duminică, 19 iunie 2022

Corvin Lupu - Situația din Ucraina văzută prin prisma calității Federației Ruse de continuator al fostei U.R.S.S.

 



Situația din Ucraina văzută prin prisma calității Federației Ruse de continuator al fostei U.R.S.S.

Prof. univ. dr. Corvin Lupu

19 Iunie 2022

 

Federația Rusă este continuatoarea în dreptul internațional al fostei Uniuni Sovietice. Ea și-a asumat acest rol și la O.N.U. Rusia și-a asumat și datoria fostei U.R.S.S., mărită mult după moartea mareșalului Leonid Ilici Brejnev, mai ales în timpul experiențelor social-economice falimentare ale lui Mihail Gorbaciov. De altfel, Federația Rusă a și achitat integral datoria fostei Uniuni Sovietice și datoriile pe care le-a făcut Federația Rusă sub conducerea președintelui Boris Elțân.

 

S.U.A. a susținut ca Rusiei să-i fie recunoscut acest rol de continuator al U.R.S.S., din interesul de a menține în vigoare tratatele internaționale pe care le semnaseră cele două supra-puteri și tratatele secrete încheiate de S.U.A. cu U.R.S.S., prin care se delimitează sferele de influență pe Glob. Nerecunoașterea acestei continuități a fostei U.R.S.S. ar fi stricat complet echilibrul mondial și s-ar fi creat un vid legislativ în dreptul internațional, care nu era dorit de nici una dintre părți și nici de terți.

 

Statele Unite nu au intuit că recunoscând Federației Ruse calitatea de urmaș al fostei Uniuni Sovietice și insistând pentru acest drept al ei, aceasta va revendica și sfera de influență pe care S.U.A. și Marea Britanie i-au recunoscut-o pentru eternitate. Obiectivul Federației Ruse este acela de a-și recupera sfera de influență negociată la sfârșitul celui de al doilea război mondial. De altfel, președintele Vladimir Putin a declarat că prăbușirea Uniunii Sovietice a reprezentat cel mai mare dezastru geopolitic al secolului al XX-lea. Analizând conflictul mondial actual, în cadrul căruia 40 de state, inclusiv întregul N.A.T.O., luptă în potriva Federației Ruse, este obligatoriu de luat în calcul și punctul de vedere al Federației Ruse, punct de vedere susținut de o foarte mare parte a statelor de pe globul pământesc. Președintele actual al Rusiei a afirmat răspicat că intervenția în Ucraina este doar o etapă dintr-un proiect mult mai larg.

 

Motivația principală care catalizează Rusia în acest demers este faptul că angajamentele verbale luate de Occident că N.A.T.O. nu se va extinde pe spațiul sferei de influență a fostei U.R.S.S. au fost încălcate în mod repetat. S.U.A. și supușii ei din N.A.T.O. au pus Cortina de Fier pe roți și au tot împins-o către est, încercând să înconjoare Rusia și s-o sufoce. Reacția Rusiei a apărut în 2008, când Georgia, condusă de kazaro-evreul Miheil Saakașvili, a cerut oficial aderarea la N.A.T.O. Atunci Rusia a atacat Georgia, i-a distrus 90% din economie și din infrastructură și i-a smuls provinciile Abhazia și Osetia de Sud. Georgienilor le-a ieșit NATO pe nas. În anul 2014, a început lupta pentru autonomie a rușilor din bazinul Donbas, iar Federația Rusă a anexat Crimeea, teritoriu care a aparținut Rusiei și pe care Hrușciov, născut și crescut în Ucraina, fost prim-secretar al C.C. al P.C. Ucrainean, l-a făcut cadou Ucrainei, după moartea lui Stalin și după ce și-a asigurat puterea la Kremlin.

 

Anterior, după războiul mondial și Stalin cadorisise Ucraina cu teritorii care nu-i aparțineau de drept: Maramureșul istoric, Ucraina Subcarpatică ungurească, nordul Bucovinei, Ținutul Herța, trei județe din sudul Basarabiei românești și întinsele teritorii pe care Uniunea Sovietică le-a smuls Poloniei, în septembrie 1939. Privitor la teritoriile românești alipite Ucrainei, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, unionistul Mircea Druc, spunea că tot ce ne-a făcut rău fosta Uniune Sovietică s-a datorat dorințelor ucrainene. Ucraina este un stat artificial, clădit de Lenin în 1924 și înzestrat cu numeroase teritorii smulse vecinilor ei, de care astăzi ține cu dinții, inclusiv de cele care au populație majoritar rusă.

 

În baza acestei recunoașteri a continuității U.R.S.S. prin intermediul Federației Ruse, toate fostele republici ex sovietice deținătoare de arsenal nuclear au acceptat să-l restituie Rusiei. Rusia a și condiționat în ultimul deceniu al secolului trecut ajutorul economic și financiar către statele din Comunitatea Statelor Independente de renunțarea la armele nucleare.

 

Federația Rusă este continuatoarea Uniunii Sovietice din punct de vedere geopolitic, al stăpânirii spațiului cosmic și al dreptului internațional, dar ea nu și-a asumat regimul politic al fostei Uniuni Sovietice, pe care l-a eliminat complet și pe care îl dezavuează. Bolșevismul a fost integral creație pur evreiască. El a ajuns la putere în Rusia cu sprijinul decisiv al marilor bancheri kazaro-evrei din S.U.A. Ei au dat banii și ei l-au influențat decisiv pe împăratul Germaniei, Wilhelm al II-lea, să-l înarmeze și finanțeze pe Lenin, pentru a prelua puterea în Rusia. Unul din șefii cei mai importanți ai serviciilor secrete ale Germaniei, în Primul Război Mondial, a fost colonelul Max Warburg, fratele bancherului evreu Paul Warburg de pe Wall Street, acesta din urmă fiind un sponsor important al lui Leon Davidovici Troțki.

 

Max Warburg a fost cel care l-a convins pe împăratul Germaniei să îi finanțeze și să-i înarmeze pe bolșevici în schimbul promisiunii acestora că vor scoate Rusia din războiul împotriva Germaniei și vor ceda Germaniei importante teritorii din estul Europei. Regimul social-politic bolșevic a fost unul internaționalist proletar/globalist, „văr primar” cu regimul capitalist-globalist al perioadei Războiului rece și cu neo-marxiștii de astăzi. De aceea, conflictul est-vest din perioada Războiului rece nu a condus la confruntări între taberele celor doi „copii” ai judeo-bancherilor de pe Wall Street. Confruntările lor au fost mai mult verbale, simulate și făcute adeseori la înțelegere.

 

Conflictul internațional actual între național-suveraniști și globaliști este unul real, nesimulat și eu întrevăd că, pe măsură ce criza generală a regimului globalist euro-atlantic se va accentua, confruntarea va fi tot mai dură. Globaliștii nu se vor da duși cu ușurință. Câinele încolțit mușcă rău de tot. Deocamdată, armele principale ale globaliștilor rămân manipularea și propaganda agresivă, foarte adeseori mincinoasă, prin mass-media pe care o controlează cu autoritate. Cât timp va mai putea să fie acoperită criza generală a Occidentului cu vorbe frumoase, rămâne de văzut.

 

Federația Rusă a renunțat total la ideologia bolșevică păguboasă. Regimul a devenit unul naționalist rus, cu nuanțele lui tradiționale, cele din perioada țarilor. Siloviki („cei puternici”) care administrează puterea în Rusia sunt toți etnici ruși. Oligarhii evrei, „curelele de transmisie” între Rusia și Occident, cei care globalizaseră economia Rusiei, au fost eliminați din joc. Ateismul „științific” deosebit de păgubos promovat de judeo-bolșevici, ca să distrugă ființa națională a poporului rus, a fost de multă vreme abandonat. Biserica Ortodoxă Rusă se bucură de întregul sprijin al statului rus și a devenit, așa cum era și în timpul țarilor, liantul între toate forțele patriotice din Rusia. Biserica Ortodoxă Rusă contribuie mult la unitatea națiunii ruse în jurul conducătorilor ei și susține necondiționat cultura și civilizația tradițională rusă, cea care a făcut ca această națiune să fie una dintre cele mai importante și valoroase de pe pământ.

 

În știință și în tehnologiile de vârf, de cea mai mare importanță, respectiv în tehnologiile spațiale și în cele ale industriei militare, mai ales în domeniul nuclear, savanții ruși au fost în competiție cu întregul rest al lumii. Americanii au cules tot ceea ce a avut omenirea mai bun, i-au dus în SUA să lucreze pentru ei și totuși nu îi pot depăși pe ruși, cel puțin deocamdată. Într-un discurs, președintele Donald Trump a recunoscut că rachetele intercontinentale ale Federației Ruse nu pot fi oprite de scuturile antirachetă ale S.U.A., în timp ce scuturile antirachetă ale Rusiei pot opri rachetele americane. Din această cauză, spunea Donald Trump, S.U.A. vor trebui să-și elaboreze alte scuturi antirachetă, bazate pe sateliții din Cosmos, cu ajutorul cărora să poată fi blocate rachetele rusești.

 

O parte a opiniei publice de sub control euro-atlantic nu vede aceste lucruri. Oamenii de rând cred că dacă autoturismele germane și japoneze sunt cele mai bune, iar Rusia nu face mașini de spălat rufe și vase atât de bune ca cele din Occident, Rusia este slabă. De asemenea, această parte a opiniei publice crede că dacă Rusia a cumpărat în trecut o serie de tehnologii din Occident și cipuri din Taiwan, înseamnă că Rusia este slabă. În cele din urmă, fiecare trebuie lăsat să creadă ce vrea el.

 

În zilele noastre, mulți oameni formulează păreri în domeniul social-politic fără să fie de profesie, fiind și foarte siguri că părerile lor sunt cele corecte și nu au preocuparea să urmărească părerile unor specialiști nealiniați din domeniul social-politic. Părerile foarte multor oameni sunt formulate în funcție de propriile dorințe, interese, aspirații, pe care aceștia le-ar dori implementate. Foarte puțini sunt cei care au nivelul de obiectivitate suficient de dezvoltat încât să înțeleagă și să accepte și ceea ce nu le convine.

 

Revenind la problematica faptului că Federația Rusă este continuatoarea fostei Uniuni Sovietice, doresc să subliniez că în anul 2020, cu ocazia unor modificări aduse Constituției Rusiei, s-a precizat explicit în document că Rusia este continuatoarea U.R.S.S. Existența în Constituție a acestei prevederi impune și o obligație națională de refacere a influenței pe care URSS a avut-o asupra zonei de influență pe care ceilalți învingători în Al Doilea Război Mondial au recunoscut-o Rusiei pentru eternitate[1].

 

-------------------------------

[1] Publicat și în https://www.incorectpolitic.com/intrebarea-zilei-cum-vedeti-actuala-situatie-din-ucraina-prin-prisma-calitatii-federatiei-ruse-de-continuator-al-fostei-urss/ - 16 iunie 2022.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu