luni, 30 mai 2022

VIRGIL CIUCA - De douăzeci de ani România apără Integritatea Teritorială a Ucrainei

 



De douăzeci de ani România apără Integritatea Teritorială a Ucrainei

 

 


Apariţia volumului „Tratatul cu Ucraina - Un act de trădare naţională", autor profesorul univ. dr. Tiberiu Tudor poate fi apreciat drept eveniment editorial de referinţă. O carte bine venită despre actul dăunător şi gratuit, în fapt un act de trădare naţională, comis de înalţi demnitari ai statului român, pe care doar Istoria îi va judeca. (Ion Măldărescu)

 

Emilia Ţuţuianu: Domnule Tudor ce v-a determinat să scrieţi această carte, abordând un subiect dureros pentru istoria neamului românesc?

 

Profesorul univ. dr. Tiberiu Tudor Cartea „Istoria unei trădări naţionale - Tratatul cu Ucraina" am scris-o şi pentru a pune la dispoziţia unei viitoare diplomaţii româneşti responsabile argumentele că validarea Tratatului cu Ucraina a fost obţinută de către Putere printr-o amplă manipulare a societăţii româneşti, exprimând voinţa de cabinet a unei camarile şi nu voinţa poporului român, care ar fi trebuit să fie larg consultat, eventual prin referendum, într-o problemă de o asemenea anvergură. Prin delimitarea de o minoritate responsabilă de validarea acestui tratat, diplomaţia noastră va avea legitimitatea denunţării lui, la momentul istoric potrivit.

 

E.Ţ.: Articolul despre cartea dvs. apărut în revista Melidonium, prin numărul mare de vizualizări, arată interesul faţă de o rană deschisă a sufletului românesc - pierderea Basarabiei, a ţinutului Herţa şi a Bucovinei de nord la 28 iunie 1940.

 

T.T.: Herţa a fost o culme a abuzului ocupaţiei sovietice din 1940 a teritoriilor româneşti. Dar problema noastră, a contenciosului nostru cu Ucraina, nu este a Herţei, nici a Insulei Şerpilor sau a Platoului Continental al Mării Negre. Problema este cea scandată de Marea Adunare Naţională de la Chişinău ─ cum a numit Mircea Druc uriaşa demonstraţie naţională anticomunistă din 27 august 1989: Muntele şi Marea! Bucureştiul va trebui să înţeleagă ceea ce pentru Chişinău a fost clar de la început. Kievul va trebui să accepte ceea ce înţelege foarte bine: nordul Bucovinei, Herţa, Insula Şerpilor, nordul şi sudul Basarabiei sunt pământuri româneşti, pe care va trebui să le restituie în întregime. Ucraina este un stat artificial, extins peste orice măsură prin anexiunile sovietice din anii '40 şi includerea în graniţele unionale ale RSS Ucrainene a unor teritorii care au aparţinut tuturor statelor învecinate: Polonia, România, Cehoslovacia şi actuala Federaţie Rusă. Anul 2014 a arătat că Ucraina - indiferent de susţinerea şi interesul geopolitic în această zonă al unor mari puteri - este la limita imploziei, implozie care, mai devreme sau mai târziu, se va produce. Ucraina va avea stabilitate statală numai când se va retrage în graniţele sale etnice istoric justificate. Aşa cum au făcut foste mari puteri ale căror ambiţii fuseseră susţinute de posibilităţile lor într-o mult mai mare măsură decât in cazul Ucrainei: Austria şi Turcia, actualmente state stabile şi surse autentice de stabilitate.

 

 

 

(Extras din interviul publicat în 14 sept. 2015)

 

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/trataul-cu-ucraina-un-act-de-tradare-nationala

Sursa: VIRGIL CIUCA




COMENTARII:

Cum din dec 1989 Romania este condusa de alogeni, puscariabili si trdatori de tara,

...in timp ce "la Tiganca dorm  eroii, si-n Senat rumega boii", majoritatea alegatorilor fostii membrii PCR- vreo shapte milioane plus progeniturile lor- impartiti in partide de "vite cufurite", voteaza si sustin in prostie legi antinationale fericiti ca-si pot trada Tara-SI O TRADEAZA-pentru libertati religioase si sexuale!

 

"Cine-a indragit strainii, manca-i-ar inima cainii-blestem eminescian!

 

CITITI RATIONATI SI ACTIONATI PENTRU REINTREGIREA SI SALVAREA ROMANIEI

 

Virgil Ciuca

Bucuresti

05/30/2022


Cetățeni cu suflet românesc din diasporă şi de pe cele două maluri de Prut!

 

Citiți, mediatizați şi sprijiniți necondiționat şi fără rezerve "Apelul" unui grup de basarabeni care cer RE-UNIREA imediată  într-un singur stat a teritoriilor româneşti din dreapta şi din stânga de Prut!

 

Virgil Ciucă

Bucureşti
05/30/2022










O nouă generație părăsește România. Este valul familiilor încă tinere care caută școli pentru copiii lor

 

Primul val de români care au părăsit țara a fost al oamenilor muncitori și fără studii. S-au dus pentru un venit mai decent, cu prețul multor sacrificii familiale.

 

Al doilea val de români care au părăsit țara a fost al profesioniștilor - cu studii medii și superioare - și al studenților. S-au dus pentru condiții de muncă mai bune. Au căutat, de data asta, decența mediului de lucru.

 

Al treilea val de români care au părăsit țara este al familiilor cu autonomie profesională și financiară peste medie.

 S-au dus pentru medii sociale mai organizate și împlinire profesională la alt nivel.

S-au dus de lehamitea imposturii politice și a iluziilor despre lupta împotriva corupției.

 

Al patrulea val de români pleacă acum.

 Este valul familiilor încă tinere, stabilizate economic și profesional, oarecum împăcate cu metehnele balcanice, corupte și birocratice ale autorităților.

Se duc din alt motiv. Se duc să caute școli pentru copiii lor.

 

S-a plecat de foame. S-a plecat din umilința locului de muncă. S-a plecat pentru alte perspective în carieră.

 Acum se pleacă fiindcă nu mai avem școli.

 

O să fie un val șocant de oameni care s-au implicat aici din toată inima, au ieșit la proteste, au luptat pentru medii mai curate în comunicare, educație, parenting, afaceri. Măcar pentru ce urma pentru copiii lor.

 

Oameni care s-au implicat civic și care nu mai au energie. Nu mai au speranța reformelor. Dintre toate, școala a rămas cea mai nereformată instituție.

Lumea se schimbă cu o viteză uluitoare, iar noi încă le cerem tinerilor de 18 ani să comenteze, la bac, ”Moara cu noroc”.

Știu zeci de cazuri concrete în jurul meu, de familii care atât mai caută. Viitor și educație pentru copiii lor.

 

Ce se întâmplă acum la nivel politic și decizional în România este prăbușirea speranței generațiilor între 30 și 40 de ani, educate, cu copii mici la școală.

 












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu