miercuri, 15 iunie 2022

ALIANTA FAMILIILOR - COMENTARIUL LUI MIKE POMPEO PRIVIND FAMILIA

 



COMENTARIUL LUI MIKE POMPEO PRIVIND FAMILIA

Iunie 16, 2022

 

Fostul Secretar de Stat al SUA, Mike Pompeo, a publicat recent un comentariu privind familia și valorile. Am abreviat articolul lui și l-am tradus în română pentru publicul din Romania

 

* * *

De-a lungul istoriei, creștinii și conservatorii au propus datoria de a susține valorile și idealurile fondatoare ale societății, în principal protecția vieții (născute și nenăscute), a libertății religioase și a familiei. Familia sănătoasă este un produs al drepturilor noastre inalienabile. Astăzi, suntem chemați nu să protejăm, ci să restaurăm aceste elemente esențiale ale națiunii noastre. Această muncă nobilă și urgentă trebuie să înceapă cu restabilirea familiei ca instituție centrală, sacră a țării.

 

Familia este fundamentală pentru societate. Înaintașii noștri au recunoscut acest lucru. Din familiile noastre provin comunitățile și congregațiile noastre. Dacă permitem ca familia să devină coruptă sau nerespectata, totul se pierde. Asta a făcut parte din proiectul pe care l-am promovat în calitate de Secretar de Stat pentru a articula sensul profund al drepturilor noastre inalienabile.

 

Tocmai aceasta este provocarea cu care ne confruntăm astăzi: politicile progresiste subminează în mod agresiv și în mod deliberat familia. Statul a încercat adesea să pătrundă în spațiul sacru și privat al familiei și a fost de multă vreme datoria conservatorilor fideli să se opună acestor intruziuni. Dar atacurile de astăzi sunt diferite și sunt mai amenințătoare ca niciodată. Progresiștii caută să înlocuiască autoritatea parentala, să-și asume proprietatea asupra copiilor și să facă din copii creaturi ale statului. „Mamele” sunt acum numite „persoane care nasc”. Prezentatorii de știri spun că copiii aparțin comunităților lor, nu familiilor lor. Activiștii și sindicatele profesorilor susțin că este dreptul lor să decidă ce învață copiii în școală, mai degrabă decât părinții. Ignoranța administrației Biden a contribuit la un dezastru care a lăsat mamele din toată America fără acces la lapte praf pentru a-și hrăni copiii.

 

În dezbaterea despre avort, care a devenit un torent învolburat ca urmare a scurgerii deciziei Curții Supreme, conceptul de familie rămâne central. Avortul este, la propriu, antitetic familiei, deoarece distruge viața și distruge viitorul unei familii. Progresiștii susțin, în mod greșit, că dreptul unui individ de a pune capăt vieții nenăscute este esențial pentru a putea planifica o familie în mod corespunzător. Această gândire este complet înapoiată și lipsită de moralitate.

 

Multe dintre problemele națiunii noastre sunt cauzate de distrugerea familiei. Revitalizarea sănătății acestei instituții sociale centrale va contribui mult la repararea problemelor cu care ne confruntăm. Credința in Dumnezeu va fi necesară acestei misiuni, pentru că sacralitatea familiei este o idee profund biblică.

 

Dacă avortul este restricționat, presiunea de a abandona principiile noastre pro-viață și pro-familie va fi uluitor de imensă. Cei care folosesc mișcarea pro-viață pentru câștig politic vor ceda. Aceia dintre noi care credem că fiecare viață poartă imaginea Creatorului vom persevera. Trebuie să continuăm lupta, deoarece Președintele Biden deja solicită legi care să protejeze avortul. Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de creștini credincioși care cred cu adevărat în demnitatea dată de Dumnezeu celor nenăscuți, pentru a rămâne neclintiți în convingerile lor.

 

Pe lângă avort, trebuie să sprijinim drepturile parentale, care sunt asediate de ideologiile otrăvitoare din sălile de clasă ale copiilor noștri. Ideologiile marxiste sunt antitetice cu adevărul biblic că toți suntem păcătoși, dar totuși creați după imaginea Creatorului și înzestrați cu o demnitate nesfârșită. Trebuie să redăm părinților autoritatea de a-și proteja copiii împotriva acestor eforturi, așa cum este de fapt dreptul lor inalienabil.

 

Prin propriile noastre acțiuni – să ne întărim comunitățile, să ne întărim congregațiile și să ne înnobilăm familia și pe cei dragi – putem recupera ceea ce contează cel mai mult. Sa ne angajam deci în acțiuni virtuoase, călăuziți de credință, putem a depăși provocările care ne stau in fată.

 

***

Mike Pompeo a fost cel de-al 70-lea Secretar de Stat al Americii și director al Agenției Centrale de Informații.

 

Luna iunie, luna identității creștine în Romania

 

Nu uitati: luna iunie e luna identitatii crestine in Romania! Fiii și fiicele Iluminismului își sărbătoresc în această lună identitatea lor seculară. Sub steagul curcubeu. Marile corporații globale, dar și cele naționale care vor să imite obiceiurile celor mai mari, s-au aliniat să cânte în strună fiilor și fiicelor Iluminismului.

 

Este practic imposibil să ieși în spațiul public fără să nu vezi un obiect ori o imagine care să nu aibă curcubeul pe ele. Sărbătorirea "diversității" a devenit noua religie mondială. Noul credeu al secularismului. Natural, este o "diversitate" definită și implementată de secularism și adepții lui.

 

Am asistat la aceste spectacole, care în timp au devenit spectacole intolerante, de câteva decenii încoace. La început unii dintre noi au zâmbit, apoi au dat din cap, dar puțini ne-am dat seama că discursul "diversității" era de fapt o unealtă de distrugere îndreptată împotriva valorilor și a cetățenilor tradiționali.

 

Sărbătorile diversității au devenit parade care anunță apariția pe piața socială a noi identități, unele mai bizare ca altele. Iar altele dincolo de orice am putea considera bizar, straniu ori șocant. Ultima identitate, proclamata în politicile și discursurile oficialilor Administrației Biden, este noua nomenclatură pentru femeile însărcinate. Ele au devenit, peste noapte, "birthing people / persoane care nasc".

 

Femeile deci au trei identități: (1) femeile care își asumă identitatea femeiască pe baza realităților biologice; (2) femeile care își asumă această identitate chiar dacă aparțin sexului opus; și (3) femeile însărcinate, acum identificate ca "persoane care nasc copii".

 

Unde ne poziționăm noi, creștinii, față de această explozie a identităților bizare? Cât despre mișcarea politică creștin-democrată din România, poziția noastră este simplă și categorică: am declarat luna iunie drept luna identității creștine în România.

 

Recomandam tuturor creștinilor să își asume această identitate în spațiul public, fără rușine ori teamă de consecințe. Este o identitate frumoasă și eternă. Fondatorilor creștinismului nu le-a fost rușine de eticheta de "creștin" aplicată lor de păgânii Romei antice. Sfântul Apostol Pavel spune în Epistola către Romani că nu îi este rușine de Evanghelia lui Hristos. Și tot el și ceilalți apostoli ne îndeamnă să ne asumăm și să promovăm în viața privată și publică o identitate creștină, în întregime diferită de cea păgână din lumea antică ori seculară a zilelor noastre.  E important, dar și obligatoriu, să ne asumăm și să ne promovăm identitatea creștină.


Atât în spațiul privat, familie, dar mai ales în spațiul public, așa cum fac fiii și fiicele Iluminismului privind identitatea lor.

 

Identitatea creștină poartă în ea putere. Asta ne spune Apostolul Pavel. Rușinarea de Evanghelie ori identitatea creștină înseamnă lipsă de putere. Occidentalilor le este rușine de Evanghelia lui Hristos. Din care motiv nu au putere să confrunte decadența, irezistibilele tentații hedoniste, ori să abandoneze drumul care duce la moarte.  Iar dacă valorile nu mai sunt ținute la rang înalt de politicienii noștri este tocmai pentru că le este și lor rușine de Evanghelia lui Hristos. Preferă alinierea valorică cu Bruxellesului în loc de alinierea cu Evanghelia care dă putere.

 

Creștinii catolicii sărbătoresc deja luna iunie ca lună a identității creștine. Indirect, din 1856. În urma unor evenimente istorice petrecute în anii 1670, catolicii au început, în mod neoficial, să sărbătorească The Sacred Heart of Jesus / Inima Sacră a lui Iisus, prin manifestări și mese în familie dedicate valorilor creștine. Sărbătoarea aceasta s-a extins în lumea catolică până când a fost recunoscută în mod oficial de Biserica Catolică în 1856.

 

Toti creștinii sunt pe aceeași pagină, indiferent de specificațiile lor teologice. Identitatea creștină este una singură, ancorată în Calea Adevărului. Recomand, în sensul acesta articolul: For Catholics, June Isn't 'Pride Month,' It's Dedicated to the Sacred Heart of Jesus / Pentru catolici, iunie nu este "luna mândriei', ci e dedicată inimii sacre a lui Iisus: https://thefederalist.com/.../for-catholics-june-isnt.../

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu