei noi aliante strategice, AUKUS, formata din Australia (A), Regatul Unit (UK) si Statele Unite (US).

 

SUA au facut astfel prima repozitionare globala, care de altfel era previzibila de mult timp, stabilindu-si in zona indo-pacifica punctele tari ale unui nou aliniament strategic.

 

Liderii celor trei tari din AUKUS, presedintele american Joe Biden si premierii britanic si australian Boris Johnson si Scott Morrison au avut o videoconferinţă comuna.

 

Cu un zambet larg de satisfactie, Morrison a anuntat un prim act major al AUKUS – livrarea Canberrei de catre Washingon a unei flote de submarine cu propulsie nucleara.

 

Desi nepozitionat inca oficial impotriva Chinei, noul pact militar AUKUS reproduce in Pacific ceea ce in razboiul rece a fost NATO in Atlantic, cu care SUA si-au proiectat influenta in Europa si ostilitatea antagonista asupra fostei competitoare globale URSS.

 

AUKUS este insa o replica palida. Chiar daca ulterior, la fel de previzibil, i se vor adauga Canada si Noua Zeelanda. Intr-un comunicat comun, cele trei tari din AUKUS s-au autodefinit drept “democratii maritime”. Maritime, da!, dar democratii, ioc!

 

Globalismul este in curs de a-si elabora noi mituri fondatoare, care sa-i faciliteze o reinsertie mitologizanta in zona maritima indo-pacifica si in regiunea terestra asiatica.

 

Vechii zei pre si post columbieni, care au stat la baza imperiilor siameze brianic si american au fost deja inlaturati de pe socluri si din mentalul Globalistilor, in timpul campaniei electorale de anul trecut din SUA, cu reverberatii si in Marea Britanie.

 

Din valorile culturale “comune” euroatlantice, trambitate de Globalisti pentru a accede infiltrativ la civilizatia avansata din emisfera nordica, nu va mai ramane aproape nimic; va depinde de rezistenta si lupta europenilor americani si europenilor britanici.

 

Urmarile probabile ale infiintarii AUKUS nu vor fi prielnice pentru nimeni. Imersiunea submarinelor propulsate nuclear in zona maritima a Australiei este o incalcare brutala a traditiei si conventiei ca in aceste ape sa circule doar nave cu propulsie conventionala.

 

Intentia SUA de a transforma zona indo-pacifica intr-una exclusiva, de control asupra a doua oceane, in detrimentul clar al celorlalte tari maritime riverane, este de neacceptat. Invocarea de zona maritima “libera si deschisa” este o lozinca total mincinoasa.

 

A face din Australia un pivot militar al SUA, prin care Globalistii sa “incalece” zona indo-pacifica, contravine spiritului pacii si libertatii de circulatie maritima. E o insusire abuziva a brandului India si o tulburare a esentei semantice a cuvantului Pacific.

 

Pe de alta parte, AUKUS este o negare inacceptabila a NATO si o sursa de enorma ingrijorare pentru tarile membre europene. USA si UK nu s-au consultat cu aliatii europeni in privinta crearii unui paralelism inacceptabil la NATO, care este AUKUS.

 

O posibilitate subsecventa relocarii geostrategice in formatul AUKUS este ca Globalistii sa inceapa o noua exploatare salbatica a resurselor planetei, pentru o noua acumulare primitiva a capitalului, ceea ce este foarte alarmant pentru securitatea climatica.

 

Cei trei lideri AUKUS si-au anuntat participarea in persoana la Adunarea Generala a ONU (21 – 27 septembrie, New York). Lor li se va alatura si presedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, un lider controversat ca legitimitate si cunoscut ca incendiatorul Amazoniei.

 

Biden intentioneaza sa introduca India si Japonia in dispozitivul diplomatic al AUKUS, fapt care ar fi contrar intereselor asiatice. O Declaratie a Asiei, care sa angajeze tarile asiatice ca nu se vor angrena in demersuri ostile niciunei tari surori, va fi de neevitat.

 

Presedintele american ii va primi pe premierii Indiei, Japoniei si Australiei la Casa Alba, pe 24 septembrie.

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Horia Taureanu spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 1:48 PM

BRAVO ȘI FELICITARI ROMANI CU SCAUN LA CAP 💙💛❤.

LUPTĂ PANĂ LA CAPĂT CU ACTUALII ÎNSCĂUNATI BOLȘEVICO.BRUXELEZI 👺👹😈.

ȘII DAAA LA GUNOI CU PROSTOCRAȚIA LOR 👺👹😈.

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

C D spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 2:23 PM

Ok. Am citit-o. Și mai departe se va mai intampla ceva?

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

NEACSU LUCIAN spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 2:25 PM

Excelent, comentariu, e ca o expunerea de motive in procesul national in care trebuie sa ne castigam demnitatea nationala si bunul simt!

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

chiritoiu spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 2:29 PM

Felicitari pentru demersul vostru, dar uitati un lucru initiativele de buna credinta , politetea , bunul simt, etc, nu sunt luate in seama si apreciate de reprezentantii puterii. Pana nu vom iesi in strada nu se vor opri. Deci va rog adaugati si punctul 10 in declaratia dvs : DATA,ORA SI LOCUL UNDE SA NE ADUNAM !

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Anonimul spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 3:04 PM

Este o luare de pozitie a unor jurnalisti de marca printre care si ilustrului profesor, ministrul Andrei Marga, prilejuita de lansarea unui volum si a unei declaratii a unor „oameni pentru care România chiar conteaza”.

Astazi sunt putin pesimist, deoarece valul de prosti este unul impetuos in fata clarviziunii, profesionalismului si a bunului simt care inca mai exista in societate. Daca nu se intampla o minune cat se poate de grabnic, Romania nu mai are sanse. Insasi Declaratia spune multe.

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Vasile spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 3:13 PM

Felicitari pentru initiativa! Sa ne ajute Dumnezeu sa scapam tara de ticalosi din pozitia de lideri si membri in organele de decizie statala! Pot ramine si prosti in privat!

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

gatsby spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 3:33 PM

Slava Domnului, un grup de personalitati sociale, politice si intelectuale s-a reunit pentru a lansa un apel de urgenta pentru restabilirea democratiei si responsabilitatii in relatia presedintelui, guvernului si a parlamentului cu poporul roman. Nu se mai poate continua ce se intampla de mai mult de un an daca se vrea salvarea Romaniei dela faliment complet si pierderea suveranitatii.

Va felicit pentru curajul si generozitatea cu care v-ati alaturat acestor autentice personalitati romane intru salvgardarea interesuli national.

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

stoica sica spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 3:40 PM

F BINE HAIDETI SA TERMINAM CU PROSTEALA ASTA A POPORULUI DE CATRE HOTUL DE CASE CIOL;ANIS SI SA-L; TRIMITEM ACASA LA SIBIU CA NU A FACUT SI NU FACE NIMIC PT NOI ROMINII.  EL ZICE MEREEU GUVERNUL MEU DAR NOI ROMINII NU AR TREBUI CA ACEST INDIVID RANJIT SA NE REPREZINTE PE TOTI?  SI CE FACEM?  NE UITAM LA EL CA NU FACE NIMIC SI RINJESTE?  HAIDETI SA NE UNIM SA SCAPAM DE ACEST INCOMPETENT CU GUVERNUL LUI DE PUSCARIASI SI HOTI DE CASE SI PADURI./

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Mihai Serbanoiu spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 3:52 PM

Oare este adevărat?Dacă da,din tot sufletul_jos cu prostii și incompetenții!

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

bogdan emil spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 4:25 PM

Susti intru totul !

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Aurel Paun spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 4:26 PM

Era tipul ca cineva să treacă la organizarea unei grupări de acest gen, în vederea apărării valorilor democratice în societatea noastră, fără însă că această grupare sa uite de scopul pentru care a fost creata asa cum încet, încet toate speranțele din revoluția 89 au devenit beneficiile unor grupări de interese iar aspirațiile de atunci

au ajuns doar fraze care astăzi nu mai valorează nimic

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Vasile spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 4:54 PM

Tot respectul,pentru semnatari!Este timpul ca oameni ca dv.saia inițiativa.Domnule Năstase pe timpul conducerii dv. România a avut cea mai performantă administrație (excludem poliția). Greșeala dv. a fost că nu ați mărit salarii și pensii pesfarsit de mandat.Acest lucru a dus la pierderea alegerilor, și pe urmă a urmat ce a urmat.Luati atitudine mulți oameni vor fi alături de dv.

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Cristina Ciobanu spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 5:18 PM

Sa va ajute Dumnezeu sa salvati ce a mai ramas din Romania, OAMENII!

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

ciomaga iulian spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 5:53 PM

Un pas mic pentru viitor, un pas decisiv pentru prezent!

DOAMNE AJUTA!

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

trexsr spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 6:30 PM

Dezbaterea despre Bruckental, pe care Administratia Prezidentiala o considera ca „nu e de interes public” atunci cind i se cere o opinie despre plasarea statuii lui Brukental in Sibiu este foarte interesanta, mai ales cind vine in acelasi timp cu razboaiele BLM cu statuile unor lideri ai vremilor ce au avut de a face cu negotul de sclavi.

Romanii de atunci, inclusiv Horia, Closca si Crisan erau tratati similar cu sclavii negri: fara drepturi si continuu oprimati pe nobilimea „alba” germana si maghiara. Doar ca nu erau vanduti la tirg (sau poate erau si nu stiu eu).

Hei, pe cind o noua organizatie: Romanian Lives Metter? 🙂

 

https://www.mediafax.ro/politic/raspunsul-administratiei-prezidentiale-dupa-ce-iohannis-a-participat-la-ceremonia-de-dezvelire-a-statuii-celui-care-i-a-tras-pe-roata-pe-horea-si-closca-20261583

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

trexsr spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 6:32 PM

Scuze, fac o mie de lucruri de-odata si fac greseli: „Romanian Lives Matter” nu „metter”…

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Mircea Coroș spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 6:49 PM

Intelectualii adevărați ai țării, se pare că și-au revenit din amorțeala în care se părea că se complac. Bravo lor și această DECLARAȚIE să fie făcută publică la posturile TV și Radio. Să audă poporul și să prindă speranță de viață. Cât îi trebuie unei curți constituționale, să decidă dacă este corectă o MOȚIUNE depusă într-un PARLAMENT? Se așteaptă rezultatul disputei din PNL ? Halal curte constituțională ( Am scris cu minuscule intenționat că nu-și merită majusculele ) Și asta trebuia menționat în punctele înșirate în declarație. Cum de a venit o Erată la suspendarea lui Băse, iar acum se așteaptă congresul PNL ca să vadă CURTEA pe cine să-l aprobe ? Asta este strigător la CER / Deși, se pare că și CERUL așteaptă ceva…

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

mirel spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 7:19 PM

Doamne ajuta !

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

contact@terapiicomplementare.net spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 8:00 PM

Buna seara

 

Multumesc mult. INTERSANT SI.ADEVARAT

 

contact@terapiicomplementare.net

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

NUCLEARA: S-a lansat „Declaratia de la Bucuresti” impotriva regimului Iohannis. - Insist pentru România spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 8:35 PM

[…] NUCLEARA: S-a lansat „Declaratia de la Bucuresti” impotriva regimului Iohannis, semnată de politicieni și jurnaliști cu greutate din România, informează Adrian Năstase, fostul premier PSD, pe vlogul său, adriannastase.ro. […]

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Alexandru Narcis spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 8:38 PM

O declaratie de mult bun simt,

necesara inca de la primul mandat

al lui Basescu. As mentiona si necesitatea de a promova valorile intelectuale „ascunse” care nu au fost afiliate nici unui partid precum si romanizarea Romaniei, incepand din varful SRI-lui si a Presedentiei .

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

nicolae ulieriu spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 10:03 PM

La punctul 2, ultimul paragraf: „inițierea acestui grup” etc.

E vorba de INIȚIATIVA, nu de inițiere – care-i cu totul altceva.

Atâția „mari” ziariști, și fac confuzie de termeni?!

Mâna pe carte, băieți!

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

Cojocaru Luminița Adriana spune:

SEPTEMBRIE 16, 2021 LA 10:24 PM

Subscriu și susțin prezenta Declarație !

Pensionara Cojocaru Luminița

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

MARIAN spune:

SEPTEMBRIE 17, 2021 LA 2:41 AM

SA SPEREM CA SI MAJORITARII , DUPA CUM SE VEDE…INCEP A SE DESMETICII, NEACCEPTAND SA MAI FIE , LA NESFARSIT, PASIVI.

( A FI PASIV , UNEORI , POTI RISCA SA DEVI MARIONETA DORITA!..)

 

TACEREA, TE EVIDENTIAZA

A FI INTELEPT, NU SI INTR-O SITOATIE CE DEVINE ALARMANTA! ( AVAND SURPRIZA NEPLACUTA, SA FI CEL URMATOR! )

 

CONFISCAREA DECIZIILOR…DE CATRE O PUTERE, INDIFERENT… ESTE UN ASPECT NECONSTITUTIONAL.

 

ESECUL ELECTORAL,MANIPULAND, MAI ALES PENTRU INTERESELE ALTOR NATIUNI, IN OPINIA MEA ESTE O GRAVA ABATERE, INCALCAND DREPTUL CONSTITUTIONAL , A-L FIECARUIA DINTRE NOI DE A DECIDE !

 

PENTRU CA IN SOCIETATE S-A PRODUS O RASTURNARE A VALORILOR SI CEL MAI GRAV ASPECT, AVAND INTERESUL DE A DISTRUGE AUTENTICITATEA CULTURALA , ECONOMICA , A UNEI NATIUNI ! ( SPECIFIC EU!..)

 

IN PRIVINTA CONSTIINTEI CETATENESTI..

ACEST ASPECT ESTE SI VA FI GREU DE DEFINIT, DEOARECE , DIN PACATE ,OMUL ESTE SI VA FI IMPREVIZIBIL, NECONTENIT !

( DAR NICIODATA NU ESTE PREA TARZIU, ATUNCI CAND CEI DORNICI … DAU DOVADA , CU ADEVARAT, DE INCREDERE.)

 

PENTRU CA SUNTEM LIBERI…O DECIZIE CONSTRUCTIVA, BENEFICA SA IMPULSIONEZE SI PE ALTII , SA REDEVINA

LIBERI, CONTURAND INTR-UN TIMP NU PREA INDEPARTAT, REVENIREA LA NORMALITATEA UNEI NATIUNI , CE DIN PACATE DEVINE TOT MAI IREALA!

 

DOMNULE PRIM MINISTRU, REFERITOR LA PUNCTUL 9, DUNEVOSTRA STITI FOARTE BINE: RESTRANGEREA LIBERTATILOR CETATENESTI INCLUSIV A-L DREPTULUI DE EXPRIMARE , MAI ALES, NU ESTE DEAJUNS . IN TRECUT , DUPA 90, EXPRIMAREA …EREA DESEORI IGNORATA, FAPT CE A DUS , DUPA CUM STITI LA NEANCREDEREA IN PARTIDELE POLITICE ,AJUGANDU-SE LA O SITOATIE , ACTOALA, IN CARE , IATA…ALTII DECID! ( NU CREDETI CA REFORMULAREA PUNCTULUI 9 AR FI NECESARA ?

 

Exemplu: Ne vom pozitiona , transant orcari , INTENTII, de decizie, CE RESTRANGE DREPTUL LIBERTATILOR… CETATENESTI INCLUSIV AL EXPRIMARII.. (DECIZIILE…INCORECTE , ERONATE SUNT UN ASPECT GREU DE COMBATUT…)

 

PRESA SCRISA SI CEA VIZOALA , CEI CARE O REPREZINTA, SA RASPUNDA …ATUNCI CAND AU INTENTIA…DE A DEFORMA REALITATEA … (IN OPINIA MEA, „ZIARITII”,MAJORITARII, ACTOALI, SUNT PARTASI LA SITOATIA IN CARE NE AFLAM ! )

EU , FIIND UN SUSTINATOR, REAL…A-L DREPTURILOR ANIMALELOR DE COMPANIE SI NU NUMAI…MI-A FOST CENZURATA, INEXPLICABIL, OPINIA REFERITOARE LA DECIZIILE… LUATE INPOTRIVA LOR, REIESIND CA SI CUM EU, EREAM DEACORD CU EUTANASIEREA… (ZIARISTUL POSTULUI DE TV, 3 TV …)

 

PE TEMEIURI DE CONSTIINTA SI BUNA CREDINTA …

(DE ACEASTA DATA SA FIE REALE.RESPECTIVELE TEMEIURI …) V-AM SPUS … CONSTIINTA UMANA, OF!…

 

VOM PLEDA PENTRU PRELUAREA IN MODERNITATE…( POATE AR FI NECESAR, DOMNULE PRIM MINISTRU, SA NE DETALIATI MAI PE INTELES, ESENTA ACESTEI PRELUARI… TINAND CONT CA SUNTETI UN IUBITOR AL CUVINTELOR CU SUBANTELES…

 

UNII DIN SEMNATARI, SINCER, NU MA INCANTA…( DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE!)

 

PS NU CAUTA SA-TI VIZOLIZEZI DOUA ASPECTE IN ACELASI TIMP… DOAR UNU-L DINTRE ELE , FIINDU-TI DESTINAT SA SUSTINA EXISTENTA SPRE VIITOR A NATIUNII DIN CARE FACI PARTE, RAMANE CEL VIABIL!

 

PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE POLITICIANUL, ROMANUL AUTENTIC!

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

santa vasile spune:

SEPTEMBRIE 17, 2021 LA 7:22 AM

Felicitar d-lor! Astept de mult aceasta pozitie deschisa si corecta insa nu suficient de completa la adresa acestui individ ,mediocru,incapatanat, fudul,cum zice romanul…..

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

luminita arhire spune:

SEPTEMBRIE 17, 2021 LA 8:00 AM

DOUĂ DECLARAȚII

 

MOTTO: „Mecanism lotus în apa mecanică/ interior și fragil/ te aperi?” (Daniel Turcea, EPIFANIA, 1973)

…………………………………………………………………….

Vedeți haosul agresiv, vedeți incredibilul plin de coerciții cum se instalează el peste tot, sufocându-vă, cu mâzga lui lipicioasă, spațiul vital? Nu se poate să nu-l vedeți. S-a instaurat în timp scurt, făcând imposibilul din ce în ce mai posibil. Atâția cavaleri ai Apocalipsei pe metrul pătrat n-ați crezut să vedeți… dar ei s-au insinuat în viața voastră făcându-vă să le acceptați prezența ca și cum ar fi fost firesc să se întâmple. Cele mai rele proiecții ale viitorului din coșmarurile voastre secrete sunt acum realități și riscă să se transforme și în „normalitate” și în „fapt banal”.

 

Nu am crezut vreodată că am să-i văd pe „vulpoii bătrâni” și singuratici ai presei românești ieșind din solitudine și încercând să construiască, împreună, o baricadă. Căci o baricadă nu mai este chiar un concept, ci, mai curând, o construcție palpabilă. Și totuși…

 

Azi am citit, cu mult interes, DECLARAȚIA DE LA BUCUREȘTI, lansată de un grup de intelectuali -grup având ca nucleu o sumă de jurnaliști profesioniști și despre care nu s-ar putea spune că sunt „înregimentați”. E ceva, cred, nemaiîntâlnit. Oamenii aceștia nu fac parte dintre pupătorii de condur, nici dintre aceia care ne spun cu cine trebuie să votăm ca să ne aștepte lu-cruri fan-tas-ti-ce! Nu. Ei sunt cei care, chiar dacă s-au înșelat uneori, nu au rămas, precum „intelectualii publici” consacrați și reprezentați generic de LIICEANISM, „încremeniți în proiect”. Ci au vorbit și despre propriile erori, fără ipocrizie.

Dar ce i-a mobilizat oare pe acești oameni? Iată motivele:

 

„Pentru că nu putem asista pasiv la politica dezastrului moral, economic și democratic spre care este împinsă țara de către actualul regim,

pentru că tăcerea în aceste vremuri înseamnă complicitate și resemnare față de degradarea continuă a democrației,

pentru că asistăm la confiscarea deciziilor care influențează țara de către o putere a incompetenților și impostorilor,

pentru că nu putem accepta să vedem cum țara, ajunsă, prin eșec electoral și manipulări grosolane, pe mâna unei prostocrații agresive, alunecă într-o fractură istorică și se depărtează de preceptele fondatoare ale civilizației europene,

pentru că în societate s-a produs o răsturnare a valorilor, astfel încât deciziile majore în stat aparțin unor oameni cu calificări precare, ajunși la putere prin abolirea criteriilor și prin acțiunea tot mai expansivă a serviciilor secrete,

pentru că schimbările de care are nevoie țara nu pot veni din senin, ci numai atunci când sunt deșteptate conștiințele cetățenești ale României,

pentru că suntem liberi, neconstrânși de înțelegeri cu vreun reprezentant al serviciilor secrete, al oligarhiei ori cleptocrației care susțin actualul regim,

Noi, subsemnații semnatari ai prezentei profesiuni de credință,

(dorim) să nu conteze nimeni, niciodată, pe lașitatea noastră!…” (textul integral al DECLARAȚIEI DE LA BUCUREȘTI poate fi citit pe platforma COTIDIANUL.ro, 16 septembrie 2021)

 

Semnatarii sunt: prof. dr. Andrei Marga, Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Octavian Știreanu, prof. dr. Gheorghe Piperea, Mircea Dinescu, Doru Bușcu, Patrick André de Hillerin, Ioan Buduca, Valer Marian, Ion Spânu.

 

Ceea ce citiți mai sus conține, în subtext, înțelegerea pericolului letal care ne paște. Putem accepta că noi avem unele informații, culese cu discernământ din spațiul public, dar e de așteptat ca ei să aibă mai multe. Și tocmai de aceea, având mai multe, ei pot defini mai bine în cuvinte fiara sângeroasă care e pe cale să se nască, ieșită deja, pe jumătate, din colul uterin al întunericului.

 

Eu văd reacția Grupului pentru Apărarea Democrației ca pe o reacție defensivă a unui organism rănit dar conștient, care vede cum se umblă cu lampa de sudură pe lângă încheieturile sale delicate.

 

Să nu uităm, însă, că și unii intelectuali publici din orașul lui Klaus au conceput în 2018 un document, numit DECLARAȚIA DE LA SIBIU. Puteți să faceți singuri comparația:

 

„1.Demnitatea revoltei. Aici începe Europa.

În fiecare sibian care, vreme de 365 de zile, zi după zi, a protestat tăcut și demn pentru justiție în Zona liberă de corupție. Aici și așa începe Europa: cu fiecare cetățean român care își exercită demnitatea în stradă, în instituții publice, la locul de muncă. Până când toată România va fi o Zonă liberă de corupție. E un drept pe care nu ni-l poate lua nimeni. Fiindcă România e Europa.

 

2. Justiție, nu corupție. Aici începe Europa.

În instituții curate. Nici un condamnat definitiv nu poate ocupa înalte funcții publice în statul român. Nici o ordonanță de urgență nu este admisă în domeniul legilor justiției și al legislației penale. Nici un judecător al Curții Constituționale nu trebuie să fi făcut parte în ultimul deceniu de activitate dintr-un partid politic. Fiindcă integritatea în viața publică nu este negociabilă. Fiindcă România e Europa.

 

3. Meritocrație, nu impostură. Aici începe Europa.

În buna repartiție a rolurilor sociale. În școli construite cu profesori buni. În spitale construite cu medici buni. În ministere conduse de profesioniști. În presă decuplată de la finanțarea de stat și interesată de binele public. În partide în care orice culpă etică, de la plagiat la orice alt fel de furt, îl elimină pe orice lider. În meritocrație. Fiindcă România e Europa.

 

4. Construim împreună. Aici începe Europa.

Cu fiecare magistrat, cu fiecare profesor, cu fiecare muncitor, cu fiecare antreprenor, cu fiecare pensionar care iese din spațiul lui de confort. Cu fiecare grup de oameni asociați pentru binele public. Fiindcă spiritul comunitar e sufletul corpului social. Libera asociere a făcut din Europa spațiul cel mai favorabil de manifestare al individului. O va face și la noi. Fiindcă România e Europa.

 

5. Cunoașterea ca libertate. Aici începe Europa.

În conștiința fiecărei generații educate în spiritul valorilor europene. În 1918, în interbelic, educația finanțată cu 12% urmărea formarea conștiinței naționale: aici începea România. În 2018, aici începe Europa: finanțarea cu 6% anual a educației va integra conștiința națională și conștiința europeană. Orice guvernare va trebui să finanțeze educația cu 6%. Fiindcă România e Europa.

 

Aici începe Europa.

Iar Europa este unicul nostru viitor comun.” (12 decembrie 2018, pe pagina VĂ VEDEM DIN SIBIU- după care comunitatea sibiană, extenuată, nu a mai produs nimic, dar nimic!!!)

 

Comparați „declarația” cu ceea ce trăiți și vedeți la ce concluzie ați ajuns. Autorul celor de mai sus cred că e Radu Vancu, poet sibian și oportunist de profesie. După ce a eliberat căcăreaza numită DECLARAȚIE, l-a luat GDS-ul sub aripa lui ocrotitoare iar HUMANITAS a devenit editura lui de suflet, care-i publică absolut orice. Din când în când, Radu Vancu îl pupă cu „țoc” pe Cărtărescu Mircea, de la talie-n jos, aceasta se simte bine și lucrurile merg mai departe în cel mai fericit chip.

………………………………………………………………………………

Cei care l-au cunoscut pe Daniel Turcea povestesc că, înaintea morţii, poetul Daniel Turcea a cunoscut o iluminare vizibilă chiar şi pentru profani; de aceea uneori , când privesc la lumea care alunecă în jurul meu, îmi răsună în urechi versurile lui de dinainte de revelaţie, din perioada când nu pacea, ci deznădejdea îi jalona drumul: „Mecanism lotus în apa mecanică / interior şi fragil / te aperi ?”

 

Asta e, dragii mei. Suntem singuri într-o debandadă malignă fără egal. Dar cred că și dacă va fi să pierdem bătălia, tot avem datoria să ne apărăm.

 

Apreciază

 

RĂSPUNDE

floricel gheorghe spune:

SEPTEMBRIE 17, 2021 LA 8:44 AM

Sunt de acord








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu