luni, 21 iunie 2021

Ștefan Dumitrescu - SCRISOARE DE SUSȚINERE A DOMNULUI ROBERT HORVATH

 




SCRISOARE DE SUSȚINERE A DOMNULUI ROBERT HORVATH

 

  

FIE CA DOMNUL SA-I TREZEASCĂ  PE ROMANI DIN SOMNUL MORȚII, AL LAȘITĂȚII ȘI TRĂDĂRII

 

DOMNUL SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE ȘI SĂ VĂ ÎNTĂREASCĂ, STIMATE DOMNUL ROBERT HORVATH

 

    Există în  țara aceasta sărmană, nefericită, jefuită, atât de plină de lichele, de profitori, de inconștienți și de trădători de țară, și atât de săracă în români adevărați și în patrioți, OAMENI DE O FRUMUSEȚE UMANĂ EXTRAORDINARĂ. De o demnitate și de o măreție umană care te impresionează. Un asemenea om este domnul Robert Horvat, român, de profesie cineast, care trăiește la New York, și care în zilele acestea, indignat și revoltat, se pregătește să facă  greva foamei în fața ICR de le New-York. Ce îl revoltă pe dl Rober Horvat este faptul că românii care lucrează în acest Institut Cultural de la New York, a căror misiune, datorie este să promoveze valorile românești în Statele Unite, nu își fac treaba pentru care sunt plătiți. Nu promovează valorile românești, dimpotrivă, le sabotează, nu îl promovează pe Mihai Eminescu, fapt care intră în sarcina, în datoria lucrătorilor din această Instituție.

 

    Ba mai mult în ICR New York nu se vorbește românește. Domnul Horvath dorește ca Institutul să fie cu adevărat o Instituție care cultivă și promovează cultura românească în marea Țara a Statelor Unite. Și ca Institutul de aici să se numească Mihai Eminescu. Domnul Horvat mai cere ca valorile românești să fie respectate în acest Institut, și în Țară. Corect, este lucrul cel mai normal. Avem o Lege care condamnă  rasismul și anitisemitismul, ceea ce este bine, dar nu avem o lege care să condamne antiromânismul, astfel că toți nenorociții își permit să urineze pe valorile românești, să le nege, să le batjocorească, și să scuipe pe România.

 

      Biroul de Viitorologie de la București îl susține pe dl Robert Horvath în demersul său, îl felicită și i se alătură. De asemenea apelăm la patrioții  români (atât de puțini cât mai există) din Țară și din întreaga Lume, să îl susțină pe dl Horvath. Să îi trimită Scrisori de susținere și încurajare, așa cum facem noi, să știe dânsul că nu este singur. Nu, nu este nici o rușine să fii patriot român. Dimpotrivă, este cel mai normal și decent lucru. Este minunat să fii patriot în oricare Țară ai trăi ! Foarte rușinos este să nu fii !

 

    Așadar, vă felicităm, stimate domnule Robert Horvath, vă susținem  și suntem alături de dumneavoastră, îndemnându-i pe toți români să vi se alăture. Român de naționalitate maghiară, dumneavoastră sunteți un exemplu de normalitate, de patriotism, de decență, de noblețe, atât pentru maghiarii din România, cât și pentru români ! Bine ar fi să existe mulți patrioți români ca dumneavoastră. Fie ca Domnul să vă ajute, să ne ajute pe toți românii cinstiți și patrioți, care mai ținem la Țara aceasta ! Și să învingem în demersul nostru de a fi Oameni și Români adevărați ! Amin !

 

Cu respect și prețuire, prof Ștefan Dumitrescu, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Purtătorul de cuvânt al Biroului de Viitorologie de la București.

 

21. 06y. 2021








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu