luni, 18 ianuarie 2021

Ion Măldărescu - „Cele zece porunci” în vreme de pandemie

 



„Cele zece porunci” în vreme de pandemie

Ion Măldărescu

17 Ianuarie 2021

 

Un text scris cu opt decenii în urmă îşi găseşte pe deplin valabilitatea în societatea românească a anului 2021. Acum, când Ţara trece prin momente de grea cumpănă, Cuvintele Românului care şi-a iubit cu devotament Patria şi Neamul, care s-a purtat demn până în ultima clipă a vieţii sale rămân de strictă actualitate se deosebesc ca de la cer la pământ de cele ale actualului șef al statului și al altor instrumente globaliste - cu și fără epoleți - pentru care este prioritară reclama ieftină a spectacolului grotesc prestat prin așa zisa vaccinare publică televizată - spun ei - cu un vaccin pe care numeroase state au refuzat să-l achiziționeze. mesajul Românului care și-a iubit Patria și Neamul mai mul decât propria-i viață răzbate de dincolo de mormântul de care nu a avut parte.

 

 

„Români, azi se toarce soarta de veacuri a lumii. Daţi Patriei ce este mai bun în voi !”

 

„Puterea unui Neam faţă de el însuşi şi prezenţa unui Neam în lume şi în Istorie se dovedeşte prin unitatea cu care, în ceasurile de încercare ştie să-şi afirme cugetul şi voinţa nestrămutată. În România trebuie să trăiască şi să fie puşi în valoare mai întâi Românii; ceilalţi, dacă rămân locuri libere, vin după ei. Împotriva tuturor piedicilor şi intrigilor duşmane, a clevetirilor şi ameninţărilor nemernice, trebuie să ducem Ţara în matca viitorului, în val de veac, ca să-i asigurăm drepturile nepieritoare. […] Că din cauza influenţelor politicianismului, a ignorării pericolului şi a nepăsării care caracterizează naţia, minoritarii au pătruns în tot aparatul statului şi au reuşit să se infiltreze în cantităţi considerabile pe treptele cele mai înalte ale conducerii. De aici, fără s-o arate şi lucrând ca nişte adevărate termite, cu metodă şi întotdeauna perfid, sapă necontenit la temelia statului. Este una dintre cele mai periculoase acuzații fiindcă este invizibilă şi nepipăibilă, specifică dezorganizării, a haosului şi a regimului în care ne zbatem. Fiindcă, de pildă, cum putem să ne explicăm faptul evident că instituţii ca: Poşta, Căile Ferate, Finanţele” (Mareşal Ion Antonescu)[1].

 

A se vedea împrumuturile „Guvenelor mele” care nu prezintă nicio explicație publică a folosirii banilor și  intenția „Guvernului meu Cîțu” de a „privatiza” toate societățile de stat nevândute încă: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, C.E.C. Bank, Tarom, Aeroporturile românești. Vă amintiți de „Fondul Proprietatea” dat pe mâna execrabilului cetățean străin MarkGitenstein? Ce s-a ales de acțiunile tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti şi la London Stock Exchange prin intermediul Certificatelor de Depozit Globale? Au dispărut în jungla finaciară și nimeni nu dă seama pentru pagubele produse Țării. Un altfel de Bechtel Corporation sau Microsoft. Pentru șeful statului și de alte instrumente globaliste - cu și fără epoleți - este prioritară reclama ieftină, spectacolul grotesc prestat prin așa zisa vaccinarea televizată - spun ei - cu un vaccin pe care numeroase state au refuzat să-l achiziționeze. Gurile rele internaute l-au luat în bășcălie pentru spectacolul grotesc prestat de el. Matusalemicul vizir al B.N.R. „pe viață” a adoptat și el politica „Mucles!”, mai ales după ce în presă au apărut „știri nefiltrate” despre trecutul său.

 

„Nu există putere în lume care să poată opri biruinţa lui Dumnezeu şi a celor ce au crezut şi cred în El. Nu este Răstignire fără Înviere. Dar trebuie să ne pregătim, să suferim, să o merităm. Munciţi, gândiţi, răbdaţi, tăceţi, încordaţi-vă, oţeliţi-vă şi aşteptaţi. Orice secundă pierdută în intrigă şi luptă poate să ne fie mortală. […].Cred în învierea Neamului Românesc! Neamul Românesc va reînvia. Prin noi, prin jertfa şi mântuirea noastră. Biserica lui Hristos nu înseamnă numai ziduri, icoane, coruri, lumânări, clopote, slujbe. Ea este dragoste, jertfă, milost enie, trudă, curăţenie sufletească. Oriunde trăieşte un suflet curat, acolo este un altar al dumnezeirii. Români, sus inimile!” (Mareșal Ion Antonescu)[2].

 

 

Reacții la vaccinurile Moderna și Pfizer-BioNTech anti-Covid-19

 

După circul reclamei pro-vaccinare anti Covid-19 și al vaccinărilor publice ale câtorva comisari politici globaliști oficiali din România - nu se cunoaște sigur cu ce ser -  știrile despre consecințele vaccinărilor în state cu știri mai puțin cenzurate au început să explodeze:

 

„Potrivit rapoartelor VAERS transmise sistemului federal, la câteva zile după ce au primit vaccinuri Moderna și Pfizer-BioNTech anti-Covid-19, cincizeci și cinci de persoane din Statele Unite au murit”[3].

 

„Norvegia anchetează circumstanţele în care au murit 29 de bătrâni care au fost anterior vaccinaţi cu serul Pfizer, pentru a determina dacă decesele sunt legate de imunizare. Agenţia Norvegiană a Medicamentului ia în calcul posibilitatea ca reacțiile adverse la vaccin să fi putut contribui la moartea unor pacienți mai în vârstă și firavi”[4].

 

„Ministerul Sănătății din Israel raportează 13 cazuri de paralizie facială survenite în urma administrării vaccinului anti-Covid, dar estimează că numărul ar putea fi « mult mai mare ». Oficialii din domeniul sănătății sunt reticenți în privința administrării celei de-a doua doze pacienților care au dezvoltat reacții adverse de acest tip, dar ministerul recomandă ca procedura de imunizare să fie finalizată”[5].

 

„La sfârșitul lunii decembrie, guvernul austriac a decretat o a treia izolare pentru a încetini răspândirea pandemiei. Magazinele neesențiale, spațiile culturale, sălile de sport, școlile și facultățile sunt închise. Reacțiile nu au întârziat să apară: « Cifrele privind decesele sunt mincinoase. Nu vreau să ajungem ca în China, unde nu ai voie să faci nimic », spune o femeie care ține o pancarta pe care scrie « voi sunteti boala, noi suntem remediul » […] Fluturând multe steaguri austriece, majoritatea participanților nu poartă măști și nu respectă distanțarea. Poliția a dat amenzi. Fostul vicecancelar de extremă dreapta, Heinz-Christian Strache, a participat la acest miting, tot fără mască. Pe anumite pancarte era denunțată o « mare înlocuire » a populației prin intermediul pandemiei, o teorie a conspirației”[6].

Fiecare hotărăște după propria-i conștiință!

 

 

Cele zece porunci ale poporului român.

 

Deseori, personalități marcante ale societății și ale culturii române - amintiți-vă de George Pruteanu - au semnalat pericolul pe care îl reprezintă semidoctismul pretențios al actualului mod de exprimare publică supranumit ironic „romgleză”, limbaj practicat în România postdecembristă nu doar în mass-media mercenară, ci chiar la nivelul conducerii statului. Acest amestec de emanații nocive gen „furculisionul” franțuzit al Coanei Chirița reprofilat după limba lui Shackespeare spre alterarea graiului Neamului Românesc „corporateză” - dacă se poate spune astfel -  la distrugrea limbii română.

 

După ce, „pas cu pas”, la cârma țării s-a cățărat prin mijloace deloc „ortodoxe” și deloc „catolice” o adunătură pestriță mai nocivă chiar decât cea a anilor '40-'50 ai secolului trecut, de alogeni anti-naționali anti-creștini și anti-umani, „cele zece porunci ale poporului Român” publicate în ziarul „Universul” din 5 Octombrie 1930 trebuie să ne trezească la realitate:

 

„- Daţi copiilor voştri nume românesc!

- Păstraţi-vă graiui, portul şi obiceiurile cele vechi româneşti, pentru că acestea sunt temeliile întregii naţii româneşti.

- Limba românească este o moştenire din bătrâni, şi totodată o avere care nu trebue să se piardă niciodată.

- Adunaţi toate scrierile precum şi toate poeziile, cântecele, chiuiturile, basmele şi proverbele româneşti, ca nu cumva să se piardă, daţi-Ie de Ia gură la gură ca să le ştie fiecare.

- Păstraţi-vă legea ortodoxă, bisericile precum şi toate lucrurile din vechime.

- Nu uitaţi la orice pas sau lucrare, că sunteţi Români. Cumpăraţi tot ce vă trebuie numai dela Români.

- Fiţi mândri dacă sunteţi în stare de a învăţa pe alţii a vorbi limba cea frumoasă românească.

- Fiţi mândri de poporul românesc, pentru că el este unicul care a luptat cu toate liftele păgâne pentru a păstra graiul românesc moştenit din vechime.

- Ajutoraţi totul ce simte adevărat româneşte.

- Ca buni români nu uitaţi niciodată de Dumnezeu, pentru că numai prin credinţa Iui s-a păstra binele întregei Românii Mari de azi”.


--------------------------------------------

[1] Reproducere conform scrierii originale; vezi și https://www.art-emis.ro/editoriale/la-trecerea-dintre-ani

[2] Fragment din Testamentul politic al Mareşalului Ion Antonescu, redat prin înseşi cuvintele acestuia, prin asamblare logică de idei citate pentru fluidizarea lecturii - fără ghilimele - din scrierile: „Îndemnuri româneşti" şi „Către români" vezi și https://www.art-emis.ro/analize/catre-romani

[3] https://josbotnita.ro/55-de-persoane-au-murit-in-sua-dupa-ce-au-primit-vaccinuri-covid-19/?fbclid=IwAR2YkOOfcecnwVqeLIIC95eaizqNxRNHRULHhJLcDdLsVv0YmjX-SCenzLk - 17 ianuarie 2021.

[4] https://www.romaniatv.net/norvegia-deschide-o-ancheta-dupa-decesul-a-23-de-batrani-care-au-primit-vaccinul-pfizer-ar-putea-fi-doar-o-concidenta-dar-nu-suntem-siguri_5195973.html - 16 ianuarie 2021

[5] https://www.smartradio.ro/israel-13-persoane-vaccinate-anti-covid-au-dezvoltat-paralizie-faciala-dupa-injectare-219-milioane-de-israelieni-au-fost-vaccinati-deja/ - 16 ianuarie 2021.

[6] https://www.smartradio.ro/austria-10-000-de-manifestanti-impotriva-restrictiilor-voi-sunteti-boala-noi-suntem-remediul/ - 17 ianuarie 2021.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu