vineri, 6 ianuarie 2017

Romania 2017






Romania 2017

Victoria in alegerile parlamentare a partidei ortodoxe moldo-valahe - PMR, PCR, FSN, FDSR, PDSR, PSD, USL - este expresia nemultumirii, revoltei dupa Sfantului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, care trebuia sa se intruneasca dupa un mileniu la Constantinopol, dar a avut loc fara patriarhii Rusiei, Georgiei, Bulgariei si Antiohiei in Creta. Cu toate ca patriarhul Moscovei si a intregii Rusii, Kiril s-a intalnit cu papa Francisc in Cuba, de depasirea Marii Schisme din 1054 nici nu poate fie inca vorba. De aceea nu numai tarile ortodoxe sunt in criza. Vezi Skandalon din Vechiul Testament.

La globalizarea mesianica ortodoxo-comunista - inlaturarea exploatarii omului de catre om in intreaga lume - a renuntat de buna voie Mihail Gorbaciov in anul de gratie 1989, la cea anglo-mozaica - democratizarea a la Westminster, cu forta a intregii lumi - renunta acuma Donald Trump. Singura speranta a celor multi, saraci si obiditi, mai ales din Africa si Asia, dar si din Europa si America, ramane mondializarea celor zece porunci biblice, a bisericii catolice, a papei Francisc, care este asteptat cu nerabdare in Romania cu prilejul comemorarii a unui secol de la Marea Unire de la Alba Iulia.

Dupa amanarea refacerea unitatii crestine, nemultumirea, revolta ortodocsilor rusi, romani, greci etc., dar si a crestinilor occidentali e la ordinea zilei, omni prezenta. De la altruism, internationalism si generozitate se revine brusc la egoism, nationalism si provincialism pentru ca deschiderea granitelor nu-i in slujba oamenilor, ci numai a capitalului. De exemplu, Romania a vandut dupa 1989 industria si sistemul de irigatii la fier vechi, acuma vinde pamantul si padurile strainilor, forta de munca vitala este deja in vest. Ce urmeaza?

Rusia, China, mai nou Marea Britanie si USA renunta la internationalism si-si urmaresc tenace interesele nationale, dar ce poate face o tara ortodoxa, din care au fugit in occident deja patru milioane? Incompatibilitatea, conflictul ortodoxie-occident poate fi aplanat numai pe calea dialogului, in vederea refacerii unitatii crestine, dupa cum am vazut in 1999, in timpul vizitei la Bucuresti a Fericitului Ioan Paul II.

Cu prilejul apropiatei vizitei a papei Francisc, pe aceasta line deja explorata si dupa intalnirea dintre patriarhul Kiril cu papa, dupa Sfantul si Marele Sinod, partida ortodoxa moldo-valahe este in masura, este chiar mandatata de recentul succes electoral, sa faca un pas inainte impreuna cu Presedintele Tarii, Preafericitul Daniel si Preafericitul Lucian cardinal Muresan, sa taie nordul gordian al izolarii, devalmasiei saraciei si al anonimatului.


Link: http://vorba.16mb.com/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc
http://www.clipa.com/a6208-STATUL-SI-BISERICA-2014-%E2%80%93-UNDIALOG-
CU-ION-OLTEANU-2.aspx
http://confluente.ro/
Viorel_roman_statul_si_bise_viorel_roman_1388742302.html
https://www.academia.edu/23211919/
Papa_Francisc_in_Romania_Bremen_Bucuresti_2015
http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03
http://www.asiiromani.com/2016/10/16/papa-francisc-in-romani>a-sichestiunea-
orientala/

www.viorel-roman.ro
viorel-roman-bremen.over-blog.de
Bangkok la 11 decembrie 2016










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu