joi, 27 ianuarie 2022

RADU GABRIELA - STIRI DE LA DANIEL

 



Daniel

"Nu stiu cine transmite mesajul , dar  le spune foarte bine ...Nimic din ce este bun in alte state nu a fost preluat de statul roman... intrebarea : mai avem oare un stat  adevarat ???

 

CLASA POLITICA ROMANEASCA AR TREBUI SA IA EXEMPLU SI SA NU MAI INCURAJEZE NEMUNCA, CERSETORIA, HOTIA, SA SE PLINGA CA N-AU VENITURI LA BUGET SI SA-I PEDEPSEASCA PE CEI CARE AU TRUDIT DIN GREU

 

În sfârșit am reușit să înțeleg, de ce nu preferă țiganii Elveția, față de Canada, Franța sau Danemarca.

 

Recent m-am reîntors dintr-o călătorie de studiu din Elveția.

 

Și acolo se găsesc mulți țigani, dar surprinzător, acolo ei muncesc din greu.

 

Conform celor povestite, de către chiar doi proprietari de hoteluri, motivațiile lor sânt următoarele:

 

- ajutorul de șomaj se acordă numai după 5 ani de muncă neîntreruptă

- dacă refuzi o ofertă de loc de muncă, pierzi orice ajutor din partea statului

- dacă pierzi din vina ta locul tău de muncă: de ex.consum de alcool la locul de muncă, pierzi orice ajutor din partea statului.

- dacă provoci distrugeri în locuința ta socială, sau la orice alt obiectiv ce se află în proprietatea statului, trebuie să suporți ori costul reparațiilor, ori să lucrezi în cadrul unui penitenciar în folosul societății, până la recuperarea pagubelor.

 

Este surprinzător însă, că nimeni nu condamnă Elveția, fiindcă nu hrănește fără muncă pe  cei dezavantajați de soartă.

 

Și nici nu se amintește nimic pe tot teritoriul Europei despre rasismul elvețian !

 

https://www.youtube.com/embed/jJrzIdDUfT4?vq=medium

 

 

 

Democraţia este încrederea nefondată în înţelepciunea colectivă a prostiei individuale.

 

 - Democrația nu înseamnă numai dreptul de a-i trimite pe toți în aia a mă-sii, dar și obligația de a pleca acolo, dacă asta vrea majoritatea.

 

 - Democraţia se bazează pe trei principii: libertatea cuvântului, libertatea cugetului şi înţelepciunea de a nu le folosi pe cele două precedente.

 

 - Democraţia bagă poporul într-un joc controlat, dar în care poporul nu are controlul asupra jocului.

 

 - Democraţia este calea de mijloc, care trece peste tot şi nu duce nicăieri.

 

 - Democraţia e ca un şlagăr pe care toţi îl fredonează, dar căruia nimeni nu-i cunoaşte textul.

 

 - Democraţie este atunci când turma de oi crede că îl conduce pe măgar, care e condus şi el.

 

 - Democraţia este forma politică în care fiecare cetăţean primeşte ceea ce merită majoritatea.

 

 - Democraţia îţi dă dreptul să înjuri pe cine vrei, dar nu-ţi dă mijloacele să judeci corect înainte de a înjura.

 

 - Democraţia este ca o barieră: javrele şi jigodiile se târăsc pe sub ea, lupii şi leii sar peste ea şi doar boii şi bivolii se lovesc de ea.

 

 - Democraţie este atunci când vaca îl alege pe cel care o va mulge.

 

 - Votul democratic este alegerea între lac şi puț. Prin vot democratic va fi ales de către majoritatea săracă acela, care va apăra interesele  minoritaţii bogate.

 

 - Votul democratic ne garantează că nu vom fi mai bine guvernaţi decât o meritam.

 

 - Dacă votul democratic ne-ar aduce nouă ceva folositor, sau vreo schimbare în bine, nu am mai fi lăsaţi să votăm. [“If voting made any difference they wouldn't let us do it.”― Mark Twain]

 

 „Să nu crezi nimic din ceea ce auzi sau citeşti, nu contează cine a spus-o sau scris-o, chiar dacă am spus-o eu, doar dacă rezonează sau face sens cu gândirea ta.”

 Budha

 

 

 

Un chiriaș numit România

 

„Țările est-europene au fost deschise prea mult investițiilor străine, astfel că au pierdut prea mult controlul asupra viitorului economic pentru a mai putea exercita control politic. Aceste țări sunt proprietăți străine”.

 

Această frază este parte a unui articol larg publicat de agenția americană de știri Bloomberg. Concluzia dură nu este o noutate, nou este că analiștii de peste Ocean îi dau dreptate economistului Ilie Șerbănescu care, de ani de zile, vorbește fără ca nimeni să-l bage în seamă despre colonia de la periferia Europei numită România.

Între țările care au devenit proprietăți străine, toate din estul Europei, doar trei se răscoală. Ungaria, Polonia și în foarte curând Cehia mârâie la toate directivele venite de la Bruxelles. Ungaria și Polonia au pus taxe suplimentare băncilor străine, au înființat bănci cu capital de stat și încearcă să obțină cât mai mult din profitul companiilor străine prezente. S-a vorbit în aceste țări despre naționalizarea unor obiective și timpul nu pare prea îndepărtat.

Dintre toate țările estice care au ajuns proprietăți străine România este elevul cuminte din prima bancă care se oferă tot timpul să șteargă tabla, chiar și când nu este nevoie. România a vândut tot, dar absolut tot, bănci, resurse, electricitate. În străduința ei de a fi lăudată de profesor, Bucureștiul a pus în vânzare pământul agricol și pădurile. Ceea ce Ungaria și Polonia nu au făcut-o.  Dacă am fi avut oameni isteți, cu viziune, cu oarece coloană vertebrală și puțină onoare am fi putut să fim aceeași membri ai UE dar fără să dăm tot din casă.  Dacă privim în spate ne dăm seamă că Europa n-ar fi putut să ne țină la ușă pentru că nu câștigau nimic.

Nici acum România nu crâcnește și se laudă că nu face parte din clubul oilor negre ale Europei de Est. Acești magnifici conducători de la București n-au curajul nici măcar să se roage de multinaționale să mai lase și puțin profit prin România, darmite să le pună taxe.Și suntem mândri de asta.  Iar când înaltul funcționar Juncker anunță un mare summit post-Brexit la Sibiu în care se va desena nouă viziune a Europei, românilor li se umple pieptul de mândrie. Nu și burta, din păcate.

Răul a fost făcut, oameni de cârpă s-au perindat prin conducerea statului și oameni de cârpă vor mai veni. Pentru că fiecare dintre ei și-a păstrat postul- și Iohannis continuă tradiția glorioasă – prin respectarea oricărui ordin venit de la Bruxelles. Și nici n-are cum să fie altfel. Când ai avut o casă și au vândut-o dar ai rămas chiriaș în ea nu ai cum să ți-o mai aranjezi după vrei, ci după cum vrea proprietarul.  Din acest punct de vedere, toate discuțiile politice din România, ba chiar și alegerile sunt minunate, consumă multă energie dar sunt perfect inutile. Marile hotărâri nu se mai iau la București.  Juncker, cel cu planurile mari pentru Europa, a anunțat că în curând UE va avea un președinte ales prin voturile cetățenilor, un cabinet cu miniștri, armată proprie iar toate deciziile sunt executorii pe suprafața Uniunii.

Dacă s-ar pune această utopie în practică propun la modul serios că în România să nu mai fie alegeri, nu este nevoie de președinte și nici de parlament. Sunt cheltuieli inutile, risipă de vorbe și putere zero. Dacă tot n-avem sânge în instalație nu văd de ce să ne mai încurcăm cu aparențe inutile.

 

http://www.spiritus.ro/video/filme-video/documentare_spirituale.htm

http://www.spiritus.ro/video/filme-video/documentare_diverse.htm

https://www.urban.ro/12-documentare-de-vazut-brancusi-picasso-bacon-caravaggio-dali/

 

 

https://www.cotidianul.ro/o-contraperformanta-istorica-a-statelor-unite/  //

”Interesul fundamental al statului profund din America este războiul. Războiul nu este doar o mare afacere, este cea mai mare afacere, unul dintre ultimele lucruri pe care le exportăm pe scară largă. Congresmanii și lobbyștii, avocații și jurnaliștii care viermuiesc prin Washington sunt dedicați susținerii birocrației de război”, scrie Matt Taibbi.........//ntrăm în acele țări cu imaginea de salvatori, aruncăm peste tot cu împrumuturi pentru acoperirea datoriilor, apoi spunem că afacerile acelei țări vor fi conduse de ambasada americană!!!!!.....În loc să concepem politici specifice, aplicăm aceeași rețetă în orice țară: primim grupuri de politicieni care ne cer susținere și îi susținem pe cei care par să fie cei mai buni lachei. Câștigătorii sunt, de regulă, educați în Vest, vorbesc foarte bine limba engleză, știu cum să-i flateze pe diplomații amețiți de alcool și sunt fluenți în jargonul neoliberal.Un Must read!!!

 

 

https://www.cotidianul.ro/un-nostradamus-cu-epoleti/ //

Un must read!!!!!!„Spre anul 2020, o boală care va semăna cu o formă gravă de pneumonie se va răspândi în întreaga lume, atacând plămânii și bronhiile și fiind rezistentă la toate tratamentele cunoscute. Mult mai stupefiantă decat boala în sine va fi dispariția sa bruscă și reapariția ei 10 ani mai târziu, înainte de a disparea pentru totdeauna la fel de rapid precum a apărut.”Acest text detaliază cu o precizie izbitoare apariția și răspândirea exponențială a unui nou virus, până spre anul 2025: „Apariția unei noi boli respiratorii virulente, extrem de contagioase, pentru care nu există un tratament adecvat, ar putea declanșa o epidemie globală”, anunțau premonitoriu experții CIA o criză de sănătate pe care, totuși, nimeni altcineva nu a prevăzut-o. Nu e vorba despre astrologie, de fake news sau de vreun roman sf, ci de un citat dintr-un raport oficial al CIA.Documentul oficial în care este inclusă această stranie premoniție a fost publicat în anul 2007 de Consiliul Național de Informații al SUA (National Intelligence Council – NCI) sub titlul „The New CIA Report – How the World Will Be Tomorrow”."

 

Sursa: RADU GABRIELA









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu