vineri, 17 septembrie 2021

Jianu Liviu-Florian - Romania Idiotilor Solemni

 



Romania Idiotilor Solemni

 

Cand a pus in practica proiectul Parcului Romanescu, Nicolae Romnescu s-a izbit de rezistenta furibunda a unor politicieni, negustori, fomisti, sinecuristi, calici, trepadusieri, cococotieri, fripturisti, cete si gasti interne si externe, ahtiate dupa propriile venituri si interese, sa-si propaseasca veniturile pe generatii din fata viziunii propriului cel mai de pret bun, care le emana odata cu parfum, cum este si firesc, cuvenitele gaze, si bulane, din cur.

 

Darmite cand – pusi in fata faptului implinit – prin niste fapte greu de reconstituit in ziua de azi – cu mijloacele timpului – pentru ca nu ar mai exista, in primul rand, oamenii, acesti IDIOTI SOLEMNI cum i-a numit fostul primar, nu au incercat sa-i puna toate betele in roate, posibile, sa ii demitizeze proiectul, iar pe el, sa il demoleze, bucatica cu bucatica, impreuna cu intreaga familie, datorita – in primul si primul rand – datoriilor la care primarul Romanescu inhamase carul cu IDIOTI SOLEMNI ai comunitatii intransigente, ca nu mai ajungea la sursa, si sursele de intretinere si sporire a propriilor parcuri ( auto, case, conace, vile, enterese asijderi in strainatate, parada, vanitate, orgoliu, avere, influenta, care e mai presus de altul, si ce le ma trosneste capul. )

 

Situatia nu e nici atatica diferita nici in zilele noastre.

Nici cu carele, nici cu vilele, nici cu conturile, nici cu strainataturile, nici cu enteresele de familie, nici cu aprozivionarea continua cu tot mai marii marafeti ai mai marilor, sau macar a continuitatii lor, ce dracu, in detrimentul celor care nu participa la aceste raliuri ale corturilor tiganiei, cum bine expliciteaza pana si deorurile Primariei Romanestilor, in zilele noastre, dimpreuna cu LOVE-urile ovale ale golurilor atat de indragote si aflate la mare pret, pretutindeni la noi, ca si pe centurile tuturor natiiilor. Nici cu racnetele milogilor, si Aurorelor naostre Boreale, guvernamentale, sau nonguvernamentale, societati, comitii, achingii, cadii, agi si pasale, moftangii, hamali si baiesi, sau simpli ori complecsi da din coatye goale, sau observatori atenti ai de unde pica neamului.

 

Iar daca totusi vine, ceva, cand va veni, odata, tot IDIOTII SOLEMNI vor avea castig de cauza, aparati de o intreaga armata ( de IDIOTI SOLEMNI), de organe ( de IDIOTI SOLEMNI ), de mafii ( de IDIOTI SOLEMNI ), de mase ( de IDIOTI SOPLEMNI ), cu singura remarca ca pe langa ele mai exista si diverse unitati de diversiune ( interne/ externe ), fireste, si ei, IDIOTI SOLEMNI, ca tti oamenii, unii chiar veseli, sau veseli de-a dreptul, cand este vorba de gratuitatea placerea sau plata a ceea ce executa, caci – in toate situatiile – se gaseste pentru fiecare moneda potrivita.

 

IDIOTII SOLEMN AI ZILELOR NOASTRE fac ziduri peste ziduri, garduri peste gardujri, toarna peste toarna, cartiere intregi de IIDOTI SOLEMNI, rezidentiale, sau nu, STATIUNI INTREGI, sau polisuri, sau gigaplatforme de MECANIZARE, TEHNOLOGIZARE SI IMBECILIZARE SOLEMNA in masa, MEDIA IDIOATA SI SOLEMNA care isi repeta in fiecare zi goarnele, care – cum este si normal – trebuie sa fie altele, cat mai solemne, vesele, si naucitoare, trebuie sa intretina aceea stare de IMBECILIZARE pana la aneantizare, in care sa te simti ca... acasa! sub vaste DEMOCRATII de DICTATURI SOLEMNE IMBECILE, care au intotdeauna dreptate!

 

Restul, este o joaca...

dar – joaca -

apartine copiilor...

 

Numai ei nu stiu ca se joaca....

ceilalti, joaca pentru ca nu au incotro...sau -

au tot interseul sa nu iasa, cumva, in afara jocului... si jocurilor...

altfel,

Lumea nu ar arata asa cum este azi, atat de minunaat, paradisiaca, chiar, frumoasa, cultivata, puternica, sanatoasa, si in acelasi timp, autocontrolata, de fiecare sine, autoreglata, si atat de natural adaptata la ceea ce se schimba, si se regenereaza, si se intretine.

 

Si daca vreti sa faceti o comparatie – si aveti si timp! - adica aveti si destui bani pentru petrecere! - intalniri ! - nunti! - botezuri! - afaceri! - distractie! - amuzament! - relationship! - - cu LUMEA NEBUNILOR DE AFARA, si a IDIOTILOR SI IMBECILILOR SOLEMNI sau VESELI,

mergeti in PARCUL N ICOLAE ROMANESCU!

Dar numai cand nu este nimeni!

 

 

*

17 septembrie 2021

 

~*~

Cu deosebit respect,

Jianu Liviu-Florian









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu