marți, 23 februarie 2016

Semnele Timpului

Semnele Timpului – Apocalipsa la hindusi
          De Andrei Plesu
 

Am gasit un text, in literatura veche a Indiei (Linga Purana, II, 39-40), in cuprinsul caruia bombanelile mele si ale altora par sa fi fost anticipate cu vreo doua-trei mii de ani in urma(Puranas au aparut, in forma scrisa, in veacurile III-V de dupa Hristos, dar vin dintr-o traditie orala care, deja pe-atunci, era veche de peste un mileniu). Intuitiile profetice ale hinduismului se refera la modul in care se va incheia actualul ciclu al civilizatiei terestre. Iata o lista, selectiva, a simptomelor pe care le anunta textul puranic, privind spre viitorul care e, acum, prezentul nostru:
  
"Coeficientul de ura din sufletul fiecarui om va cunoaste – spun textele – o alarmanta crestere. Oamenii vor deveni din ce in ce mai iritabili. Toate marile achizitii de cunoastere vor fi deturnate spre scopuri impure, adica spre amplificarea raului din lume. Se va inmulti numarul sefilor de stat de extractie joasa si de proasta calitateLucratorii manuali si negustorimea vor fi inaltati la rang de intelectuali, iar intelectualii vor fi pusi in conditii  subalterne. Va avea loc, cu alte cuvinte, un destructurant  amestec al „castelor“, o destramare dramatica a ierarhiilor firesti, o ireparabiladezordine sociala. 
Necinstea va capata o raspindire fara precedent, la toate nivelele. Hotii vor deveni lideri. (Rog sa nu mi se atribuie nimic din toate aceste afirmatii!
Nu fac decit sa citez un text multi-milenar! n.m., A.P.)
Femeile nu vor mai pune pret pe, propria virtute. 
Prostii, impostorii naturile rudimentare sigalagioase vor fi luati drept intelepti. Oamenii „drepti“, de buna calitate, vor avea tendinta de a se retrage din viata publica. In piete se va vinde  mincare gata-preparata (sa recunoastem ca e de necrezut sa auzim vorbindu-se, acum 2000 de ani, de „semipreparate“ si de fast-food! n.m., A.P.). 
Limbile vor saraci, vorbirea se va trivializa. Vor fi mai multe femei decit barbati, vor prolifera asociatiile criminale, va creste numarul celor care nu gasesc de lucru. Se vor raspindi  pretutindeni, bolile de stomac. Se va extinde moda parului purtat in dezordine si se va generaliza starea deletargie, de lehamite, cu corolarul unei cronice incapacitati de actiune. Vor aparea nenumarate organizatii religioase necanonice, blasfemia va convietui cu fanatismul.
Se va practica, pe scara larga, uciderea fatului in pintecul matern si se vor asasina direct sau simbolic eroii fiecarei comunitati. Detinatorii puterii nu o vor mai folosi in beneficiul popoarelor lor.
 Discernamintul (ca perceptie a deosebirii dintre bine si rau) se va subrezi, institutia respectului va intra inderiva (vor fi respectati, preponderent, cei nedemni). 
Între parinti si copii vor aparea obstacole greu de trecut, forta va prevala asupra dreptatiiospetia va declina,vulgaritatea va impinzi totul."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu