luni, 13 septembrie 2021

VICTOR RONCEA - AM FOST ACOLO

 



AM FOST ACOLO

Reporterul ActiveNews a văzut implozia turnurilor gemene din New York chiar de la fața locului: s-au topit ca două lumânări. 20 de ani de la o altă mare minciună criminală

VICTOR RONCEA

11 septembrie 2021

 

  

De-a lungul anilor de reporter mi s-a intamplat sa fiu la locul potrivit - pentru un ziarist, desigur - de nenumarate ori. Sorin Rosca Stanescu, directorul celebrului ziar ZIUA, chiar lansase o gluma: sa fim atenti unde pleaca Roncea ca sigur izbucneste un razboi sau macar o revolutie. Asa a fost sa fie. In octombrie 2001, cand au fost lansate bombardamentele asupra Afganistanului eram la Islamabad, impreuna cu colega mea Adina Anghelescu. Parca presimtisem ca atunci va incepe razboiul. Razboi care avea sa dureze 20 de ani si sa se incheie intr-un mod atat de bizar, cu un presedinte-tradator livrand pe tava inamicilor tehnica militara superioara in valoare de 85 de miliarde de dolari. Atunci, avioanele grele de bombardament, cu uruitul lor prevestitor de moarte, au trecut intai deasupra capetelor noastre. Cu telefonul Iridium, prin satelit, cu care ne-a inzestrat grijuliu SRS la plecare, am fost primii care am anuntat in tara ca „Incepe!”. „Operatiunea 9-11” fusese doar declicul pentru ce urma de acum incolo.

 

Pe 11 septembrie 2001 urma sa ma intorc de la New York dupa un periplu american ca jurnalist de politica externa la ZIUA. Plecarea avionului meu era pe la 5 PM. Dimineata aveam stabilita o intalnire intr-una dintre cladirile World Trade Center adiacente turnurilor gemene, pentru o eventuala colaborare publicistica. Daca eram neamt, ma trezeam mai devreme si ajungeam la birourile WTC inainte de ora stabilita. Dar sunt roman, asa ca am apucat sa vad pe geam acest peisaj sinistru si, cum mi s-a parut atunci, absolut ireal:

   


Ce nu pot sa uit, dincolo de imaginile de film de groază: mirosul. Mirosul greu, de carne arsa si fiare contorsionate fumegande, care a bantuit Manhattan-ul zile in sir.

11 septembrie 2001 ramane o data-cheie in politica internationala, pentru ca a devenit justificarea unor actiuni militare ale SUA - sau a fortelor din spatele Americii - cu grave consecinte in urmatorii ani. De aceea, ramane o chestiune vitala de a sti ce s-a intamplat, in realitate, pe 11 septembrie 2001. Dincolo de relatarile mele de atunci (fara diactrice, din motive tehnice; cer iertare) care trebuie privite doar ca un film, redat pe baza informatiilor (cele mai multe false) care circulau atunci, public mai jos si o analiza redutabila a colegului meu de la Ziua, Vladimir Alexe, vrednicul de pomenire ziarist de investigatie si scriitor descifrator al multora din tainele lumilor secrete.

 

 

Dumnezeu sa-i ierte pe toti nevinovatii morti in acest masacru programat!

Cateva relatari transmise de la fata locului, de acum 20 de ani, recuperate din Arhiva ZIUA:

 

Corespondenta de la trimisul nostru special la New York Victor RONCEA

 

 


Îngerul morții deasupra Manhattan-ului

 

Panica si haos in America * Manhattan-ul a fost evacuat * Televiziunile filmeaza doar de la mare distanta * Lumea cumpara disperata, in mari cantitati, alimente * Sume enorme de bani sunt retrase din banci

 

In New York s-a instaurat panica generala: Manhattan-ul a fost evacuat, tot orasul este incercuit de fortele speciale de interventie, accesul televiziunilor in zona a fost interzis, acestea transmitand de la mare departare. Pana la ora inchiderii editiei nu fusese data nici o estimare asupra numarului mortilor sau ranitilor, dar se presupune ca victimele sunt foarte multe. Lumea a intrat in panica, magazinele au fost luate cu asalt de oameni care isi cumpara in cantitati mari alimente. La fel se intampla si in cazul bancilor, de unde sunt retrase sume foarte mari de bani. Circulatia pe strazi se face foarte greu, lumea fuge dintr-o parte in alta, masinile sunt blocate. In cartierele marginase au fost sparte magazine si nimeni nu poate face ordine. Toate aeroporturile de pe teritoriul Statelor Unite au fost inchise, iar zborurile au fost deviate spre Canada. La ora inchiderii editiei existau informatii potrivit carora avionul care a cazut in Pittsburgh a fost doborat de aviatia americana, deoarece se urmarea sa atace Camp David.

 

Ziua de dupa. Un bilant neoficial: cel putin 10.000 de oameni ar fi fost ucisi

 

 

Groaza si tristetea new-yorkezilor cresc odata cu numarul sacilor de plastic ce contin cadavrele de la World Trade Center

 

Rugaciuni in biserica si pe strazi * La balcoane a fost arborat drapelul national * Spitalele sunt supraincarcate * Cei mai multi dintre raniti sunt politisti si pompieri * Unii fara sansa de supravietuire * Taxiurile si-au smuls banchetele pentru a se transforma in masini de salvare * Donatorii de sange au inrosit liniile telefonice * 2000 de salvatori rascolesc printre ruinele "Gemenilor” * O romanca, angajata a uneia dintre firmele din WTC, a scapat pentru ca a intarziat la serviciu * Trei sute de pompieri si 85 de politisti sunt dati disparuti * Pana la ora inchiderii editiei fusesera salvati doar noua oameni * Avioanele de lupta F-16 au patrulat toata noaptea cerul New York-ului * Un indiciu: cinci barbati arabi care s-au imbarcat la Boston * 66% dintre americani cer lichidarea terorismului, chiar cu pretul reducerii libertatilor

 

Scenele de groaza continua in Manhattan. Dupa ce in ziua atacului strazile s-au golit complet de oameni, sute de mii deplasandu-se pe jos spre rezidentele din Queens si Brooklin, spre seara, locuitorii aflati in stare de soc s-au strans in piete si parcuri comentand incredibila zi trecuta, cea mai mare tragedie abatuta asupra Statelor Unite dupa lovitura de la Pearl Harbor. Sute de oameni se rugau, in biserici sau pe strazi. In semn de solidaritate, pe multe cladiri si la balcoane, americanii au arborat drapelul national. Stirea ca primii doi supravietuitori, politisti, au reusit sa-si anunte colegii de sub daramaturi, prin telefonul mobil, a dat un oarecare tonus new-yorkezilor. Toate spitalele au fost invadate. Atat de catre donatorii de sange cat si de cei in cautarea rudelor si prietenilor. Salvarile, care veneau din zona afectata, erau imediat inconjurate de zeci de oameni in incercarea de a-si regasi apropiatii.

 

 

Toate tipurile de rani

 

Spitalul Saint-Vincent din New York, situat in apropierea World Trade Center, a inregistrat 345 de internari miercuri dimineata, dar cinci dintre pacienti au murit, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului, Jasmin Collazo. Tipurile de rani sunt foarte variate, incluzand contuzii, fracturi si arsuri de diferite grade, dar si intoxicatii cu fum, a adaugat Collazo, precizand ca, dintre ranitii internati, 57 sunt politisti sau pompieri. Pentru transportarea ranitilor catre spitale, au fost folosite taxiuri si masini particulare carora li s-au smuls scaunele. Liniile telefonice ale Crucii Rosii sunt suprasolicitate, din cauza apelurilor primite de la miile de persoane dispuse sa doneze sange. Reprezentantii organizatiei medicale ii incurajeaza pe americani sa se implice in ajutarea ranitilor, dar, in acelasi timp, le recomanda sa astepte o zi sau doua inainte de a telefona pentru o programare si sa sune la ore cat mai putin aglomerate, de preferinta noaptea tarziu sau la primele ore ale diminetii. Donatorii sunt indrumati catre cel mai apropiat centru de hematologie, organizatiile umanitare punandu-le la dispozitie, pe site, liste ale acestor centre si numere de telefon la care pot obtine informatii ori face programari. Sudul insulei, de la strada 14 in jos, a fost complet izolat: masinile evacuate, efectivele Garzii Nationale pe pozitii, caini politisti, elicoptere. In unele zone nici macar rezidentii nu mai erau admisi, scene violente ale politistilor tensionati derulandu-se sub ochii nostri. Sute de ambulante, camioane ale pompierilor, dar si macarale, buldozere si alte vehicule de acest tip participa la operatiunile de salvare. Sub lumina puternica a proiectoarelor, circa 2000 de salvatori rascolesc printre ruinele turnurilor gemene, in cautarea supravietuitorilor.

 

 

Apeluri disperate de sub ruine

 

Avioane de lupta F-16 au patrulat toata noaptea cerul New York-ului. Fumul gros continua sa pluteasca asupra orasului, intetindu-se dupa caderea cladirii World Trade Center cu numarul 7, a treia la rand, iar strazile sunt acoperite de un strat gros de cenusa alba, bucati de sticla si moloz. Zeci de pompieri si politisti, insotiti de caini, incearca sa-i salveze pe cei care au ramas blocati in subsolulul WTC. Acestia au sunat, de nenumarate ori, cerand ajutor. Trei sute de pompieri si 85 de politisti sunt dati disparuti, si se banuieste ca au murit. Cosmarul celor care asteptau pe langa spitale s-a declansat dupa miezul noptii, cand au inceput sa apara primele masini cu remorci frigorifice. Trase in spatele cladirilor, la morga, trupurile din sacii de plastic erau descarcate in plansetele celor prezenti. Se estimeaza ca cel putin zece mii de oamenii au fost ucisi in urma celor doua lovituri teroriste. Primarul New York-ului, Rudolph Giuliani, a facut repetate apeluri la calm, deplasandu-se pana noaptea tarziu in zona afectata si apoi in mijlocul multimilor, insistand ca populatia sa nu se razbune asupra arabilor din oras. El a cerut ca circulatia in New York sa fie redusa la minimum necesar, solicitand celor care muncesc in oras sa-si ia liber. Scolile sunt, de asemenea, inchise. Cateva rute de metrou au fost redeschise, urmand sa fie reluate si zborurile aeriene nationale si internationale. Telefoanele, mobile sau nu, sunt in continuare afectate, autoritatile anuntand totodata si faptul ca vor fi luate la puricat toate inregistrarile apelurilor internationale din ultimele zile, urmand ca toate cele din prezent sa fie monitorizate.

 

 

„Suntem deturnati!”

 

Echipele de salvare anunta o prima victorie: au fost salvati de sub daramaturi sase politisti si un pompier. Pare a fi singura veste buna de pana acum. Pe postul de televiziune CNN sunt intervievate trei persoane care au primit, ieri, telefoane de la cei aflati in avioanele deturnate. "Cu cateva minute inainte ca avionul in care se afla fiul meu sa se loveasca de WTC, acesta m-a sunat de pe telefonul mobil. Mi-a spus ca, daca nu o sa ne mai vedem niciodata, sa tin minte ca ma iubeste foarte mult. Mi-a spus ca avionul in care se afla a fost deturnat, dar nu a vrut, sau nu a putut spune de catre cine”, a relatat mama unuia dintre pasagerii avionului care s-a ciocnit de WTC. O alta convorbire telefonica a fost facuta de la telefonul unei insotitoare de bord aflata intr-unul din cele doua avioane. "Oamenii au inceput sa sune din avion spunand ca sunt omorati si sunau la 911, iar una din stewardese si-a sunat sotul sa-i spuna la revedere”. Convorbirile telefonice dintre pasagerii de la bordul aparatului si cei apropiati au fost citate de catre ziarele locale. "Suntem deturnati! Suntem deturnati!” a strigat un om care a sunat la numarul serviciului de apeluri de urgenta (911). Un alt pasager, californianul Tom Burnett, si-a sunat sotia si i-a spus ca o persoana a fost injunghiata in avion. "Vom muri cu totii, dar trei dintre noi vor incerca ceva”, i-ar fi spus el sotiei. "Te iubesc, draga mea”, a mai spus californianul.

 

 

O prima lista cu victime

 

S-a dat publicitatii o prima cu lista cu cei care au murit in atentate. Putin mai tarziu, numarul celor salvati creste la noua. Sase pompieri si trei politisti. Presa americana publica declaratiile unor persoane implicate in ancheta atentatelor teroriste de la New York si Washington, iar primele date indica implicarea in deturnare a cinci barbati arabi care s-au imbarcat la Boston si au avut o altercatie in parcarea aeroportului Logan cu un cetatean american. Autoritatile din Massachusetts au identificat cel putin cinci barbati arabi ca suspecti in atacurile teroriste lansate ieri de pe Aeroportul International Logan si au luat din parcarea centrala a aeroportului o masina inchiriata in care se afla un manual de zbor in limba araba, au declarat pentru cotidianul "Boston Herald” surse care au dorit sa ramana anonime. Surse politienesti au afirmat ca autoritatile merg pe pista unei masini inchiriate de un civil care a intrat intr-o altercatie cu cativa barbati arabi in timp ce acestia incercau sa-si parcheze masina, identificata ca fiind un Mitsubishi. Barbatul, al carui nume nu a fost facut public, a sunat politia de la un aeroport din afara statului Massachuttes, dupa ce avionul sau a aterizat si a aflat ca avioane deturnate de pe Aeroportul Logan au fost implicate in atentatele de la World Trade Center. Masina, inchiriata de la Oficiul national de inchirieri a fost retinuta marti de FBI si autoritatile au pregatit un mandat de perchezitie, desi nu este clar la ce ar servi un mandat de perchezitie. Primele editoriale aparute in presa de ieri vorbeau de un "nou razboi” si comparau atentatele cu atacul nipon impotriva bazei americane de la Pearl Harbour, la 7 decembrie 1941, in Pacific. "Pentru o intreaga generatie de tineri, acesta va fi propriul Pearl Harbour sau propria asasinare a lui Kennedy”, scrie "Los Angeles Times”.

 

 

Maratonul de 80 de etaje

 

O americana de origine iugoslava, angajata a unei banci care isi avea sediul intr-unul dintre turnurile World Trade Center din New York a scapat cu viata din atentatele teroriste de marti, coborand pe jos 80 de etaje. "Imediat ce am auzit explozia din turnul vecin am luat-o la fuga pe scari. Cand am ajuns la etajul 30, am auzit explozia care a avut loc in turnul in care ma aflam, dar am reusit sa ajung jos in cele din urma”, a povestit Ljiljana Zivkovic. "Am supravietuit bombardamentelor impotriva Iugoslaviei, dar ieri nu credeam ca mai scap cu viata”, a povestit ea. Un american de origine italiana, presedintele Food and Wine Institute din New York, ale carui birouri se aflau tot in World Trade Center, a scapat si el tot cu fuga, coborand 76 de etaje pe jos. Pentru a ajunge la iesire, Lucio Caputo a trebuit sa evite, in fuga sa, pompierii aflati la etajul 50, care blocau trecerea persoanelor care lucrau in turn. El a avut apoi timp sa-si ia masina din parcarea subterana a WTC si s-a oprit apoi la 200 de metri departare, pentru a-i telefona sotiei sale, in timp ce turnul se prabusea in spatele lui. Intr-un sondaj efectuat ieri, la intrebarea daca ati prefera sa va fie reduse libertatile individuale cu scopul de a combate terorismul, 66% dintre cei intervievati au raspuns afirmativ.

 

Corespondenta din Statele Unite de la trimisul nostru special Victor RONCEA

 

 

Teama unui nou atac

 

Cea mai mare putere militara mondiala este prada unui inamic invizibil * Mii de specialisti in informatii din intreaga lume nu reusesc sa repereze forta din spatele atacurilor teroriste de la New York si Washington * Scenariile curg valuri * Fiasco-ul super-agentiilor americane – CIA, DIA, FBI si NSA * Mediile politice, jurnalistice si cetatenesti cer demiterea si pedepsirea "aparatorilor din umbra ai natiunii” * New York-ul incearca in van sa-si revina * Cifra suspectilor identificati: 50 * Cifra groazei: 20.000 de morti

 

Informatii si dezinformari, zvonuri si stiri eronate, exagerari si minimalizari, actiuni publice sau secretizate, sunt doar cateva dintre provocarile la care trebuie sa faca fata jurnalistii prezenti aici, la fata locului celei mai devastatoare operatiuni teroriste din istoria lumii. Lasand la o parte faptul ca peisajul Manhhatan-ului s-a schimbat dramatic, toata agitatia, disperarea multimilor, aerul irespirabil, fumul persistent, sirenele, elicopterele si avioanele de lupta care survoleaza incontinuu cerul orasului, militarii in camuflaj inarmati cu pusti si automate M16, si, nu in ultimul rand, miile de ziaristi – simpli reporteri, fotografi, cameramani, sunetisti, redactori celebri ai posturilor americane -, profesionisti ai cuvantului, te fac sa te simti ca intr-o adevarata stare de razboi. Imaginati-va: pentru prima oara in istoria New York-ului, strazile orasului sunt patrulate cu masini blindate, Hummer, inzestrate cu mitraliere grele! Scenele din jurul meu imi amintesc atat de Iugoslavia si ramasitele ei cat si de Hebron. Privirile oamenilor: sarbi, arabi, evrei, americani. Sunt aceleasi. Sticloase si patrunse de rani adanci.

 

 

FBI si-a gasit un adapost provizoriu

 

Una din informatiile care ne-a parvenit ieri, corelata cu alte date, face sa ne infatiseze o realitate trista: autoritatile americane se asteapta oricand la un nou atac terorist. Si nu se considera in stare sa il previna. Din ratiuni de securitate, pentru a nu se provoca panica, nu se afirma nimic oficial. Insa dovada sta in faptul ca intreg sediul FBI din 26 Federal Plaza a fost abandonat complet. Ofiterii de informatii din New York, care lucreaza la cea mai mare ancheta efectuata vreodata de serviciile secrete americane, s-au refugiat intr-o locatie provizorie. Peste 4000 de agenti, ajutati de 3000 de specialisti neinregimentati – psihologi, sociologi, analisti, oameni de stiinta – si-au instalat tabara intr-un garaj subteran si un depozit alaturat. Mii de linii telefonice si echipamentele electronice necesare au fost desfasurate intr-un ritm impresionant, tot acest imens efectiv lucrand precum generatoarele care duduie in jurul nostru – in foc continuu.

 

 

Capul directorului CIA trebuie sa cada

 

Agentiile secrete americane incearca sa-si repare imaginea creata de incapacitatea demonstrata si sa-si spele cat mai rapid pacatele. Insa oprobiul public nu ii iarta. Daca in cazul directorului FBI, Robert Mueller III, nu se pronunta deocamdata nimeni, fiind numit de doar o saptamana, in privinta capului CIA, George Tenet, se solicita demisia imediata cat si pedepsirea tuturor ofiterilor responsabili de inimaginabilul esec in apararea sigurantei nationale a Statelor Unite ale Americii. Intr-o incercare de imbunatatire a imaginii serviciilor s-a anuntat public ca NSA (National Security Agency) va relua toate inregistrarile convorbirilor efectuate in ultimul an si jumatate cat si a transmisiilor Internet, dovedindu-se totodata si existenta proiectului Echelon. Din partea DIA (Defense Intelligence Agency), miercuri s-a confirmat oficial faptul ca si Casa Alba reprezenta o tinta, cat si Air Force One. Daca se sustine ca avionul prabusit in Pentagonul neprotejat de scutul aerian special era destinat de fapt pentru Casa Alba, in ce priveste evitarea atacului asupra aparatului prezidential Guvernul mentine tacerea.

 

 

Goana dupa criminali

 

Inca o zi de interdictie aeriana confirma teama autoritatilor privind iminenta unui nou atac. Repercusiunile asupra moralului americanilor ar fi devastatoare. De asemenea, multe voci ale jurnalistilor si analistilor americani specializati pe Orient atrag atentia ca nu este justificata graba de a incrimina o natiune sau un grup etnic anume. Si, ca scenariul cu ben Laden este prea simplist. O operatiune de o asemenea anvegura, elaborata extrem de minutios si intinsa pe o perioada lunga de timp, in deplina conspirativitate, pe teritoriu inamic, nu lasa fire si urme atat de vizibile pe ultima suta de metri. Si care toate sa duca la ben Laden. Chiar daca se certifica faptul ca autorii sunt arabi nu este neaparat necesar ca si "creierul” sau "creierele” sa aiba aceeasi etnie. Greutatea acestei lovituri trebuie gandita cu o greutate de analiza similara. Forta nevazuta din spatele atacului, pentru a carei identitate se zbat acum zeci de mii de specialisti in informatii din intrega lume, a dat o lovitura care urmareste schimbarea intregii lumi. Razboiul total implica o stare permanenta de aparare totala. Primele afectate vor fi libertatile fundamentale ale omului. Asteptati-va la ce-i mai rau.

 

 

FBI se misca suspect de repede

 

FBI pare sa aiba rezultatele cele mai eficiente, desi post-factum. Ieri dimineata, surse neoficiale au declarat ca s-a reusit identificarea a 50 de prezumtivi teroristi care ar fi actionat pentru aceasta operatiune in cadrul unei retele de celule. Inca de miercuri, agentii speciali descoperisera o masina folosita de autori ai atentatelor, doua rezidente – un hotel din Boston si o casa din Florida, stat in care membrii retelei se instruisera, legal, la un aerodrom local, in pilotarea Boeing-urilor 747 si 767. Spre seara fusesera deja retinuti (fara a se emite mandat de arestare) opt suspecti, banuiti a fi originari din Egipt si Arabia Saudita: unul in Florida, trei in Boston (dintre care doua femei), trei in New Jersey (la bordul unei dube) si unul in Long Island, capturat dupa o operatiune care a implicat blocarea unui tren, in care se afla suspectul.

 

 

New York-ul se invarte in jurul Zonei interzise

 

Incet, solidaritatea incepe sa ia locul terorii instaurate asupra New York-ului in ziua neagra a atacului: marti, 11 septembrie 2001, inceputul unei noi ere pentru omenire. Strazile din apropierea zonei inchise au devenit extrem de animate: corturi si alte adaposturi sunt instalate in parcurile din apropiere, pentru odihna medicilor si a personalului de interventie. Cantine mobile au fost plasate de-a lungul Strazii 14, numeroase organizatii sau simpli voluntari oferind mancare si bauturi racoritoare pompierilor, politistilor si echipelor de cercetare venite din toate colturile Americii. New-yorkezi instalati la intrarile si iesirile din zona interzisa aclama si flutura steagul Americii la trecerea celor care se lupta deja de trei zile cu dezastrul lasat de atacul asupra World Trade Center, asupra civilizatiei nord-americane. Circa 50 de caini special antrenati scormonesc daramaturile in cautarea si salvarea supravietuitorilor. Insa numarul acestora se reduce incetul cu incetul in favoarea cadavrelor si a bucatilor de corp ce ies la iveala din molozul si fiarele contorsionate ale fostelor turnuri Gemini.

 

 

Mai cad doua blocuri: Liberty si Millenium

 

Miercuri dupa-amiaza s-au retrait pentru un moment scurt scenele de cosmar din ziua precedenta. Cateva echipe de ingineri aflate pe teren pentru evaluarea rezistentei cladirilor din Zona Zero au constatat ca si cladirea 1 Liberty Plaza este in pericol sa se prabuseasca. Zeci de oameni panicati au inceput sa alerge, aproape calcandu-se in picioare. Dupa care s-a apreciat ca o alta constructie faimoasa din zona – blocul Millennium – se afla in aceeasi stare. Daca Millennium s-ar prabusi exista o foarte mare posibilitate ca blocul sa cada direct peste Wall Street, marind lantul de distrugeri si blocand pe un termen mult mai mare o importanta parte a activitatii financiare a lumii. Solutiile nu sunt nici ele prea incurajatoare pentru echipele care activeaza in regim non-stop: detonarea acestor doua cladiri ar ingreuna eforturile de recuperare ale posibililor supravietuitori din urmatoarele zile. Pana ieri s-a reusit, cu 120 de camioane, sa se elibereze orasul de ramasite ale cladirilor ce constituiau – cu trei zile in urma – mandria New York-ului. Un alt risc este ridicat de scurgerile de gaze, motiv pentru care, miercuri, locuitorii unui intreg cvartal aflat in apropierea Zonei Zero au fost evacuati de trupele Garzii Nationale si plasati in cateva camine ale New York University. Militarii inarmati, actionand precis si uneori in forta, uimesc locuitorii libertinului oras.

 

 

O cifra inspaimantatoare

 

In jurul spitatelor disperarea incepe sa cuprinda multimile aflate in cautarea rudelor sau prietenilor. Zeci de afise xeroxate, cu chipurile celor dragi si numere de telefon, sunt raspandite pe ziduri, stalpi si masini. Noaptea sunt aprinse lumanari. In seara zilei de miercuri s-a aflat ca primarul, Rudolph Giuliani, a solicitat 6000 de saci de plastic pentru a doua zi. Estimarile totale sunt insa mult mai lugubre: in cele 1200 de institutii gazduite de cele doua cladiri ale World Trade Center lucrau 50.000 de oameni. Nu s-a putut cuantifica pana acum numarul celor care au reusit sa scape. In acelasi timp, zilnic, 80.000 de turisti vizitau complexul. Alte mii de oameni tranzitau zona spre si dinspre statiile metroului si trenului catre New Jersey aflate in subteranul cladirii.

 

 

FBI cauta toate inregistrarile video

 

La conferinta de presa a autoritatilor, la care am participat, primarul New York-ului a declarat ca prioritatea numarul unu consta in incercarea de a salva cat mai multe vieti posibil. Doi, a anuntat ca eliberarea daramaturilor ar putea sa ia chiar si trei saptamani, solicitand locuitorilor sa incerce sa se adapteze la aceasta noua viata si sa-si reintre "pe cat este posibil, intr-o oarecare stare de normalitate”. In acest spirit, incepand de ieri s-au redeschis scolile, posta si unele teatre de pe Broadway. Politicienii statului si orasului, printre care si senatoarea Hillary Clinton, s-au ingramadit alaturi de primar pentru a se face auziti si vazuti. La conferinta, primarul a mai cerut tuturor celor care se afla in posesia unor inregistrari video sa le predea Politiei sau agentiei FBI. Totodata, la site-ul https://www1.ifccfbi.gov pot fi transmise orice informatii legate de actele teroriste comise asupra Americii.

 

 

Iliescu nu mai vine

 

Tot miercuri seara s-a anuntat ca planificata conferinta a ONU pe tematica copiilor a fost amanata. Peste 75 de lideri ai lumii – printre care si presedintele Romaniei, Ion Iliescu – insotiti de mii de delegati, urmau sa participe la summitul ONU de la New York, intre 19 si 21 septembrie. Carol Bellamy, directorul Fondului ONU al Copiilor, fosta consiliera municipala a New York-ului, a declarat ca este nevoie "sa ne concentram energiile pentru probleme mult mai urgente acum”. Si motivele de securitate reprezinta insa una din cauzele principale ale amanarii acestei conferinte: participantii constituiau o tinta "grasa” pentru inamicul invizibil. In acelasi context sta si amanarea conferintei Fondului Monetar International ce urma sa aiba loc la Washington si unde deja isi anuntasera participarea zeci de mii de protestatari anti-globalizare. O fateta pana acum nevazuta si neimaginabila a razboiului total – terorismul la scara abominabila – loveste in temeliile actualei forme de organizare politico-militare a Americii. Teama a cuprins si zguduie periculos imensul aparat statal al celei mai mari puteri a lumii.

 

In ciuda eforturilor echipelor de salvare, joi nu s-a mai descoperit nici un supravietuitor. In schimb, spre seara, aflati la barierele din jurul zonei interzise, am asistat la trecerea mai multor camioane frigorifice. Noaptea, ploaia s-a lasat asupra ramasitelor inca fumegande ale ceea ce a fost odata complexul World Trade Center, New York.

 

 


Enigmele 911. O analiză de Vladimir Alexe

 

 

Enigmele 11 septembrie 2001

 

– Evenimentele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite au generat cele mai mari enigme ale inceputului de secol XXI. La sapte ani de la tragicele evenimente este evident un singur lucru: incercarea disperata a Administratiei Bush de a impune scenariul oficial asupra evenimentelor de la 9/11 au tot mai putini adepti. Cu trecerea anilor, intrebarile care se pun sunt tot mai grave, iar raspunsurile lipsesc. Un sondaj "Zogby International”, din 23-27 august 2007, arata ca 51% dintre americani nu mai cred in versiunea oficiala a Administratiei Bush si a vicepresedintelui Cheney inainte, in timpul si dupa evenimentele din 11 septembrie 2001. Sondajul are o marja de eroare de 3,1%

 

 

"Marea necunoscuta” a secolului XXI

 

 


 

Foto: George Bush era intr-o vizita la o scoala la momentul atacului (vedeti imaginea din televizor - turnurile inca nu cazusera) si imaginile cu el la aflarea stirii de la serviciile secrete nu l-au aratat prea mirat sau stresat de situatie. Ba chiar impotriva.

Conform versiunii oficiale a Administratiei Bush, la 11 septembrie 2001, 19 arabi – inarmati pana in dinti cu bricege si spray-uri cu piper – au deturnat 4 "Boeinguri” ale celui mai puternic stat din lume si le-au proiectat in "World Trade Center” (Twin Towers), precum si intr-o aripa (aflata in reparatii) a Pentagonului, provocand circa 3.000 de victime. Un al patrulea "Boeing” a cazut pe un camp din Pennsylvania, ratand obiectivul.

 

Arabii – care rezidau in SUA, cu pasapoarte furnizate de FBI, "urmand cursurile unor scoli particulare de aviatie” apartineau organizatiei "Al-Qaeda”, condusa de Osama Bin Laden. In urma acestor atentate abominabile, Administratia Bush a dezlantuit "razboiul global cu terorismul” (GWT) si a pornit "razboaiele preventive” contra Afganistanului, Irakului. Iar acum, pregateste confruntarea cu Iranul. Toate state aflate pe "lista Raului”, intocmita de Casa Alba, imediat dupa 11 septembrie, state care se fac vinovate de gazduirea si "sponsorizarea mondiala a terorismului”.

 

Contestatarii versiunii oficiale privind 9/11 sustin ca "Administratia Bush a stiut” ce se pregatea, din timp. Dar ca nu a luat niciun fel de masuri ca sa preintampine tragedia. Acestia se bazeaza, intre altele, pe avertismentele primite de SUA din partea guvernelor Germaniei, Frantei, Marii Britanii, Rusiei, Egiptului, Israelului, Marocului etc., potrivit carora, din informatiile serviciilor secrete, un atentat major era iminent pe teritoriul SUA. Convocata in fata "Comisiei 9/11″ a Congresului SUA, secretarul de stat Condoleezza Rice a recunoscut ca primise anterior un raport CIA care avertiza asupra unei iminente actiuni teroriste de proportii in SUA. La insistentele congresmanului Richard Ben-Veniste, cel care conducea comisia de audieri, Rice a citat titlul notei primite de la CIA: "Bin Laden pregateste un atac major pe teritoriul SUA”. Depozitia lui Rice a fost filmata si se gaseste postata si pe internet. Alti contestatari merg si mai departe, si declara Administratia Bush complice la evenimente. Pentru a-si crea astfel un "casus beli” (gen "Lusitania”, "Pearl Harbor”, "Golful Tonkin”) si a incepe seria "razboaielor preventive”, sub devizia "luptei antiteroriste”. Un exemplu in acest sens este congresswoman-ul de Georgia, Cynthia McKinney, care a inaintat in Congres o cerere de "impeachment” (demitere) a Presedintelui Bush, considerat vinovat de "crime de gradul 1″ contra SUA, in evenimentele de la 9/11.

 

Cele trei mari enigme legate de 9/11 sunt:

 

1) "Demolarea controlata” de la WTC;

2) Ce a lovit, in realitate, Pentagonul?;

3) Identitatea furata a "teroristilor”.

11 septembrie 2001 ramane o data-cheie in politica internationala, pentru ca a devenit justificarea unor actiuni militare ale SUA care vor avea, fara indoiala, grave consecinte in urmatorii ani. De aceea, ramane o chestiune vitala de a sti ce s-a intamplat, in realitate, pe 11 septembrie 2001.

 

 

Ipoteza "demolarii controlate”

 

 


Potrivit acestei ipoteze, in realitate, "World Trade Center” (Twin Towers) nu s-au prabusit, in niciun caz, datorita proiectarii celor doua avioane "Boieng” 767 in ele. Prima dovada este cea filmata, care a devenit imagine simbol a terorismului in secolul XXI. Imaginea filmata prezinta cei doi zgarie-nori prabusindu-se prin implozie si nu prin explozie. Ai senzatia ca Turnurile Gemene intra in pamant. Ca se "scufunda”.

 

Or, implozia impune dinamitarea prealabila a coloanei de rezistenta a celor doi zgarie-nori. Ceea ce presupune o munca dificila, desfasurata in timp, de numerosi specialisti in demolari, cu scheme ale constructiei in fata si apoi depozitarea explozibilului in locurile stabilite.

 

Zdenek Bazant si Mathieu Verdure in "Mechanics of Progressive Collapse: Learning from World Trade Center and Building Demolitions” din "Journal of Engineering Mechanics ASCE” (vol. 133, nr. 3, pag. 308-319, din martie 2007) exprima opinia generala a inginerilor si expertilor in demolari din SUA.

 

Versiunea oficiala a lui "The National Institute of Standards and Technology” (NIST) a fost respinsa. Aceasta punea prabusirea lui "WTC” pe seama impactului cu avioanele si este astazi respinsa de majoritatea expertilor in demolari, de ingineri si de arhitectii americani.

 

Au existat multe speculatii in mass-media. De pilda, "New York Port Authority” – proprietara cladirilor "WTC” – a fost banuita ca a dorit demolarea turnurilor, numai pentru a incasa o asigurare uriasa: aproape 4 miliarde de dolari de la compania "Westfield Australia”.

 

David Ray Griffin include teoria "imploziei controlate” in cartea sa, "The New Pearl Harbor”. In ultimii ani, s-a adunat un material urias, care accepta acum teoria "imploziei controlate”. Prima proba, filmul: demolarea "WTC” este o tipica implozie, de genul celor folosite la demolarea cladirilor din marile orase, pentru a nu afecta ansamblurile de locuinte din jur. "WTC” se "scufunda”, practic, in pamant. Ceea ce a surprins insa pe inginerii si pe expertii in demolari au fost insa alte elemente: viteza cu care a implozat "WTC” si faptul ca, in urma imploziei, totul s-a transformat intr-un praf fin.

 

 

Turnurile s-au topit

 


Expertii sunt de parere ca transformarea, atat de rapida, a doi zgarie-nori, ca si "topirea otelului” din structura constructiilor este dovada ca la demolare a fost utilizata o arma energetica, ce a marit mult efectul creat de focul generat de impactul cu cele doua avioane. Multe rapoarte staruie asupra problemei "otelului topit”. Un raport afirma ca se putea observa "otelul topit, care curgea ca la o turnatorie”. "WTC USGS Thermal Study”, utilizand "Airbone Visible/Infrared Imaging Spectometer” a masurat in "WTC” temperaturi de 727 grade Celsius, care nu puteau proveni de la explozia avioanelor. Studiul NIST ("The National Institute of Standards and Technology”) recunostea doar 615 grade Celsius, pentru doar 15 minute, temperatura generala atingand in centrul de foc (dupa NIST) 250 grade Celsius. "Topirea otelului” ramane insa o problema nerezolvata, pentru ca, la "WTC”, otelul topit curgea ca la o turnatorie, iar topirea otelului presupune dezvoltarea unei temperaturi de 1.500 grade Celsius.

 

 

Steven Jones, profesor de fizica la "Bringham Young University”, a avansat o teorie interesanta, legata de reactia termicade la "WTC”.

 

In 2006, Jones a facut analize moleculare, incercand sa gaseasca urme ale prezentei explozibilului folosit la demolarea celor doi zgarie-nori. A opiniat ca temperaturile enorme erau cele care au provocat colapsul "WTC”. "NIST” ("The National Institute of Standards and Technology”) a sustinut insa ca, pentru demolarea controlata a coloanelor, era necesara o cantitate record de explozibil. In legaturacu ipoteza termica a specialistilor, "NIST” a sustinut cu seninatate ca nu era vorba de "otel topit”, ci de "aluminiu topit”, care provenea de la fuselajul avioanelor in flacari. Aluminiul se topeste insa la o temperatura mult mai mica decat otelul. Multi martori au auzit explozii puternice inainte de implozia "WTC”, ceea ce confirma ipoteza unei "demolari controlate”. S-a mai observat ca cele doua turnuri au implodat in 11 secunde. Expertii sustin insa ca, din cauza gravitatiei, era nevoie teoretic de 20 de secunde pentru ca turnurile sa se prabuseasca.

 

 

Ce anume a lovit Pentagonul?

 

 


In versiunea oficiala, un "Boeing” 767 al Companiei "American Airlines”, zborul 77, ruta "Dulles Airport” spre Los Angeles, cu numarul N644AA, avand 64 de pasageri la bord, a fost deturnat de 5 arabi, "pirati ai aerului”, la orele 8.55 a.m., iar avionul a fost proiectat – intr-o aripa aflata in reconstructie – in Pentagon, la orele 9.45 a.m.

Doi dintre "piratii aerului” – Hani Hanjour si Majed Moqed – au fost identificati de functionari ai aeroportului "Dulles” ca avand bilete doar pentru dus, retinute de la "Advance Travel Service”.

 

Renee May ar fi sunat-o pe mama ei si a anuntat-o ca sase indivizi i-au obligat pe pasageri sa se mute in partea din spate a aeronavei. Pasagera Barbara Olson i-a telefonat sotului ” Ted Olson – si l-a anuntat ca avionul a fost deturnat. Nimic din toate acestea nu a fost adevarat. Absolut nimic. Cel care a contestat versiunea oficiala a fost chiar secretarul de stat, Donald Rumsfeld.

 

Motivul: gaura lasata in peretele Pentagonului era cu mult mai mica in dimensiuni decat cea pe care ar fi lasat-o o aeronava de dimensiunile unui "Boeing”. Donald Rumsfeld a concluzionat, intr-un interviu din 12 octombrie 2001, ca, probabil, teroristii arabi au lansat o racheta asupra Pentagonului (vezi "Parade Magazine” din 12 octombrie 2001, interviu republicat de Pentagon). Ulterior, Thierry Meyssan a dezvoltat tema in cartea sa, "L’effroyable Imposture”, unde afirma ca zborul 77 nu a existat, ca niciun avion nu a lovit Pentagonul si ca "guvernul american minte”. In realitate, lucrurile sunt chiar mai grave. Atrage atentia, mai intai, saracia probelor. Desi cladirea Pentagonului este supravegheata din toate unghiurile posibile, abia pe 8 martie 2002 s-au prezentat 5 fotograme dintr-o inregistrare video, realizata de una din camerele de supraveghere a cladirii Pentagonului. Ulterior, la procesul lui Zacarias Moussaoui si in urma unor cereri, "Freedom of Information” (FOIA), s-au mai prezentat unele materiale video. De remarcat ca guvernul american a confiscat materialul video de la trei camere de supraveghere a Pentagonului: camera video situata la benzinaria "CITGO”, camera de supraveghere video de la "Double Tree Hotel” si camera de supravegheare de la Departamentul Transportului statului Virginia. Ulterior, pe 16 mai 2002, prin legea "FOIA”, invocata de Scott Bingham, materialele filmate cu aceste camere au fost prezentate. Materialele, inscriptionate gresit 12 septembrie 2001, fie nu prezinta atacul, fie nu prezinta niciun avion lovind Pentagonul.

 

Vladimir Alexe / ZIUA

https://www.activenews.ro/stiri-dezvaluiri/AM-FOST-ACOLO.-Reporterul-ActiveNews-a-vazut-implozia-turnurilor-gemene-din-New-York-chiar-de-la-fata-locului-s-au-topit-ca-doua-lumanari.-20-de-ani-de-la-o-alta-mare-minciuna-criminala-169240

 

Sursa: RADU GABRIELA

 

 

COMENTARII (8)

 

BASILE OK

12.09.2021 01:35

"GAURA NEGRĂ DIN 9/11

Dacă suntem întrebați ce s-a întâmplat pe 11 septembrie, cu toții vom vizualiza Turnurile Gemene și Pentagonul. Am uitat multe alte lucruri, precum tranzacționarea din interior a acțiunilor companiilor aeriene afectate, incendiul din clădirea Old Eisenhower sau prăbușirea unui al treilea turn în World Trade Center.

Ceea ce este cel mai uimitor este că aproape nimeni nu-și amintește că la ora 10 dimineața, Richard Clarke a declanșat „Planul de continuitate a guvernului” [5]. În acel moment, președintele Bush și Congresul au fost suspendate din funcție și plasate sub protecție militară. Președintele Bush a fost dus la o bază aeriană din Nebraska, unde se aflau CEO-urile etajelor superioare ale Turnurilor Gemene încă din seara precedentă [6]; și Congresul către megabunkerul Greenbrier. Puterea a căzut în mâinile „guvernului continuității”. Era în megabunkerul Raven Rock Mountain („Site R”) [7]. Puterea nu a fost restituită civililor decât la sfârșitul zilei.

 

Informat de personalul său că un satelit rus tocmai a observat o rachetă lansată de pe o navă a marinei în largul coastei Washingtonului la Pentagon, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a încercat să-l contacteze pe omologul său american. Nu a putut să o facă. Nu pentru că rețelele de telefonie s-au defectat, ci pentru că George W. Bush nu mai era temporar președinte.

 

Cine au fost exact membrii acestui „guvern al continuității” și ce au făcut ei în timpul cât au stat la putere? Încă nu știm. Membrii Congresului care au pus întrebarea nu au avut voie să organizeze o sesiune a adunării lor pe această temă.

Jacques Chirac, președintele Republicii Franceze, a mers la New York pentru a oferi condoleanțe oamenilor care au suferit. Când a fost publicat „Marea minciună”, el a cerut o verificare a datelor de la serviciile secrete externe. El a refuzat să permită armatei franceze să fie plasată sub comanda SUA în Afganistan și ca Franța să participe la „războiul nesfârșit” din Irak.

• Până în prezent, nu există nicio dovadă a celor 19 deturnatori desemnați la bordul avioanelor deturnate. Nu se aflau pe listele de pasageri la bordul avioanelor lansate de companiile aeriene în aceeași zi. Videoclipurile piratilor din aeroport nu au fost realizate în New York, ci în alte aeroporturi în care tranzitau.

• Până în prezent, nu există dovezi că un avion de linie ar fi lovit Pentagonul. Deja a doua zi, pompierii ținuseră o conferință de presă la Pentagon în timpul căreia atestaseră că nu găsiseră nimic care să sugereze un avion.

SUPRAVEGHERE LARGĂ A POPULAȚIILOR DE VEST

În zilele următoare atacurilor, administrația Bush a făcut ca Congresul să voteze un cod antiterorist, cunoscut sub numele de SUA Patriot Act. Aceasta este o legislație foarte mare care a fost elaborată în ultimii doi ani de către Societatea Federalistă (din care erau membri Procurorul General Theodor Olson și Procurorul General John Ashcroft). Acesta suspendă Declarația drepturilor în cazurile de terorism.

Pentru a pune în aplicare SUA Patriot Act, a fost creat un nou departament, Homeland Security Department, care reunește diferite agenții existente. Are o forță politică politică capabilă să spioneze orice cetățean. Potrivit Washington Post, care a dezvăluit acest lucru în 2011, a angajat 835.000 de funcționari publici, dintre care 112.000 sunt angajați în secret [9], făcând din Statele Unite cea mai orwelliană țară de pe planetă. Modul în care funcționează acest departament a fost dezvăluit în 2013 de Edward Snowden. Snowden a furnizat nu numai informații despre sistemul de ascultare externă al ANS, ci și despre supravegherea internă în masă din SUA. Acum trăiește ca refugiat politic în Rusia.

 

Pentru a purta aceste războaie, Pentagonul a creat în secret forțe speciale clandestine: 60.000 de soldați fără uniforme [13]. Sunt capabili să asasineze pe oricine din orice țară fără să lase nicio urmă. Bob Woodward a dezvăluit operațiunea „Global Attack Matrix”, decisă la trei zile după atacuri [14]. Wayne Madsen a publicat numele primelor victime în Papua, Nigeria, Indonezia și Liban [15].”

https://www.voltairenet.org/article213935.html

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

 

A.C.

12.09.2021 01:43

De fiecare data, ma lasati cu gura cascata!!! Sunteti binecuvantat de Dumnezeu intr-un fel deosebit.

Nici nu am cuvinte!

Ba da, am: multumim ca impartasiti cu cititorii dumneavoastra aceste experiente unice!

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

 

GABIU

12.09.2021 07:09

Cum au reusit ambele avioane construite din aluminiu, practic tuburi goale pe dinauntru, sa intre in niste cladiri care erau construite pe exterior imediat sub fatade, din placi de otel groase cat blindajul de tanc ? Nu exista ca niste avioane sa intre ca prin branza in pereti asa de grosi, doar daca au fost editate video. Adica avioanele sa fie adaugate video exact pe locul exploziei din interior. Se stia si locurile primelor explozii. Practic se poate ca avioanele sa fi fost doar niste imagini digitale. Plus ca s-au luat declaratii doar de la agentii infiltrati in teren care sa spuna ca au vazut avioanele.

Sau au fost folosite rachete anti bunker care puteau penetra acele ziduri din otel si editate video in asa fel incat sa para avioane.

La pentagon sigur a fost o racheta.

Plus ca turnurile s-au prabusit ca un castel de carti prin implozie controlata cu incarcaturi explozive instalate cu mult inainte de eveniment.

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

 

ORIZONT

12.09.2021 12:22

Probabil viteza mare de la impact a generat o compresie a fuselajului - iar pe porțiunile de contact cu grinzile de otel aripile s-au retezat efectiv.

Totuși, după această fragmentare / forfecare nu am văzut nici o bucată sa iasă pe latura opusă a turnurilor ...

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

 

OLTEAN24

12.09.2021 07:59

Esti tare Victor Roncea.

Ce vedem la TV e rahat pur.

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

 

ENYA

12.09.2021 09:21

O sa las si aici comentariul meu de ieri de la celalalt articol pentru ca oamenii trebuie sa afle adevarul.

Va rog sa urmariti documentarul “The Great American Psy Opera”, al carui autor este producatorul, muzicianul si regizorul Alexander 'Ace' Baker. Timp de 4 ani a facut cercetari pentru acest film!

 

https://www.youtube.com/watch?v=F5BtwX1yTtg

 

https://www.bitchute.com/video/3y7PO8nOusfU/

 

https://odysee.com/@wilhelmwinkelried:5/911-Ace-Baker-The-Great-American-Psy-Opera:c?&sunset=lbrytv

 

 

- 9/11 a fost o operatiune psihologica (Psy Opera)

- oamenii au fost atat de inspaimantati dupa 9/11 incat au fost de acord cu orice. ORICE, sa se simta in siguranta din nou.

- scopul 9/11: implementarea NWO (finalizata cu vaxxarea de acum, nanociparea, sclavagismul pe viata, eliminarea tuturor drepturilor si libertatilor umane si controlul total asupra fiintei umane prin credit social, dictatura medicala si A.I.

- binladenul e al lor, creatia lor, cu scopul de a inventa un baubau inexistent. O operatiune psihologica. O minciuna uriasa. O inventie “terorista”.

- la minutul 58.20, Bush senior spune pe 11 septembrie 1990: “… a New World Order...”

 

IMPLOZIILE CONTROLATE

 

- au aratat ca o ciuperca, ceea ce demonstreaza prezenta unor energii uriase, provenite de la un explozibil care topeste metalul, THERMITE (nici vorba de impactul unui avionas cu un colos de fier si otel) - explicatii la 1.01.03. A fost ceva peste bomba atomica, o tehnologie secreta, care a topit tot ce era in turnuri, oameni, materiale, computere, tastaturi, cabluri, mobilier, masinile de la baza turnurilor... (de la 1.35.00)

 

MARTORII

 

Minutul 29.10, martor de pe strada:

- No second plane, it was a bomb! Who said it was a second plane? It was a bomb!

Reporterul: - Asta ni s-a spus, a fost un avion! AM VAZUT LA TELEVIZOR!

Martorul: - NU, nu a fost un avion, a fost o bomba!

 

Minutul 29.25, alt martor:

- N-am vazut nici un avion zburand, ne-am uitat in sus si BUM, parea CA SI CUM NICI NU ERA REAL!

 

PASAGERII AVIOANELOR

 

Minutul 38.50. La cateva zile dupa 9/11, CNN a publicat lista echipajelor si pasagerilor celor 4 avioane deturnate. Pe nici una nu existau numele musulmanilor “teroristi”!

 

MASS-MEDIA

 

- toate filmarile facute au fost bagate la cea mai mica rezolutie si cu cele mai putine frame-uri, cred ca intelege oricine de ce!

 

PENTAGONUL

 

- de ce n-a existat nici o bucatica de avion, mai ales la intrare, in gaura facuta la impactul cu zidul cladirii? Pentru ca “oamenii care lucrau la Pentagon mi-au spus ca guvernul nostru a adunat fiecare bucatica imediat dupa impact” (la 2.41.41). LOOOL

 

Si acum, partea cu adevarat exploziva!

 

AVIOANELE

 

- cel mai socant amanunt si care demonstreaza in ce hal a fost mintita toata planeta este ca NU AU EXISTAT AVIOANELE.

- acestea au fost editate pe computer si adaugate ulterior, chiar in timpul stirilor, dar DUPA prima implozie (nu aveau pe ce sa monteze "avioanele", de aceea aveau nevoie mai intai de prima implozie, si de-aceea nu exista o filmare reala cu intrarea primului avion in primul turn, ci fake-ul acela celebru caruia i s-a adaugat "avionul" imediat dupa)

- doar imploziile sunt reale.

 

Ce filmari au fost reale? Au fost doua.

 

1) Cea cu agentul CIA, chipurile martor intamplator, aflat la baza primului turn, caruia i se lua un interviu si care a intors capul in sus cand s-a produs implozia. Ceea ce vazuse in realitate era implozia, iar ceea ce a primit apoi Terra a fost si un "avion" adaugat la scurt timp, prin editare video, pe acea implozie.

2) A doua filmare reala a fost cea a postului FoxNews, din elicopter, de la distanta, care trebuia sa faca filmarea celor 2 turnuri astfel incat sa fie introdus si al doilea avion, in timp real.

 

Filmul imploziilor si disparitiei celor 2 turnuri

 

- prima data a fost implozia reala a primului turn, care a fost surprinsa doar de oamenii sistemului plantati la fata locului.

- apoi, dupa ce stirea cu explozia (de fapt implozia) a ajuns la televiziuni, acestea aratand imagini in direct cu turnul deja fumegand, a inceput marea minciuna. La cateva zeci de minute dupa prima implozie, pe video-ul imploziei primului turn, care deja rula la televiziuni, s-au implantat/suprapus imagini editate video cu un avion-fantoma (inexistent) intrand in primul turn. Nu uitati, prima implozie a existat, dar nu a avut filmare in direct (nu avea cum din moment ce avioanele nu existau, ci urmau sa fie montate video in timpul dezbaterilor si haosului provocat de implozie).

 

Ce s-a intamplat cu al doilea turn / al doilea avion / a doua asa-zisa coliziune (de fapt doar a doua implozie a celui de-al doilea turn)?

 

In timp ce televiziunile prezentau imagini in direct cu primul turn fumegand (repet, acesta nu avea imagini reale cu impactul cu primul avion), intra in scena al doilea avion, surprins in direct doar de o singura camera (dintr-un elicopter de la mare distanta al unei televiziuni). O sa detaliez mai jos.

 

- la editarile video (la toate filmuletele la care s-au adaugat avioanele-fantoma, inexistente in realitate), au fost adaugate inclusiv voci ale unor oameni inexistenti care tipau si spuneau despre avioane, “omg, a intrat un avion in turn!” etc.

- martorii adevarati, cei de langa turnuri, filmati ulterior, au declarat ca nu au vazut nici un avion, ci doar explozii.

- nu exista dovezi filmate de oamenii simpli de la fata locului pentru ca la momentul exploziilor (de fapt imploziilor) au existat echipamente de bruiaj, iar imaginile prezentate lumii intregi erau doar cele ale sistemului si ale televiziunilor (tot ale sistemului). Cele cateva filmulete de amatori care au reusit sa surprinda dupa "atacuri" detalii ce nu trebuiau aflate, au fost sterse ulterior, autorii amenintati sau poate chiar eliminati.

 

Si acum, partea cea mai grea din documentar, incepand cu 2.56.33:

 

“CARE AVIOANE?”

 

Cheia rezolvarii misterului 9/11 este de a intelege ce inseamna “video compositing”. Video compositing inseamna sa iei una sau mai multe imagini video si sa le suprapui astfel incat sa para doar una! Video-urile cu avioanele de la 9/11 sunt video-uri compozite. Toate acestea au iesit la iveala din greselile facute de “ei”, de sistem!

 

De la 2.58.24, autorul documentarului arata cum functioneaza video-urile compozite (cum se suprapun straturi peste straturi) si demonstreaza cum au inserat avioanele in video-uri (si care NU au existat in realitate)!

 

La cea de-a doua explozie (implozie), au facut greseala: au incercat sa editeze, IN DIRECT, prin “video compositing”, adaugarea celui de-al doilea avion.

 

Cum s-a intamplat? Din toata masa de filmulete care a circulat atunci, doar una singura era reala si mai ales IN DIRECT, si anume filmarea celor 2 turnuri de la mare departare (de la 4,95 mile distanta de turnuri!), dintr-un elicopter al Fox News stationat in aer si care trebuia sa transmita in direct “actele teroriste” dupa prima implozie si inaintea celei de-a doua (dovada la 3.02.32). Dar pentru ca a fost inedit ce au facut (prima si unica editare a unui eveniment de asemenea amploare in direct) si neavand probabil experienta, in timp ce trebuiau sa arate lumii IN DIRECT cum al doilea avion loveste al doilea turn, au facut o greseala!

 

Elicopterul s-a miscat putin, straturile de la video compositing, care era facut IN DIRECT, s-au decalat, iar botul avionului a aparut si pe partea cealalta a celui de-al doilea turn, ca si cu ar fi trecut prin el!!! Nu numai ca avionul a trecut prin cladire si a iesit prin partea cealalta, dar botul avionului (denumit apoi in ras "nasul lui Pinocchio") a ramas intact! LOL!!! Daca iau un panou de la Ikea (ce-si zice usa de sifonier) si-i trag vreo doua botului de aluminiu de avion, il indoi chiar si eu, cu mana mea, iar ei vor sa spuna ca avionul a intrat si a mai si iesit fara nici o indoitura prin tot colosul ala de otel!

Acesta filmare NU A MAI FOST REPETATA NICIODATA LA NICI O TELEVIZIUNE. In schimb, au aratat pana la nebunie si au ramas pentru totdeauna filmarile cu cele 2 avioane-fantoma inserate prin editare video.

 

Explicatiile sunt putin alambicate pentru ca s-au suprapus multe in acele primele zeci de minute: inchipuiti-va ca in timp ce mapamondul era socat, ei trebuiau sa adauge 2 avioane intr-o coliziune imaginara cu cele 2 turnuri. Turnurile erau reale, imploziile lor erau reale, dar le lipseau "avioanele". Ce a facut ca scenariul sa nu fie perfect?

 

1. Martorii de la baza turnurilor, care au declarat ca au existat doar exploziile (imploziile). Nici macar unul nu a vazut vreun avion.

2. Martorii de la baza turnurilor care au vrut sa filmeze imploziile si care nu au reusit pentru ca le apareau imagini negre din cauza bruiajului existent in acele momente (nu trebuiau lasati sa filmeze imploziile FARA avioane). Doar oamenii sistemului au filmat celebrele scene (pe care urmau sa fie adaugate avioanele).

3. Miscarea elicopterului FoxNews stationat in aer, in timp ce pregatea transmiterea impactului celui de-al doilea avion cu al doilea turn, ceea ce a dus la greseala fatala de editare in care botul avionului imaginar editat si plantat video, IN DIRECT, in drumul catre al doilea turn, a iesit si pe partea cealalta a celui de-al doilea turn!

 

Alte situatii care demonstreaza lipsa avioanelor si a pasagerilor, dar existenta imploziilor:

 

- unde sunt resturile avioanelor de la baza turnurilor?? Au ajuns intacte la sol pasapoartele musulmanilor (inexistenti), dar n-au existat ramasitele avioanelor. Lol.

- dar cele din “gaura” facuta in turn? (min. 2.28.50)?

- dar continutul avioanelor? Scaune, bagaje, PASAGERI?

- de fapt ele n-au existat pentru ca n-a fost nici o coliziune, n-au existat avioane (si nici pasageri)! Impactul a fost creat pe computer.

- la 2.21.10. - simulare despre cum ar fi aratat de fapt un adevarat crash intre avion si turn (un avion nu ar putea intra niciodata in totalitate in turn, pentru ca o parte din el ar fi rupt in bucati si ar cadea la baza turnului. Nu s-a gasit nici o urma de avioane, nici in cladire, nici in afara, nicaieri!)

- de asemenea, la asa-zisul impact, nu a existat vortexul specific (2.31.35)

- imaginea celebra cu avionul care intra in turn, prezentata de televiziuni, este FALSA! (2.33.49)

- Ace Baker a cerut companiei care a facut simularea pe computer a avionului intrat chipurile complet in turn sa explice ineptiile (nu putea intra in totalitate, nu putea iesi si pe partea cealalta, nu putea face pagube inauntrul cladirii de asa maniera incat turnul sa faca implozie, nu au existat si nu s-au gasit niciodata resturi umane ale pasagerilor si de orice fel care ar fi fost obligatoriu sa existe la impactul cu cladirea si apoi aruncate la baza turnului), la 2.37.33, apare si un roman, Voicu Popescu (computer science professor si plane crash animator la Lawson computer science), care incearca sa convinga ca totul s-a intamplat conform simularii facute. Lol.

- nasul celui de-al doilea avion iesit din turn demonstreaza clar editare video.

- daca un avion comercial se abate de la ruta sau nu raspunde solicitarilor turnului de control, imediat intra in actiune avioanele militare. F16 puteau ajunge in 2 minute la avioanele deturnate.

 

Care avioane?

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

 

BASILE OK

12.09.2021 11:10

S-a demonstrat de catre specialisti ca turnurile au cazut chiar mai repede ca o piatra in cadere libera, deoarece au fost minate si s-au executat explozii controlate asemeni celor folosite la demolari prin implozie.

Avioanele "terosiste" filmate din toate unghiurile de televiziunile care stiau ce urmeaza sa se intample, erau altele decat cele care au decolat de pe aeroporturi si au disparut cu tot cu pasageri, dar nu in explozii.Erau avioane militare asemanatoare ca forma cu cele de linie dar mai mici, fara geamuri si pe burta aveau montat un dispozitiv exploziv care a explodat inainte de impactul fiecarui avion cu cladirea, pentru a rupe structura de otel ca sa patrunda intreg avionul in cladire sa se spuna ca de la kerosen s-au topit grinzile de otel.Daca ar fi cazut pe strada vreo bucata de avion s-ar fi stiut de atunci ca acele avioane nu erau cele de linie decolate de pe aeroporturi.

S-a demonstrat ca avioanele care au intrat in turnuri au fost teleghidate fara pasageri si fara echipaj in ele.

Se pune intrebarea fireasca unde au fost dusi si omorati pasagerii imbarcati pe aeroport ?

La Pentagon s-a tras o racheta care a facut o gaura mica si a afumat peretii.Distrugerea unei zone mai mari si prabusirea acoperisului s-au intamplat mai tarziu dupa ce pompierii stinsesera focul.S-au folosit explozibili pentru a darama mai multe etaje si tot nu s-a reusit sa se faca o gaura suficient de mare in care sa poata intra un avion de linie.La fata locului nu s-a gasit niciun fragment de avion.

Filmarea de la la camera de supraveghere aflata peste durum la o benzinarie a fost confiscata imediat de cei interesati sa ascunda adevarul.

Dupa prabusirea celor doua turnurri au mai cazut doua cladiri de birouri fara sa intre niciun avion in ele.

In cele doua turnuri munceau 17 mii de persoane dintre care 15 mii erau evrei.

Niciun evreu nu a venit in acea zi la serviciu pentru ca stiau ce urmeaza sa se intample.

Cele doua turnuri au fost cumparate de un evreu batran prin Iulie, si asigurate in Europa.

Dupa 9/11 firma de asigurari a dat faliment.

Doua saptamani dupa daramarea turnurilor prin implozie au curs rauri de metal topit create de un compus chimic care ajunge la 2000 de grade Celsius in 2 secunde.

Asa a fost sectionata structura metalica pentru a cadea cladirile ca niste colibe.

Povestea cu cherosenul care a topit structura e o mare minciuna.

Focul deschis atinge maxim 700 de grade in aer liber.

Cei care au sarit de la etaj inainte de a se prabusi turnurile au facut-o pentru ca in birourile lor incepuse sa curga din tavan shuvoaie de metal topit ca urmare a taierii structurii metalice cu procedeul care se foloseste si la sudarea liniilor de cale ferata.

Acei oameni au incercat sa se slaveze sa nu arda de vii dar cladirea nu le-a oferit posibilitatea de a cobora prin catzarare asa ca au murit la contactul cu solul.

Praful care a inundat strazile este caracteristic demolarilor prin implozie.

Alte site-uri de specialitate au fost create pentru a explica ceea ce s-a petrecut pe 9 Septembrie. O parte dintre acestea, mai jos:

9-11 Research: An Attempt to Uncover the Truth About September 11th, 2001 (WTC 7)

911truth.org: The 9/11 Truth Movement

Architects and Engineers for 9/11 Truth

Pilots for 9/11 Truth

Conspiracy Theories

https://www.voltairenet.org/article213935.html

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

 

EMIL_M

12.09.2021 16:05

Problema cea mai mare in aceasta lume este ca avem memoria foarte scurta. Imi amintesc ca la o luna-doua( din memorie) la Realitatea Tv a fost un talk show cu Ilie Balaci, care pe vremea aceea antrena in Arabia Saudita. La un moment dat imi amintesc ca reporterul il intreaba cum se vad atentatele in lumea araba iar el stiti ce a raspuns:

,,aici toata lumea se intreaba de ce daca Bin Laden este vinovat nu l-au arestat cand se afla in spitalul american din Arabia Saudita( va rog sa ma scuzati, poate nu imi amintesc anumite lucruri in totalitate, insa era vorba despre un spital american intr-o tara araba). El ajunsese in acel spital la doua saptamani dupa ce au fost atentatele. Voi jurnalistii puteti sa cautati acel talk show cu Ilie Balaci( a fost unul singur in acel an intre septembrie si decembrie), asa ca nu va fi greu sa il gasiti.

SHAREAutentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu