miercuri, 25 mai 2022

Maria Diana Popescu - A pierdut coliva şi sacii negri

 



A pierdut coliva şi sacii negri

Maria Diana Popescu

25 Mai 2022

 

Uşor cu verticalitatea actorului Zelenski pe scări! Colivia papagalului se poate sparge! Acesta va avea mereu mîinile murdare! Nu mai vorbim de acţiunile controversate pe care le-a pus în scenă ca preşedinte! Încă de la investire s-a străduit să respecte cele douăsprezece porunci din „Biblia” pistolarilor americani ai Apocalipsei, reuşind să-şi distrugă „ţara neoficială”, „ţara” fără frontiere (recunoscută, după 1990, conform ONU) sub ploaia flăcărilor toxice ale discursurilor sale! În acest război Zelenski e pompat de nişte decidenţi supramundani: SUA, perfidul preacatolic Albion, înregimentată Franţă, Italie şi altele, care dau un „ajutor” omenesc pentru distrugerea Ucrainei, dar şi a Europei. „Ajutor”, mult prea „omenesc”, „just”, „legal”, „legitim”, cu puşca la ochi, în chipul cel mai democratic american, ascultînd glasul raţiunii „pure”, dezgolit de Evanghelii, de luteranism, de kantianism, de hegelianism, de heideggerianism, al unei raţiuni dudoiste şi „nevinovate”, de fapt, al unei raţiuni criminale! Cînd acea America hotărăşte prin cătarea armei, iau poziţie de drepţi nu doar scîrbavnicii slugoi de la Bucureşti, începînd cu cioclul nr.1, dar şi UE şi naţiile euroatlantice şi toţi criminalii mărunţi. Fiindcă cine se-asemănă se-adună, chiar dacă apare la locul faptei a doua zi după scripturi, fie el şi expulzat de propriul partid, Cîţu, zis mai nou „The Demolition Man”, l-a declarat erou pe actoraşul Zelenski în plenul Parlamentului, la fel cum circarii de la „Eurovizion” au declarat Ucraina cîştigătoarea ediţiei 2022. Drogaţii se injectează reciproc, cînd celuilalt îi tremură seringa în mînă.

 

Întotdeauna în istorie saltimbancii s-au bucurat de simpatia norodului. Înghiţitorii de săbii, contorsionaţii, muierile cu abra-cadabra şi slobozitorii de flăcări au distrat norodul, nicidecum filosofii. Preşedinţii de state ai ultimelor decenii nu sînt altceva decît nişte circari periculoşi, gata oricînd să străpungă cu sabia destinele propriilor gloate. Pe scurt, tot ceea ce se petrece pe piaţa puterilor mondiale indică un uriaş declin al moralei politice. Deciziile majore nu se mai iau la nivel de stat. „Miliţia” mondială şi europeană a stabilit pentru fiecare stat în parte o variantă tăcută a puterii dictatoriale prin teroare, nivelarea autorităţii statului la o stare eclectică, chiar sfidarea normelor legale, a Constituţiei şi standardelor etice. Adunătura politică postdecembristă pe care am tolerat-o mai bine de trei decenii în fruntea statului român, ca nişte spectatori adormiţi, ne-a făcut să asistăm pasivi la înstrăinarea brandului României, desăvîrşit de părinţii noştri cu trudă şi sacrificii, mototolit acum ca o hîrtie de maculator şi înghesuit în băncile Europei Unite(uniune la figurat).

 

Redau un citat, mai bine spus, prima prevedere din „Decalogul lui Chomsky”: „Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decît cu problemele lui adevărate. Trebuie să distragi permanent atenţia poporului de la problemele sociale reale, îndreptînd-o către subiecte dramatice, intrigante, dar cu mare impact emoţional”. Exact ceea ce vedem, ceea ce simţim şi trăim astăzi. O stare de fapt strigătoare la cer, cînd, statistic reprezentativ pentru cultura prezentului, fie ea şi muzicală, sînt premiate, non-valorile, blocate în curente vetuste. Aşa a apărut şi în lumea politicii fenomenul găştilor statele, în care toata lumea ajută pe toata lumea, în care fiecare stat se vede confirmat pe sine în iluzia celuilalt stat, în care fiecare stat îl vrea îngenuncheat pe celălalt.

 

Tot mai multe ziare din categoria nucleara cu zvonuri şi ceaţă anunţă că se întoarce Covidul. Potrivit agenţiei EFE, autorităţile oraşului american New York, unul din epicentrele mondiale Gates-COVID-19, cu peste 40.000 de decese provocate,  au cerut populaţiei să revină la purtarea măştii în toate spaţiile publice interioare şi au anunţat distribuirea a milioane de teste rapide pentru a încerca să stăpînească noul val de Covid-19-22, plantat în mod special, ca şi  frăţiorii mai mari. Pentru „binele” nostru vom purta din nou botniţe (izoletele s-au evaporat imediat după import, cu tot cu banii daţi pe ele), ne vom împrieteni cu vaccinurile, costumele de cosmonaut, cu Moş-Crăciunii ISU, cu spiriduşii-eroi din prima linie şi cu pacienţii legaţi de paturi şi arşi de vii. Ghinion pentru Arafat! A pierdut coliva şi sacii negri! Urmînd îndemnurile lansate de marioneta-Greta, ocupată cu aerele planetei,  ramolitul prinţ Charles recomandă măştile pentru vaci, zice el, pentru a reduce emisiile de metan din atmosferă. Mare-i grădina Ta, Doamne!

 

Conform ordinelor, statul român a achiziţionat 86 de milioane de doze din licoarea otrăvită numită „vaccin”  pentru înfierarea cu numărul 4, caz în care, în România e posibil să mai avem aproximativ 17 milioane de cetăţeni. Pînă la sfîrşitul acestui an se prognozează ca 70% din populaţia globului să fie înţepată de minim 2 ori, ca să fie ceva mai redusă numeric,  conform teoriei conspiraţiei pusă în practică.

 

Nu vin vremuri bune pentru omenire. Nici pentru noi. Cei care cred că vom trăi bine cu bazele americane, franţuzeşti, belgiene, italiene în curte se înşeală. Petru că nu ştim ce ne rezervă viitorul, de aici înainte, fiecare român va trebui să aibă obligatoriu în cămară: o sticlă de votcă, o sticlă de wiskey şi un kil de orez… Nu se ştie cu cine ne vom trezi în casă pe nepusă masă!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu