miercuri, 18 august 2021

Viorel Roman - Romanii in laboratorul mondial / 340 - 353 / Graveyard of Empires

 



Romanii in laboratorul mondial / 353 / unde America a devenit un mare ospiciu, opinie

 

Absolut. Lucrurile acestea insa nu sint intimplatoare, si nu e "nebunie", ci un proces foarte bine dirijat. America trebuie ingenunchiata si desfiintata ca putere majora, poate chiar si ca natiune, iar apoi toate tarile lumii vor cadea ca dominourile. Plan machiavelic condus din umbra din elitele cu orientari globaliste, care cred ca atunci cind procesul va fi dus pina la capat vor beneficia de toate roadele efortului sustinut, in timpurile moderne de mai bine de doua sute de ani... Intrebarea este, ce-i indeamna pe unii sa-si doreasca asemenea puteri si avantaje vaste in aceasta lume materiala? Omul este creatia lui Dumnezeu cazuta in pacat, din care nu mai poate sa iasa, chiar dupa venirea lui Hristos. Crezi tu Romane, ca indreptarea noastra catre "valorile curente occidentale" ne va scoate din mizeria spre care se indreapta toata omenirea, sau asta este unul din factorii majori, daca nu cel mai semnificativ, al continuei noastre degradari? "Progres" sau traditie, inteligenta sau intelepciune? Poti sa alegi, cum de altfel facem cu totii, iar rezultatele se vad tot mai clar... IR, USA, 23/08/2021

 

*

Ideea ”Planului elitelor globaliste” e vizibila de la Revolutia Franceza, Iluminism, dar ea este vechi de 2.500 de ani, de cand filizofii greci resping miturile (Eliade), ca nestiitifice si pun astfel bazele ” Absolutului” cunoasterii stiintifice, ”cultului” technico-stiintific celebrat, mai ales in USA. Acuma 2500 de ani, are loc revolutia monoteista, care si ea renunta la miturile facute de om, dar proclama ca ”Absolut” revelatia profetilor din Israel, ce vorbesc in numele lui Dumnezeu, Adevarul absolut, etern. Dilema noastra e ca "Valorile occidentale” sunt si stiintifice si ale revelatiei divine judeo-crestine, dar noi traim in era glorificarii realizarilor tehnico-stiintifice, intr-adevar formidabile, si-l pierdem din pacate vedere pe Dumnezeu, cu consecintele catastrofale pentru om descrise si de tine.

Adevarul este ca avem nevoie de credinta si ratiune, ele nu se exclud, ci se interconditioneaza, completeaza, cum am incercat si eu sa demonstrez pe scurt mai jos.

 

https://ziarulnatiunea.ro/2012/07/20/credinta-si-ratiune/

https://melidoniumm.wordpress.com/2012/07/22/viorel-roman-credinta-si-ratiune/

https://romaniapatrianostra.wordpress.com/2013/03/12/2-benedict-xvi-ratiune-si-credinta/

http://www.badpolitics.ro/benedict-xvi-2005-2013/

 

 

Romanii in laboratorul mondial / 352 / dupa Afganistan, opinie

 

Anglia era în vremea Magnei Charta catolică. Universitățile europene au apărut în jurul anului 1000 într-o lume catolică. Guttenberg și Revoluția Tiparului s-au născut in Germania intr-o Europa Catolică și i-au erodat supremația aparent de neclintit, cu rezultatele menționate și de dv. Oare de ce lumea greco-ortodoxă sau cea islamica nu au fost în stare de asemenea evolutii? Liviu Petre, Facebook, 22/08/2021

 

 

Romanii in laboratorul mondial / 351 / unde America a devenit un mare ospiciu, opinie

 

Da, jalnicele lamentari ale unui Yankeu trezit la realitate cu mare intarziere, dar care, cu siguranta, a contribuit si el din plin la starea prezenta a Lumii Noi. Nu s-a ajuns aici din intamplare ... Copiii de azi si de maine platesc pacatele parintilor, ale semenilor rataciti (albi, colorati, femei sau barbati),... natura are tendinta de a se echilibra orbeste. Din acest motiv s-a inventat civilizatia... a trai inconstient, cu grija numai propria fiinta, nu poate duce decat la ruina, ca orice soi de targ mefistofelic. IM, USA, 07/07/2021

 

 

Romanii in laboratorul mondial / 350 / unde America a devenit un mare ospiciu

 

Nu am visat niciodată că trebuie să mă confrunt cu perspective a nu trăi în Statele Unite ale Americii, cel puțin nu pe cea pe care am cunoscut-o toată viața. Nu mi-am dorit niciodată să trăiesc altundeva. Aceasta este casa mea și am avut privilegiul să mă nasc aici. Dar astăzi m-am trezit și, în timp ce mi-am luat cafeaua de dimineață, mi-am dat seama că totul este pe cale să se schimbe. Indiferent de modul în care votez, indiferent de ceea ce aș spune, ceva rău ne-a invadat națiunea, iar viețile noastre nu vor fi niciodată la fel. Am fost confuz de ostilitatea familiei și a prietenilor. Mă uit la oameni pe care i-am cunoscut toată viața – atât de plini de ură doar pentru ca nu sunt de acord cu opiniile lor. Cred că America a devenit un mare ospiciu. Am devenit o națiune care și-a pierdut mintea colectivă! Nu puteți justifica această nebunie: • Dacă un tip se preface a fi femeie, ți se cere să te prefaci cu el. • Este ne-american pentru recensământ să numere câți americani sunt în America.

• Rușii care ne influențează alegerile sunt răi, dar ilegalii care votează în alegerile noastre sunt buni.

• A fost grozav pentru Joe Biden să-l „șantajeze” pe președintele Ucrainei, dar este o infracțiune de neiertat dacă Donald Trump întreabă de asta.

• La douăzeci de ani sunt prea tânăr pentru a bea o bere, dar la optsprezece ești suficient de mare pentru a vota.

• Oamenii care nu au deținut niciodată sclavi trebuie să le plătească despăgubiri oamenilor care nu au fost niciodată sclavi.

• Oamenii care nu au fost niciodată la facultate ar trebui să plătească datoriile studenților care au luat împrumuturi uriașe pentru diplome.

• Imigranții cu covid, tuberculoză, sifilis ... sunt bineveniți, dar trebuie să dovediți dacă câinele dv. este vaccinat.

• Medicii irlandezi și inginerii germani care doresc să emigreze în SUA trebuie să se treacă printr-un proces riguros de verificare, dar orice analfabet care sare gardul sudic este binevenit.

• 5 miliarde de dolari pentru securitatea frontierelor este o suma prea mare, dar 1,5 trilioane de dolari pentru asistența medicală „gratuită” a celor care sar gardul ilegal și nesocotesc legile noastre nu.

• Dacă se aranjeaza pentru a intra în facultatea mergi la închisoare, dar dacă se aranjeaza pentru a intra în țară mergi la facultate gratis.

• Oamenii care spun că nu există genurile bărbat și femeie cer un președinte de sex feminin.

• Vedem țări socialiste care se prăbușesc, dar ni se pare un plan grozav pentru America.

• Unii oameni sunt considerați responsabili pentru lucrurile care s-au întâmplat înainte de a se naște, iar alții nu sunt considerați responsabili pentru ceea ce fac acum.

• Infractorii sunt prinși și eliberați pentru a răni și mai mulți oameni, pentru că încarcerarea lor este rea, deoarece este o încălcare a drepturilor lor. Și arătând toată această ipocrizie ne face „rasiști”?! Nimic nu mai are sens – fără valori, fără morală și fără civilitate. Oamenii mor de un virus chinez, dar este rasist să-l numiți chinez, chiar dacă a început în China. Trăim în mod clar într-o lume cu capul în jos, în care binele este greșit și răul este corect, în care moralul este imoral și imoral este moral, unde binele este rău și răul este bine, unde uciderea criminalilor este greșită, dar uciderea copiilor nenăscuți este OK! Se pare ca marea navă de nescufundat Titanic - America a lovit un aisberg, ia apă și se scufundă repede.

Comentariu europan. În ziua în care cea mai mare putere a lumii își lua „rămas bun” de la unul dintre cei mai „buni” fii ai săi George Floyd, în acea zi America a arătat că a cam ajuns la final.

Sicriu de aur, sute de mii de americani (de culoare dar si „cretini ... albi”!) în lacrimi, mii de idioți căzuți în genunchi, cerându-și iertare de la populația de culoare, pupându-le pantofii, toată această mascaradă grotescă a devenit simbolul marii Americi! Imaginea cu primarul Mineapolis-ului, agățat de sicriu, ca să nu se prăbușească de durere, vărsând lacrimi de crocodil, este cireașa de pe tort. Sau membrii din Congresul american îngenunchiați pentru un criminal! Cum e posibil așa ceva? Uite că ... este! Soția „eroului național”, cea care nu își mai văzuse soțul de 6 ani, după ce o părăsise lăsând-o singură cu o fiică de trei luni, țipă de când a murit „eroul”, că ... „a rămas fără pâine”, deși timp de 6 ani nu a primit nici o fărâmitură de pâine de la soțul care o lăsase cu ochii în soare. Și uite cum americanii, rușinați si complexați de sindromul „omului alb” s-au mobilizat și au făcut donații de 20.000.000 (douăzeci de milioane!) de dolari pentru sărmana văduvă a „eroului național”. Universitatea Massachusetts a înființat o bursă George Floyd. Nimic nu este prea mult pentru „eroul” de culoare, care încercase să-și cumpere țigări cu ... bani falși! Tare, nu? Urmează, poate, premiul Nobel pentru pace, acordat post mortem. Marele Floyd, marele erou, arestat pentru jaf armat, trafic și consum de droguri (ultimul act de eroism fiind când a pus cuțitul la burta unei femei însărcinate, cerandu-i bani), iar după ce și-a turnat complicii a primit o pedeapsă redusă.

 

America stă în genunchi... Și în numele lui, jafurile, violențele cresc în orașe ca New York, Los Angeles, Chicago, Minneapolis ș.a. Unele surse spun că 89 de polițiști ar fi fost omorâți, o fată de 17 ar fi fost violată, sute de polițiști în mașinile de poliție incendiate, străzi în flăcări, magazine distruse, parcuri .. până și lebede omorâte, săracele victime colaterale ale unui război al oamenilor.

Mai este ceva? Filmul „Pe aripile vântului” interzis. Minunat! Ce poate fi mai minunat decât această minunată viață, cu minunatele ei surprize pe care le trăim în aceste minunate vremuri... Circula pe internet. Gândurile unui american, Cotidianul, Bucuresti, 07/07/2021

 

*

https://www.academia.edu/38655926/Defaimarea_lui_Donald_Trump_opinii

http://bentodica.blogspot.com/2019/12/viorel-roman-trump-impeachment-si.html

http://www.logossiagape.ro/2018/03/04/viorel-roman-antiintelectualismul-protestant-si-ortodox-

 

 

Romanii in laboratorul mondial / 349 / dupa Afganistan, opinie

 

Toleranța papală, adică catolică, a încurajat și permis protestantismul religios? Nu dictatura catolică, religioasă a generat revolta protestantă? Frumoasă "eschivă"! De-a dreptul "benedictină"! Dacă nu putem să-i radem pe minoritari, spunem că pentru a fi pace, mai bine îi acceptăm, dar lansam varianta că a fost o reformă îndelung pregătită și stimulată din interior, pentru că asta e democrația! Pavel Roman, Facebook, 22/08/2021

 

*

Fiind o problema de credinta, constiinta, Roma l-a impiedicat mereu pe Imparatul Sfantului Imperiu Roman, care are alte atributii, sa-i ”rada” pe ereticii. Dar principii germani, dupa Luther, pornesc razboiul religios si obtin la Pacea Westfalica, tot din initiativa Romei - cuius regio, eius religio -, recunoasterea protestantismului, si pentru ca islamul era in drum spre Europa Centrala, ante portas. Viorel Roman, Facebook, 22/08/2021

 

 

Romanii in laboratorul mondial / 348 / dupa Afganistan, opinie

 

Nici catolicii nu s-ar fi reformat și nu ar fi renunțat la dictatura religioasă, manipuland prin exploatarea ignoranței - cum continuă s-o facă ortodocșii -, dacă n-ar fi apărut Biserica Anglicana, Martin Luther, adică lutheranismul, calvinismul, adică protestantismul anticatolic. Dacă n-ar fi fost războiul dintre protestanți și catolici, care a zdruncinat din temelii doctrină conservatoare, de tip inchiziția, a catolicismului, n-am fi avut, azi, democrație. Pentru că democrația adevărată, cea care promovează libertatea reală și ruperea de dogmele și dictatura religioasă, a fost inventată și promovată, în special, de protestanți, nu de catolici. Nu uitați că SUA, cea mai reală democrație, a apărut o dată cu exodul în masă al protestanților din Europa, alungați de dictatura catolică! Pavel Roman, Facebook, 22/08/2021

 

*

Dupa Marea Schisma, 1054, Revolutia papala din sec. 11, Papa de la Roma si Imparatul Sf. Imperiu Roman au sfere legislative distincte. Separarea între legile divine și cele pamantene, secularizate duce apoi la separarea puterilor în occident, la democratie, la pluralism, la Schisma Occidentala, la Luther, 1515, la protestantism (crestinism radical, fara Papa), la Biserica Anglicana, la Razboiul Religios de 30 de ani, la fondarea SUA protestante, 1776. A fost necesar un mileniu pentru a se ajunge la statul de drept, depturile omului si democratia occidentala. vr, 22/08/2021

 

*

Anglia era în vremea Magnei Charta catolică. Universitățile europene au apărut în jurul anului 1000 într-o lume romano-catolică. Guttenberg și Revoluția Tiparului s-au născut intr-o Europa Catolică și i-au erodat supremația aparent de neclintit, cu rezultatele menționate și de dv. Oare de ce lumea greco-ortodoxă sau cea islamica nu au fost în stare de asemenea evolutii? Liviu Petre, Facebook, 22/08/2021

 

*

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/06/revolutia-papala-si-revolta-ortodoxa.html

http://www.marianagurza.ro/blog/2015/06/13/viorel-roman-revolutia-papala-si-revolta-ortodoxa/

https://www.totpal.ro/viorel-roman-ortodoxizarea-europei-ue-sau-invers-care-pe-care-sau-din-nou-impreuna/

 

 

Romanii in laboratorul mondial / 347 / strategia adoptarii monedei euro

 

stadiul si perspectiva finalizarii obligatiei asumate de Romania in momentul aderarii la Uniunea Europeana sunt mai secrete decat programul atomic iranian! 2007, 2018, 2030... Subiecte ca ursul Artur, aventurile junelui prim-ministru in SUA, situatia din Afganistan sau prezenta unui avion militar rusesc la 40 km de granita sunt subiecte prin care atentia publicului este deturnata de la problemele reale. Practica nu e noua: cercetatorii presei romane din ultimii ani ai ultimei conflagratii mondiale remarca faptul ca in contrast cu situatia dezastruoasa de pe front, articolele glorificau victorii inexistente... Laurențiu Mitrache, Bugetul: Pentru unii ciumă, pentru alții mumă!, Cotidianul, Bucuresti, 22/08/2021. Vasilica-Viorica Dăncilă - copreşedinte, Prim Ministru al Guvernului Romaniei, Ioan Aurel Pop - copreşedinte, Preşedinte al Academiei Române: Comisia Naţionala de fundamentare a Planului Naţional de adoptare a monedei euro, aprobată prin Legea nr. 249/2018, prin Decizia Prim-Ministrului

 

*

https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana[3]

https://www.academia.edu/42621097/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021

https://altculturesite.wordpress.com/2018/12/10/altculture-11-2018-drama-ortodoxiei/

http://bentodica.blogspot.com/2018/06/viorel-roman-teocratia-ortodoxa-moldo.html

https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030

 

 

After Afghanistan

 

The West too easily overlooks, after the French Revolution, that the rule of law and democracy have a history of a millennium. Without the Great Schism and the Papal Revolution, without the separation of spiritual power, of the Pope of Rome and the secular one, of the Emperor of the Holy Roman Empire of German Nation, in their investiture dispute, there would be no separation of powers in the West, no democracy, no pluralism or individualism. The separation between divine and secular laws, which is fundamental to Roman Catholicism, did not take place in Eastern societies, shaped by Islamic ummah and Greek Orthodox bribery. This is the reason that stands in the way of development, modernization without westernization in theocratic societies led by an autocratic "King and Priest" (Old Testament). The modernization of the Mohammedans is a chimera of 1000 and 1 nights, we see this in Afghanistan left after two decades, untimely, in these days of NATO. In the world of Greek Orthodox, without EU protection and NATO presence, it would have the same fate. Viorel Roman, Romanii in laboratorul mondial Nr. 346, 21/08/2021

 

 

Romanii in laboratorul mondial / 346 / dupa Afganistan, dezvoltăre fara occidentalizare

 

Occidentul trece prea usor cu vederea, dupa Revolutia Franceza, ca statul de drept și democrația au o istorie de un mileniu. Fara Marea Schisma si Revolutia papala, fara separarea puterii spirituale, a Papei de la Roma și cea seculara, a Imparatului Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana, în disputa lor de învestitură, nu ar exista separărea puterilor în occident, democratie, pluralism și nici individualism. Separarea între legile divine și cele lumesti, care este fundamentală pentru romano-catolicism, nu a avut loc în societățiile orientale, modelate de umma islamica si sobornicia greco-ortodoxa. Iata motivul ce stă în calea dezvoltării, modernizarii fara occidentalizare în societățile teocrate conduse de un Stapan autocrat, despot, voevod etc. ”Rege si Preot” (Vechiul Testament). Modernizarea mahomedanilor este o himera din 1000 si 1 nopti, vedem asta in Afganistanul parasit dupa doua decenii intempestiv in aceste zile de NATO, cea a greco-ortodocsilor fara UE si prezenta NATO, ar avea cam aceiasi soarta, daca ne reamintim de lichidarea de catre moldo-valahi a sapte episcopi greco-catolici, a Bisericii Unite cu Roma (1698-1948, 1989-), a Scolii Ardelene, singurele institutii romanesti genuin occidentale, periferizate la nord-vest de Muntii Carpati.

 

*

https://www.academia.edu/37368289/Modernizarea_fara_occidentalizare_a_greco_ortodocsilor_Kopie_2

https://www.academia.edu/37200931/Modernizare_fara_occidentalizare_1

http://armoniiculturale.ro/2018/08/30/pr-dr-viorel-roman-teocratia-ortodoxa-moldo-valaha-1-29/

http://www.asiiromani.com/statul-catolic-cu-popor-ortodox-e-romania/

http://www.badpolitics.ro/evreii-conduc-lumea-viorel-roman/

https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/

http://bentodica.blogspot.com/2018/06/viorel-roman-teocratia-ortodoxa-moldo.html

https://www.academia.edu/42621097/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021

https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83[4]

https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana[3]

https://altculturesite.wordpress.com/2018/12/10/altculture-11-2018-drama-ortodoxiei/

https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015

https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030



Romanii in laboratorul mondial / 345 / dupa Afganistan

 

nu au alternativă, direcţia vestică nu poate fi schimbată. Relaţia cu SUA este esenţială pentru garantarea valorilor care ne definesc viaţa. Suntem şi „occidentali” ortodocsi, dar latini. Avem parteneriate cu SUA, Germania, Franţa, iar viitorul văzut de noile generaţii este unul ca parte a acestei familii, nu la periferia zonelor de dispută geopolitică şi în afara lor. Vestul va continua să îşi manifeste supremaţia. Cine fuge de mizeria politica sau/si materiala din tara sa nu-şi caută viitorul la mahomedani, hindusi, budisti, confucianisi, pravoslavnivi sau idolatri, ci fugind spre catolicii si protestantii (catolici radicali) din Europa sau America. Dan Sultănescu, Modelul occidental, singura alternativă pentru România, Adevarul, Bucurest, 18/08/ 2021, Shamil Shams, De ce nu a opus armata afgană rezistenţă în faţa talibanilor, Deutsche Welle, 18/08/2021

  

 

Romanii in laboratorul mondial / 344 / În curând vom avea preoți

 

reduși la rolul asistaților sociali și mesajul credinței redus la viziune politică. Totul va părea pierdut, dar la momentul potrivit, în cea mai dramatică etapă a crizei, Biserica va renaște. Va fi mai mică, mai săracă, aproape catacombală, dar și mai sfântă. Căci nu va mai fi Biserica celor care caută să mulțumească lumea, ci Biserica credincioșilor lui Dumnezeu și legea lui veșnică. Renașterea va fi opera unei mici resturi, aparent nesemnificative și totuși neîmblânzite, trecute printr-un proces de purificare. Pentru că așa lucrează Dumnezeu. Împotriva răului, o turmă mică rezistă. Joseph Ratzinger, Papa emerit Benedictus XVI (16 aprilie 1927-)



Romanii in laboratorul mondial / 343 / Modernizare fara occidentalizare

 

in Afganistan, Siria, Libia, Tunisia etc. este o fata morgana mahomedana. Dupa esecul lui Cuza Voda, Romaniei Mari de a se uni cu Roma, si ortodocsii moldo-valahi se imbata cu aceasta iluzia orientala a modernizarii fara occidentalizare, a Formelor fara fond, Zicem ca ei si facem ca noi, chiar lichidand, periferizand Biserica Unita cu Roma, Scoala Ardeleana, singura care garanteaza occidentalizarea si modernizarea la romani. In ciuda tuturora, vizia Sf. Papa Ioan Paul II si Papei Francisc, aderarea la UE, prezenta NATO, sunt garantii de modernizare si occidentalizare,”mergem impreuna!”. In afara de asta, cei mai multi copii romani se nasc in occident, la maturite ei nu vor mai accepta iluziile sterile, despotice orientale, care mai bantuie la Portile Orientului. ”Destinul Europei în mersul ei spre noile orizonturi ale secolului XXI se va decide înainte de toate pe plan demografic.” Anatole Romaniuc

 

*

https://www.academia.edu/27249008/Unirea_cu_Roma_sub_Cuza_si_Iliescu_in_istoria_Rom%C3%A2nilor

https://altculturesite.wordpress.com/2018/12/10/altculture-11-2018-drama-ortodoxiei/

http://bentodica.blogspot.com/2018/06/viorel-roman-teocratia-ortodoxa-moldo.html

https://www.academia.edu/42621097/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021

https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83[4]

https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana[3]

https://www.academia.edu/44587667/Viorel_Roman_ÎN_VREMEA_MOLIMEI[2]

https://www.academia.edu/44587757/ÎN_VREMEA_MOLIMEI[1]

https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015

https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030

https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/



Romanii in laboratorul mondial / 340 / Graveyard of Empires

 

In primul razboi al Imperiului Britanic in Afganistan, 1842, scapa un singur englez cu viata. Si razboiul dintre rusii sovietici si talibanii afgani se termina cu retragerea rusilor, prabusirea URSS-ului si Lagarului ortodoxo-comunist, 1989. Musulmanii sovieticii nu credeau in marxism-leninism, ci in Coran. Interventia nefericita a NATO in razboiul civil din Afganistan, acolo unde Marile Puteri se confrunta de secole in „Great Game“ (Rudyard Kipling) pentru influenta in Asia Centrala si de Sud, reconfirma, acolo e cimitirul imperiilor, „Graveyard of Empires“. Urmeaza China, care isi freaca mainile? Criza rasista, neo-marxista din USA nelinisteste lumea, dar victoria talibanilor in Kabul, Asia Centrala, trezeste la realitate Occidentul crestin, mai ales NATO, care isi reconsidera iluzia rasuflata, din vremea Razboiului Rece, ca intraga lumea aspira la democratia anglo-mozaica, American way of life. Rusia a invatat mai repede lectia, a revenit la crestinism, Dumezeu e in Constitutie, si Strategie de aparare se bazeaza pe o Internațională Conservatoare, fundament al unei noi Sfinte Aliante”. ”Viaţa îl pedepseşte pe cel care vine prea târziu” (Mihail Gorbaciov).

  

 

Romanii in laboratorul mondial / 339 / Noua Strategie de apărare a rușilor

 

împotriva politicii de containment, vizează sfera politică, economică, socială, culturală, 40 p.. Diversiunile informativ-psihologice trebuie combătute. Se pune accentul pe apărarea adevărului istoric, astfel se pedepsește cu pușcărie comparația între Germania hitlerista și Uniunea Sovietică stalinistă. Se combate tendințele de a promova idealuri și valori anti-rusesti în educație, cultură și religie sub pretextul “modernizării” și “occidentalizării”. Trebuie apărate familia, religia, cultura rusă asediate de occident. Rusia incepe o cruciată pentru valorile tradiționale, globale pan-ortodoxe. După Comintern, se propune lumii o Internațională Conservatoare, cu un potențial de destabilizare a Occidentului progresist, fara Dumnezeu, comparabil cu cel avut de ideologia ortodoxo-comunistă. Armand Goșu, Putinismul n-o să dispară odată cu Putin. Rusia a intrat într-un lung ciclu de ostilitate împotriva Occidentului, contributors, Bucuresti, 05/05/2021

 

*

https://www.academia.edu/43851967/Defaimare_lui_Vladimir_Putin

http://www.vestidinrusia.ro/2018/06/05/viorel-roman-defaimarea-lui-vladimir-putin/

http://www.vestidinrusia.ro/2018/07/19/rusia-imaginea-inamicului-si-istoria-demonizarii/

http://www.vestidinrusia.ro/2020/07/08/putin-si-sfanta-alianta-note-pe-marginea-articolului-lui-

vladimir-putin-pubicat-in-the-national-interest/

http://vorba.16mb.com/globalizarea-lui-putin-si-trump

http://bentodica.blogspot.de/2017/02/putin-si-trump.html

http://www.vestidinrusia.ro/2020/10/12/focus-doua-citate/

https://www.totpal.ro/viorel-roman-un-secol-hiper-religios-de-corneliu-vlad/

https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

https://www.totpal.ro/ortodoxie-si-occident-2016-de-viorel-roman/

https://de.calameo.com/books/005516518cfc86f9b53b8

https://confluente.org/viorel_roman_1495686140.html

http://bentodica.blogspot.de/2017/02/putin-si-trump.htm

https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/

https://www.academia.edu/42848916/Sfanta_Alianta_Ce_este_Romania_si_ce_poate_deveni_ea

https://www.academia.edu/46711269/Romanii_in_laboratorul_mondial_155_Sfanta_Alianta

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2019/04/frontiere-celeste-i-terestre.html

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii

https://www.academia.edu/36279592/Revin_rusii

https://ioncoja.ro/sfanta-alianta/







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu