marți, 19 ianuarie 2021

"EMINESCU TRĂIEŞTE, NU POATE SĂ MOARĂ DECÂT CU ULTIMUL ROMÂN."

 



Multumesc Doamnei Monica Corleanca!

 

CITITI:

"EMINESCU TRĂIEŞTE, NU POATE SĂ MOARĂ DECÂT CU ULTIMUL ROMÂN."

 

"Intamplarea" pe care ne-o "povesteste" Doamna Monica Corleanca mi-a reamintit brusc de o emisiune radio despre DACI realizata cu ani in urma intre New York si Romania de Doctorul Napolean Savescu- fondatorul si presedintele societatii "REINVIEREA DACIEI"l.

Nu mai retin contextul dar o ascultatoare din Romania a intervenit in emisiune  spunand : " DUMNEZEU A BLESTEMAT POPORUL ROMAN SA TRAIASCA VESNIC"  atunci m-am cutremurat si eu!

 

Virgil Ciuca

New York

19 ianuarie 2021

 

 

 

Prof. Romanescu şi Mihai Eminescu

 

În vara anului trecut la Iaşi a avut loc o conferinţă închinată geniului Poet național Mihai Eminescu.

În disertaţia susţinută de Prof.Dr. Constantinescu s-au spus pe faţă cele mai tulburatoare Adevaruri despre Mihai Eminescu.

În sală se afla şi venerabilul Academician Prof. Dr. Romanescu, 92 de ani, cea mai mare personalitate medicală în psihiatrie.

După conferinţă, Prof.Romanescu se confesează D-lui Prof. Constantinescu şi îi spune următoarele:

 “D-lor, după cum ştiţi eu am scris o carte cu titlul:  Îl mai merităm noi, oare  pe Eminescu ? Ei bine, în urmă cu o lună de zile am primit un răspuns absolut cutremurător la titlul cărţii mele.

Veneam de la Botoşani spre Iaşi cu o maşină şi la un moment dat am văzut  venind din faţă nişte  căruţe, care mergeau încet în mersul cailor, caii erau împodobiţi ca de sărbătoare, iar în căruţe oameni, femei, tineri, copii, îmbrăcaţi în costume populare, având în mâini lumânări mari aprinse.

În faţă nu văzusem nici un mort, nici o cruce, am început să număr căruţele cred că erau peste 30, am oprit maşina şi la ultima căruţă am întrebat pe cei din căruţă :  Nu vă supăraţi, unde mergeţi, ce se întâmplă că nu am văzut nici un mort nici în faţa, nici la urmă, dar totuşi aveţi  lumânări aprinse în mâini şi nu sunteţi supăraţi, sunteţi  chiar bucuroşi, ce este cu dumneavoastră?, unde mergeţi? am crezut că este un accident, ceva.

Şi atunci am primit cel mai cutremurător răspuns din toată viaţa mea de 92 de ani pe care îi am: Mergem să-l cinstim pe Bădiţa Mihai Eminescu.

Am oprit de tot maşina şi am început să plâng şi mi-am dat seama ce mare greşeală am făcut prin acel titlu neinspirat al cărţii mele.

Atâta timp cât ţăranii de la Ipoteşti şi ţăranii în general vor aprinde lumini la propriu şi la figurat, chiar pentru Eminescu, EMINESCU TRĂIEŞTE, NU POATE SĂ MOARĂ DECÂT CU ULTIMUL ROMÂN.

Eminescu va trăi datorită acestei pături de oameni sărmani, de oameni necăjiţi, dar care au şi capacitatea de a se bucura şi a se mândri cu ceea ce a fost Mihai Eminescu.

Am înţeles imediat că Resortul şi Filonul de Aur al poporului roman, NICIODATĂ nu va muri şi NICIODATĂ FII LUI NU VOR FI UITATI DE TĂRANII NOŞTRI.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu