duminică, 30 ianuarie 2022

VALENTINA LUPU - CUM AU MURIT APOSTOLII.

 



CUM AU MURIT APOSTOLII.

 

1. Matei

A suferit martiriul în Etiopia, ucis de o rană de sabie.

 

2. Mark

A murit în Alexandria, Egipt, după ce a fost târât pe străzi de cai până a murit.

 

3. Luca

A fost spânzurat în Grecia ca urmare a predicării sale extraordinare către cei pierduți.

 

4. Ioan

Să sufere soarta martiriului, când a fost fiert în uriașa baltă cu ulei clocotit în timpul unui val de persecuții la Roma. Cu toate acestea, a fost eliberat în mod miraculos de la moarte.

Ioan a fost apoi condamnat la minele de pe insula închisoare Patmos. El a scris cartea sa profetică a Apocalipsei pe Patmos. Apostolul Ioan a fost mai târziu eliberat și a revenit pentru a sluji ca Episcop de Edessa în Turcia modernă. A murit de bătrânețe, singurul apostol care a murit în pace

 

5. Piatra

A fost răstignit cu capul în jos pe o cruce în formă de x.

Conform tradiției bisericii, a fost pentru că le-a spus călăilor săi că se simțea nevrednic să moară în același mod în care a murit Isus Hristos.

 

6. Iacov

Capul bisericii din Ierusalim a fost aruncat la o sută de picioare deasupra vârfului din sud-est al Templului, când a refuzat să-și nege credința în Hristos. Când au aflat că a supraviețuit căderii, dușmanii lui l-au bătut până la moarte cu un fel de ciocan.

* Era același vârf în care Satana îl condusese pe Isus să-l ispitească.

 

7. Iacov, Fiul lui Zebedeu,

A fost pescar și vânzător de pește când Isus l-a chemat la o viață de slujire. Ca lider puternic al bisericii, Iacov a fost decapitat în Ierusalim. Ofițerul roman care îl păzește pe James se uită la el, uimit de felul în care James își apărase credința la procesul său. Mai târziu, ofițerul a mers lângă Jacques până la locul execuției. Convertit și convins, el și-a declarat noua credință judecătorului și a îngenuncheat lângă Jacques pentru a fi decapitat ca un creștin.

 

8. Bartolomeu

Cunoscut și ca Natanael, a fost misionar în Asia. El a fost martor pentru Domnul nostru în Turcia de astăzi. Bartolomeu a fost martirizat pentru predicarea sa în Armenia, unde a fost jupuit de bici.

 

9. Andrei

A fost crucificat pe o cruce în formă de x în Patras, Grecia. După ce a fost biciuit sever de șapte soldați, i-au legat trupul de cruce cu funii pentru a-i prelungi agonia. Adepții săi au relatat că atunci când a fost condus la cruce, Andre l-a întâmpinat cu aceste cuvinte: „De mult am dorit și am așteptat acest ceas fericit. Crucea a fost sfințită de trupul lui Hristos suspendat pe ea. El a continuat să predice călăilor timp de două zile până a expirat.

 

10. Toma

A fost înjunghiat cu o suliță în India în timpul uneia dintre călătoriile sale de misiune pentru a întemeia biserica în subcontinent.

 

11. Iuda

El a fost ucis de săgeți când a refuzat să-și nege credința în Hristos.

 

12. Matei

Apostolul ales să-l înlocuiască pe trădătorul Iuda Iscarioteanul, a fost ucis cu pietre și apoi decapitat.

 

13. Pavel

A fost torturat și apoi decapitat de răul împărat Nero la Roma în 67. Pavel a îndurat o închisoare lungă, care i-a permis să-și scrie multe

Epistole către bisericile pe care le formase în tot Imperiul Roman. Aceste scrisori, care au predat multe dintre doctrinele fondatoare ale creștinismului, formează o mare parte a Noului Testament.

 

Poate ne reamintește că suferințele noastre de aici sunt într-adevăr minore în comparație cu persecuția intensă și cruzimea rece cu care se confruntă apostolii și ucenicii în timpul lor de dragul Credinței. Și veți fi urâți de toți oamenii din cauza numelui meu. Dar cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit.

Înainte să încurajăm alți creștini

 

Transmite-l tuturor prietenilor tăi.

80% dintre voi nu o vor face.

Dumnezeu a spus:

Dacă mă tăgăduiești în fața prietenilor tăi, te voi nega în ziua judecății:

 

Când o ușă se închide, Dumnezeu deschide două: dacă Dumnezeu ți-a deschis uși,

 

 

Sursa: Prof. VALENTINA LUPU








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu