miercuri, 8 septembrie 2021

SECULARISMUL SE CLATINA: TEXAS SCOATE AVORTUL IN AFARA LEGII

 



SECULARISMUL SE CLATINA: TEXAS SCOATE AVORTUL IN AFARA LEGII

September 9, 2021

 

Pe 1 septembrie a intrat în vigoare legea Texasului care indirect pune capăt avortului după 6 săptămâni de sarcină. Vestea a făcut înconjurul lumii, iar seculariștii se clatină și se înspăimântă. Pe 2 septembrie, Curtea Supremă a SUA a respins petiția avortiștilor de a bloca intrarea în vigoare a legii. [Link: https://www.washingtontimes.com/…/supreme-court-divides-5-…/ ]

 

 

Abolirea indirecta a avortului

 

Legea penalizează cu 10.000 de dolari clinicile de avort, medicii, asistentele medicale, și orice persoană care în mod direct ori indirect facilitează prestarea serviciilor de avort. Legea în sine nu interzice avortul. Nu penalizează femeile care fac avort. Penalizează și pune în afara legii industria avortului, adică pe cei care trag foloase financiare de pe urma avortului: medicii care fac avort, clinicile de avort, asistentele medicale care participă la servicii de avort. Prin ce mijloace? Legea permite oricărui cetățean texan să dea în judecată abortion providers / pe cei care prestează servicii de avort după 6 săptămâni de sarcină în statul Texas.


 

Fiecare persoană implicată plătește pagube de 10.000 de dolari pentru fiecare avort.

 

De ce de la 6 săptămâni de sarcină? Pentru că, spun experții, la 6 săptămâni de sarcină se detectează bătăile inimii în copilul nenăscut. În acest fel, Texasul recunoaște viabilitatea ființei umane începând de la 6 săptămâni de sarcină și nu de la 21 de săptămâni cum a decis Curtea Supremă a SUA în 1973 în cazul Roe v. Wade.

 

Istoria decurge în mod ironic. Legalizarea avortului în SUA s-a făcut la începutul anilor 70 tot în Texas prin arestarea unei femei care făcuse avort. Cazul ei a ajuns, în timp, să fie judecat la Curtea Supremă care a recunoscut, în 1973, existența unui drept la avort. După jumătate de secol, Texasul devine primul stat american care practic pune avortul în afara legii. Reacția avortiștilor a fost extremă. Intrarea în vigoare a legii i-a năucit. Încă le va mai lua ceva timp să se dezmeticească. Dl Biden nu recunoaște dreptul la viață al copilului nenăscut. Unele companii din Texas au anunțat că își vor muta sediile și angajații în alte state. ONU a reacționat în mod extrem, acuzând Texasul de discriminare structurală împotriva femeilor. [Link: https://www.theguardian.com/…/un-experts-condemn-texas-anti…]

 

 

Felicitari crestinilor texani

 

Felicitări Texasului și celor care au perseverat pentru recunoașterea dreptului la viață al copiilor nenăscuți! Seculariștii ne spun că ei sunt de partea corectă a istoriei / on the right side of history. Dar cine râde la urmă, râde mai bine. După jumătate de secol își dau seama că în lume încă există oameni raționali, o rămășiță care nu se închină idolatriei morții și resping cultura morții.

 

Lecția Texasului este mai ales o lecție bună pentru creștini. Perseverența, inevitabil, duce la consecințe pozitive. În 1973, baptiștii americani au adoptat, spre rușinea lor, o rezoluție în care exprimau aprecieri pentru decizia Curții Supreme din SUA de a legaliza avortul. O rușine nu doar pentru ei, ci și pentru toți creștinii. Din fericire, baptiștii și-au venit în fire în 1979, când forțele conservatoare din mișcarea baptistă au anulat rezoluția din 1973, devenind apoi motorul mișcării pentru viață din SUA.

 

Din istoria lor trebuie să învățăm și noi. Creștinii din Texas au scontat o victorie uriașă care clatină secularismul occidental. Au scontat această victorie nu stând cu mâinile încrucișate, ori în buzunar, ori zicând celor implicați "nu aveți nicio șansă", "seculariștii sunt mai tari decât voi" ori fraze similare pe care încă le auzim, din nefericire, din partea multor creștini din România. Au scontat victoria aceasta nu doar pe genunchi, nu repetând până la paralizie că "Dumnezeu va purta de grijă", ci efectiv implicându-se în alegeri, candidând și perseverând vreme de 50 de ani spre ținta care le-a stat în față: stoparea uciderii copiilor nenăscuți.

 

 

Au inceput represaliile - satanistii intra in actiune

 

Discutiile se intetesc in mass media si cercurile politice americane si internationale privind abolirea de catre statul Texas a accesului la avort dupa 6 saptamini de sarcina. Presiunile asupra Texasului si represaliile deja s-au dezlantuit asemenea unei furtuni. Secularistii sunt disperati, nauciti de ceea ce s-a intimplat peste noapte. Comentatorii neo-marxisti recunosc ca fortele diabolice nu au fost pregatite pentru intrarea in vigoare a legii si nu au facut ce ar fi putut sa faca pentru blocarea legii.

 

Actiuni legale si boicoturi impotriva Texasului deja au fost lansate. Una dintre ele a fost lansata tocmai recent de miscarea satanista din America care, in numele libertatii religioase, pretinde ca abolirea sau penalizarea avortului incalca libertatea religioasa a satanistilor, in opinia carora copilul nenascut nu are statut de persoana umana. Ni se da astfel de inteles ca avortul este un ritual abominabil practicat de satanisti. Despre actiunea satanistilor puteti citi aici:

 

https://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/news/570971-satanic-temple-to-challenge-texas-abortion-law-citing-religious.

 

Deasemenea, o companie energetica a anuntat ca isi va muta sediul din Houston in alt stat, impreuna cu cei peste 100 de angajati. La rindul lui, orasul Portland a anuntat ca va boicota Texasul si ca urmare Texasul va pierde 7 milioane de dolari anual.

 

 

Texas e pragatit pentru batalie

 

Din fericire, Texasul este un colos prea urias si puternic pentru a putea fi intimidat atit de usor. Conform ultimelor date, la inceputul anului 2021 Texasul constituia a noua economie mondiala. La 30 de milioane de locuitori, puterea economica a Texasului e a noua din lume, inaintea Coreei de Sud si a Canadei si cu un loc in spatele Braziliei. [Link: https://businessintexas.com/texas-enters-2021-as-worlds-9th-largest-economy-by-gdp/] Economia Texasului se apropie de 2 trilioane de dolari anual iar a Romaniei, in comparatie, de 300 de miliarde de dolari anual.

 

Texasul are resursele politice, legale, si financiare suficiente pentru a putea purta la infinit cea mai colosala batalie pentru viata de la legalizarea avortului in Rusia Sovietica acum 100 de ani incoace. Alte state deja au anuntat ca vor adopta legi similare cu ale Texasului, printre ele Missouri si Dakota de Nord.

 

Batalia pentru viata se extinde tot mai feroce la nivel mondial. Luni, Curtea Suprema a Mexicului a decretat un drept la avort, in unanimitate. Mexic este a doua tara catolica din America Latina care a legalizat avortul in acest an, dupa Argentina. Este insa ironic ca marti s-a produs unul din cele mai puternice cutremure de pamint din istoria Mexicului, linga Acapulco, de 7 grade?

 

Texas are nevoie de solidaritatea noastra. Conform primului sondaj de opinie privind legea adoptata de Texas, 46% dintre americani agreaza cu ea si 43% nu. [Link: https://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/current_events/abortion/fight_over_texas_abortion_law_divides_voters]

 

DECLARATIA DE LA TIMISOARA – Va rugam semnati!

 

https://www.alianta-familiilor.ro/declaratia-de-la-timisoara/

 

Buna dimineata! A mai trecut un an de la ultimul apel pentru semnarea Declaratiei de la Timisoara, o declaratie a constiintei crestine. Pe 21 august s-au implinit unsprezece (11) ani de cind a fost lansata si de atunci a fost semnata de peste 15 000 de persoane. Dorim sa ajungem la  cel putin 16.000 de semnaturi in urmatoarele citeva saptamini. Socotim potrivit sa re-lansam anual Declaratia dand astfel posibilitatea multora dintre d-tra si noilor nostri cititori sa o semneze. Semnarea ei, dar mai ales cunoasterea punctele ei esentiale, este de o importanta care nu necesita explicatii.

 

Traim in vremuri tulburi cind valorile morale si crestine sunt asediate, trivializate si se schimba la viteza luminii. Spre rau. Este deci important si necesar sa ne re-amintim periodic de principiile fundamentale si punctele cardinale valorice care sunt comune tuturor crestinilor din Romania si mai ales sa afirmam valorile crestine in viata publica a Romaniei. Declaratia afirma adevarurile si valorile fundamentale pentru care miscarea pro-familie si pro-viata din Romania militeaza de ani de zile. Va rugam, deci, cititi Declaratia, semnati-o si dati-o la cit mai multi altii sa o semneze. Sprijiniti eforturile noastre semnind Declaratia! Haideti, deci, in citeva saptamini sa ajungem la 16.000 de semnaturi!

 

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu