duminică, 26 septembrie 2021

Vasilică Militaru - Afacerile cu sinagogi și cimitire evreiești ale F.C.E.R.

 



Afacerile cu sinagogi și cimitire evreiești ale F.C.E.R.

Vasilică Militaru

26 Septembrie 2021

 

 

Profesorul Valentin Ciorbea are dreptate

 

„Asociația Neamul Românesc”, prin reprezentantul său, președintele Vasilică Militaru, a trimis în atenția Administrației Prezidențiale un amplu material privind afacerile oneroase ale conducerii cultului religios Federația Comunităților Evreiești din România (F.C.E.R.), în administrarea căruia se află și sinagoga din Constanța.  Materialul confirmă poziția profesorului universitar doctor în istorie Valentin Ciorbea privind finanțarea din banii locali ai Municipiului Constanța a renovării sinagogii din Constanța. Cititorii vor avea ocazia să afle că sinagogi și cimitire evreiești din țară au fost vândute unor dezvoltatori imobiliari. Domnul profesor Ciorbea are dreptate. Federația Comunităților Evreiești din România a vândut la finele anului trecut un teren din București cu suma de 2,4 milioane de euro. Cultul religios F.C.E.R. a primit pentru anul 2021 o finanțare de 1,6 milioane de euro de la bugetul de stat[1]. Unde s-au dus cele patru milioane de euro ale cultului religios F.C.E.R.? Redăm materialul trimis Președintelui României.

 

Federația Comunităților Evreiești din România - organizație șovină și „antisemită”?

 

„Asociația Neamul Românesc”, prin președintele ei Vasilică Militaru, a reacționat înaintea promulgării Legii nr. 157 din 2 iulie 2018 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, atenționând din timp oportun Președintele, dar fără vreun rezultat, asupra aspectelor de neconstituționalitate și nelegalitate[2].

 

Silviu Vexler, în calitate de deputat și consilier personal al Președintelui F.C.E.R., a introdus în textul Legii rasiste nr. 157/2018 propusă de el, doctrina șovină privind segregarea cetățenilor români în două categorii rasiale distincte: evrei și ne-evrei. Conform teologiei iudaice, promovată de F.C.E.R., împărțirea omenirii se face între evrei (semiți) și restul lumii ne-evreiești (ne-semiți). Același tip de segregare rasială este prevăzută la art. 14, alin. 1, lit. (b) și art. 58, alin. 4, lit. (b) din Statutul Federației Comunităților Evreiești din România.­

 

La acea vreme, Silviu Vexler - ajuns din noiembrie 2020, Președinte al F.C.E.R. -, „vânătorul“ de ne-evrei antisemiți, nu bănuia că și unii evrei pot fi catalogați ca antisemiți, conform prevederilor legale. Art. 2, lit. a) din Legea lui Vexler definește antisemitismul: „prin antisemitism se înțelege (în mod oficial, dar incorect - n.r.) atât percepția referitoare la evrei exprimată ca ură împotriva acestora, cât și manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva evreilor, îndreptate împotriva evreilor sau ne-evreilor ori a proprietăților acestora, împotriva instituțiilor comunităților evreiești sau lăcașurilor lor de cult”.

 

Vom demonstra că niște evrei din conducerea F.C.E.R. au efectuat o serie de acțiuni împotriva lăcașurilor de cult evreiești, pentru care orice român ne-evreu ar fi fost acuzat de antisemitism și ar fi făcut ani grei de pușcărie

 

Acuzații privind antisemitismul românilor „ne-evrei”

 

Pentru a înțelege contextul, reamintim scandalurile publice generate de joaca (dealtfel macabră) unor puștani teribiliști într-un vechi cimitir evreiesc din Huși. Acuzațiile de antisemitism au curs în valuri în mass media românești și internaționale. Hotnews.ro publica în 3 aprilie 2019 fotografii cu un cimitir neîmprejmuit și lăsat în paragină în articolul „Foto Cimitirul Evreiesc din Huși a fost vandalizat; zeci de morminte distruse”. „Newsweek România” titra în 4.04.2019: „Acuzații de antisemitism la Huși: 73 de morminte din cimitirul evreiesc, vandalizate“.

 

Publicațiile citau dintr-un comunicat al Federației Comunităților Evreiești din România, semnat de Aurel Vainer, care acuza amenințător „Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană, […] să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor. În numele tuturor evreilor trăitori în România de astăzi, dar şi a celor aflaţi în prezent în Israel şi în alte ţări, protestăm energic faţă de cele întâmplate la Huşi, şi cerem, pe deplin temei, organelor în drept, să ancheteze cu minuţiozitate şi înalt profesionalism cele întâmplate în cimitirul evreiesc din Huşi, în vederea deschiderea cercetării penale şi aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi, în temeiul codului penal şi a legislaţiei speciale […] Astfel de evenimente cu un caracter profund antisemit sunt de îndată receptate în toată lumea democratică şi afectează grav democraţia din România”[3].

 

În timp ce F.C.E.R. publica aceste afirmații belicoase, morminte din cimitirul evreiesc din Focșani erau profanate la propriu, prin excavare pentru construcția unui restaurant și a unor vile de lux. După o lună de zile, ancheta criminaliștilor vasluieni a stabilit că autorii erau trei minori cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani și nicidecum niște „ne-evrei“ cu ură față de rasa semită, adjudecată în mod șovin de evrei. Pagina de internet a Digi24-HD, publica în 05.05.2019: „Poliţiştii anunţă că au găsit profanatorii Cimitirului evreiesc din Huşi. Sunt trei adolescenţi”. Trei minori cu vârste între 15 și 16 ani erau bănuiți de distrugerea unor pietre funerare din cimitirul vechi, aflat în paragină, conform foto. „De asemenea, în urma cercetărilor de până acum s-a mai stabilit că o parte dintre pietrele funerare din cimitirul vechi au fost afectate cu ocazia tăierii unor arbori”[4].

 

Unii ziariști, cu o ură antiromânească inexplicabilă, își exprimă și acum îndoiala privind veridicitatea anchetei judiciare. Ar fi vrut să vadă musai niște goyim români condamnați la închisoare pentru antisemitism. Aceiași ziariști zeloși nu scot nici un cuvânt despre profanările de morminte evreiești și nici despre afacerile cu cimitire și sinagogi tranzacționate chiar de conducerea F.C.E.R.

 

Publicația „Newsweek” reitera în aprilie 2019 acuzațiile de antisemitism ale Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România și ale F.C.E.R.: „La începutul anului, poarta Cimitirului Evreiesc din Iași a fost dărâmată, sub pretextul că încurcă circulația, iar primarul Mihai Chirica a precizat că va fi reconstruită în altă parte. [...] Cel mai recent scandal se referă la acordarea unui sediu pentru Muzeul Holocaustului, care ar trebui amenajat pe Lipscani, în Centrul Vechi al Bucureștiului. Atunci, mai mulți consilieri generali au susținut că nu ar fi o idee bună ca muzeul să fie în centrul orașului și că ar fi mai bine să fie amplasat în cartierul evreiesc. Comunitatea evreiască și Institutul pentru Studierea Holocaustului « Elie Wiesel » au acuzat că declarațiile au caracter antisemit”.

 

Este adevărat că Alexandru Florian cerșea de prin anul 2016 o clădire de la Primăria Capitalei și bani de la Bugetul de stat pentru organizarea unui „Muzeu al Istoriei Evreilor din România”. Să amintim și atitudinea șovină a lui Alexandru Florian, directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România-„E.W.”, care, cică, nu ar dori să-și decline public etnia[5]. I-o fi rușine că este român sau, și mai grav, i-o fi rușine că este ashkenaz!

 

Ziarul „Libertatea”, din 10 decembrie 2018, informa: „Muzeul holocaustului nu se va mai amenaja în Palatul Dacia. Clădirea a fost cumpărată de Primărie cu 63 de milioane de lei, pentru Pinacoteca Municipală București și urma să fie cedată gratis INSHR-EW.”:.

 

„În septembrie 2016, un departament al Guvernului aflat în directa subordine a primului ministru, intitulat « Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România - Elie Wiesel», a solicitat Primăriei Bucureștiului acordarea dreptului de administrare pentru Palatul Dacia cu scopul de a-l organiza în « Muzeu de Istorie a Evreilor din România ». […] Primul ministru a alocat imediat fonduri bugetare pentru organizarea Muzeului Holocaustului (« Institutul Elie Wiesel » a avansat suma de 25 milioane dolari!)”[6].

 

După eșecul împroprierii Palatului „Dacia”, tupeul directorului Alexandru Florian a mers până la a forța cedarea unei suprafețe de 5.300 m.p. de teren din curtea Muzeului „Antipa”. Șansa a fost că niște români hotărâți au blocat cererea oneroasă[7]. După ani de milogeală pe la ușile guvernamentale românești, etnicul imprecis Alexandru Florian a obținut clădirea Banloc-Goodrich, cu o suprafață de 8.000 m.p., de pe Calea Victoriei[8].

 

În timp ce reprezentanții I.N.S.H.R. și F.C.E.R. agonizau șovin cu acuzațiile de antisemitism la adresa opozanților români ai proiectelor lor de obținere gratuită a unui teren sau a unei construcții pentru Muzeul Evreilor, Federația Evreiască obținea bani din vânzarea unor lăcașuri de cult și terenuri aparținând „Cultului mozaic“. Organizația F.C.E.R. are pretenția statutară că este și cult religios, dar și că este reprezentanta tuturor evreilor din România.

 

Afaceri eretice cu bunurile cultului religios al F.C.E.R.

 

La scurt timp după ce I.N.S.H.R. primea de pomană de la Statul român spațiul pentru Muzeul Evreilor, evreii de la F.C.E.R. contractau o mega-afacere imobiliară. Pe 2 februarie 2021, „Profit.ro” anunța că în anul 2020 Federația Evreilor a vândut un teren în suprafață de 6.000 m.p. cu 2,4 milioane de euro. „Discounterul german „Lidl”, pe locul trei în topul vânzărilor din România, după „Kaufland” și „Carrefour”, pregătește construcția unui nou magazin, pe un teren cumpărat anul trecut de la Federația Comunităților Evreiești din România, unde funcționau, în trecut, un spital și cămine, potrivit informațiilor obținute de „Profit.ro”. […] Retailerul a plătit circa 2,4 milioane de euro pe terenul în suprafață de aproximativ 6.000 de metri pătrați al Federației Comunităților Evreiești Mozaice din România, amplasat în apropierea parcurilor Tei și Plumbuita, potrivit surselor „Profit.ro”[9]. Este evident faptul că numai reprezentanții F.C.E.R. cunosc toate construcțiile și suprafețele de teren aflate în posesia Federației pe raza municipiului București. Oare câte hectare însumează aceste suprafețe?

 

Această afacere este ultima dezvăluită public dintr-un șir de vânzări ilegale și în ascuns de proprietăți evreiești aparținând Cultului Mozaic. „Ziarul de Vrancea” publica, în 5 octombrie 2005, articolul „Evreii și-au scos cimitirul la licitație”. „Incredibilă afacere imobiliară în Vrancea: cimitirul evreiesc din strada Nicolae Bălcescu nr. 18, aflat pe lista monumentelor istorice, a intrat pe piața afacerilor imobiliare. În luna iunie 2005, 1.281 metri pătrați din totalul de 6.746 mp ai cimitirului monument au fost vînduți cu 349,6 milioane lei de către proprietarii terenului, Federația Comunităților Evreiești din România [...]. La doar două luni după respectiva licitație, aceeași suprafață de teren este oferită spre vînzare de noul proprietar către doi oameni de afaceri din Focșani pentru suma de 10 miliarde de lei”[10].

 

Afacerea oneroasă relatată în anul 2005 și-a arătat roadele în anii următori. „Evenimentul zilei” publica în 4 iunie 2021 articolul intitulat „Restaurant pe morminte la Focșani. Suntem la un pas de un scandal internațional. Vile într-un cimitir monument-istoric”. Articolul semnala: „Un monument istoric evreiesc, care datează din anul 1691, a ajuns bătaia de joc a unui afacerist care a construit pe terenul cumpărat un restaurant și mai multe vile. Este vorba despre un cimitir evreiesc de pe strada Nicolae Bălcescu din Focșani, aflat în proprietatea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti”[11]. Se înșeală cel ce crede că afacerea cimitirului din Focșani a fost o întâmplare.

 

Publicația on-line „9AMNews” dezvăluia, în 28 iunie 2006, în articolul  „Noi afaceri ale groazei cu cimitire evreiești”: „La începutul lunii iunie, « Ziua » a publicat două anchete despre una dintre cele mai grave afaceri din România - vânzarea terenurilor pe care se află vechi cimitire evreiești, de către conducerea actuală a Federației Comunităților Evreiești din România. […] La Focșani, Râmnicu-Sărat, Buzău, Huși, Bistrița și în foarte multe alte locuri din țară, F.C.E.R. vinde rapid, fără nici o cercetare a locurilor respective, toate terenurile de pe care au fost distruse, furate sau îndepărtate pietrele funerare care mai puteau să amintească faptul că sub pământurile respective sunt oase umane” [12].

 

Sesizat de niște evrei, Senatorul C.V. Tudor a inițiat un Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr. 598/2002, adoptat de Senatul României ca Legea nr. 972/2006. Legea nr. 972/12.12.2006 a fost respinsă de Camera Deputaților în data de 03.03.2009[13]. Proiectul de lege prevedea, în temeiul libertății religioase și în scopul protejării patrimoniului Cultului Mozaic: „În vederea identificării, redobândirii destinației și proprietății inițiale, precum și pentru luarea măsurilor de protejare și conservare a bunurilor comunitar religioase cu caracter sacru prevăzute la art. 2, se constituie o comisie mixtă formată din reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din România, ai comunităților evreilor de origine română din Statele Unite ale Americii, Europa și Israel, împreună cu reprezentanții rabinici desemnați de acestea și reprezentanți ai ministerului Internelor și reformei Administrative și ai Ministerului Culturii și Cultelor“.

 

Agenția Mediafax titra pe 30.11.2007: „C.V. Tudor: « Fraudele sunt la Federația Comunităților Evreiești, în jurul ei roiește o gașcă de profitori »”. La adresa conducerii evreiești erau prezentate acuzații extrem de grave ale senatorului Corneliu Vadim Tudor: „Ei exploatează sinagogile și cimitirele și îi acuză pe alții […] Ei sunt cei care profanează acele locuri sacre, ei permit să râme porcii în cimitirele evreiești și să pască vacile, caii, boii și alte vietăți […] S-a făcut toaletă publică pe mormintele evreilor […] De ce s-a ajuns la asemenea sacrilegii? […] Afacerile le fac cei de la Comunitatea Evreiască din România pe bani grei. Au vândut la tot felul de escroci pietrele cimitirelor, necropolelor, au dat sinagogi, temple corale, fac discoteci, fac săli de spectacole, iar evreii din America, din Israel și din Europa vor să se facă o comisie mixtă”.

 

Eruditul senator afirma: „Eu știu că în istorie au existat evrei antisemiți. Nu credeam ca un ziar important din Israel să facă politică antisemită, să fie împotriva intereselor izraeliene în România și în lume”[14].

 

Rabinii israelieni ignorați de șefii cultului F.C.E.R.

 

Ca o confirmare a afirmațiilor lui C.V. Tudor, ziarul „Ziua” publica, în 5 februarie 2008, „Revolta Marilor Rabini - Situația cimitirelor evreiești din România i-a făcut pe conducătorii religioși ai Israelului să transmită o declarație de protest către Guvernul de la București și către Federația Comunităților Evreiești din România”. Ziarul prezenta o Declarație semnată de peste 100 de mari rabini ai Israelului: „Într-o luare de poziție fără precedent, cei mai mari rabini ai Israelului au semnat împreună o declarație privind soarta cimitirelor evreiești din România, transmisă autorităților de la București”.

 

Iată câteva extrase din Declarația rabinilor israelieni: „Se pare că, sub administrarea exclusivă a Federației Evreiești, totul a fost abandonat, că legea nu mai este respectată și că, de asemenea, nu mai există nici un fel de autoritate evreiască legală și competentă. De aceea, suntem foarte bucuroși să aflăm că Senatul României a aprobat o propunere legislativă (la propunerea senatorului C.V. Tudor - n.n.) care amendează statutul din 2002 - care transfera Federației Evreiești din România drepturile exclusive –, pentru ca aceste Locuri Sfinte să nu fie folosite în scop comercial. Susținem îndreptarea acestei nedreptăți prin adăugarea la Statutul existent a unei clauze care sa fie înaintată Parlamentului României și potrivit căreia Guvernul României și Organizațiile Evreiești din întreaga lume vor administra împreună locurile de veci ale strămoșilor noștri, împreună cu Federația Evreiască de pe plan local. [...]  în acele țări unde în trecut au existat comunități mari și puternice evreiești, care erau conduse de importanți rabini, în prezent nu există o conducere religioasă sau un control real. De aceea, este necesar ca noi să ne bazăm pe rabinii respectați din afara României, care au experiența necesară gestionării situației cimitirelor și locurilor de veci și care nu vor permite ca aceste probleme să fie rezolvate de către cei ce nu înțeleg situația de fapt și care nu au nici un fel de experiență într-o problemă atât de delicată și complicată. Acesta este și cazul României, și este important să arătăm că susținem aprobarea acestui important amendament de către Parlamentul României. Având în vedere toate acestea, susținem pe deplin acțiunile Rabinului Eliyahu Kaufman și ale lui David Kahan, președintele Asociației Evreilor Româno-Americani în acțiunea de protejare a cimitirelor conform legii și tradiției evreiești. Potrivit legii evreiești, cimitirele sunt locuri sacre și nu pot face obiectul tranzacțiilor imobiliare. Tocmai de aceea este necesară numirea unui Rabin cu experiență în gestionarea situației acestor locuri sfinte”[15].

 

Șeful Cultului Mozaic din România, Aurel Vainer, a ignorat apelul marilor rabini israelieni iar Camera Deputaților a respins legea adoptată de Senat privind înființarea comisiei mixte internaționale de inventariere a lăcașurilor de cult mozaice. Afacerea cu cimitirele evreiești se desfășura în paralel cu vânzarea sinagogilor evreiești ale Cultului Mozaic.

 

Pagina on-line „Vremea nouă” din 1 februarie 2018  dezvăluia în articolul „Un pocăit din Vaslui cumpără sinagoga orașului, cu 50.000 de euro!”.

 

După ce se aprobase o Hotărâre a Consiliului Local Vaslui pentru preluarea clădirii de patrimoniu a sinagogii de la F.C.E.R., conducerea evreiască a vândut în secret monumentul istoric. „Clădirea sinagogii a fost protejată atât de către autoritățile comuniste, cât și de cele democratice, pe motive că Federatia Comunitătilor Evreiești dorește să-și păstreze patrimoniul intact. […] La cinci ani de la predarea către primărie, o veste a căzut ca un trăznet. Cineva de la vârful Federației Comunităților Evreiești din România, o persoană importantă, a decis vânzarea mai multor sinagogi din țară, printre care si cea de la Vaslui. […] Este de neînțeles gestul celor din Federația Comunităților Evreiești din România, care ar fi putut vinde către Primărie această clădire, probabil urmând a i se da o utilitate publică. De ce s-a făcut în mare secret vânzarea sinagogii și care sunt persoanele implicate, vom afla cât de curând”[16].

 

Realizatorul articolului nu a precizat modul fraudulos în care s-a făcut tranzacția imobiliară. Fiind încredințată Primăriei, pe termen de 10 ani, prin hotărâre de consiliu local, sinagoga nu putea fi vândută decât printr-o nouă hotărâre de consiliu local care s-o treacă din nou în administrarea F.C.E.R. Articolul menționa și faptul că Primăria a plătit în mod ilegal, zeci de ani, paza pentru clădirea monument istoric, în condițiile în care Federația era proprietarul.

 

În 6 noiembrie 2018, tot Vremea nouă denunța public: „Șmecherii care au cumpărat sinagoga din Vaslui, lucrări ilegale!“: „O clădire simbol a fost vândută de șefii comunitătii evreiești la preț de apartament cu două camere. Ce-au făcut noii proprietari? De câteva luni, aceștia s-au apucat să modifice în totalitate clădirea, încălcând toate normele legale în vigoare. Am observat asta ieri, văzând că au fost turnați noi stâlpi de beton, acoperișul a fost schimbat în totalitate, iar în interior se lucrează de zor”[17].

 

Fiind cult religios recunoscut în România, Federația Comunităților Evreiești se bucură de privilegiul de a fi scutită de plata taxelor și impozitelor pe terenurile și clădirile aflate în posesia organizației. Unitățile teritoriale ale A.N.A.F. nici nu îndrăznesc să verifice activitățile comerciale ale cultelor religioase din România, cu atât mai mult ale Federației Evreiești.

 

Instituțiile Statului român protejează afacerile nelegale ale F.C.E.R.

 

Într-un stat democratic, aceste fapte ar fi trebuit anchetate de mult timp de către organele judiciare. Secretariatul de Stat pentru Culte, autoritatea tutelară sub care funcționează cultul religios F.C.E.R., îl are ca șef pe domnul Secretar de Stat Victor Opaschi. În calitate de membru al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului din România, domnul Opaschi a semnat în anul 2004 documentul intitulat „Raport Final“ conform căruia „în timpul Holocaustului, în România și în teritoriile aflate sub controlul său au fost uciși sau au murit între 280.000 și 380.000 de evrei români și ucraineni”.  Dacă „specialistul în Holocaust“ a numărat cu precizie imprecisă între 280.000 și 380.000 evrei morți și uciși în urmă cu peste 60 de ani, este inadmisibil ca domnul Opaschi să nu poată număra cu imprecizie precisă zecile de milioane de euro la care se ridică afacerile cu iz penal ale unor evrei de la F.C.E.R.

 

Cultul F.C.E.R. între evrei și ne-evrei, între antisemitism și șovinism

 

Încheiem cu afirmațiile rabinului Eliyahu Kaufman - susținut de peste 100 de mari rabini ai Israelului - din emisiunea „În arenă”, din 27 august 2014: „Institutul « Elie Wiesel » duce o politică aş spune constantă de provocare a majorităţii românilor şi de umilire şi de jignire, cât şi de întreţinere a unei stări de conflict. Credeţi că sunt evrei care au nevoie de aprinderea scânteii de antisemitism? Şi de ce? […] Ei, [cei de la] comunitatea evreiască spun că e antisemitism, pentru că ei vor să fie antisemitism, pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani. Unde merg banii, nu ştiu! De opt-nouă ani renovează Templul Coral şi încă nu s-a terminat”[18].

 

Se pare că a avut dreptate Corneliu Vadim Tudor, că „există evrei care sunt antisemiți”. Potrivit art. 8 al Statutului, „scopul Federației îl constituie sprijinirea, reprezentarea şi promovarea, pe plan naţional şi internaţional, a intereselor populaţiei evreieşti şi a cultului mozaic din România“. Ca și alte culte religioase din România, F.C.E.R. nu face excepție. Contrar prevederilor statutare, conducerea cultului acționează în mod discreționar și dictatorial, împotriva intereselor evreilor, membri ai comunității mozaice din România, și împotriva intereselor evreilor din Israel și S.U.A.. Dincolo de ce cunosc românii catalogați goymi „mulți dintre cei 400.000 de evrei de origine română din Israel au pașaport românesc, sunt cetățeni români”[19], conform afirmațiilor ambasadorului Israelului în România.

 

Aceasta presupune că Federația reprezintă și interesele populației evreiești cu cetățenie română din Israel, conform prevederilor art.9 al Statutului F.C.E.R.: „educarea populaţiei evreieşti în spiritul fidelităţii faţă de România şi al ataşamentului faţă de Statul Israel, de promovare a intereselor şi a imaginii României şi a Statului Israel în ţară şi în lume”. Interesele a 400.000 de evrei israelieni de origine românească (mulți fiind cetățeni români) au fost ignorate încă de la apelul celor peste 100 de rabini din Israel. Un comunicat din anul 2019 a globalizat reprezentarea F.C.E.R. „în numele tuturor evreilor trăitori în România de astăzi, dar şi a celor aflaţi în prezent în Israel şi în alte ţări”.

 

Deci, Federația Evreiască din România a acționat împotriva intereselor tuturor evreilor din întreaga lume. De cine ascultă atunci, și ce interese are cu adevărat această Federație? Cine sunt cu adevărat destinatarii fondurilor obținute din tranzacțiile imobiliare ale F.C.E.R.? S-ar părea că nicidecum majoritatea evreilor obișnuiți și în nici un caz cei „din Israel și din alte țări“. Dar, dacă unii care se declară evrei nu sunt cu adevărat „evrei“ și sunt în fapt „ne-evrei”?

 

Activitățile prezentate ale Federației Comunităților Evreiești din România se pot subscrie acuzațiilor de „antisemitism”, conform faptelor descrise și potrivit Legii nr. 157/2018, cunoscută „legea Vexler”. Numai organele judiciare românești, în urma unei anchete penale, pot da un răspuns competent privind activitatea șovină și antisemită a F.C.E.R.!

 

--------------------------------------------

[1] Cf. https://www.cotidianul.ro/premierul-a-dat-8-mil-de-lei-federatiei-comunitatilor-evreiesti/

[2] Cf. https://dragosvasilescu.wordpress.com/2018/06/28/daca-iohannis-va-promulga-legea-384-2018-toti-romanii-se-vor-numi-oficial-ne-evrei/#comments și https://dragosvasilescu.wordpress.com/2018/06/26/parlamentarii-evrei-vor-sa-l-bage-la-puscarie-pe-patriarhul-daniel/

[3] Cf. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23068114-cimitirul-evreiesc-din-husi-fost-vandalizat.htm și https://newsweek.ro/actualitate/antisemitism-la-husi-73-de-morminte-din-cimitirul-evreiesc-vandalizate

[4] Cf. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/politistii-anunta-ca-au-gasit-profanatorii-cimitirului-evreiesc-din-husi-sunt-trei-adolescenti-1125951

[5] Cf. https://www.rostonline.ro/2015/09/alexandru-florian-nu-este-roman/

[6] Cf. https://www.libertatea.ro/stiri/muzeul-holocaustului-nu-se-va-mai-amenaja-palatul-dacia-cladirea-fost-cumparata-de-primarie-pentru-63-de-milioane-de-lei-pentru-pinacoteca-municipiului-bucuresti-si-urma-sa-fi-2482386

[7] Cf. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23222617-propunerea-muzeul-holocaustului-fie-construit-antipa-fost-facuta-institulul-elie-wiesel-explicatiile-directorului-este-adevarat-zona-este-protejata-dar-asta-nu-insemna-nu-pot-face-constructii-acolo.htm

[8] Cf. https://www.click.ro/news/bucuresti/muzeul-holocaustului-va-fi-cladirea-banloc-goodrich-de-pe-calea-victoriei

[9] Cf. https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/lidl-construieste-un-magazin-pe-amplasamentul-unde-functionau-un-spital-si-camine-evreiesti-19944213?fbclid=IwAR3iqvrXMXEj23R4YJLBKhXc5123-QBg0DSKjhfy0YN75eRfh0zhtjzSbeo

[10] Cf. https://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/stiri-locale/4155-evreii-si-au-scos-cimitirul-la-licitatie.html

[11] Cf. https://evz.ro/restaurant-pe-morminte-la-focsani-suntem-la-un-pas-de-un-scandal-international-restaurant-intr-un-cimitir-monument-istoric.html

[12] Cf. https://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-06-28/noi-afaceri-ale-groazei-cu-cimitire-evreiesti.html

[13] Cf. http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=8442

[14] Cf. https://www.mediafax.ro/politic/cv-tudor-fraudele-sunt-la-federatia-comunitatilor-evreiesti-in-jurul-ei-roieste-o-gasca-de-profitori-1069103

[15] Cf. http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-02-05&id=232715

[16] Cf. https://www.vremeanoua.ro/un-pocait-din-vaslui-cumpara-sinagoga-orasului-cu-50-000-de-euro/

[17] Cf. https://www.vremeanoua.ro/smecherii-care-au-cumparat-sinagoga-din-vaslui-lucrari-ilegale/

[18] Cf. https://www.dir.org.ro/rabinul-elie-caufman-despre-evreii-sionisti-de-la-institutul-elie-wiesel-din-romania-in-romania-nu-exista-antisemitism-dar-antisemitismul-aduce-bani/#

[19] Cf. https://www.facebook.com/IsraelinRomania/videos/566967164272073/          







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu