miercuri, 22 septembrie 2021

ALIANTA FAMILIILOR - DOCTRINELE CLIMATICE ALE DOMNULUI IOHANNIS

 DOCTRINELE CLIMATICE ALE DOMNULUI IOHANNIS

September 23, 2021

 

 

 

Doctrinele climatice ale domnului Iohannis

 

 

Dl Iohannis insista sa duca Romania la sapă de lemn prin politicile lui privind "criza climatica".

 

Surprinde următoarea declarație a dinsului de luna trecută: "Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice". Nu este intenția noastra să-l jignim pe dl Iohannis, dar de la Președintele țării te aștepți la mai mult. Dânsul nu pare să priceapă ce spune. Pentru că dacă ar înțelege și-ar da seama că afirmația lui, tradusă pe înțelesul tuturor, este că cele mai mari bogății energetice ale României vor rămâne îngropate în Marea Neagră, Valea Jiului, Ardeal și alte regiuni ale României bogate în resurse energetice.

 

 

Repetarea politicilor europene

 

Dl Iohannis dovedește din nou că repetă, ca o flașnetă, ce spune elita de la Bruxelles, că nu gândește original, ori că nu poate ori nu îndrăznește să gândească original. Elita globală a devenit o sperietoare de ciori care caută să ne sperie cu armaghedonul climatic. Un armaghedon climatic nu există și nici nu va exista. Armaghedonul climatic este o invenție voită a celor care vor beneficia de sumele colosale, exorbitante și greu de pus în cifre care vor rezulta din înlocuirea energiei clasice (cărbuni, hidrocentrale, gaze naturale) cu green energy / energia verde. Proiectul de eliminare a resurselor energetice tradiționale din UE va trebui să intre în fazele finale în anul 2030! Adică de acum în 9 ani! În care caz, România va pierde din nou trenul care i-ar fi putut asigura dezvoltarea economică susținută.

 

Locurile de muncă din zonele energetice ale țării vor dispărea și nu vor fi înlocuite cu locuri de muncă sustenabile și bine plătite. Și mai mulți români vor lua calea imigrației în căutare de green jobs / locuri de muncă prost plătite care sunt desemnate să transforme energia tradițională în energie verde / green energy.

 

România este al doilea producător de gaze naturale din UE, după Olanda. Anul viitor Olanda va pune capac pe sondele de gaze naturale și România ar trebui să beneficieze din asta. Dar e îndoielnic că liderii politici actuali, și mai ales dl Iohannis, vor fi capabili să folosească această oportunitate în folosul cetățenilor și al României.

 

Investițiile în Marea Neagră sunt minime și România face eforturi timide pentru a stimula producția de gaze din Marea Neagră. Ne-am bucurat cu ani în urmă când Curtea de la Haga a acordat României partea leului din gazele naturale din Marea Neagră, iar Ucrainei o bucățică mică. Dar ce folos dacă "ai noștri" nu știu cum să gestioneze avantajele economice ale țării?

 

România și noi vom pierde - și deja pierdem - din acest Green Deal promis de UE. Himera deja ne-a explodat în față. În doar un an, din vara lui 2020 și până în 2021, prețul energiei electrice s-a dublat, iar prețul gazelor naturale a crescut de 10 ori. Înspăimântător. Dar asta este doar începutul durerilor. Energia verde este o himeră din care vor câștiga investitorii scoțând banii din buzunarele noastre.

 

Este jenant să avem la conducerea României personalități care par să nu știe nimic privind subiectul și doar să ne vândă falsități și minciuni privind energia verde. Dl Iohannis "se va implica activ", iar dl Cîțu ne spune că minele din Valea Jiului vor fi închise în cel mult un deceniu. Ce se va întâmpla cu zecile de mii de familii care își vor pierde venitul ca și o consecință a himerei climatice? Asta ar trebui să-i preocupe pe "aleșii noștri".

 

 

Doctrinele climatice ale dlui Iohannis duc țara de râpă

 

De la Președintele României te aștepți la înțelepciune. Nu la repetarea unor formule formulate de alții. Te aștepți la politici specific desemnate să promoveze bunăstarea materială, spirituală și morală a cetățenilor țării. Politica climatică a dlui Iohannis și a dlui Cîțu este contrară intereselor naționale ale României.

 

Dacă dl Iohannis ar citi ce se scrie despre politica climatică în afara rapoartelor propagandistice pe care le primește de la Bruxelles, și-ar da seama. Discursul lui, însă, dovedește că nu o face.

 

Așa s-a întâmplat că recent presa europeană a publicat niște articole care pun la îndoială înțelepciunea și propusa viabilitate a politicii climatice a UE. Ele atenționează că politica climatică se va face pe spatele omului de rând și pentru profitul celor care investesc în această himeră.

 

"Price of electricity reaches records highs / Prețul energiei electrice atinge recorduri de scumpire" era titlul unui articol. Altul comenta că "E-cars will exacerbate the problem / mașinile electrice vor înrăutăți problema". Iar un altul comenta "it's the oligarchy that is distorting prices / oligarhia distorsionează prețurile". Un altul atenționa "Green energies not enough to save the climate / energiile verzi sunt insuficiente pentru a salva clima". [Link: https://www.diepresse.com/.../die-antwort-weiss-ganz...]

 

Cel mai însemnat articol, însă, este cel publicat de Spiegel International în mai anul acesta care atenționează că tranziția de la combustibilul clasic la energia verde va costa enorm, iar cei care vor pierde vor fi oamenii de rând. La începutul acestui an, coaliția de guvernare din Germania a decis că până în 2045 Germania trebuie să atingă obiectivul neutralității climatice / climate neutrality, în sensul că începând cu 2045 Germania nu va mai afecta negativ clima. [Link: https://www.spiegel.de/.../quiet-energy-revolution...]

 

Până în 2030 emisiile care afectează clima vor trebui reduse cu 65% în comparație cu 1990, iar până în 2040 cu 88%. Va produce acest obiectiv "social conflict / conflict social" întreabă autorul? Cine va duce povara restricțiilor pentru a atinge aceste obiective? Conform unor studii germane, pentru a atinge acest obiectiv va fi necesar ca doar "puține, foarte puține" clădiri din Germania să mai fie încălzite cu combustibil clasic (gaze naturale) până în 2025. Adică în doar patru ani de acum. Costurile acestor modificări vor fi puse pe spinarea proprietarilor de clădiri si a chiriașilor lor.

 

Cheia neutralității climatice, ni se spune, este creșterea vertiginoasă a producției de curent electric, dar din resurse solare și eoliene, "în cantități enorme și la prețuri convenabile". Provocarea aceasta este imensă, deoarece tehnologia curent disponibilă nu poate crea cantități mari de electricitate din surse solare și eoliene. În plus, dezvoltarea economică în viitor va necesita și mai multă energie. Germania își propune să genereze 3 gigawatt de electricitate din surse eoliene anual, însă produce doar 1 gigawatt.

 

În concluzie, lucrurile nu stau chiar atât de bine și nu sunt chiar atât de promițătoare cum ne dă dl Iohannis de înțeles. Mai degraba ne confruntăm cu o propagandă deloc onesta și e bine să fim precauți. Restricțiile necesare pentru a atinge obiectivele politicii climatice sunt enorme și se vor inteți. Statul secular deja ne-a impus o mulțime de restricții în ultimii doi ani. Ne-am obișnuit cu ele ca urmare a propagandei feroce, dar netransparente a statelor UE. În timp, ne vom obișnui si cu restricțiile pentru protejarea climei. Libertatea noastră se va diminua, iar autoritatea statului asupra noastră va crește.  Democrația se va transforma dintr-un stat de drept în ceea ce unii politologi încep să numească "the administrative state / statul administrativ". E statul în care cetățenii își pierd cuvântul, iar statul "administrează" resursele comune pentru, se pretinde, binele lor.

 

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu