marți, 31 mai 2022

Ion Măldărescu - „Holocash” 2022

 



„Holocash” 2022

Ion Măldărescu

31 Mai 2022

 

De la o vreme, TVR1 comite zilnic un sacrilegiu pentru care cine a ordonat și comis infracțiunea trebuie chemat în fața judecătorilor, judecat corect cu Constituția României în față și… „după faptă și răsplată!”. Cine a vizionat ecranul televizorului în timp ce este afișat Drapelul României pe fondul sonor al Imnului Național poate observa cum Tricolorul Românesc a fost „masacrat” conform ordinelor externe: Albastrul se apropie suspect de negru, iar pe Galben apare un Albastru agresiv  mișcător, ușor de interpretat. Roșul asistă neputincios la masacru. „Unde ești Tu, Țepeș Doamne?”

 

În urmă cu zece ani, un contestat personaj fost - zicea el - deținut la Auschwitz deși nu avea numărul obligatoriu tatuat pe braț, venit din Wild Westul Potomacului lui Barack nobeliatul a aterizat în România unde a declarat : „Holocaustul este în afara, dacă nu dincolo de istorie, sfidează cunoaşterea şi descrierea, nu poate fi nici explicat, nici vizualizat, nu poate fi nici înţeles, nici transmis  și marchează „distrugerea istoriei”. Apoi a strigat la români: „Ați ucis! Ați ucis! Ați ucis! […] , deși de pe teritoriul României sfârtecate prin rapturile teritoriale ale anului 1940 nu a plecat nici un tren spre lagărele germane. Drept recompensă pentru acuzațiile nefondate, a primit de la șeful statului de atunci „Steaua României”.

 

Mă văd obligat să-l citez (a câta oară ?) pe evreul Norman Finkelstein ai cărui părinți au fost cu adevărat la Auschwitz: „…Industria Holocaustului a adus statura morală a martiriului victimelor Holocaustului la nivelul unui cazinou de la Monte Carlo”[1].

 

Ipotetic, făcând abstracție de ceea ce se întâmplă la nord-estul hotarelor actuale al României, nu cele adevărate de la 1 Decembrie 1918, putem afirma fără riscul de a greși că S.U.A.-U.E.-N.A.T.O. au declanșat nu doar un război ciudat împotriva Federației Ruse, ci un altfel de holocaust decât cel din timpul Celui de-Al Treilea Reich, un „Holocash” interesat. Un „Holocash” discriminatoriu, aplicat fiecărei părți, dar cu consecințe diametral opuse, rezultat a două criterii:

 

- toții rușii - „de la cel cu barbă sură pân-la cel cu țâța-n gură” - sunt criminali agresori;

- toți ucrainenii - „de la cel cu barbă sură pân-la cel cu țâța-n gură”, inclusiv militarii „Batalionului Azov”  - sunt victime nevinovate.

Tuturor rușilor : elevi participanți la olimpiade, sportivi, oameni de afaceri, muzicieni, scriitori, oameni de știință… niciunul neavând de-aface cu Putin sau Zelenski li s-a pus pe piept „steaua galbenă”, sunt „evreizați” și nu lipsește mult până vor fi capturați și duși în noile lagăre de tip  Auschwitz, Dachau, Birkenau… și mai nou, cu alt profil, dar cu final similar, cele din Australia, Noua Zeelandă, Canada… numai pentru că sunt ruși. Ăsta nu-i Holocaust ?

 

Tuturor ucrainenilor: elevi participanți la olimpiade, sportivi, oameni de afaceri, muzicieni, scriitori, oameni de știință… interpreți la vreun „Eurobășcălion” au fost și sunt „tămâiați” precum sfinții, sunt vopsiți în galben-albastru, în defavoarea celor care demonstrează competență, dăruire și talent, de oricare altă națiune ar fi, numai pentru că sunt ucraineni. Ăsta nu-i Holocaust ?

 

„Fiat justitia, et pereat mundus!”

 

Chiar de la debutul războiului ciudat am scris că nu-i corect ca Vladimir Putin,  Președintele Federației Ruse să fie catalogat drept criminal fără a-i asocia în aceeași categorie pe Președinții S.U.A.: Truman, Richard Nixon, Geralld Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H. W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama și actualul Joseph Robinette „Joe” Biden Jr., care începând cu bombele de la Hiroshima și Nagasaki de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial și până azi, în numele unei așa-zise „democrații” au democratizat așa de profund Coreea, Vietnamul, Jugoslavia, Irakul, Libia, Afganistanul… încât pe unde au trecut a rămas dezastru, pustiu și milioane de cadavre.

 

În anul 2022, S.U.A.-U.E.-N.A.T.O. sunt împotriva rușilor numai pentru că sunt ruși, tot așa cum Germania nazistă era împotriva evreilor numai pentru că erau evrei așa că rămâne să așteptăm portul obligatoriu al insignei roșii cu inscripția „Russian”… că cea galbenă ar cam „fraterniza” cu albastrul din blazonul familiei Rothschild și cu culorile de pe mașinile Poliției Române.

 

P.S. Pentru a fi înțeles corect, repet ce am mai afirmat:

- nu sunt pro sau împotriva rușilor ca popor, deși conducătorii lor ne-au făcut necazuri mari de-a lungul veacurilor;

- nu sunt pro sau împotriva ucrainenilor ca popor, deși, mai ales, după Al Doilea Război Mondial stăpânesc pământuri românești și ne asupresc conaționalii aflați sub ocupație;

- „Sunt Român și punctum!”.

 

Notă - Profesorul Norman Finkelstein este specialist în ştiinţe politice, a absolvit studiile la Binghamton University şi şi-a obţinut doctoratul la Princeton University. A predat la Brooklyn College, Rutgers University, Hunter College, New York University şi, mai recent, la DePaul University, în Statele Unite. Specialitatea care l-a consacrat este conflictul israeliano-palestinian şi impactul politic al Holocaustului. Dubla calitate de evreu şi de fiu al unor supravieţuitori ai Holocaustului nazist a avut un cuvânt greu de spus în privinţa parcursului său intelectual. Nu ne este dat prea des să găsim printre intelectualii contemporani pe cineva care aliază studiul şi raţiunea cu conştiinţa![2]

 

-----------------------------

[1] Norman Finkelstein, aprilie 2000, New York City, Reflecții asupra suferințelor evreiești, Industria Holocaustului,  București, Editura ANTET, p.8.

[2] https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Norman_Finkelstein?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=sc







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu